Πού φάγαμε φοβερό λιβανέζικο γύρο στην Αθήνα -Ο Χάρης Βέντης στο Mexha παντρεύει Μεξικό και Λίβανο σε ένα πιάτο - iefimerida.gr

Πού φάγαμε φοβερό λιβανέζικο γύρο στην Αθήνα -Ο Χάρης Βέντης στο Mexha παντρεύει Μεξικό και Λίβανο σε ένα πιάτο

γύρος Λιβανέζικος Μεξικό Al Pastor
Το Al Pastor είναι η μεξικάνικη εκδοχή του διάσημου λιβανέζικου γύρου. Το απολαύσαμε στο εστιατόριο Mexha / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Το al pastor είναι ένας εκπληκτικός ξεροψημένος και ζουμερός χοιρινός γύρος, μια λιβανέζικη επιρροή στην μεξικανική κουζίνα. Στο εστιατόριο Mexha, τον απολαύσαμε με τραγανές ταλιατέλες από τορτίγια και μια θεϊκή πικάντικη σάλτσα από ανανά και sour cream. 

Ο δημιουργικός Χάρης Βέντης, ένας απόφοιτος της ιατρικής σχολής που τον κέρδισε η γαστρονομία, δημιουργεί στο Mexha καταπληκτικά μεξικάνικα πιάτα, που συνδυάζουν το Μεξικό και τη Μεσόγειο, με έναν ελαφρύ, νόστιμο και υγιεινό τρόπο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Χάρης Βέντης, σεφ και ιδρυτής του εστιατορίου Mexha, δημιουργεί μεξικάνικα πιάτα σε μια νόστιμη light εκδοχή που κάνει την έθνικ κουζίνα προσιτή σε όλους / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Ο Χάρης Βέντης, σεφ και ιδρυτής του εστιατορίου Mexha, δημιουργεί μεξικάνικα πιάτα σε μια νόστιμη light εκδοχή που κάνει την έθνικ κουζίνα προσιτή σε όλους / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Ζουμερά burritos με ένα ακαταμάχητο chili con carne που όταν το δοκιμάσεις θες να το τρως συνέχεια, φοβερές σαλάτες με κάτι απίθανα «ανθάκια» από μια εντυπωσιακή φούξια πίκλα κρεμμυδιού, νόστιμα tacos και fajitas με αγνά υλικά, τα οποία ταιριάζουν ιδανικά με τα δυνατά κοκτέιλς που σερβίρει το μπαρ του εστιατορίου.

Δροσερή σαλάτα στo Mexha με τις πίκλες κρεμμυδιού να δημιουργούν μικρά βρώσιμα ανθάκια / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Δροσερή σαλάτα στo Mexha με τις πίκλες κρεμμυδιού να δημιουργούν μικρά βρώσιμα ανθάκια / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Μια νέα προσθήκη στο μενού του Mexha είναι και ένα πολύ νόστιμο street food πιάτο που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο γευστικά όσο και ως ιστορία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι Chilaquiles είναι τραγανές ταλιατέλες τορτίγιας που αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία σερβίρεται ο ζουμερός λιβανέζικος γύρος, που στο Μεξικό ονομάζεται Al Pastor και φτιάχνεται με χοιρινό και μια σάλτσα από ανανά  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Οι Chilaquiles είναι τραγανές ταλιατέλες τορτίγιας που αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία σερβίρεται ο ζουμερός λιβανέζικος γύρος, που στο Μεξικό ονομάζεται Al Pastor και φτιάχνεται με χοιρινό και μια σάλτσα από ανανά / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Το Chilaquiles Al Pastor έχει ως βάση του έναν απολαυστικό ξεροψημένο και ζουμερό γύρο χοιρινού που σερβίρεται πάνω σε κάτι τραγανές, κολασμένες ταλιατέλες από τορτίγια με μια πικάντικη σάλτσα από ανανά που συνδυάζεται ιδανικά με δροσερή sour cream.

Ο εντυπωσιακός, μοντέρνος χώρος του Mexha συνδυάζει το σύγχρονο design με το χρώμα και τις εξωτικές πινελιές.
Ο εντυπωσιακός, μοντέρνος χώρος του Mexha συνδυάζει το σύγχρονο design με το χρώμα και τις εξωτικές πινελιές.

Δοκιμάσαμε αυτό το καταπληκτικό πιάτο και ζητήσαμε από τον σεφ και ιδιοκτήτη του Mexha, τον Χάρη Βέντη, να μας αφηγηθεί την ενδιαφέρουσα ιστορία του Al Pastor, αλλά και να μας αποκαλύψει το μυστικό του για να δημιουργεί έθνικ πιάτα σε light υγιεινές εκδοχές, που κρατούν τη νοστιμιά του Μεξικάνικου φαγητού χωρίς όμως να βαραίνουν το στομάχι. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το ζουμερό Al Pastor έχει τις ρίζες του στον λιβανέζικο γύρο  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Το ζουμερό Al Pastor έχει τις ρίζες του στον λιβανέζικο γύρο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Al Pastor: Ένας πολυταξιδεμένος γύρος με ιστορία από το 1930 

Το Al Pastor σερβίρεται στο Mexha σε δύο εκδοχές: είτε με τις τραγανές chilaquilas (τσιλακίγιας), είτε μέσα σε tacos με απολαυστική 100% χειροποίητη τορτίγια καλαμποκιού. Η γεύση του χοιρινού λιβανέζικου γύρου είναι τόσο ενδιαφέρουσα που γίνεται εθιστική, ειδικά όταν στην ίδια μπουκιά συνυπάρχουν οι κριτσανιστές ταλιατέλες τορτίγιας με το κρέας και τη θεϊκή του σάλτσα. Ο λιβανέζικος αυτός γύρος είναι δέκα φορές πιο νόστιμος από τον γύρο που ξέρουμε στην Ελλάδα. Ο τρόπος με τον οποίο μαρινάρεται το χοιρινό αλλά και ο τρόπος ψησίματος σε δυνατή φωτιά, αναδεικνύουν τους χυμούς του κρέατος, προσφέροντας ένα γεμάτο πιάτο που αν και είναι κλασικό μεξικάνικο έχει επιρροές από το Λίβανο, ενώ βρίσκεται πάρα πολύ κοντά ως κουλτούρα στον γύρο που αγαπάμε τόσο στην Ελλάδα. Πώς όμως βρέθηκε ο λιβανέζικος γύρος στο Μεξικό και πώς κατάφερε να καθιερωθεί ως ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της μεξικάνικης κουζίνας; 

Ο Χάρης Βέντης αφηγείται στο iefimerida την ιστορία ενός διάσημου μεξικάνικου πιάτου που έχει τις ρίζες του στη λιβανέζικη κουζίνα  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Ο Χάρης Βέντης αφηγείται στο iefimerida την ιστορία ενός διάσημου μεξικάνικου πιάτου που έχει τις ρίζες του στη λιβανέζικη κουζίνα / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

«Στις αρχές του περασμένου αιώνα οι μετανάστες από τον Λίβανο εγκαταστάθηκαν στο Μεξικό κουβαλώντας μαζί τους και τη γαστρονομική τους κουλτούρα. Το πιο signature πιάτο τους ήταν ο γύρος, ένα πολύ χαρακτηριστικό στοιχείο σε όλη την ανατολική Μεσόγειο. Μέχρι τότε στο Μεξικό δεν υπήρχε γύρος», εξηγεί στο iefimerida ο Χάρης Βέντης. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το Al Pastor εκτός από τις chilaquilas (τσιλακίγιας) σερβίρεται και σε tacos με τορτίγια καλαμποκιού / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Το Al Pastor εκτός από τις chilaquilas (τσιλακίγιας) σερβίρεται και σε tacos με τορτίγια καλαμποκιού / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Ο λιβανέζικος γύρος ταξίδεψε από τον Λίβανο στο Μεξικό μαζί με τους χιλιάδες μετανάστες που εγκαταστάθηκαν το 1930 στην Πουέμπλα του Μεξικού. Εκεί, φτιάχνοντας αρχικά την κλασική shawarma (σαουαρμά), δηλαδή ένα ψητό αρνί σερβιρισμένο σε μια τορτίγια από αλεύρι ή σε λεπτή αραβική πίτα, οι Λιβανέζοι μετανάστες δημιούργησαν ένα μεγάλο γευστικό trend που πολύ γρήγορα ξετρέλανε και τους ντόπιους. Η συνταγή άρχισε να διαδίδεται από στόμα σε στόμα κι από σπίτι σε σπίτι, αποκτώντας όμως μια σημαντική μεξικάνικη παραλλαγή: το αρνί έδωσε τη θέση του στο χοιρινό κι έτσι το shawarma έγινε Al Pastor και ταυτόχρονα απογειώθηκε ως ένα ακαταμάχητο και εθιστικό street food, που όχι απλώς ενσωματώθηκε στην κουζίνα του Μεξικού, αλλά έγινε από τα κυρίαρχα γευστικά ατού της μεξικάνικης κουζίνας. 

Ο δρόμος, το street food, το finger food είναι η ρίζα της μεξικάνικης κουζίνας / Φωτογραφία: Jezael Melgoza/Unsplash
Ο δρόμος, το street food, το finger food είναι η ρίζα της μεξικάνικης κουζίνας / Φωτογραφία: Jezael Melgoza/Unsplash

Το Μεξικό είναι μια φτωχή χώρα και η μαγειρική του κουλτούρα θυμίζει πολύ τη ναπολιτάνικη Cucina Povera: φτιάχνουν νόστιμα πράγματα με ό,τι έχουν στα χέρια τους. Έτσι το κρέας εμπλουτίζεται με φασόλια, λαχανικά, σάλτσες, φρούτα, μπαχαρικά, δημιουργώντας γευστικά πιάτα με ισχυρό χαρακτήρα και έντονη προσωπικότητα που ταυτόχρονα είναι νόστιμα και πολύ φωτογενή. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι σπόροι annatto που υπάρχουν στο φυτό achiote βάφουν κόκκινο τον μεξικάνικο γύρο Al Pastor.
Οι σπόροι annatto που υπάρχουν στο φυτό achiote βάφουν κόκκινο τον μεξικάνικο γύρο Al Pastor.

«Ενσωματώνοντας τον λιβανέζικο γύρο στην γαστρονομία του Μεξικού, οι Μεξικανοί έκαναν τέσσερα πράγματα: Αρχικά αντικατέστησαν το αρνί με χοιρινό που κυριαρχεί περισσότερο στην κουζίνα τους. Στη συνέχεια, πρόσθεσαν τα δικά τους μπαχαρικά. Μετά πέρασαν το κρέας με την πάστα achiote, η οποία προέρχεται από έναν θάμνο που παράγει κάτι σπόρους που ονομάζονται annatto και δίνει ένα έντονο κοκκινωπό χρώμα στο χοιρινό. Με το annatto που πήραν από το Μεξικό έδωσαν οι Αγγλοσάξονες αυτό το κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα στο τυρί τσένταρ. Το αυθεντικό τσένταρ στα τυροκομεία της Αγγλίας, πριν προστεθεί το annatto, έχει το κανονικό χρώμα που έχουν τα τυριά ωρίμανσης σε όλο τον κόσμο. Στο Μεξικό, αντίστοιχα, το annatto κάνει τον γύρο να αποκτά αυτό το κόκκινο χρώμα που χαρακτηρίζει το κλασικό μεξικάνικο Al Pastor. H τρίτη προσθήκη που έκαναν οι Μιεξικανοί ήταν ο ανανάς. Όπως φτιάχνουν το γύρο βάζουν και έναν ανανά από πάνω, ο οποίος καθώς ψήνεται λιώνει, μελώνει και κατεβάζει τους χυμούς του στο κρέας. Εμείς εδώ στο Mexha φτιάχνουμε μια γαστρονομική εκδοχή του Al Pastor στο τηγάνι με σάλτσα ανανά. Το ζουμερό κρέας που είναι ξεροψημένο εξωτερικά, όπως ο χοιρινός γύρος, μαζί με τη χυμώδη σάλτσα του, προσθέτουν υγρασία στη βάση του πιάτου που είναι από τραγανές τορτίγιας ταλιατέλες. Σε όλο αυτό προσθέτουμε μια sour cream που με την οξύτητά της δημιουργεί ένα απολαυστικό πιάτο με έναν έθνικ εξωτικό γύρο», λέει ο Χάρης Βέντης. 

To Mexha φημίζεται για τα εντυπωσιακά και πολύ νόστιμα κοκτέιλ που φτιάχνει για να συνοδεύει τα φαγητά του.
To Mexha φημίζεται για τα εντυπωσιακά και πολύ νόστιμα κοκτέιλ που φτιάχνει για να συνοδεύει τα φαγητά του.

Συνεχίστε το δείπνο σας μετά το Chilaquilas Al Pastor, με tacos που ταιριάζουν ιδανικά. Ο ίδιος γευστικός γύρος σερβίρεται με τη σάλτσα του πάνω σε χειροποίητες τορτίγιες καλαμποκιού, τι οποίες φτιάχνει για το Mexha ένας Μεξικανός που ζει πλέον μόνιμα στην Αθήνα. Κυρίως όμως, αυτό το ακαταμάχητο πιάτο αναδεικνύεται γευστικά με ένα κοκτέιλ. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο δροσερός εξωτερικός χωρος του Mexha προσφέρει ευεξία.
Ο δροσερός εξωτερικός χωρος του Mexha προσφέρει ευεξία.

Με τι ποτό συνδυάζεται ιδανικά ο λιβανέζικος γύρος των Μεξικανών

Δοκιμάστε τον λιβανέζικο γύρο του Mexha μαζί με ένα κοκτέιλ που δεν είναι γλυκό. «Τα κοκτέιλ που ταιριάζουν με το φαγητό, είναι εκείνα που έχουν μια άλφα οξύτητα. Ένα όξινο ή, ακόμα καλύτερα, ένα ελαφρώς καυτερό κοκτέιλ -όπως το Thai Tommy's με τεκίλα, αγαύη, τσίλι, λάιμ και τζίντζερ ή το Sinaloa με λευκή τεκίλα, απόσταγμα mezcal, μαρμελάδα avocado, χαλεπένιο, λάιμ και bitter- αναδεικνύει τις γεύσεις. Η καψαϊκίνη, το δραστικό συστατικό των πιπεριών τσίλι, λειτουργεί ως ενισχυτής γεύσης. Είναι σαν να βάζεις αλάτι, αλλά η καψαϊκίνη δρα εντελώς διαφορετικά: ανοίγοντας τους γευστικούς κάλυκες, κάνει τον οργανισμό να αντιλαμβάνεται τη γεύση σε όλο της το μεγαλείο. Το αλάτι προσθέτει νοστιμιά, δρα στην κατσαρόλα ή στο πιάτο, η καψαϊκίνη μάς προσφέρει μεγαλύτερη γευστική αντίληψη τη στιγμή που την καταναλώνουμε. Σου αυξάνει τη διέγερση των υποδοχέων», εξηγεί ο Χάρης Βέντης, που έχοντας πίσω του σπουδές ιατρικής, προσφέρει μια πολύ συνειδητή γαστρονομία, η οποία λαμβάνει υπόψη της τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο ανθρώπινος οργανισμός. Έτσι, στο εστιατόριο Mexha που έχει δημιουργήσει με την σύντροφό του Αγγελική Πανταλέων και την αδερφή του Αφροδίτη Βέντη, βασίζεται σε μια γαστρονομία που αν και έθνικ, δεν έχει τα αρνητικά που συνήθως έχει κάποιος στο μυαλό του για τη μεξικάνικη κουζίνα: Στο Mexha τρως ακόμα και πικάντικα πράγματα χωρίς στομαχικά ζητήματα, χωρίς να νιώθεις ότι έχεις φάει κάτι βαρύ. 

Τα ελαφρώς καυτερά κοκτέιλ, σύμφωνα με τον Χάρη Βέντη, προσφέρουν λόγω της καψαϊκίνης μεγαλύτερη γευστική αντίληψη τη στιγμή που τα καταναλώνουμε.
Τα ελαφρώς καυτερά κοκτέιλ, σύμφωνα με τον Χάρη Βέντη, προσφέρουν λόγω της καψαϊκίνης μεγαλύτερη γευστική αντίληψη τη στιγμή που τα καταναλώνουμε.

«Οι σπουδές ιατρικής μού έχουν προσφέρει κάποιες γνώσεις φυσιολογίας που με βοηθούν να αντιλαμβάνομαι ότι η μνήμη και η όσφρηση ταξιδεύουν στις ίδιες νευρικές οδούς. Γι' αυτό λοιπόν θυμόμαστε έντονα ακόμα και ένα άρωμα που είχαμε μυρίσει ως παιδιά. Αυτό είναι ένα πεδίο που γαστρονομικά δίνει απίστευτες δυνατότητες. Πέρα από αυτό όμως, αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ είναι ο τρόπος με τον οποίο μαγειρεύουμε. Εγώ, ως απόφοιτος ιατρικής, επιμένω να μαγειρεύω νόστιμα αλλά απολύτως υγιεινά», λέει ο Χαρης Βέντης. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα τραγανά nachos με το πολύ νόστιμο chili con carne του Mexha / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Τα τραγανά nachos με το πολύ νόστιμο chili con carne του Mexha / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
O Χάρης Βέντης στην κουζίνα του Mexha.
O Χάρης Βέντης στην κουζίνα του Mexha.
Tα δημοφιλή fajitas του Mexha / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Tα δημοφιλή fajitas του Mexha / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Μια γωνιά δίπλα στο μπαρ, στον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου Mexha.
Μια γωνιά δίπλα στο μπαρ, στον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου Mexha.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το Beef Chimichanga, ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα του Mexha / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Το Beef Chimichanga, ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα του Mexha / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Πώς όμως καταφέρνει στην πράξη να συνδυάζει μια έθνικ μεξικάνικη κουζίνα με τη μεσογειακή διατροφή και ταυτόχρονα όλο αυτό να είναι υγιεινό; «Επιστρέφω στις ρίζες, στον πυρήνα της μαγειρικής: στα καλά, αγνά υλικά. Από γαστρονομική άποψη στην κουζίνα μας, και στη Μεσόγειο και στο Μεξικό, ξεκινάμε από τα ίδια υλικά, πάνω κάτω. Τα ελληνικά και τα μεξικάνικα πιάτα μοιάζουν πάρα πολύ. Η κουλτούρα του sharing υπάρχει και στις δύο γαστρονομικές κουλτούρες. Ενώ φαινομενικά τα πιάτα του Μεξικού δείχνουν διαφορετικά από τα μεσογειακά, ουσιαστικά έχουν πολύ λίγες διαφοροποιήσεις ως προς τα υλικά που έχουν στη διάθεσή τους οι λαοί αυτοί. Εκεί που εμείς χρησιμοποιούμε ρίγανη, εκείνοι χρησιμοποιούν πολύ κόλιανδρο, εκεί που εμείς βάζουμε λεμόνι, αυτοί βάζουν λάιμ. Όμως η λογική είναι παρόμοια. Στο Μεξικό παίζουν με πιτούλες, ψητά κρέατα, οξύτητες, μυρωδικά... Δηλαδή κάνουν ακριβώς αυτό που κάνουμε εμείς εδώ, με εξαίρεση τα μπαχαρικά. Με το Mexha θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα εστιατόριο που θα είναι σε όλα τα επίπεδα “τόσο όσο” και στην οικειότητα και στον εξωτισμό του. Το ζητούμενο είναι να απολαύσει κάποιος μια mexican inspired κουζίνα που βασίζεται σε αγνά υλικά με ανάλαφρες συνταγές και έναν light τρόπο μαγειρέματος που δεν θα επιβαρύνουν τον οργανισμό του», εξηγεί ο Χάρης Βέντης. 

Tα πάντα στο Mexha είναι προσεγμένα στη λεπτομέρεια, ακόμα και οι πίκλες για τα ποτά ή τα φαγητά είναι 100% χειροποίητες από την κουζίνα του εστιατορίου / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Tα πάντα στο Mexha είναι προσεγμένα στη λεπτομέρεια, ακόμα και οι πίκλες για τα ποτά ή τα φαγητά είναι 100% χειροποίητες από την κουζίνα του εστιατορίου / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Tα απολαυστικά μπολ με nachos θα συνοδεύσουν τέλεια τα κοκτέιλ σας.
Tα απολαυστικά μπολ με nachos θα συνοδεύσουν τέλεια τα κοκτέιλ σας.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα tacos με γαρίδα του Mexha / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Τα tacos με γαρίδα του Mexha / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Όντως, τρώγοντας μεξικάνικο φαγητό στο Mexha, συχνά πλέον από τη στιγμή που το ανακάλυψα, απολαμβάνω πράγματα -ακόμα και πιο πικάντικα- από μια κουζίνα που κάποτε απέφευγα γιατί τη θεωρούσα βαριά. Η μεξικάνικη γαστρονομική εκδοχή του Mexha, είναι ακριβώς όπως ο χώρος του εστιατορίου: μοντέρνος, χωρίς τα μεξικάνικα κλισέ, χωρίς σομπρέρο σε κάκτους, χωρίς πορτραίτα της Φρίντα Κάλο σε κάθε γωνιά, χωρίς πόντσο και λοιπές γραφικότητες.

Εδώ ο μίνιμαλ σχεδιασμός έχει μια tropicool αισθητική, σύγχρονη, design, μοντέρνα που δίνει χρώμα στην καθημερινότητα και εξωτικό στυλ που σου φτιάχνει τη διάθεση, αλλά με έναν απολύτως κομψό τρόπο. Μου αρέσει τόσο για τα weekends, αλλά ακόμα πιο πολύ το αγαπώ για τις καθημερινές, για τη happy hour και τα after office cocktails που απολαμβάνω όταν τελειώνω τις δουλειές μου, συνοδεία υπέροχων και λάιτ πιάτων με φοβερή μεξικάνικη γεύση. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το φώτα του Mexha ανάβουν και υπενθυμίζουν στους περαστικούς οδηγούς της Κηφισίας που επιστρέφουν από τα γραφεία, ότι η Happy Hour έχει αρχίσει και το εστιατόριο κάνει ακόμα και μια βαρετή καθημερινή απόλαυση.
Το φώτα του Mexha ανάβουν και υπενθυμίζουν στους περαστικούς οδηγούς της Κηφισίας που επιστρέφουν από τα γραφεία, ότι η Happy Hour έχει αρχίσει και το εστιατόριο κάνει ακόμα και μια βαρετή καθημερινή απόλαυση.

Info: Mexha, Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, τηλ. 2160017188
facebook.com/MexhaRestaurant | instagram.com/mexharestaurant
Online παραγγελίες για delivery: e-food.gr | wolt.com
Τιμές: €20 το άτομο χωρίς ποτό - €30 με ποτό

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ