Ιταλικό στο Giacomo στην Κηφισιά: Για φαγητό σε σκηνικό από ταινία εποχής - iefimerida.gr

Ιταλικό στο Giacomo στην Κηφισιά: Για φαγητό σε σκηνικό από ταινία εποχής

σάλα εστιατορίου τραπέζια καρέκλες πολυέλαιος πίνακες Giacomo Κηφισιά
Η οπερετικού στυλ σάλα του ιταλικού εστιατορίου Giacomo στην Κηφισιά.
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Το γνωστό και αγαπημένο ιταλικό εστιατόριο στην Κηφισιά παραδίδει μαθήματα ιταλικής κομψότητας με φίνες γεύσεις που γεννούν συναισθήματα.

Το φαγητό είναι συναίσθημα, ιεροτελεστία, μια μικρή ποιητική έξοδος από την καθημερινότητα που σου δίνει ανάσα. Ντύνεσαι, χτενίζεσαι, ολοκληρώνεις το στυλ με δυο σταγόνες από το αγαπημένο σου άρωμα και βγαίνεις έξω με την παρέα σου για να απολαύσεις μια μαγευτική βραδιά που φορά κι αυτή τα πιο ωραία της ενδύματα. Δεν βγαίνουμε έξω μόνο για το φαγητό, αλλά και για την ατμόσφαιρα, γι΄ αυτό το feeling της απόδρασης από την πραγματικότητα, τη φυγή από τη ρουτίνα, τη μαγεία της εξωστρέφειας. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα τραπεζάκια του Giacomo στον πλαϊνό χώρο, πλάι στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.
Τα τραπεζάκια του Giacomo στον πλαϊνό χώρο, πλάι στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Σκηνικό από φλωρεντίνικο παλάτσο

Όλη αυτή τη φιλοσοφία μιας συνολικής ατμοσφαιρικής εμπειρίας που συμπληρώνεται γαστριμαργικά από μια ιταλική κουζίνα που γεννά συναισθήματα, την ενσαρκώνει ιδανικά το Giacomo στην Κηφισιά.

Τα μαρμάρινα τραπέζια προσφέρουν πολυτέλεια στον εξωτερικό χώρο του Giacomo.
Τα μαρμάρινα τραπέζια προσφέρουν πολυτέλεια στον εξωτερικό χώρο του Giacomo.

Το ιταλικό εστιατόριο επί της οδού Λεβίδου, στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη πλάι στον κήπο του Μουσείου Γουλανδρή, με την εντυπωσιακή σάλα που θυμίζει βενετσιάνικο ή φλωρεντίνικο σκηνικό από χολιγουντιανό φιλμ εποχής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
H εσωτερική σάλα του εστιατορίου Giacomo στην Κηφισιά.
H εσωτερική σάλα του εστιατορίου Giacomo στην Κηφισιά.

Περνάς τις πόρτες του Giacomo και το τραπέζι σου σε περιμένει για να σε κάνει να νιώσεις σαν να περπατάς μέσα στο σκηνικό από όπερα του Puccini - λαμπερά κρύσταλλα στους πολυελαίους αντανακλούν το φως πάνω στις μαρμάρινες επιφάνειες μιας ροτόντας, καθρέφτες που έχουν τη γοητευτική θαμπάδα που αφήνει στα πράγματα η πατίνα του χρόνου, πίνακες ζωγραφικής και πορτρέτα με χρυσές κορνίζες, κηροπήγια, δερμάτινοι και βελούδινοι καναπέδες και γύψινες μπορντούρες στους τοίχους... Η αίγλη μιας άλλης εποχής που συνομιλεί γευστικά όμως με το σήμερα, με την ανάλαφρη, μελωδική ιταλική μουσική, με τα ωραία κοκτέιλ και ένα comfort food που δίνει έμφαση στην απόλαυση. 

Στιγμές απόλαυσης στο Giacomo στην Κηφισιά.
Στιγμές απόλαυσης στο Giacomo στην Κηφισιά.

Όντας πιστός θαμώνας του Giacomo από τις πρώτες του ημέρες, το 2015, όταν ακόμα ήταν μια μικρή λαμπερή λωρίδα πολυτέλειας ανάμεσα στο Bellini και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, παρακολουθώ εδώ και χρόνια την πορεία του μέσα στο χρόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ιταλικά πιάτα με ζυμαρικά και κρέας.
Ιταλικά πιάτα με ζυμαρικά και κρέας.

Μετά από μια πρόσφατη επίσκεψή μου για να δοκιμάσω τα πιάτα από το νέο καλοκαιρινό μενού του, διαπίστωσα ότι το εστιατόριο όχι μόνο διατηρεί την φλωρεντίνικη γοητεία του, αλλά βρίσκεται και στην πιο ώριμη φάση του. 

Μέσα στην κουζίνα, καθώς φτιάχνεται η χειροποίητη ζύμη της πίτσας.
Μέσα στην κουζίνα, καθώς φτιάχνεται η χειροποίητη ζύμη της πίτσας.

Απολαυστικά ιταλικά πιάτα που δίνουν έμφαση στο συναίσθημα

Το μενού του Θάνου Κουλτούκη βασίζεται στους κλασικούς πυλώνες της ιταλικής γαστρονομίας όπως η πίτσα, τα πιάτα με pasta και το αυθεντικό καρπάτσιο, ενώ ως προς τις σαλάτες που τα συνοδεύουν ο βραβευμένος σεφ ακολουθώντας την εποχικότητα της φύσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το μενού του Giacomo διαθέτει και πιάτα με ψάρια και θαλασσινά.
Το μενού του Giacomo διαθέτει και πιάτα με ψάρια και θαλασσινά.

Δίνοντας έμφαση στην αγνή πρώτη ύλη το μενού του Giacomo χωρίζεται σε επτά βασικές κατηγορίες: pizza, antipasti, σαλάτες, πάστα/ριζότο, ψάρι, κρέας και επιδόρπια (που τα υπογράφει ο ταλαντούχος Θανάσης Σταμούδης).

Η πίτσα στον ξυλόφουρνο αποτελεί την καρδιά στο μενού του Giacomo.
Η πίτσα στον ξυλόφουρνο αποτελεί την καρδιά στο μενού του Giacomo.

Oι πίτσες ψήνονται στον ξυλόφουρνο και έχουν μια λαχταριστή λεπτή ζύμη ενώ κάποια από τα κρεατικά, όπως η Bistecca alla Fiorentina, η tomahawk και το Rib Eye steak Black Angus, ψήνονται στο Josper. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αperol στην αυλή του Giacomo.
Αperol στην αυλή του Giacomo.

Η δική μας εμπειρία

Ξεκινήσαμε με δροσερά Aperol Spritz και μια σαλάτα με burrata, ντοματίνια, μαριναρισμένες φράουλες και μπαλσάμικο.

Buratta με ντοματίνια και φράουλες.
Buratta με ντοματίνια και φράουλες.

Συνεχίσαμε με ένα πλούσιο πλατό με αυθεντικά ιταλικά τυριά και αλλαντικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πλατό ιταλικών τυριών και αλλαντικών.
Πλατό ιταλικών τυριών και αλλαντικών.

Και με ένα λαχταριστό καρπάτσιο μόσχου με πουρέ μαντιταριών πορτσίνι, flakes παρμεζάνας, φουντούκι, λάδι τρούφας και ρόκα. 

Καρπάτσιο μοσχαριού.
Καρπάτσιο μοσχαριού.

Ακολούθησε το Vitello Tonato με καπαρόφυλλα, σέλερι, κρέμα τόνου και καρπάτσιο μοσχαριού γάλακτος. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Vitello Tonato.
Vitello Tonato.

Από τις πίτσες επιλέξαμε μια καταπληκτική με σάλτσα από πέστο βασιλικού, μορταδέλα, buratta και φιστίκι Αιγίνης. 

Πίτσα με μπορταδέλα, πέστο βασιλικού και μπουράτα.
Πίτσα με μπορταδέλα, πέστο βασιλικού και μπουράτα.
Amatriciana.
Amatriciana.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Cacio e pepe.
Cacio e pepe.

Από πάστα δοκιμάσαμε μια Amatriciana με πανσέτα και flakes παρμεζάνας, μια πολύ μεστή και νόστιμη Cacio e pepe με κρέμα πεκορίνο, φρέσκο τριμμένο πεκορίνο και μαύρο πιπέρι και ένα λεπτό και φίνο Kριθαρότο καραβίδας με φρέσκα μυρωδικά.

Κριθαρότο καραβίδας.
Κριθαρότο καραβίδας.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα κρεατοφαφικά πιάτα επιλέξαμε τα Scaloppine al limone με σκαλοπίνια σε μια σάλτσα λεμονιού με το ζωμό του κρέατος και μια Cotoletta alla milanese με πατάτες φούρνου σε κρούστα παρμεζάνας. 

Scaloppine al limone.
Scaloppine al limone.
Τραγανή Cotoletta alla milanese.
Τραγανή Cotoletta alla milanese.

Από τα επιδόρπια του Θανάση Σταμούδη ερωτεύθηκα την πάβλοβα και το αυθεντικό τιραμισού. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πάβλοβα.
Πάβλοβα.

Το Giacomo προσφέρει μια συνολική εμπειρία που συνδυάζει την ωραία κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα -μια ατμόσφαιρα εμπνευσμένη τόσο από τον παλιό ιταλικό κινηματογράφο του '60 και τα στούντιο της Cinecittà, όσο και από τα φλωρεντίνικα παλάτσο- με μια γαστρονομία που δεν ποζάρει αλλά προσφέρει γνήσια απόλαυση, ακολουθώντας μια comfort food φιλοσοφία βασισμένη σε αγνά, ποιοτικά υλικά.

Τιραμισού.
Τιραμισού.

Είναι το εστιατόριο τόσο για να το επισκεφθείς χαλαρά μετά το shopping για νόστιμο φαγητό και κοκτέιλς, όσο και σε μια πιο βραδινή μαγευτική έξοδο. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Giacomo, giacomo.gr
Λεβίδου 11, Κηφισιά, τηλ. 2108014007
Τιμές: 40 με 50 ευρώ το άτομο κατά μέσο όρο. 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ