Ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως επιθετικός στην Κρους Ασούλ και την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας, βρίσκεται μαζί με δύο ταλαντούχους pastry chef πίσω από το νέο ζαχαροπλαστείο των Βορείων Προαστίων.
H φιλοσοφία του Farm-To-Table συναντά το μοντέρνο ντιζάιν και την υψηλή ζαχαροπλαστική, σε ένα νέο χώρο που συζητιέται πολύ αυτό το καλοκαίρι. Πρόκειται για το Montée στη Νέα Πεντέλη, ένα farm-to-fork ζαχαροπλαστείο που είχε ανοίξει πρώτα στην Αλίαρτο της Βοιωτίας και άνοιξε και το δεύτερο κατάστημά του φέτος την άνοιξη και στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας.
Τι διαφορετικό όμως έρχεται να προσθέσει; Εκτός από το καταπληκτικό minimal design του, το Montée δημιουργεί χειροποίητα γλυκά με επιρροές από την γαλλική υψηλή ζαχαροπλαστική, τα οποία όμως δίνουν έμφαση στην αγνή πρώτη ύλη. Έχοντας δικές του φάρμες και καλλιέργειες, αλλά και ένα δίκτυο μικρών παραγωγών που του εξασφαλίζουν αγνά φρούτα, μέλι, γάλα, εσπεριδοειδή, μυρωδικά κτλ, το ζαχαροπλαστείο αυτό παντρεύει το παριζιάνικο κοσμοπολίτικο στυλ με την νοστιμιά του χωριού, σε εντυπωσιακές γλυκιές δημιουργίες.
Light γλυκά υψηλής ζαχαροπλαστικής με αγνά υλικά
Ο χώρος θυμίζει είτε μπουτίκ οίκου μόδας, με τα γλυκά σε γυάλινες προθήκες σαν It-bags, είτε πολυτελές κοσμηματοπωλείο με τις πολύτιμες δημιουργίες του να λάμπουν φωτογενώς πίσω από τις κρυστάλλινες βιτρίνες.
Αντί για αξεσουάρ μόδας ή μπριγιάν όμως εδώ θα βρείτε χειροποίητα γλυκά φτιαγμένα με ΠΟΠ πρώτες ύλες και φιλοσοφία γαλλικής πατισερί, χαμηλής, ωστόσο, σε λιπαρά και σάκχαρα.
«Η ιδέα πίσω από το Montée είναι απλή, αλλά επαναστατική: προσφέρει γαλλική πατισερί, αλλά με υγιεινό twist. Με άλλα λόγια, απόλαυση που δεν επιβαρύνει την καλή σωματική και φυσική κατάσταση. Κάθε λιχουδιά είναι σχολαστικά παρασκευασμένη, χαμηλή σε λιπαρά και σάκχαρα, εξασφαλίζοντας μια εμπειρία χωρίς ενοχές, την ίδια ώρα που η αγνότητα και η ποιότητα των υλικών έχουν τον πρώτο λόγο. Όλα τα γλυκά είναι χειροποίητα, χωρίς χημικές χρωστικές, συντηρητικά ή βελτιωτικά γεύσεων. Οι πρώτες ύλες στο σύνολό τους καταφθάνουν από μικρούς, αξιόπιστους παραγωγούς –το 100% αγελαδινό γάλα για το gelato που προέρχεται από τη Μονή της Μακαριώτισσας στη Βοιωτία, το μέλι, τα πορτοκάλια και τα λεμόνια που καλλιεργούνται στα προσωπικά περιβόλια των ιδιοκτητών στην Κρήτη, ή η μαστίχα από προκύπτει από τις premium σοδειές επιλεγμένων αγροτών στη Χίο. Κατ’ αποκλειστικότητα ΠΟΠ προϊόντα, εν ολίγοις, που χαρίζουν ένα απαράμιλλο γευστικό προφίλ σε κάθε επιδόρπιο. Εδώ, οι κλασικές συνταγές επανεκτελούνται σε απροσδόκητους γευστικούς συνδυασμούς. Από το παγωτό από ανθό γάλακτος με σάλτσα ροδιού και φιστικιού ή το Paris Brest, με 100% φουντούκι, ganache Montée (εξού και το όνομα του μαγαζιού) φουντούκι και καθαρή πραλίνα φουντουκιού με καραμελωμένα φουντούκια, μέχρι το best seller mille-feuille με καραμελωμένη σφολιάτα βουτύρου, κρέμα ζαχαροπλαστικής με βανίλια Μαδαγασκάρης και λεπτή στρώση από ganache αλμυρής καραμέλας, όλα τα χειροποιήματα είναι απόδειξη της δημιουργικότητας, της επίπονης δεξιοτεχνίας και της αφοσίωσης στη γεύση», εξηγούν οι υπεύθυνοι του Montée.
Λευκή λάκα, γκρι μωσαϊκό και LED φωτισμός εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη όταν εισέρχεται στον πολυτελή και λιτό χώρο.
Οι καινοτομίες δεν σταματούν όμως στο εργαστήριο, αλλά συνεχίζονται και έξω, στο χώρο υποδοχής του μαγαζιού: Τα παγωτά αποθηκεύονται σε pocetti, τη μιλανέζικη μέθοδο που διατηρεί την καθαρή γεύση και υφή τους, αποκλείοντας την έκθεσή τους στον αέρα.
Δύο pastry chef και ένας διεθνής ποδοσφαιριστής πίσω από το Montée
Το Montée έχει πίσω του μια γλυκιά ιστορία. Δύο φίλοι, οι pastry chef Γιώργος Γιακουμάκης και ο Λάμπρος Ζαρκαδούλας, οι οποίοι είχαν παράλληλους βίους στη ζαχαροπλαστική με συνεργασίες σε γνωστά brands της εστίασης, αποφάσισαν έναν περίπου χρόνο πριν να ενώσουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας ένα πρότυπο ζαχαροπλαστείο με farm-to-fork φιλοσοφία στην Αλίαρτο της Βοιωτίας.
Στο εγχείρημά τους συνέδραμε και ο συνονόματος ξάδερφος του Γιώργου Γιακουμάκη, ο διεθνής ποδοσφαιριστής Γιώργος Γιακουμάκης ο οποίος αγωνίζεται ως επιθετικός στην Κρους Ασούλ και την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας. Μετά την επιτυχία του πρότζεκ οι τρεις φίλοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν επιπλέον χώρο στην Αττική, επιλέγοντας τη Νέα Πεντέλη.
Ιnfo: Montée Authentic Pastries
28ης Οκτωβρίου 56, Νέα Πεντέλη, τηλ.: 2106134093
instagram.com/monteepastry
- ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Επισκεφθήκαμε το Luaz στην Πάρο: Απολαυστικό φαγητό πάνω στο κύμα, στο πιο κοσμοπολίτικο σημείο της Νάουσας
- Πώς οι αυθεντικές γεύσεις ενός 3άστερου Ιταλού σεφ έφθασαν στο Παγκράτι -Μακαρονάδες-ποίημα στη Santa Lucia
- Terre Mouikis, το νέο εστιατόριο που είναι λόγος για να πας στην Κεφαλονιά -Από τον Michelinάτο σεφ Α. Χανιώτη