Τα αγαπημένα στέκια του Ikon5 από το TikTok για φαγητό σε Αθήνα και νησιά: Από street food μέχρι fine dining - iefimerida.gr

Τα αγαπημένα στέκια του Ikon5 από το TikTok για φαγητό σε Αθήνα και νησιά: Από street food μέχρι fine dining

Κωνσταντίνος Αντωνιάδης Ikon5 TikTok
O Κωνσταντίνος Αντωνιάδης ταξιδεύει ως Ikon5 στο TikTok σε όλη την Ελλάδα για να επισκεφθεί τα καλύτερα εστιατόρια
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

O Kωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός που έχει κάνει viral την ελληνική γαστρονομία στο Tik-Tok με τα μίνι ντοκιμαντέρ που φτιάχνει ως ikon5 για τη γεύση, μοιράζεται με το iefimerida τα αγαπημένα του μαγαζιά για φαγητό στην Αθήνα και τα νησιά. 

Μετά από μια μεγάλη και επιτυχημένη πορεία στο ραδιόφωνο, κρατώντας ζώνες υψηλής ακροαματικότητας σε γνωστούς σταθμούς, ο δημοφιλής ραδιοφωνικός παραγωγός Κωνσταντίνος Αντωνιάδης όχι απλώς ασχολήθηκε με τη γαστρονομία, αλλά δημιούργησε μια περσόνα φαινόμενο στο Tik/Tok με 98.9K followers, στήνοντας ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ με μίνι ντοκιμαντέρ για τη γεύση και τους ανθρώπους της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το iefimerida τον συνάντησε μεταξύ των πολλών ταξιδιών του σε όλη την Ελλάδα, και του ζήτησε να μοιραστεί μαζί σας τα αγαπημένα του στέκια για φαγητό.

Ο Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ατενίζοντας το Αιγαίο
Ο Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ατενίζοντας το Αιγαίο

Πού φτιάχνουν το πιο ζουμερό σουβλάκι; Πού θα απολαύσουμε ένα λιποθυμικό burger που θα μας μείνει αξέχαστο; Πώς και πού μπορούμε να φάμε καλά και οικονομικά με bugdet κάτω από 10 ευρώ; Ποια είναι τα αγαπημένα του μαγαζιά σε όλη την Αθήνα ανά κατηγορία; Και ποιες είναι οι πιο μαγικές του γαστρονομικές στιγμές στα νησιά;

Όλες οι juicy απαντήσεις του Κωνσταντίνου Αντωνιάδη στην απολαυστική συνέντευξη που ακολουθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το ραδιόφωνο, στο Tik Tok: Πώς ο Κωνσταντίνος Αντωνιάδης μεταμορφώθηκε σε Ikon5

Πώς αποφασίσατε να δημιουργήσετε το Ikon5; Ποια είναι η ιστορία πίσω από αυτό;

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, ακούω τη φωνή της μητέρας μου να μου λέει «φάε και λίγο στο σπίτι, βρε αγόρι μου, όλο μαγειρεύω και τα πετάω». Είχα πάντα μια εμμονή με τα εστιατόρια και μάλιστα πρέπει να είμαι από τους πρώτους που αν δεν έκαναν κράτηση δεν πήγαιναν πουθενά. Οι δικοί μου ήξεραν, ωστόσο ο περισσότερος κόσμος έμαθε πόσο πολύ αγαπάω την εστίαση γύρω στο 2016 που ξεκίνησαν τα story στο ίνσταγκραμ και εκεί όλοι κατάλαβαν ότι σχεδόν κάθε μέρα έτρωγα σε κάποιο εστιατόριο, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να με ρωτάνε πού να φάνε, ποιο είναι το καλύτερο burger, που θα φάνε το καλύτερο σουβλάκι και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Κάποια στιγμή θυμάμαι ότι για πλάκα ανέβασα και ένα βιντεάκι στο TikTok και την επόμενη μέρα μπήκα και αυτό είχε γίνει viral. Γλυκάθηκα και είπα να ανεβάσω ένα δεύτερο και κάπως έτσι φτιάχτηκε το ikon5eats. Αν με ρωτάς γιατί με λένε ikon5 αυτό ήταν απλά ένα πάντρεμα του ονόματός μου, Κωνσταντίνος, με το πιο αγαπημένο μου gadget, το iPhone, τόσο απλά.

Όλη αυτή η εμπειρία/πληροφορία από τα ταξίδια σας ανά την Ελλάδα και τις γειτονιές της Αθήνας δεν θα μπορούσε να είναι ένα απίθανο βιβλίο γαστρονομίας, ένας απολαυστικός οδηγός γεύσης ή μια ζωηρή τηλεοπτική εκπομπή;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αλήθεια είναι πως είχα ξεκινήσει γυρίσματα για μία τηλεοπτική εκπομπή που ήταν πολύ κοντά σ’ αυτό που βλέπεις στο TikTok. Ο λόγος που πάγωσε ήταν πως δεν είχα καθόλου χρόνο. Επίσης έπεσε στην αντίληψή μου το ότι σχεδόν κανείς πλέον δε βλέπει τηλεόραση, η δύναμη που έχουν τα social είναι πολύ μεγαλύτερη και έτσι είπα να χτίσω αυτό το project πρώτα μέσα από τα social και όταν «ωριμάσω» και εγώ ο ίδιος ως «παρουσιαστής» να το ξανά δοκιμάσω από μια ελαφρώς διαφορετική οπτική γωνία. Θα δείξει…

Όντας πολλά χρόνια στο ραδιόφωνο, έχοντας επαφή με το κοινό σας μόνο μέσω της φωνής, πώς ήταν η εμπειρία του να είστε ξαφνικά μπροστά από την κάμερα;

Είναι γεγονός ότι όλο αυτό με βοήθησε απίστευτα στο να «λυθώ» Και να σταματήσω να είμαι το αγγούρι που ήμουν μέχρι πρότινος όταν η κάμερα έγραφε. Το ραδιόφωνο είναι εντελώς διαφορετικό και το γεγονός πως δεν εκτίθεσαι οπτικά σού επιτρέπει να είσαι ο εαυτός σου, σε αντίθεση με το τι συμβαίνει μπροστά από την κάμερα. Πλέον αισθάνομαι πολύ άνετα στο φακό και μου έχουν φύγει οι «ντροπές». Μία φορά να φας burger και να γίνεις «χάλια» μπροστά στην κάμερα είναι αρκετή να λυθείς και να πιστέψεις ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα. Επίσης βοηθάει πολύ και η σχέση που έχω με τη σκηνοθέτιδά μου, που είναι η ίδια μου η αδερφή. Είμαι συγκεντρωτικός και τα βίντεο τα ετοιμάζω σχεδόν μόνος μου. Η μόνη που «επιτρέπω» να εμπλέκεται είναι η αδερφή μου, η Βιλελμίνη. Η Βιλελμίνη έχει σπουδάσει φωτογραφία, έχει απίστευτο μάτι, με γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο και έχει ταυτόσημη αισθητική με εμένα. Δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα χωρίς αυτή και της έχω και πολύ μεγάλη αδυναμία.

Τα mini ντοκιμαντέρ του street food

Πώς το street food κατάφερε και έγινε τόσο σημαντικό κομμάτι στη γαστρονομία;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το street food είναι απενοχοποιημένο. Δεν αισθάνεται πως έχει ανάγκη να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν παρά μόνο να σε χορτάσει. Όταν δεν υπάρχει η πίεση που αισθάνονται οι μάγειρες σε μια μεγάλη κουζίνα ενός fine dining ή casual εστιατορίου, οι ίδιοι μπορούν να δημιουργήσουν τα πιο νόστιμα εδέσματα. Είναι αυτό το οποίο θα μαγείρευαν οι ίδιοι για να χορτάσουν, για να σκοτώσουν το θηρίο μέσα τους, απαλλαγμένοι από τους αυστηρούς κανόνες μιας επαγγελματικής κουζίνας, αλλά κρατώντας όλη την ουσία, τις σωστές πρώτες ύλες, τα σωστά παντρέματα, τις εντάσεις, με αποτέλεσμα αυτό που σου σερβίρουν στο street food, σε πολλές περιπτώσεις, να είναι ακόμα πιο γευστικό από ένα κορυφαίο πιάτο ενός εστιατορικού μενού.

O Ikon5 aka Κωνσταντίνος Αντωνιάδης γυρίζει όλη την Ελλάδα με την κάμερά του τρώγοντας στα ωραιότερα εστιατόρια της χώρας για να μας τα συστήσει στο TikTok
O Ikon5 aka Κωνσταντίνος Αντωνιάδης γυρίζει όλη την Ελλάδα με την κάμερά του τρώγοντας στα ωραιότερα εστιατόρια της χώρας για να μας τα συστήσει στο TikTok

Κάθε πόλη έχει τη δική της street food culture, ποιο είναι το street food σύμβολο της Αθήνας;

Ξεκάθαρα το σουβλάκι. Και όταν λέμε σουβλάκι εννοούμε πίτα, καλαμάκι, μπιφτέκι, κεμπάπ ή γύρο με τα υλικά της επιλογής του καθενός. Δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο πέρα από αυτό, εξ ου και κάθε γειτονιά έχει από ένα έως αρκετά σουβλατζίδικα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις λατρεύονται φανατικά από το κοινό τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το Ohh Boy στο Παγκράτι / Φωτογραφία: Ohh Boy/Facebook
Το Ohh Boy στο Παγκράτι / Φωτογραφία: Ohh Boy/Facebook

Ο γαστρονομικός χάρτης της Αθήνας από τον Κωνσταντίνο Αντωνιάδη

Ποια είναι τα αγαπημένα σας εστιατόρια στην Αθήνα για...

...Street food/Brunch: Το Olivia’s Βrother στον Χολαργό, το HippyHippo στο Κουκάκι, το Ohh Boy στο Παγκράτι και το The Makers στην Πραξιτέλους. Αγαπώ και το Me στο Κολωνάκι.

Πιάτο από το The Makers στην οδό Πραξιτέλους / Φωτογραφία: themakers_athens/Instagram
Πιάτο από το The Makers στην οδό Πραξιτέλους / Φωτογραφία: themakers_athens/Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

...Fine dining: Έχω μια αδυναμία στον Hervé Pronzato και το εστιατόριό του στα Πετράλωνα, ωστόσο αγαπώ πολύ τον Έκτορα στο Botrini’s, τον Παύλο Κυριάκη στο Zillers, τα συγκινητικά νόστιμα πιάτα του Άρη Βεζενέ στο Vezene, αλλά και το CTC του Τσιοτίνη.

To εστιατόριο CTC / Φωτογραφία: ctcresto/Instagram
To εστιατόριο CTC / Φωτογραφία: ctcresto/Instagram

Ένα εξαιρετικό, πιο affordable fine dining είναι και το Okio στο κέντρο με πεντανόστιμα πιάτα από τον Γιώργο Τσόλκα και τον Παναγιώτη Γιακαλή. Τέλος, τα κρέατα του Γιάννη Μπασταλή στο ολοκαίνουργια Beastalis στη Γλυφάδα πρέπει να τα δοκιμάσουν όλοι. Μαγικά.

Πιάτο από το Juicy Grill στο Χολαργό / Φωτογραφία: juicygrill_athens/Instagram
Πιάτο από το Juicy Grill στο Χολαργό / Φωτογραφία: juicygrill_athens/Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

...Burger: Δεν θα μπορούσα να πω κάποιο άλλο πέρα από το Juicy Grill το οποίο έχω επισκεφτεί εκατοντάδες φορές από το 2013. Το μεράκι και η ποιότητα του Δημοσθένη Κουβαράκη επάνω στο burger δε συγκρίνεται με κανενός άλλου Έλληνα. Ωστόσο έχω μια μεγάλη αδυναμία στο τσίσμπεργκερ που φτιάχνει ο Άρης Βεζενές στο Birdman. 

Πιάτο από το εστιατόριο TukTuk / Φωτογραφία: tuktuk.thai.street.food.athens_/Instagram
Πιάτο από το εστιατόριο TukTuk / Φωτογραφία: tuktuk.thai.street.food.athens_/Instagram

...Ασιατική κουζίνα: Το TukTuk για εμένα είναι το πιο λαμπερό διαμαντάκι της πόλης και τα thai πιάτα του θα τα ζήλευαν ακόμα και στην Ταϊλάνδη. Ενώ το νέο project του Σωτήρη Κοντιζά, το ραμενάδικο Tanpopo είναι ένα αριστούργημα. Λατρεύω και το Kitschen στον Πειραιά, στο οποίο «ταξιδεύω», από την Πεύκη, πολύ συχνά για να απολαύσω τα κορυφαία ασιατικά πιάτα του. Ο Σπύρος και ο Δημήτρης εκεί κάνουν σπουδαία πράγματα.

Λαχανικά που θα καταλήξουν στην κουζίνα του εστιατορίου Άκρα στο Παγκράτι / Φωτογραφία: akra_ath/Instagram
Λαχανικά που θα καταλήξουν στην κουζίνα του εστιατορίου Άκρα στο Παγκράτι / Φωτογραφία: akra_ath/Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

...Ταβέρνα/μαγειρευτά: Ο Mαύρος Γάτος στο Παγκράτι και πρόσφατα τα Άκρα στον ακριβώς από κάτω δρόμο, στην ίδια γειτονιά, είναι για εμένα ασφαλείς επιλογές.

...Ψάρι/θαλασσινά: Δυστυχώς, είμαι αλλεργικός στα θαλασσινά, οπότε δεν έχω άποψη.

To εστιατόριο Mexha στο Μαρούσι / Φωτογραφία: mexharestaurant/Instagram
To εστιατόριο Mexha στο Μαρούσι / Φωτογραφία: mexharestaurant/Instagram

...Μεξικάνικο/Latin: Το Mexha στο Μαρούσι έχει τις πιο καθαρές μεξικάνικες γεύσεις που θα βρεις στην πόλη και φυσικά το Atole στο Κολωνάκι με τις αυθεντικές συνταγές από Oaxaca, φτιαγμένες στον ξυλόφουρνο, και με απίστευτες σάλτσες από το Noma της Κοπεγχάγης (το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο), κάτι που δεν βρίσκεις σε κανένα άλλο εστιατόριο της πόλης. Τέλος, το Chilangos, στα Μελίσσια, το έχω σχεδόν... χτίσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σουβλάκι από τον Λευτέρη τον Πολίτη / Λευτερης Πολίτης/Instagram
Σουβλάκι από τον Λευτέρη τον Πολίτη / Λευτερης Πολίτης/Instagram

...Σουβλάκι: Για πίτα καλαμάκι το καλύτερο το έχει ο Πανερυθραϊκός στην Ερυθραία, για πίτα γύρο το πιο νόστιμο θα το φας στον Αχιλλέα στον Νέο Κόσμο, για πίτα μπιφτέκι το καλύτερο θα το φας στο Λευτέρη τον πολίτη, πίσω από την Ομόνοια, ενώ για kebab προτιμώ τον Εnty στη Νίκαια ή τον Τόμας στο Νέο Κόσμο. Αδυναμία έχω και στην πίτα με κοντοσούβλι που έχουν τα Σουβλάκια της Λίλας στο Ψυχικό.

Χειροποίητα ζυμαρικά στο Mario & Luigi: Τhe Εatalians / Mario & Luigi: Τhe Εatalians/Facebook
Χειροποίητα ζυμαρικά στο Mario & Luigi: Τhe Εatalians / Mario & Luigi: Τhe Εatalians/Facebook

...Ιταλική κουζίνα/πίτσα: Η πιο αγαπημένη μου πίτσα δεν είναι ναπολιτάνικη, είναι καναδέζικη, με crunchy ζύμη μέσα σε ταψάκι, ακριβώς όπως τις τρώγαμε τη δεκαετία του '80 και του '90. Αυτή την πίτσα την τρώω στο Pizza Park στην Ερυθραία. Της έχω τέτοια αδυναμία που αν μου ζήταγες να σου πω μια μόνο γεύση, θα ήταν αυτή. Πολύ αγαπημένο ιταλικό είναι το DaMichele στην Άνοιξη στο οποίο θα βρεις αυθεντικά ιταλικά πιάτα, όχι απαραίτητα πίτσες και μακαρονάδες, αλλά πιάτα μαγειρευτά από τον ιταλικό νότο. Πολύ αγαπημένο ιταλικό είναι το Mario & Luigi: Τhe Εatalians στην Ηλιούπολη και φυσικά το Napul'è στη Βάρη αλλά και στο pop-up αδερφάκι του στην Τήνο που επισκέφτηκα πρόσφατα και παντρεύει Ιταλία με ντόπια προϊόντα του νησιού και το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Τέλος η πίτσα του Νίκου Σωτηρόπουλου στο Odori είναι απλά συγκλονιστική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

...Ethnic/Ανατολίτικες γεύσεις: Ο Τρύφωνας στο Μπουρνάζι είναι ένα εξαιρετικό κεμπαπτζίδικο, έχει το πιο νόστιμο μπιφτέκι και το κιουνεφέ του είναι εξωπραγματικό.

O Ντουνιάς στο ορεινό χωριό Δρακόνα, στα Χανιά / Ντουνιάς/Facebook
O Ντουνιάς στο ορεινό χωριό Δρακόνα, στα Χανιά / Ντουνιάς/Facebook

Αν φτιάχνετε ένα Top10 με τις ωραιότερες γευστικές εμπειρίες που είχατε στα νησιά/χωριά της Ελλάδας, ποια εστιατόρια/στιγμές θα βάζατε σε αυτό;

Θα μπορούσα να μιλάω για πάντα, ωστόσο θα σταθώ σε μια μοναδική περίπτωση ανά την Ελλάδα που λέγεται «Ντουνιάς» και βρίσκεται στο ορεινό χωριό Δρακόνα, στα Χανιά. Εκεί ο Στέλιος Τριλυράκης με την οικογένειά του έχουν δημιουργήσει έναν μικρόκοσμο, μια διδακτική φάρμα, η οποία αποτελεί case study παγκοσμίως. Δεν υπάρχει ρεύμα, τα πάντα μαγειρεύονται σε ανοιχτές φωτιές, σε παραστιές, μέσα σε πηλοτσίκαλα και είναι απίστευτα νόστιμα. Όλα παράγονται και παρασκευάζονται εντός της φάρμας. Από τα άλευρα και το λάδι μέχρι τα λαχανικά και τα κρέατα. Ο «Ντουνιάς» έχει δικές του κότες, γαλοπούλες, αμνοερίφια αλλά και τα γιδομούσχαρα, μια αρχαία αυτόχθονη φίλη βοοειδών που βόσκει στα Λευκά Όρη και διέσωσε ο ίδιος ο Στέλιος Τριλυράκης. Εκεί είχα την πιο συγκλονιστική γαστρονομική εμπειρία των τελευταίων ετών και προτείνω σε κάθε άνθρωπο που σέβεται τον εαυτό του να το επισκεφτεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού μπορούμε να φάμε καλά και νόστιμα στην Αθήνα με budget κάτω από €10 το άτομο; Tι πρέπει να δοκιμάσουμε οπωσδήποτε;

Tο budget που μου προτείνεις δεν αφήνει πολλά περιθώρια επιλογής απ’ το να πω σε κάποιον να ανατρέξει στα σουβλατζίδικα που ανέφερα παραπάνω ή απλά να πάει μέχρι το καφενείο/μεζεδοπωλείο του Σπυρίδη στην Πεύκη με πεντανόστιμα value for money πιατάκια. Συκώτι, κεφτέδες, κοτόπουλο, χόρτα και θαλασσινά. Όλα τα πιάτα εκεί είναι κάτω από €10.

O Κωνσταντίνος Αντωνιάδης
O Κωνσταντίνος Αντωνιάδης

Τι είναι αυτό που σας αρέσει γευστικά στην Αθήνα και τι πιστεύετε ότι θα μπορούσε να διορθωθεί;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία χρόνια ο Αθηναίος έχει ανακαλύψει και αγαπήσει τις κουζίνες του κόσμου και έτσι θα βρεις υπέροχα εστιατόρια και κουτούκια σε κάθε γειτονιά της πόλης. Όσο πιο αυθεντικά, κρυμμένα σε μικρές γειτονιές, τόσο καλύτερα. Αυτό που με κουράζει είναι η εμμονή που έχουν τα περισσότερα εστιατόρια να σερβίρουν σχεδόν το ίδιο μενού. Επίσης όχι άλλα Βao Βun. Λύσσα το κάνατε (γέλια).

Ποια είναι τα αγαπημένα σας φαγητά, παραδοσιακά τοπικά πιάτα ή τοπικές νοστιμιές, που θυμάστε από τα ταξίδια σας;

Οι εξαιρετικές τηγανιτές πατάτες και το αρνάκι στη λαδόκολλα στον Ντουνιά στα Χανιά. Τα πεντανόστιμα βομβίδια στη Θεσσαλονίκη. Το εξαιρετικό Rib eye και τα τηγανητά κολοκυθάκια του Νίκολη στο Barbarossa στην Πάρο που είναι για εμένα μια γαστροnομική Disneyland. Tα ντολμαδάκια γιαλαντζί της κυρίας Πωλίνας στο Majorana στο χωριό Αγάπη της Τήνου, καθώς και τα παϊδάκια του Κώστα στην Απόδραση στο χωριό Στενή στο ίδιο νησί. Α, και τα μaραθοπιτάκια της Άννας στην ταβέρνα Tα Υστέρνια και πάλι στην Τήνο.

Οι πίτες του The Black Salami Microbakery / Φωτογραφία: the_black_salami_microbakery/Instagram
Οι πίτες του The Black Salami Microbakery / Φωτογραφία: the_black_salami_microbakery/Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιοι είναι οι φούρνοι στην Αθήνα (ή την υπόλοιπη Ελλάδα) που φτιάχνουν κατά τη γνώμη σας...

...την ωραιότερη τυρόπιτα: Λατρεύω τη μικρή τυρόπιτα στο Άριστον, στη Βουλής 10, αλλά και τις τρίγωνες τυρόπιτες και κιμαδόπιτες της Δήμητρας Γουναρίδη στη Νέα Ιωνία.

...το ωραιότερο ψωμί: Το ψωμί στο Black Salami Microbakery στα Εξάρχεια με φυσικό προζύμι και χωρίς διογκωτικά είναι θεϊκό, καθώς και το sourdough ψωμί στο Kora, φτιαγμένο με ιταλικά και ελληνικά άλευρα κορυφαίας ποιότητας με δικό τους προζύμι αργής ωρίμανσης.

...τα ωραιότερα γλυκά: Έχω μια αδυναμία στα γλυκά του Ευγένιου Βαρδακαστάνη και του Ιωάννη Κίκιρα στο Madame Fraise. Ειδικά η flan τους (που είναι το αγαπημένο μου γλυκό) είναι εξωπραγματικά νόστιμη. Από κει και πέρα έχω αδυναμία στα κλασικά, όπως το γαλακτομπούρεκο από το Κοσμικόν και τα τιραμουσιδάκια του Κωστή, στην Καλλιθέα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού έχετε φάει τις ωραιότερες πατάτες τηγανητές;

Ξεκάθαρα στον «Ντουνιά» του Στέλιου Τρικυράκη στη Δρακόνα, στα Χανιά. Φρέσκες πατάτες τηγανιτές, μαγειρεμένες σε καυτό λάδι, σε ανοιχτή φωτιά. Αποκάλυψη.

Σινεμά και γαστρονομία στο Stellar Gastro Cinema / Φωτογραφία: stellargastrocinema_/Instagram
Σινεμά και γαστρονομία στο Stellar Gastro Cinema / Φωτογραφία: stellargastrocinema_/Instagram

Δροσερές ταράτσες, αυλές και κήποι στην πόλη που σας αρέσουν;

Η πιο αγαπημένη μου ταράτσα είναι το Stellar Gastro Cinema στο Γκάζι, που συνδυάζει αγαπημένες κλασικές ταινίες με απίστευτα γευστικά πιάτα από τον Γιάννη Μαρκαδάκη. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο από αυτό για ένα καλοκαιρινό βράδυ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας; Πού θέλετε να μπει οπωσδήποτε ο Ikon5 με την κάμερά του;

Αν σου πω τα επόμενα σχέδιά μου θα πρέπει να σε σκοτώσω, γιατί καλώς ή κακώς πολλά από τα πράγματα που έχω κάνει στα social τον τελευταίο χρόνο έχουν βρει μιμητές. Το μόνο που θα σου πω, όμως, είναι πως μου αρέσει να πρωτοτυπώ, και, έχοντας πάντα ως motto το «όλα μπορούν να συμβούν», πιστεύω πως τα επόμενα video θα είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Info: tiktok.com/@ikon5eats | instagram.com/ikon5

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ