Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να δοθεί ενίσχυση έξι εκατ. ευρώ στους απολυμένους της εταιρείας «Κατσέλης» - iefimerida.gr

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να δοθεί ενίσχυση έξι εκατ. ευρώ στους απολυμένους της εταιρείας «Κατσέλης»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τη χορήγηση στην Ελλάδα 6 εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ), με σκοπό να βοηθηθούν 508 πρώην εργαζόμενοι, προμηθευτές και παραγωγοί της αρτοποιίας Νutriart για να βρουν νέες θέσεις απασχόλησης, καθώς και να υποστηριχθούν 505 νέοι εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης (ΕΑΕΚ).

Αυτή είναι η πρώτη αίτηση για ενίσχυση από το ΕΤΠ που υποβλήθηκε στο πλαίσιο του νέου κανονισμού ΕΤΠ, σύμφωνα με τον οποίο παρέχεται στους ΕΑΕΚ η δυνατότητα στήριξης από το ΕΤΠ, μέχρι έναν αριθμό ίσο προς τον αριθμό των απολυμένων εργαζομένων που λαμβάνουν στήριξη. Η πρόταση τώρα έχει διαβιβαστεί για έγκριση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Ο κ. Lászlό Andor, Επίτροπος αρμόδιος για θέματα απασχόλησης, κοινωνικών υποθέσεων και κοινωνικής ένταξης, δήλωσε: «Χαίρομαι για το ότι η Επιτροπή ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Ελλάδας για στήριξη από το ΕΤΠ για την παροχή επαγγελματικού προσανατολισμού, συμβουλών, κατάρτισης και για περαιτέρω στήριξη των απολυμένων εργαζομένων, καθώς και των νέων εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η σημερινή απόφαση θα συμβάλει στην προετοιμασία άνω των 1.000 ατόμων για νέες θέσεις εργασίας και για ευκαιρίες πρώτης απασχόλησης».

Η Ελλάδα υπέβαλε αίτηση στήριξης από το ΕΤΠ μετά τις απολύσεις 484 εργαζομένων στην αρτοποιία Νutriart S.A. και στην εταιρεία Αρ. Ζίγκας & ΣΙΑ, καθώς και μετά την παύση της δραστηριότητας 24 αυτοαπασχολούμενων των οποίων η δραστηριότητα συνδέεται άμεσα με τη Νutriart. Οι εν λόγω απώλειες θέσεων εργασίας ήταν το αποτέλεσμα της συνέχισης της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης, η οποία έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.

Τα μέτρα που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΤΠ θα βοηθήσουν τους εργαζομένους και τους ΕΑΕΚ να βρουν νέες θέσεις εργασίας, παρέχοντάς τους επαγγελματική καθοδήγηση, επαγγελματική κατάρτιση, ειδικές συμβουλευτικές υπηρεσίες για την επιχειρηματικότητα, συνεισφορές για τη δημιουργία επιχειρήσεων και διάφορες αποζημιώσεις.

Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος του πακέτου είναι 10 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία το ΕΤΠ θα συνεισφέρει 6 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ