Επισκεφθήκαμε το εστιατόριο Twenty One στο Κεφαλάρι και διανυκτερεύσαμε στο ομώνυμο design hotel στο οποίο στεγάζεται. Μια απολαυστική εμπειρία σε έναν από τους ωραιότερους και δροσερούς κήπους της Αθήνας.
Ένας καταπράσινος κήπος με κομψές μαρμάρινες ροτόντες και καρέκλες σε στυλ Art Nouveu με αφράτα πράσινα μαξιλάρια, ένα καταπληκτικό, στιβαρό μενού με απολαυστικά πιάτα που δίνουν έμφαση στην αυθεντική νοστιμιά -παντρεύοντας δημιουργικά τη γαλλική, τη μεσογειακή και την ασιατική κουζίνα-, μια ενημερωμένη wine list με 160 επιλεγμένες ετικέτες από όλο τον κόσμο, spirits και gourmet cocktails και πάνω απ' όλα μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα που σε μαγεύει με το που περνάς τις πύλες, καθιστούν το Twenty One Restaurant ένα από τα πιο καλά στέκια της Αθήνας εδώ και έντεκα χρόνια.
Φέτος, όμως, όλη αυτή η εμπειρία που προσφέρει το διαχρονικό αυτό εστιατόριο της Κηφισιάς αναβαθμίζεται, καθώς συνδέεται πλήρως με το ξενοδοχείο που το φιλοξενούσε, αποτελώντας μέρος ενός συνολικότερου design project.
Η πρόσφατη ριζική ανακαίνιση του ξενοδοχείου
Τα αδέρφια Βαρβέρη, ο Αλέξανδρος και ο Φίλιππος, η νέα γενιά της οικογένειας που εδώ και δεκαετίες με το Interni και το Moda Bagno αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες του σύγχρονου design στην Ελλάδα, από το 2013 δημιούργησαν, μαζί την πολύτιμη συμβολή της Μαριάννας και του Γρηγόρη Ψάλτη, το δημοφιλές bar restaurant Twenty One.
Το εστιατόριο έγινε γρήγορα ένα από τα top γαστρονομικά σημεία συνάντησης της Αθήνας. Σχεδόν μία δεκαετία μετά, οι τέσσερις ιδιοκτήτες του, ουσιαστικά μια παρέα φίλων που γνωρίζονται από παιδιά, πήραν την απόφαση να επεκτείνουν τη μαγεία του χώρου εστίασης που είχαν καθιερώσει και στον τουρισμό, ανακαινίζοντας πλήρως το ξενοδοχείο στο οποίο αυτός στεγαζόταν.
Έτσι, σήμερα, μετά από μια συνολική ριζική ανακαίνιση, το κομψό εστιατόριο γίνεται ο ένας από τους δύο κυρίαρχους πόλους που αποτελούν το συνολικό design εγχείρημα του The Twenty One project. O επισκέπτης που εισέρχεται σε αυτόν τον μαγικό κήπο μπορεί να απολαύσει αφενός μια υψηλή γαστρονομική εμπειρία στο Twenty One Restaurant, αλλά και τις υπηρεσίες, αν το επιθυμεί, ενός luxury design hotel με εκλεκτικό στυλ που συνδυάζει τις minimal δυναμικές γραμμές του μοντέρνου σχεδιασμού και τη γοητεία της vintage διακόσμησης, με τον κοσμοπολιτισμό και την πολυτέλεια μιας περιοχής όπως η Κηφισιά, που έχει ιστορία στην αρχοντιά.
Διαθέτοντας 21 design δωμάτια σε δύο ορόφους, έναν μαγευτικό κήπο με πισίνα και αίθριο για το πλούσιο πρωινό, αλλά και δύο εστιατόρια, το Isabella's για το μεσημέρι και το Twenty One για το βράδυ, το ξενοδοχείο The Twenty One γίνεται η καλύτερη επιλογή πλέον για όλο το 24ωρο, για τα business lunch ή τις συναντήσεις με φίλους μετά το shopping, αλλά και για τις χαλαρές ή πιο λαμπερές βραδινές εξόδους για ποτό και φαγητό.
Ο ανανεωμένος κήπος παραμένει ο χώρος στον οποίο χτυπά η καρδιά του εστιατορίου, αλλά πλέον συνομιλεί με όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, αποτελώντας το σημείο συνάντησης όλων.
Καλαισθησία, σοφιστικέ φιλοξενία και γαστριμαργικές απολαύσεις σε έναν μαγευτικό κήπο
Με τον φακό του iefimerida περάσαμε τις πύλες του επανασχεδιασμένου και ριζικά ανανεωμένου The Twenty One για να καταγράψουμε τη δική μας εμπειρία -απολαμβάνοντας για ένα 24ωρο τη φιλοξενία του design hotel και τις εκλεκτές γεύσεις των εστιατορίων του- και να μοιραστούμε μαζί σας τις εντυπώσεις μας:
Ο κήπος πράγματι είναι από τους πιο κομψούς και ωραίους στην Αθήνα. Μια δροσερή όαση με πλούσια βλάστηση και πανύψηλα δέντρα που σε κάνει να ξεχνάς τον καύσωνα.
Ο φωτισμός ατμοσφαιρικός, με design δάδες μέσα στα φυτά, αναδεικνύει τις κομψές ροτόντες του εστιατορίου που βρίσκονται στρατηγικά τοποθετημένες στις δύο πλευρές ενός μονοπατιού που καταλήγει σε ένα εντυπωσιακό μαρμάρινο μπαρ. Αριστερά και δεξιά υπάρχουν δύο αίθρια: το ένα αποτελεί συνέχεια της εσωτερικής σάλας του εστιατορίου και το άλλο φιλοξενεί τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου.
Όλοι αυτοί οι υπέρκομψοι χώροι που φέρνουν στην ντελικάτη Κηφισιά την ανεμελιά και τον φιλήδονο κοσμοπολιτισμό της Γαλλικής Ριβιέρας του 1960 έχουν μια γοητεία και μια ισχυρή διακοσμητική άποψη που χαρακτηρίζει πολλά χρόνια τώρα την υψηλή αισθητική του Interni.
Έπιπλα και αξεσουάρ τα οποία κάνουν fashion statement, design κομμάτια εκλεκτικού στυλ και μοντέρνα έργα Τέχνης, συνδυάζονται με vintage κομμάτια, αντίκες και διακοσμητικά στοιχεία, όπως το μάρμαρο, οι ψηφίδες, οι ταπετσαρίες, τα βελούδινα υφάσματα κ.ά., σε bohemian χρωματικούς τόνους, που συνομιλούν με τις εκλεκτικιστικές κατοικίες της Κηφισιάς από τα χρόνια της Belle Epoque.
Αυτό το δημιουργικό mix & match υπογράφει ο Στάμος Χονδροδήμος (IDLaboratorium), χρησιμοποιώντας έπιπλα και εξοπλισμό κατά κύριο λόγο από τη Moda Bagno-Interni, που αναδεικνύονται μοναδικά από τον εξαιρετικό και ατμοσφαιρικό φωτισμό της Αλεξάνδρας Μπογδάνου.
Τα δωμάτια, που βλέπουν όλα στον κήπο, ακολουθούν την ίδια ισορροπία μεταξύ σύγχρονου minimal design και vintage σοφιστικέ αναφορών. Αυτά του πρώτου ορόφου διαθέτουν παράθυρα, ενώ εκείνα του δεύτερου ορόφου διαθέτουν μικρά μεταλλικά μπαλκόνια.
Βασικός πρωταγωνιστής είναι η παλέτα του λευκού και του μαύρου, η οποία όμως σπάει δημιουργικά με τη χαρακτηριστική παρουσία των τρισδιάστατων πλακιδίων Punto των Ronan και Erwan Bouroullec για τον οίκο Mutina.
Το εστιατόριο, που λειτουργεί, όπως πάντα, κάθε βράδυ, αυτόνομα από το ξενοδοχείο, αποτελεί την κορωνίδα στη φιλόξενη εμπειρία διαμονής στο The Twenty One.
Eδώ, ο chef Νίκος Δήμητρας παίζει σταθερά σε μια γαλλική βάση, την οποία εμπλουτίζει δημιουργικά με επιρροές από τη Μεσόγειο και την Ασία.
Ψάρι και κρέας σε premium κοπές μοιράζονται μάλλον ισόποσα το μενού, σε πιάτα που είναι απολαυστικά, με γεύσεις στιβαρές, στέρεες, τεχνικά άρτιες, από αυτές που σου εξασφαλίζουν μια ποιοτική, σοβαρή αλλά ταυτόχρονα γευστική βραδινή έξοδο, χωρίς εκκεντρικούς πειραματισμούς και γεμάτες ρίσκο πιρουέτες που στόχο έχουν τον εύκολο εντυπωσιασμό.
Η δική μας εμπειρία
Ξεκινήσαμε με προζυμένιο ψωμί που συνοδεύεται με εξαιρετικό βούτυρο και ελιές, ενώ συνεχίσαμε με ένα νόστιμο και ισορροπημένο tartare φρέσκου σολομού με κάππαρη, άνηθο, κρεμμύδι, wasabi, λεμόνι και σόγια.
Από σαλάτες επιλέξαμε την εκπληκτική ιαπωνική, που είναι δροσερή και ανάλαφρη, με πράσινα λαχανικά, γαρίδες, wakame, edamame, ραπανάκι και sauce από σόγια.
Επιλέξαμε για πρώτο στη μέση ένα από τα κυρίως πιάτα, το ριζότο με σφυρίδα, που ήταν ποίημα, με μια ντελικάτη σάλτσα που δεν εξαφάνιζε γευστικά τη νόστιμη σάρκα του ολόφρεσκου ψαριού.
Συνεχίσαμε με ένα chateaubriand των 500 γρ. που σερβίρεται για 2 άτομα, με το κρέας να κόβεται μπροστά στον πελάτη.
Το συνοδεύσαμε με τραγανές french fries και δύο σως, τη Béarnaise sauce, που αναδεικνύει το κρέας παραδοσιακά, και μια πολύ γευστική pepper sause, που πάει πολύ με τις χρυσαφένιες λεπτοκομμένες πατάτες.
Για τον επίλογο επιλέξαμε δύο επιδόρπια: το πληθωρικό Ηalf-baked cookie με πραλίνα φουντουκιού που σερβίρεται σε καυτό σκεύος με παγωτό σε γεύση βανίλιας Μαδαγασκάρης και μια κολασμένη, δροσερή Τonka Crème Brûlée με σερβίρισμα-υπερθέαμα!
Το Τwenty One δεν είναι τυχαία διαχρονικό στέκι. Δίνει έμφαση στη γεύση και στο experience του πελάτη. Από το σέρβις και τη στιβαρότητα του μενού που δικαίως το ανανεώνουν ελαφρά χωρίς να το σαμποτάρουν με περιττούς πειραματισμούς, μέχρι το ωραίο design και την κομψότητά του.
Info: The Twenty One
Μυκόνου 5 και Κολοκοτρώνη, Κηφισιά, τηλ. 210 6233521
thetwentyonehotel.com
Τιμές: 60 με 70 ευρώ το άτομο κατά μέσο όρο για το δείπνο στο Twenty One Restaurant & Bar
- ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- 13+1 διαχρονικές νοστιμιές της Αθήνας που θα θέλαμε να υπάρχουν για πάντα -Σταθερή αξία
- Το κοινό μυστικό της Αθήνας για καλή ιαπωνική κουζίνα -Πώς η φήμη του Kinjo στα Βριλήσσια έφτασε φέτος στη Μύκονο
- Το success story του oyster bar Hams & Clams στον Πειραιά -Στρείδια και κοκτέιλ σε μια βεράντα σαν σε νησί