Τους «έστησε» ο Ομπάμα – Μόνος και με μισή ώρα καθυστέρηση στο δείπνο των ηγετών της G20 - iefimerida.gr

Τους «έστησε» ο Ομπάμα – Μόνος και με μισή ώρα καθυστέρηση στο δείπνο των ηγετών της G20

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καμία κίνηση ενός προέδρου των ΗΠΑ δεν είναι τυχαία. Ακόμη και η ώρα προσέλευσης σε ένα δείπνο. Βέβαια, το ραντεβού στο οποίο άργησε ο Μπαράκ Ομπάμα δεν ήταν τυχαίο. Ηταν με τους υπόλοιπους ηγέτες της G20. Και το γεγονός ότι τους «έστησε» σίγουρα έχει τη σημασία του.

Ο Ομπάμα λοιπόν έφτασε στο Μέγαρο Πέτερχοφ μόνος του, με μισή ώρα καθυστέρηση και ενώ οι υπόλοιποι ηγέτες ήταν ήδη εκεί. Ακόμη και η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία επίσης καθυστέρησε, αλλά λιγότερο από τον Αμερικανό ομόλογό της.

Περπατώντας χαλαρά, χωρίς ίχνος βιασύνης, ο Ομπάμα σήκωσε το χέρι του και χαιρέτισε τις κάμερες που βρίσκονταν έξω από το Μέγαρο. Οι υπόλοιποι είχαν φτάσει μισή ώρα νωρίτερα και διασχίζοντας με τα πόδια ένα μεγάλο πάρκο ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε μία σύντομη συνομιλία με την πρόεδρο της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρσνερ, ενώ ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε πιάσει κουβέντα με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ