Το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία συνάντησης και γιορτής με αγαπημένα πρόσωπα.
Φίλοι και συγγενείς μαζεύονται γύρω από το τραπέζι, έτοιμοι να συζητήσουν, να αστειευτούν και φυσικά να απολαύσουν πιάτα όπου πρωταγωνιστεί το κρέας.
Κάποιοι επιλέγουν να περάσουν αυτή την ημέρα στα σπίτια τους, ψήνοντας στα κάρβουνα, άλλοι να παραγγείλουν και κάποιοι να απολαύσουν τα πιάτα ενός εστιατορίου ή μιας ταβέρνας.
Για την εφετινή Τσικνοπέμπτη προτείνουμε ξεχωριστούς προορισμούς, που αναμφίβολα κερδίζουν τους λάτρεις του φαγητού.
Μουσείο της Ακρόπολης
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης ετοιμάζεται να καλωσορίσει τους επισκέπτες του, προσφέροντας μενού προσαρμοσμένο στην ημέρα, αλλά και την πιο όμορφη θέα στην Αθήνα.
Το μενού της Τσικνοπέμπτης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι, τομάτα και ελαιόλαδο, μελιτζανοσαλάτα καπνιστή με πιπεριά Φλωρίνης και μαϊντανό, σαλάτες για κάθε γούστο και, φυσικά ποικιλία, κρεατικών.
Η ημέρα δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί δίχως γλυκό, γι’ αυτό και το εστιατόριο προτείνει τρία διαφορετικά γλυκά, τα οποία ανταποκρίνονται σε κάθε γεύση.
Μουσείο Ακρόπολης
Taverna 37
Όταν σκέφτεστε το Four Seasons Astir Palace, αναμφισβήτητα στο μυαλό έρχονται εικόνες απαράμιλλης πολυτέλειας, που συνδυάζεται με τη φιλοξενία και την ποιότητα.
Η ιστορία του Four Seasons Hotels and Resorts ξεκινά το 1961 και μέχρι σήμερα υπερηφανεύεται για τον επαναπροσδιορισμό του κλάδου της φιλοξενίας που ανταποκρίνεται στον σύγχρονο ταξιδιώτη.
Ως γνωστόν, το δημοφιλές ξενοδοχείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας υπόσχεται γαστρονομικές περιπέτειες που ενθουσιάζουν τον ουρανίσκο, δημιουργώντας αναμνήσεις.
Για την Τσικνοπέμπτη, η Taverna 37 προσφέρει μενού διά χειρός τού σεφ Αλέξανδρου Κοσκινά. Το BBQ ανάβει και αγαπημένα πιάτα σερβίρονται από το μεσημέρι μέχρι τις 10:00 το βράδυ.
Four Seasons Astir Palace, Βουλιαγμένη
OX - Chop House
Το OX, μία από τις νεότερες αφίξεις στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας, αποτελεί ήδη στέκι των καλοφαγάδων της πόλης.
Η ελληνική κουζίνα συναντά τη δημιουργικότητα σε μια πιο εξελισσόμενη έννοια της ταβέρνας, που όλοι αγαπούν.
Πίσω από τον επαναπροσδιορισμό της ελληνικής ταβέρνας βρίσκεται ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα μενού οικείο και γεμάτο γεύση.
Η σχάρα και ο ξυλόφουρνος κυριαρχούν και τα πιάτα γεμίζουν κοκορέτσι και κοντοσούβλι λούκουμι, φιλετάκια προβάτου αλλά και ζουμερή Τ-Bone. Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε την πίτα ημέρας που φτιάχνει με τα χεράκια της η Μάρω Διακάτου, αλλά και το εκμέκ φιστίκι για να κλείσει γλυκά η Τσικνοπέμπτη σας.
Χατζηγιάννη Μέξη 9, Αθήνα
Brutus Tavern
Από τους κρεατοφαγικούς προορισμούς της πόλης δεν θα μπορούσε να λείπει το Brutus Tavern. Γνωστό για τη θεατράλε ατμόσφαιρά του και τα πιάτα του, το Brutus έχει κερδίσει εδώ και καιρό τις καρδιές των καλοφαγάδων της πόλης.
Εδώ πρωταγωνιστούν οι κοπές και οι premium επιλογές, κάτι που οι άνθρωποι του εστιατορίου γνωρίζουν πολύ καλά.
Το αμερικανικό T-bone Black Angus αλλά και το Wagyu olive fed θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Ο βουτυρένιος, βελούδινος πουρές συνοδεύει άψογα το κρέας που κόβεται σε φέτες, ενώ θα απολαύσετε και μια ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών.
Λεβέντη 3, Κολωνάκι