Η Βραζιλιάνα κόρη μιας παραγωγού χολιγουντιανών ταινιών άνοιξε φούρνο στη Γλυφάδα -Πήγαμε για brunch στο La Linda - iefimerida.gr

Η Βραζιλιάνα κόρη μιας παραγωγού χολιγουντιανών ταινιών άνοιξε φούρνο στη Γλυφάδα -Πήγαμε για brunch στο La Linda

φούρνος πάγκος ψωμιά φουρνιστά La Linda Γλυφάδα
Ο minimal πάγκος του φούρνου La Linda στη Γλυφάδα είναι γεμάτος με νοστιμιές από τη Λατινική Αμερική και τη Μεσόγειο.
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Επισκεφθήκαμε το νέο viral bakery των Νοτίων Προαστίων, για καφέ, σάντουιτς με χειροποίητο ψωμί Ουρουγουάης και κολασμένα χιλιανά κρουασάν medialuna, και συναντήσαμε εκεί ένα δημιουργικό κορίτσι που είχε να μας πει μια φοβερή ιστορία! 

Η Isabella Aquilina, γεννημένη και μεγαλωμένη στη Βραζιλία με λιβανέζικες ρίζες, άνοιξε το 2011, σε ηλικία 19 ετών, στην Ουρουγουάη, έναν φούρνο με latin νοστιμιές που έγινε φαινόμενο. Πολύ γρήγορα το bakery La Linda έγινε το στολίδι της διεθνούς κοινότητας της παραθαλάσσιας Punta del Este -τη Μύκονο ή τα Χάμπτονς της Λατινικής Αμερικής, όπως την αποκαλεί η ίδια- για δύο βασικούς λόγους: Πρώτον για το νόστιμο ποιοτικό ψωμί από προζύμι που έφτιαχνε, και, δεύτερον, για την εξειδίκευση που είχε στα διάσημα κρεατοπιτάκια Εmpanadas, τα Canoncitos και θεϊκά τα Βizcochos, δηλαδή τα γλυκά Ουρουγουάης σε μέγεθος μπουκιάς που είναι γεμισμένα με dulce de leche (καραμελωμένο γάλα) ή με τυρί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα Canoncitos με γέμιση dulce de leche στο La Linda Bakery στη Γλυφάδα.
Τα Canoncitos με γέμιση dulce de leche στο La Linda Bakery στη Γλυφάδα.

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ, ο Λίβανος, ένας φούρνος και μια σανίδα του σερφ

Η μητέρα της Isabella, η María Teresa Arida, διάσημη και βραβευμένη σεφ, ιδιοκτήτρια του φημισμένου λιβανέζικου εστιατορίου Mandaloun στο Σάο Πάολο, επιχειρηματίας στη βιοτεχνολογία και παραγωγός ταινιών του Χόλιγουντ, μεταξύ των οποίων το «Άλλοθι» (Arbitrage, 2012) με τον Ρίτσαρντ Γκιρ, βοήθησε τη δεκαεννιάχρονη τότε κόρη της να πραγματοποιήσει το όνειρό της και να φτιάξει έναν φούρνο που θα έφερνε κοντά τις γαστρονομικές παραδόσεις από τους διαφορετικούς τόπους που είχε αγαπήσει: τη Βραζιλία, όπου είχε γεννηθεί και μεγαλώσει η ίδια, την Αργεντινή, από την οποία κατάγεται η μητέρα της, και τον Λίβανο, από όπου κρατούν οι ρίζες του πατέρα της.

Η Isabella Aquilina και η μητέρα της María Teresa Arida άνοιξαν μαζί τον φούρνο La Linda στην Ουρουγουάη.
Η Isabella Aquilina και η μητέρα της María Teresa Arida άνοιξαν μαζί τον φούρνο La Linda στην Ουρουγουάη.

Έτσι, στους πάγκους του La Linda bakery που άνοιξε η Isabella στον τόπο όπου έκανε wind surfing κάθε καλοκαίρι -το ψαροχώρι Manantiales της Punta del Este- συναντιούνταν όλες οι νοστιμιές της παιδικής της ηλικίας. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η minimal πρόσοψη του La Linda Bakery στη Γλυφάδα.
Η minimal πρόσοψη του La Linda Bakery στη Γλυφάδα.

Από την Punta del Este, στη Γλυφάδα

Η Αθήνα όμως πού κολλάει σε όλα αυτά τα ωραία; Πώς η Isabella αποφάσισε ξαφνικά να διευρύνει τις δραστηριότητές της από την Ουρουγουάη στην Αθήνα;

Τα Βizcochos, τα γλυκά Ουρουγουάης που είναι γεμισμένα με dulce de leche (καραμελωμένο γάλα) ή με τυρί.
Τα Βizcochos, τα γλυκά Ουρουγουάης που είναι γεμισμένα με dulce de leche (καραμελωμένο γάλα) ή με τυρί.

«Ο πατέρας μου όταν βγήκε στη σύνταξη, αποφάσισε να έρθει πριν χρόνια να ζήσει μόνιμα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Γλυφάδα. Λέγε-λέγε για τις ομορφιές της χώρας σας, με έπεισε, και τελικά, ενώ ξεκίνησα να έρθω για διακοπές, αποφάσισα να μείνω για λίγο μαζί με τον σύζυγό μου και να ανοίξω στην Αθηναϊκή Ριβιέρα ένα υποκατάστημα του La Linda», λέει στο iefimerida η Isabella Aquilina.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα κρεατοπιτάκια Εmpanadas της Λατινικής Αμερικής.
Τα κρεατοπιτάκια Εmpanadas της Λατινικής Αμερικής.

Προφανώς η Isabella αγαπά τα ρίσκα και κυνηγά τον ήλιο. Από το βροχερό Λονδίνο, όπου σπούδαζε στα 19 της χρόνια, αποφάσισε να πάει να ζήσει μόνιμα στην Punta del Este, και τώρα, έντεκα χρόνια μετά, για άλλη μια φορά φεύγει από την άλλη άκρη της Γης για να ανοίξει έναν φούρνο κάτω από τον καυτό μεσογειακό ήλιο.

Ο εξωτερικός χώρος του La Linda.
Ο εξωτερικός χώρος του La Linda.

Ο χώρος του La Linda, που επισκέφθηκα, επί της οδού Κύπρου, ανάμεσα στο εστιατόριο Bella Vespa και λίγο πριν το steak house Beastalis, αποπνέει μια χαλαρότητα που παίζει τροπικά αλλά και ελληνικά, συνδυάζοντας το αττικό φως, το τάβλι, τη λιακάδα της Μεσογείου, τα βάζα με χειροποίητο γλυκό του κουταλιού κουμκουάτ, και τους χτιστούς νησιώτικους καναπέδες των μυκονιάτικων σπιτιών, με τις τροπικές πινελιές μιας minimal exotic αυλής σε κάποιον παράδεισο της Λατινικής Αμερικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάντουιτς με χειροποίητη φοκάτσια και μορταδέλα.
Σάντουιτς με χειροποίητη φοκάτσια και μορταδέλα.

Ξύλινα μοναστηριακά τραπέζια, ψάθινα καλάθια με φρούτα, καρέκλες από ρατάν και φυτά με μεγάλα φύλλα και σκαμπό από κορμούς δέντρων, δημιουργούν ένα ωραίο, κοσμοπολίτικο σκηνικό, ιδανικό για απολαυστικό brunch.

Καλάθια με φρούτα στολίζουν το μοναστηριακό τραπέζι του La Linda.
Καλάθια με φρούτα στολίζουν το μοναστηριακό τραπέζι του La Linda.

To design, που υπογράφει το Studio Riebenbauer (γνωστό για τους χώρους premium brands όπως τα Aesop, Porsche και Vitra) είναι μοντέρνο και ο χώρος τεράστιος, με μια μεγάλη αυλή 160 τ.μ. σε σχήμα Γ που αγκαλιάζει το ενός επιπέδου χαμηλό κτίσμα με τα μεγάλα παράθυρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
H νόστιμη φοκάτσια του La Linda.
H νόστιμη φοκάτσια του La Linda.
Ένας από τους χτιστούς καναπέδες στην αυλή του La Linda.
Ένας από τους χτιστούς καναπέδες στην αυλή του La Linda.
Καφές και alfajores (αλφαχόρ λέγονται τα μπισκότα με καραμέλα γάλακτος).
Καφές και alfajores (αλφαχόρ λέγονται τα μπισκότα με καραμέλα γάλακτος).
Το κτίσμα που φιλοξενεί τον φούρνο La Linda στην οδό Κύπρου.
Το κτίσμα που φιλοξενεί τον φούρνο La Linda στην οδό Κύπρου.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το Rogel, μια εκδοχή του αργεντίνικου μιλφέιγ.
Το Rogel, μια εκδοχή του αργεντίνικου μιλφέιγ.

Εδώ ξεχνάς ό,τι ξέρεις για τους παραδοσιακούς φούρνους, αφού ο χώρος θυμίζει περισσότερο εστιατόριο με minimal τροπική αυλή. Σύντομα, άλλωστε, τα βράδια το La Linda θα σερβίρει και δείπνο με κρέατα υψηλής ποιότητας, ψητά προϊόντα στον φούρνο και νοστιμιές από όλη τη Νότια Αμερική.

Ψωμί με προζύμι και βάζα με χειροποίητο γλυκό του κουταλιού.
Ψωμί με προζύμι και βάζα με χειροποίητο γλυκό του κουταλιού.

Ψωμί Ουρουγουάης και φουρνιστά Λατινικής Αμερικής

Στο La Linda υπάρχει ένας μεγάλος πάγκος-βιτρίνα γεμάτος με ψωμιά με προζύμι, σάντουιτς με φοκάτσια, γλυκά από τη Λατινική Αμερική, όπως τα λαχταριστά Bizcochos (γλυκά με σφολιάτα σε διάφορα σχήματα γεμισμένα με κρέμα), κρουασάν, pain au chocolat, ρολά κανέλας, τάρτες φρούτων, πιτάκια empanadas γεμισμένα με κρέας και τυρί, αλφαχόρ (μπισκότα με καραμέλα γάλακτος), gogel (μια εκδοχή του αργεντίνικου μιλφέιγ) κ.ά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα Bizcochos του La Linda.
Τα Bizcochos του La Linda.
Γλυκό του κουταλιού κουμκουάτ.
Γλυκό του κουταλιού κουμκουάτ.
Κρουασάν βουτύρου και pain au chocolat.
Κρουασάν βουτύρου και pain au chocolat.

Για όσους θέλουν ένα πιο ολοκληρωμένο brunch, όχι μονάχα με καφέ και φουρνιστά ή γλυκά, υπάρχουν και τα εξής πιάτα, μεταξύ άλλων: Αφράτη ομελέτα με θυμάρι και παρμεζάνα που σερβίρεται με ψωμί από προζύμι. Τυρί Labneh με αγγούρι, ντομάτα, μαριναρισμένες ελιές, ψωμί από προζύμι και προζύμι και focaccia με μπαχαρικά za’atar. Καπνιστός σολομός, κρεμ φρες με άνηθο και κάππαρη και φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φυτά με μεγάλα τροπικά φύλλα στις χτιστές ζαρντινιέρες του La Linda.
Φυτά με μεγάλα τροπικά φύλλα στις χτιστές ζαρντινιέρες του La Linda.
Tάρτα με σπανάκι.
Tάρτα με σπανάκι.
Τα τραπεζάκια του La Linda.
Τα τραπεζάκια του La Linda.
Lemon Pie.
Lemon Pie.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κρουασάν βουτύρου.
Κρουασάν βουτύρου.

Την κουζίνα και το εργαστήριο του φούρνου έχει αναλάβει ο έμπειρος σεφ σε εστιατόρια της Αθήνας, Ηλίας Κουραχάνης, ο οποίος μετά από χρόνια επέστρεψε στις ρίζες του, σε μια τέχνη που κληρονόμησε από τον αρτοποιό πατέρα του.

Το εργαστήριο του La Linda φαίνεται από τις μεγάλες τζαμαρίες.
Το εργαστήριο του La Linda φαίνεται από τις μεγάλες τζαμαρίες.

Στο La Linda συνδυάζει την ελληνική και τη λατινοαμερικάνικη παράδοση στο ψωμί με τις τεχνικές των bakery δεύτερης γενιάς, αλλά και φυσικά με τη φιλοσοφία του La Linda, στην οποία τον εκπαίδευσε η Isabella Aquilina.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ηλίας ταξίδεψε και έμεινε για καιρό στην Punta del Este ώστε να εκπαιδευτεί στα γλυκά της Ουρουγουάης από την ομάδα του La Linda εκεί. 

Η focaccia με μπαχαρικά za’atar και πράσινη ελιά.
Η focaccia με μπαχαρικά za’atar και πράσινη ελιά.

Info: La Linda - Κύπρου 13, Γλυφάδα, τηλ. 210 89 49 900
instagram.com/lalindabakery.gr

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ