Αν έχετε βαρεθεί τα κλασικά και ψάχνετε μια κάπως διαφορετική συνταγή για απόψε, Τσικνοπέμπτη, τότε αυτή η συνταγή του Τζέιμι Ολιβερ για παϊδάκια στο τηγάνι θα σας καταπλήξει.
Καταρχάς πρόκειται για μια πεντανόστιμη συνταγή. Και κατά δεύτερον πρόκειται για μια πανεύκολη συνταγή (αν πάλι ψάχνετε συνταγή για το πώς να φτιάξετε ζουμερές μπριζόλες δείτε τα τιπς του Γκόρντον Ράμσεϊ).
Υλικά συνταγής για παϊδάκια στο τηγάνι
- 600 γρ. αρνίσια παϊδάκια
- 200 γρ. καρότα ψιλοκομμένα σε λωρίδες (ή ολόκληρα baby καρότα)
- 8 σκελίδες σκόρδο
- 3 πορτοκάλια
- 15 γρ. φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για παϊδάκια στο τηγάνι
- Αλατοπιπερώστε τα παϊδάκια.
- Βάλτε τα στο τηγάνι και ψήστε για 5 λεπτά σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
- Προσθέστε στο τηγάνι τα καρότα και το σκόρδο.
- Προσθέστε το ξύσμα ενός πορτοκαλιού στα παϊδάκια, μαζί με το θυμάρι.
- Γυρίστε τα παϊδάκια, επαναλάβετε ανά δύο λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν.
- Αφαιρέστε τα παϊδάκια από το τηγάνι.
- Ρίξτε το χυμό από τα πορτοκάλια στο τηγάνι, ανακατέψτε για 30 δεύτερα.
- Κατόπιν, βάλτε ξανά τα παϊδάκια στο τηγάνι, ανακατέψτε και αφήστε να τραβήξουν τη σάλτσα.
- Κατόπιν τα παϊδάκια είναι έτοιμα για σερβίρισμα!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο