Κορωνοϊός -Iταλία: Βραβευμένος σεφ φτιάχνει μαγειρευτό φαγητό και το διανέμει κατ' οίκον - iefimerida.gr

Κορωνοϊός -Iταλία: Βραβευμένος σεφ φτιάχνει μαγειρευτό φαγητό και το διανέμει κατ' οίκον

Μαγειρεύοντας μεγάλες ποσότητες φαγητού
Μαγειρεύοντας μεγάλες ποσότητες φαγητού/ Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ θα παραδίδει μαγειρευτό φαγητό κατ' οίκον στους πελάτες του στη βόρεια Ιταλία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μαρκ Λαντερί, Γάλλος μάγειρας με ένα αστέρι Μισελέν στο ενεργητικό του, διευθύνει από το 2015 το Ristorante al Castello de Grinzane Cavour, σε ένα μικρό δήμο στο Πιεμόντε, στα σύνορα με τη Γαλλία.

Ωστόσο, λόγω της επιδημίας της Covid-19, ο Μαρκ Λαντερί χρειάστηκε να επαναπροσδιορίσει την αποστολή του έπειτα από δύο μήνες κλεισίματος του εστιατορίου λόγω της καραντίνας και αποφάσισε να στραφεί στο φαγητό με παράδοση κατ΄οίκον. "Αποφασίσαμε να κάνουμε παραδόσεις, ώστε να μην χάσουμε τη δυναμική μας και να αποκτήσουμε νέα πελατεία", δήλωσε στο AFPTV.

"Είχαμε κανονικά μια ολοένα και πιο μακρινή πελατεία, από το Τορίνο, το Μιλάνο και, στη συνέχεια, μια ξένη πελατεία", αλλά τώρα πρέπει να εξυπηρετούμε "μια πελατεία περισσότερο τοπική", εξηγεί ο πρώην μαθητής του Αλέν Ντουκάς.

Μενού 35 ευρώ από τον σεφ

Ο Μαρκ Λαντερί κάνει τα πάντα στο εστιατόριο στο Καστέλο ντε Γκρίντσανε Καβούρ: μαγειρεύει τα φαγητά του από την αρχή έως το τέλος και κάνει και τις διανομές. Για να προσεγγίσει μια τοπική πελατεία, ο σεφ έπρεπε να μειώσει τις τιμές του και στο εξής προτείνει μενού στα 35 ευρώ. "Είναι μια πιο τοπική και πιο απλή κουζίνα και είμαι μόνος επί του παρόντος γιατί οι υπάλληλοι είναι σε τεχνική ανεργία", δηλώνει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά η επιχείρηση ξεκινά σταδιακά. "Είναι έτοιμη να ανοίξει τα πανιά της. Σιγά σιγά, ειδικά το Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είναι λίγο πιο ήσυχα. Αλλά πρέπει ο κόσμος να μας γνωρίσει, να εξοικειωθεί. Είναι αλήθεια ότι ακόμη δεν ξέρουμε τα ήθη των ντόπιων, όμως αρχίζουμε, σιγά-σιγά συνηθίζουμε μαζί με τους πελάτες μας και τα πράγματα πάνε καλά", δηλώνει ο σεφ.

O πελάτης μετατρέπεται και αυτός σε ένα είδος βραβευμένου σεφ.

"Κάθε μέρα, οι παραγγελίες μαγειρεύονται με φρέσκα υλικά, τα ζυμαρικά, τα κρέατα… Όλα παρασκευάζονται σε κενό αέρος. Τα κρέατα είναι προμαγειρεμένα, έχουν ροδίσει ελαφρώς και μετά ετοιμάζονται σε κενό αέρος. Στη συνέχεια δίνουμε στο Διαδίκτυο οδηγίες χρήσης και ο πελάτης (…) καταφέρνει να ετοιμάσει μια γκουρμέ κουζίνα", λέει.

Η επαναλειτουργία, που έχει προγραμματιστεί στις αρχές Ιουνίου αλλά μπορεί να γίνει νωρίτερα, στις 18 Μαΐου, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θα αποτελέσει επίσης πρόκληση.

"Θα πρέπει να συνηθίσουμε τον πελάτη, ειδικά στην αρχή, θα υπάρξει λίγη επιφυλακτικότητα. Θα πρέπει να τον εμπιστευτούμε και αυτό είναι μια ωραία πρόκληση. Θα τα καταφέρουμε, το ελπίζω", καταλήγει ο Μαρκ Λαντερί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία Κορωνοϊός σεφ Μισλέν Φαγητό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ