Τσικνοπέμπτη στο σπίτι και... οικονομικά -Οι 10 οδηγίες για λαχταριστό ψήσιμο στο ηλεκτρικό γκριλ - iefimerida.gr

Τσικνοπέμπτη στο σπίτι και... οικονομικά -Οι 10 οδηγίες για λαχταριστό ψήσιμο στο ηλεκτρικό γκριλ

Τσικνοπέμπτη
Τσικνοπέμπτη με ηλεκτρική ψησταριά; Ω, ναι! / Φωτογραφία: SHUTTERSTOCK
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλοί είναι εκείνοι που, με αφορμή την Τσικνοπέμπτη, επαναφέρουν το γνωστό… ρητό ότι «σαν τα κάρβουνα δεν υπάρχει».

Τη φετινή Τσικνοπέμπτη, ωστόσο, ο βροχερός -σε αρκετές περιοχές- καιρός δεν δείχνει να ευνοεί όσους θέλουν να ανάψουν φωτιά. Αντιθέτως, οι… κερδισμένοι της Τσικνοπέμπτης φαίνεται πως είναι όσοι έχουν «ξεχασμένη» (ή και όχι) κάποια ηλεκτρική ψησταριά – γκριλιέρα στο σπίτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
τσικνοπέμπτη ψήσιμο στα κάρβουνα
Παραδοσιακό ψήσιμο στα κάρβουνα στο Νέο Πετρίτσι Σερρών / Φωτογραφία: iefimerida.gr

Αφού πρώτα… μελετήσετε τις πέντε βασικές συμβουλές για την Τσικνοπέμπτη και αποφασίσετε ότι θέλετε να ψήσετε τότε είναι η ώρα να δείτε τις εναλλακτικές. Μια από τις πρώτες προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης είναι το μαρινάρισμα, για το οποίο υπάρχουν τρία κορυφαία κόλπα, τόσο για τα παϊδάκια, όσο και για τις μπριζόλες και το κοτόπουλο. Οι πιο βιαστικοί, ωστόσο, μπορούν να προσπεράσουν το βήμα του μαριναρίσματος.

Τσικνοπέμπτη: Ετσι θα ψήσετε σωστά στο ηλεκτρικό γκριλ

Τόσο για την Τσικνοπέμπτη, όσο και για άλλες ημέρες του χρόνου -όχι φυσικά για το «θηριώδες» Πασχαλινό τραπέζι- η ηλεκτρική ψησταριά έχει πολλά πλεονεκτήματα. Λόγω του πολύ λιγότερου καπνού, συγκριτικά με τα κάρβουνα, το ηλεκτρικό γκριλ μπορεί να λειτουργήσει άνετα στο μπαλκόνι, ακόμα και μέσα στο σπίτι, κάτω από τον απορροφητήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τσικνοπέμπτη με σουβλάκια στο ηλεκτρικό γκριλ
Τσικνοπέμπτη με σουβλάκια στο ηλεκτρικό γκριλ; Γιατί όχι! / Φωτογραφία: iefimerida.gr

Επιπλέον, με την αναμενόμενη βαρυστομαχιά της Τσικνοπέμπτης, είναι πολύ πιο εύκολος ο καθαρισμός της ηλεκτρικής ψησταριάς, καθώς τα μέρη της είναι αποσπώμενα.

Tips για ψήσιμο σε ηλεκτρικό γκριλ την Τσικνοπέμπτη:

  1. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο μισή ώρα πριν το ψήσιμο
  2. Βάλτε νερό στη βάση της ψησταριάς (τα λίπη πέφτουν στο νερό και δεν βγαίνει καπνός)
  3. Μπορείτε να βάλετε και μια στρώση αλουμινόχαρτου στη βάση (θα χρειαστεί λιγότερος κόπος στο πλύσιμο)
  4. Ανάψτε την ψησταριά περίπου 10 με 15 λεπτά προτού βάλετε το κρέας για να κάψει η σχάρα
  5. Μη φοβηθείτε να την ανάψετε στο μέγιστο της ισχύος της. Και πάλι θα είναι πιο «απαλή» από τα κάρβουνα.
  6. Βάλτε το κρέας της Τσικνοπέμπτης «γυμνό» στη σχάρα. Οταν «ασπρίσει» από κάθε πλευρά τότε βάζουμε καρυκεύματα (αλάτι, πιπέρι, ρίγανη κ.λπ)
  7. Η ηλεκτρική ψησταριά «συγχωρεί» τους ξεχασιάρηδες. Δεν πρόκειται να κάψει το κρέας αν ξεχαστείτε και δεν γυρίσετε το κρέας για λίγα λεπτά παραπάνω.
  8. Να είστε κάπως υπομονετικοί. Η ηλεκτρική ψησταριά ψήνει πιο αργά από τα κάρβουνα.
  9. Για τον ίδιο λόγο μια μέση ηλεκτρική ψησταριά ΔΕΝ μπορεί να ετοιμάσει γρήγορα ένα τραπέζι Τσικνοπέμπτης για πολλά άτομα. Υπολογίστε ότι μπορεί να βγάζει, για παράδειγμα, περίπου 12-15 σουβλάκια ή 4 με 5 μπριζόλες λαιμού στα 25 με 40 λεπτά.
  10. Το κρέας με οστό (παϊδάκια, μπριζόλες κ.λπ) είναι έτοιμο όταν αρχίσει να αφρίζει το κόκκαλο.
τσικνοπέμπτη
Μπριζολάκια λαιμού σε ηλεκτρική ψησταριά / Φωτογραφία: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ