Το «νησί» του Πειραιά: Mια μαγευτική βραδιά στο Μικρολίμανο -Γιατί να πάει κάποιος για ψαρικά στο Piscis - iefimerida.gr

Το «νησί» του Πειραιά: Mια μαγευτική βραδιά στο Μικρολίμανο -Γιατί να πάει κάποιος για ψαρικά στο Piscis

βάρκες σκάφη λιμάνι Μικρολίμανο Πειραιάς
Η μαγευτική θέα από τα τραπέζια του Piscis στο Μικρολίμανο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Το εστιατόριο στον Πειραιά που συνδυάζει την ψαροφαγία και τη δημιουργική κουζίνα με τις καλές τιμές. 

Στον χάρτη της προσιτής ψαροφαγίας που φέρνει τα θαλασσινά σε smart budget για όλους, το Piscis στον Πειραιά, είναι μια σίγουρη επιλογή για να φας καλά, σε χαμηλές τιμές, πλάι στη θάλασσα. Στη δροσερή του πέργολα νιώθεις σαν να είσαι σε νησί, βλέποντας τα καΐκια και τα ιστιοπλοϊκά σκάφη του Μικρολίμανου, τη φεγγαράδα στη θάλασσα και τον ανοιχτό ορίζοντα του Αργοσαρωνικού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο φωτισμένος λόφος της Καστέλλας στο Μικρολίμανο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Ο φωτισμένος λόφος της Καστέλλας στο Μικρολίμανο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Εδώ δύο σπουδαίοι, βραβευμένοι σεφ αξιώσεων, ο Παναγιώτης Γιακαλής executive chef των εστιατορίων του ομίλου Margi (Patio, Malabar, Ακτή, Krabo, Margi Farm) και ο Πέτρος Φωτείνης (Krabo, Καβούρι), έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με τον Μανώλη Μαυριδάκη (Koursaros, Μύκονος) σε ένα μαγαζί που υπακούει στην φιλοσοφία του εκδημοκρατισμού της εκλεκτής ψαροφαγίας.

Tα τραπέζια του Piscis κάτω από τη μεταλλική πέργκολα στο Μικρολίμανο.
Tα τραπέζια του Piscis κάτω από τη μεταλλική πέργκολα στο Μικρολίμανο.

Στο Piscis οι τρεις συνεργάτες ήθελαν έναν χώρο που να προσφέρει πιάτα δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας με gourmet twists και καλή πρώτη ύλη, σε χαμηλές τιμές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η θέα στα ιστιοπλοϊκά του Μικρολίμανου  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Η θέα στα ιστιοπλοϊκά του Μικρολίμανου / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Το πείραμα εδώ και ένα χρόνο έχει συζητηθεί πολύ, καθιερώνοντας το εστιατόριο στη συνείδηση του κοινού που αναζητά όλο το πακέτο μιας μοντέρνας ψαροταβέρνας πάνω στο κύμα χωρίς να ξοδευτεί. 

Ζωγραφισμένα ψάρια στα πλακάκια που ντύνουν την ψαριέρα του Piscis.
Ζωγραφισμένα ψάρια στα πλακάκια που ντύνουν την ψαριέρα του Piscis.

Οι τιμές του Piscis βρίσκουν τη χρυσή τομή, καθώς κινούνται ανάμεσα στις τιμές μιας κλασικής ψαροταβέρνας και ενός premium εστιατορίου. Με 35-45 ευρώ το άτομο μπορεί κάποιος να φάει πολύ καλά εδώ επιλέγοντας πιάτα από μια ευέλικτη κάρτα με πολλές επιλογές για όλα τα γούστα. Από ωμοφαγικά ορεκτικά -στρείδια, ταρτάρ, σασίμι, σεβίτσε, καρπάτσιο-, σαλάτες και πρωτότυπα ορεκτικά, όπως τα πολύ νόστιμα σουγάνια, που είναι ντολάδες της Μυτιλήνης από φύλλα κρεμμυδιού γεμισμένα με έναν απίθανο κιμά από χταπόδι και μια πολύ νόστιμη κρέμα γραβιέρας, μέχρι κυρίως πιάτα με πάστα (λιγκουίνι με μύδια, κριθαρότο με ζωμό κακαβιάς, μοσχολέμονο και ψάρι ημέρας, λιγκουίνι με γαρίδες) ή δημιουργικά ψαροφαγικά πιάτα (σνίτσελ τόνου, σολομό ψητό με αμπελοφάσουλα, ψάρι στη λαδόκολλα, αλλά και πιο premium επιλογές από την ψαριέρα (σκορπίνα, λαβράκι, τσιπούρα, στήρα, γλώσσα, ροφό, σφυρίδα, φαγκρί, συναγρίδα και αστακό).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πιάτα με αγνή μεσογειακή πρώτη ύλη σε καλές τιμές, στο Piscis.
Πιάτα με αγνή μεσογειακή πρώτη ύλη σε καλές τιμές, στο Piscis.

O χώρος της πέργκολας είναι μοντέρνος μινίμαλ και πολυτελής με μαρμάρινα τραπέζια και μεταλλικές μαύρες καρέκλες. Το χρώμα έρχεται από τα μπλε ζωγραφισμένα ψάρια στο σουπλά και από τα μπρούτζινα φωτιστικά. Πρωταγωνιστής εδώ είναι, φυσικά, η θέα της θάλασσας, το φωτισμένο Μικρολίμανο και η υπέροχη νέα περαντζάδα της προβλήτας που έχει γίνει κoσμοπολίτικη μετά την ανάπλαση. Το κυρίως σώμα του εστιατορίου στεγάζει την κουζίνα και τον χώρο της ψαριέρας όπου διαλέγει κανείς το ψάρι του ανάμεσα σε όσα έχει φέρει την ίδια ημέρα το καΐκι.

Μπρουσκέτες της Μεσογείου.
Μπρουσκέτες της Μεσογείου.

Ο συνδυασμός λευκού και μπλε κυριαρχεί σε μια κομψή πρόσοψη που είναι ταυτρόχρονα νησιώτικη αλλά και μοντέρνα. Πίσω από το κτίριο ορθώνεται ο εντυπωσιακός λόφος της Καστέλλας, το «νησί» της Αττικής, που μοιάζει με χώρα των Κυκλάδων με τα σπίτια της αφμιθεατρικά χρισμένα πάνω τη θάλασσα. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το value for money τραπέζι του Piscis.
Το value for money τραπέζι του Piscis.

Τα νέα καλοκαιρινά πιάτα του Piscis που δοκιμάσαμε

Ξεκινήσαμε το δείπνο μας με δύο δροσερά κοκτέιλ: μια Paloma και το signature cocktail του Piscis, συνοδεύοντας το αρωματισμένο βούτυρο με βότανα και ντομάτα και το νοστιμότατο μαγιάτικο καρπάτσιο με λάδι, τσίλι και σχοινόπρασο, πιπέρι Espelette (ένα τσίλι από τη Γαλλία, το οποίο φτιάχνεται από την αρωματική πιπεριά gorria που έφεραν Βάσκοι ναυτικοί από το Μεξικό στη Μασσαλία), αρωματικά, εσπεριδοειδή και αχινό. 

Σεβίτσε με μαγιάτικο  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Σεβίτσε με μαγιάτικο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Από τις σαλάτες επιλέξαμε την πράσινη με το τραγανό λεπτό παστέλι που είχε επιπλέον ξιδάτη πιπεριά Φλωρίνης, μυζήθρα Κρήτης, ροδάκινο, πετιμέζι και οξύμελο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σαλάτα με παστέλι  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Σαλάτα με παστέλι / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Η σαλάτα αυτή είναι πολύ δροσερή και χορταστική.

Οι χρυσαφένιες πατάτες τηγανητές του Piscis  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Οι χρυσαφένιες πατάτες τηγανητές του Piscis / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Συνοδεύεται τέλεια με τις τηγανητές χοντροκομμένες πατάτες του Piscis που έρχονται λαχταριστές -πασπαλισμένες με ρίγανη και θυμάρι- μέσα σε ένα μεταλλικό basket όπως στα γαλλικά μπιστρό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα σουγάνια της Μυτιλήνης σε μια δημιουργική παραλλαγή του Piscis  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Τα σουγάνια της Μυτιλήνης σε μια δημιουργική παραλλαγή του Piscis / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Συνεχίσαμε με τα Σουγάνια της Μυτιλήνης, ένα πολύ πρωτότυπο και νόστιμο πιάτο σε παραλλαγή της κλασικής συνταγής από το Piscis, που μοιάζει με λαχανοντολμάδες αυγολέμονο, αλλά είναι επί της ουσίας ντολμάδες από φύλλα μαγειρεμένου κρεμμυδιού γεμισμένοι με κιμά χταποδιού και αντί για αυγολέμονο περιχύνονται με μια λαχταριστή κρέμα γραβιέρας. 

Μπιφτεκάκια σολομού  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Μπιφτεκάκια σολομού / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Νόστιμα ήταν και τα μπιφτεκάκια σολομού γλασαρισμένα με σόγια με γιαούρτι, αγγούρι, πίκλα από σινάπι (μοιάζει στην όψη με αβγά ψαριού).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σφυρίδα στη λαδόκολλα  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Σφυρίδα στη λαδόκολλα / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Από τα κυρίως πιάτα επιλέξαμε την σφυρίδα στη λαδόκολλα, με σος μπουγιαμπέσα και βραστά λαχανικά.

Το πιάτο αυτό έρχεται στο τραπέζι με την καυτή λαδόκολλα μέσα σε πήλινο σκεύος, δεμένη ακόμα με τον σπάγκο που κόβεται με το ψαλίδι μπροστά στον πελάτη θεαματικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σολομός με αμπελοφάσουλα  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Σολομός με αμπελοφάσουλα / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Επίσης, δοκιμάσαμε τον ψητό σολομό με αμπελοφάσουλα και σος ψαριού.

Η πάβλοβα του Piscis  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Η πάβλοβα του Piscis / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Για το φινάλε, πήραμε την πάβλοβα με την μαρέγκα γεμισμένη με κρέμα λεμονιού και πασπαλισμένη με ζελέ δυόσμου, πούδρα γκρέιπφρουτ και παγωτό λιμοντσέλο και επεριδοειδή. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η μπλε - άσπρη πρόσψη του εστιατορίου Piscis στο Μικρολίμανο.
Η μπλε - άσπρη πρόσψη του εστιατορίου Piscis στο Μικρολίμανο.

Η συνολική εμπειρία του Piscis είναι απολαυστική. Ο τέλειος επίλογος μιας βόλτας στη θάλασσα, σε έναν χώρο που θυμίζει νησί και στον οποίο έχεις εύκολη πρόσβαση χάρη στα δύο άνετα πάρκινγκ που υπάρχουν στην αρχή και το τέλος του Μικρολίμανου. 

Info: Piscis, Ακτή Κουμουνδούρου 30, Πειραιάς, τηλ. 2104170772
instagram.com/piscismikrolimano | facebook.com/piscis
Τιμές: 35-45 ευρώ (χωρίς κρασί ή ποτό)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ