Το Βουλκανιζατέρ τα σπάει -Το πιο πολυσυζητημένο μαγαζί της Αθήνας, γιατί όλοι θέλουν να πάνε για φαγητό εκεί - iefimerida.gr

Το Βουλκανιζατέρ τα σπάει -Το πιο πολυσυζητημένο μαγαζί της Αθήνας, γιατί όλοι θέλουν να πάνε για φαγητό εκεί

τραπέζια μπαρ εστιατόριο Βουλκανιζατέρ Κουκάκι
Η μεταμοντέρνα σάλα του Βουλκανιζατέρ στο Κουκάκι, στεγάζεται όντως σε ένα παλιό βουλκανιζατέρ της περιοχής / Φωτογραφία: voulkanizater.ath/Instagram
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Είναι αδιαμφισβήτητα το μαγαζί για το οποίο μιλούν όλοι αυτό το χειμώνα.

Περάσαμε μια απολαυστική βραδιά στο Hi-Fi Sound Bar Restaurant, που μέχρι τις δώδεκα σερβίρει κεφτεδάκια και προβατίνα γαλλικής κοπής και μετά γίνεται το πιο ζωηρό μπαρ της Αθήνας, και μοιραζόμαστε μαζί σας τις εντυπώσεις μας.

Οι τοίχοι από εμφανές μπετόν έμειναν από το παλιό βουλκανιζατέρ / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Οι τοίχοι από εμφανές μπετόν έμειναν από το παλιό βουλκανιζατέρ / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Βουλκανιζατέρ τα έχει όλα: φοβερή ατμόσφαιρα, ωραίο design, καλή μουσική και ένα απολαυστικό μενού από έναν σεφ που φέτος μονοπωλεί το ενδιαφέρον και τις συζητήσεις μας.

Ιταλικό τζιν στο μπαρ του Βουλκανιζατέρ / Φωτογραφία: voulkanizater.ath/Instagram
Ιταλικό τζιν στο μπαρ του Βουλκανιζατέρ / Φωτογραφία: voulkanizater.ath/Instagram

Ένα πρώην βουλκανιζατέρ στο Κουκάκι, επί της Οδυσσέα Ανδρούτσου, μεταμορφώθηκε σε ένα Hi-Fi bar restaurant που έχει γίνει σημείο συνάντησης για όλη την Αθήνα. Εδώ θα τους δεις όλους: από καθηγητές πανεπιστημίου μέχρι φασαίους, κι από επιχειρηματίες μέχρι το ζεύγος Νικόλα Ντε Γκρες και Χρυσής Βαρδινογιάννη που επέλεξε αυτό το εστιατόριο για το γαμήλιο πάρτι του.

Η πόρτα με τις κόκκινες κουρτίνες / Φωτογραφία: voulkanizater.ath/Instagram
Η πόρτα με τις κόκκινες κουρτίνες / Φωτογραφία: voulkanizater.ath/Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι τα μεσάνυχτα το εστιατόριο είναι γεμάτο μέχρι την τελευταία καρέκλα και μετά τις 12:00 τα φώτα χαμηλώνουν και ο χώρος μεταμορφώνεται σε μπαρ με κοκτέιλς με ονόματα από εταιρείες ελαστικών και ανταλλακτικών αυτοκινήτων: Good Year, Michelin, Pirelli, Diablo Rosso, Brembo κ.ά.

 Μια παλιά ζάντα δίνει το στίγμα στην είσοδο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Μια παλιά ζάντα δίνει το στίγμα στην είσοδο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Το εμφανές μπετόν στους τοίχους έχει παραμείνει ολόιδιο από το παλιό βουλκανιζατέρ, το προσωπικό στο σέρβις φοράει στολή συνεργείου, στην είσοδο, υπάρχει μια ζάντα αυτοκινήτου, πάνω από το μπαρ μέσα σε μεταλλικές θήκες υπάρχουν λάστιχα αυτοκινήτων σαν γλυπτά, ενώ στο μπάνιο σε υποδέχεται με χιούμορ η Πάμελα Άντερσον, με μια αφίσα από το Baywatch που έχει κρεμάσει και καλά ο μάστορας για να χαζεύει καθώς πλένει τα γράσα από τα χέρια του. 

Η αφίσα της Πάμελα / Φωτογραφία: voulkanizater.ath/Instagram
Η αφίσα της Πάμελα / Φωτογραφία: voulkanizater.ath/Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αντίθεση του βιομηχανικού μπετόν με τις super design απλίκες και τις κατακόκκινες βελούδινες κουρτίνες, αλλά και με την ψυχρότητα των inox τραπεζιών που λάμπουν στο ημίφως, δημιουργεί μια εκπληκτική, ατμόσφαιρα που μοιάζει με κινηματογραφικό ή με μεταμοντέρνο θεατρικό σκηνικό.

Όταν οι πόρτες του γκαράζ-βουλκανιζατέρ ανοίγουν / Φωτογραφία: voulkanizater.ath/Instagram
Όταν οι πόρτες του γκαράζ-βουλκανιζατέρ ανοίγουν / Φωτογραφία: voulkanizater.ath/Instagram

Εδώ, ο ταλαντούχος Θωμάς Μάτσας, με τη δυνατή κουζίνα του που φέρνει στο σήμερα τις παραδόσεις της ελληνικής γαστρονομίας, δίνει μια παράσταση γεμάτη γαστριμαργικές συγκινήσεις, σε πιάτα που είναι πλούσια σε γεύση. 

Το μενού υπογράφει ο Θωμάς Μάτσας / Φωτογραφία: voulkanizater.ath/Instagram
Το μενού υπογράφει ο Θωμάς Μάτσας / Φωτογραφία: voulkanizater.ath/Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Θωμάς Μάτσας έγινε ο σεφ της χρονιάς! 

Ο Μάτσας, έχοντας σταθερά την τελευταία δεκαετία το ένα του το πόδι στη Μύκονο, στο εξαιρετικό Alemagou, και το άλλο στην Λιβαδιά όπου ζει μόνιμα με την οικογένειά του, φέτος έκανε μια δημιουργική, παιχνιδιάρικη απόβαση στην Αθήνα, κλέβοντας τις εντυπώσεις. Παράλληλα με το Le Sapin στην Αράχωβα, υπογράφει το μενού στο Bουλκανιζατέρ στο Κουκάκι, αλλά και στην εξαιρετική Striggla των βορείων προαστίων, έχοντας γίνει αυτό που λέμε «ο σεφ της χρονιάς». Η μαγειρική του ταυτότητα, παρά το γεγονός ότι τα πιάτα του είναι πολύ διαφορετικά από εστιατόριο σε εστιατόριο, είναι χαρακτηριστική και αναγνωρίσιμη ακόμα και με κλειστά μάτια, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να επαναλαμβάνεται. Το φαγητό του εδώ, στο Βουλκανιζατέρ, είναι πιο μοντέρνο συνάδοντας με το κλίμα που κυριαρχεί στο μαγαζί, ενώ στη Striggla τα πιάτα του έχουν, θα έλεγα, περισσότερο συναίσθημα, νοσταλγία, μνήμες. Και στα δύο εστιατόρια τρως εξαιρετικά πράγματα από τον Μάτσα που είναι εθιστικά και σε κάνουν να θες να τα απολαύσεις ξανά. 

Ο ταλαντούχος σεφ Θωμάς Μάτσας (Αlemagou,  Le Sapin) που φέτος υπογράφει το μενού στο Βουλκανιζατέρ στο Κουκάκι και τη Striggla στα Βόρεια Προάστια.
Ο ταλαντούχος σεφ Θωμάς Μάτσας (Αlemagou, Le Sapin) που φέτος υπογράφει το μενού στο Βουλκανιζατέρ στο Κουκάκι και τη Striggla στα Βόρεια Προάστια.

«Ο πυρήνας στην κουζίνα του Βουλκανιζατέρ είναι η εξαιρετική πρώτη ελληνική ύλη. Το μενού μας κινείται βάσει εποχικότητας, αλλά όλα είναι δοσμένα με έναν πιο μοντέρνο αστικό τρόπο, καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά μιας από τις πιο ζωηρές και νεανικές περιοχές της Αθήνας», εξηγεί στο iefimerida ο Θωμάς Μάτσας. 

Η φωτό με την Πόρσε έγινε viral στα social media από την πρώτη νύχτα του Βουλκανιζατέρ / Φωτογραφία: voulkanizater.ath/Instagram
Η φωτό με την Πόρσε έγινε viral στα social media από την πρώτη νύχτα του Βουλκανιζατέρ / Φωτογραφία: voulkanizater.ath/Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φαινόμενο του Βουλκανιζατέρ

Το Βουλκανιζατέρ που έστησαν ο καταξιωμένος στην εστίαση Γιάννης Σαλπέας (Zurbaran, Gorlomi, Ιώδιο) με τον Ανδρέα Παπαδημητρακόπουλο και τη Νεφέλη Οφέλια Σαχβερντιαν, η οποία ενορχήστρωσε το δαιμόνιο αυτό κόνσεπτ που ξετρέλανε την Αθήνα, είναι από τα μαγαζιά που μένουν στη συνείδηση του κοινού για το χαρακτηριστικό τους στυλ. Δεν έχει γίνει viral τυχαία. Εδώ έρχεσαι μια βαρετή καθημερινή με τα μούτρα στο πάτωμα και φεύγεις περιχαρής. Τρως καλά, πίνεις ωραία, ακούς εξαιρετική μουσική, ανάμεσα σε χαρούμενους ανθρώπους που περνάνε εξίσου καλά. 

 Οι φόρμες συνεργείου που φορά το προσωπικό στο σέρβις / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Οι φόρμες συνεργείου που φορά το προσωπικό στο σέρβις / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Λίγο ο χαμός στα σόσιαλ μίντια, λίγο το εξαιρετικό φαγητό του Μάτσα, λίγο τα απόνερα από τον προβεβλημένο γάμο του τέως πρίγκιπα Νικολάου, για να βρεις τραπέζι πρέπει να κάνεις λίγη υπομονή. Το Βουλκανιζατέρ έχει γίνει όχι απλώς viral, αλλά το σουξέ του χειμώνα.

Το μπαρ και πίσω του η κουζίνα / Φωτογραφία: voulkanizater.ath/Instagram
Το μπαρ και πίσω του η κουζίνα / Φωτογραφία: voulkanizater.ath/Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι ένα πολυμορφικό μαγαζί που καλύπτει όλες τις ανάγκες: και αυτές εκείνων που θέλουν να φάνε απολαυστικά και εκείνων που θέλουν να κάνουν έξοδο. Το γεγονός δε ότι στην εξίσωση αυτή προστίθεται και το κοινό του μπαρ, δημιουργεί τον ζωηρό απόηχο που φορτίζει φέτος θετικά τη λέξη «βουλκανιζατέρ». 

Η δική μας εμπειρία 

Ξεκινήσαμε με spicy μαργαρίτες, τo φοβερό κοκτέιλ Michelin, αφήνοντας το κρασί για αργότερα, με το φαγητό. Μας συνεπήρε όμως το κέφι του μπαρ και της κεφάτης ατμόσφαιρας και συνεχίσαμε με νέο γύρο κοκτέιλς μέχρι το επιδόρπιο. 

Τα βινύλια και η μουσική δίνουν κάθε βράδυ το ρυθμό στα garage parties του Βουλκανιζατέρ / Φωτογραφία: voulkanizater.ath/Instagram
Τα βινύλια και η μουσική δίνουν κάθε βράδυ το ρυθμό στα garage parties του Βουλκανιζατέρ / Φωτογραφία: voulkanizater.ath/Instagram

Η εκκίνηση με το βούτυρο που έρχεται σε σχήμα κεριού μέσα σε μεταλλικό δίσκο, με το φιτίλι αναμμένο για να το θερμαίνει και να το μπερδεύει απολαυστικά καθώς λιώνει με το αγνό ελαιόλαδο και τα ελληνικά μυρωδικά, είναι εντυπωσιακή. Μαζί έρχεται και ένα mini καρβελάκι από μοναστηριακό προζυμένιο ψωμί που είναι φανταστικό. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το βούτυρο έρχεται σαν κερί με φιτίλι  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Το βούτυρο έρχεται σαν κερί με φιτίλι / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Πρώτο πιάτο από τα ορεκτικά, το φημισμένο καρότο του Βουλκανιζατέρ, με τσιμιτσούρι, πεκάν και φιστικοβούτυρο. Έχει γίνει χαμός με αυτό το καρότο στα σόσιαλ. Πόσο μου αρέσει αυτή η γενιά που παίρνει ένα ταπεινό καρότο και το χρίζει βασιλιά της βραδιάς! Όχι αδίκως, γιατί είναι πολύ γευστικό, αλλά είναι σημείο των καιρών και το συζήτησα με τον Θωμά Μάτσα, όταν ήρθε στο τραπέζι μας. 

Το δημοφιλές πιάτο με το καρότο  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Το δημοφιλές πιάτο με το καρότο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

«Γιατί συμβαίνει αυτό; Δεν είναι παράξενο ότι ένα τέτοιο μαγαζί σαν αυτό, που έχει ένα τεράστιο νεανικό κοινό, κάνει signature πιάτα τα outsiders, όπως πχ αυτό το γευστικό καρότο που δημιουργικά γίνεται ένας γκουρμέ μεζές; Γιατί έχει στραφεί αυτό το νεανικό κοινό τόσο έντονα στο κομμάτι της παραδοσιακής κουζίνας, στα λαχανικά, στις λαϊκές αγορές, στην αγνότητα του farm-to-fork, σε μια πιο ενσυνείδητη θα την έλεγα γαστρονομία που κάνει ένα λαχανικό τόσο δημοφιλές;», ρωτάω τον σεφ. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το καρότο και το κουνουπίδι έχουν γίνει best sellers, πράγματι. Ο κόσμος έχει την ανάγκη σιγά σιγά να φεύγει από το junk food, από το έντονο φαγητό και προσπαθεί να βρει νέες γεύσεις, με θύμησες που έχει από το σπίτι του, που να είναι ταυτόχρονα νόστιμες και υγιεινές, αλλά είναι αρουσιασμένες πιο δημιουργικά ώστε να το αναδεικνύουν», απαντά ο Θωμάς Μάτσας. 

Το sτeak πανέ κουνουπιδιού  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Το sτeak πανέ κουνουπιδιού / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Πράγματι, το πιάτο με το κουνουπίδι που ακολουθεί το βλέπω να πηγαίνει σχεδόν σε κάθε τραπέζι. Είναι ένα cacio e pepe steak κουνουπιδιού παναρισμένο, όπως το fried chicken, με κρέμα φέτας, spicy και μαγιονέζα. Τραγανό εξωτερικά και τρυφερό στο εσωτερικό του, λιώνει σαν λουκούμι στο στόμα και είναι μια απολαυστική νοστιμιά. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το μπουγιουρντί  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Το μπουγιουρντί / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Ακολουθεί ένα μπουγιουρντί με φέτα, πιπεριά και ντοματίνια και το ωραιότερο πράγμα που έφαγα εδώ: το Οψιμοτύρι Παρνασσού που συνδυάζεται μοναδικά με μια κηρήθρα. Τι γεύση! 

Οψιμοτύρι Παρνασσού με κηρήθρα  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Οψιμοτύρι Παρνασσού με κηρήθρα / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Από τα νέα πιάτα που θα έρθουν με το νέο μενού είναι το λουκάνικο Ελασσόνας, σωστά ψημένο για να παραμένει ζουμερό και να απελευθερώνει όλους τους χυμούς του στο στόμα όταν το μασάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Λουκάνινο Ελασσόνας / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Λουκάνινο Ελασσόνας / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Eπίσης νέο πιάτο και το φρικασέ μανιταριών που είναι το απόλυτο comfort food.

Το φρικασέ μανιταριών  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Το φρικασέ μανιταριών / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Έχει μια φίνα σάλτσα με πλούσια γεύση που σου ξυπνά παιδικές μνήμες. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 Αγιορείτικο με σφυρίδα ημέρας / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Αγιορείτικο με σφυρίδα ημέρας / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Το δημοφιλές αγιορείτικο με σφυρίδα ημέρας, πατάτα, φινόκιο και βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο είναι μια άσκηση απλότητας από αυτές που σου ζεσταίνουν την καρδιά με την πρώτη μπουκιά. Ένα ποίημα. 

Οι ταλιατέλες με το φιστίκι και την φέτα  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Οι ταλιατέλες με το φιστίκι και την φέτα / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Από τα ζυμαρικά, στα οποία ο Θωμάς Μάτσας, χρησιμοποιεί σαν καμβά για να ζωγραφίσει πάνω του τις δικές του παιδικές μνήμες, δοκιμάσαμε τις ταλιατέλες με φιστίκι που απογειώνονται χάρη στην τριμμένη παλαιωμένη φέτα που λιώνει μέσα στην καυτή τους φωλιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ζουμερό T-Bone / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Ζουμερό T-Bone / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Ο επίλογος για τα αλμυρά πιάτα, ήταν ένα αφράτο ζουμερό T-Bone, μια εξαιρετική κοπή, ψημένο ολόσωστα. 

Τα γλυκά του pastry chef Λάμπρου Ζαρκαδούλα  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Τα γλυκά του pastry chef Λάμπρου Ζαρκαδούλα / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Τα γλυκά: η μους σοκολάτας, η κρέμα φιστικιού και το γιαούρτι είναι ο ιδανικός επίλογος ενός απολαυστικού δείπνου και είναι δημιουργίες του εξαιρετικού pastry chef Λάμπρου Ζαρκαδούλα (του υπέροχου Montee στην Άνω Πεντέλη). 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γιαούρτι με φράουλα  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Γιαούρτι με φράουλα / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Info: voulkanizater.com
Οδυσσέα Ανδρούτσου 17, Κουκάκι, τηλ. 2109229186
instagram.com/voulkanizater.ath
Τιμές: 40 με 50 ευρώ το άτομο κατά μέσο όρο, χωρίς το κρασί ή το ποτό. 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ