Τα ιδανικά κρασιά για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας -Τι πάει με θαλασσινά, χαλβά, ταραμοσαλάτα - iefimerida.gr

Τα ιδανικά κρασιά για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας -Τι πάει με θαλασσινά, χαλβά, ταραμοσαλάτα

Τραπέζι με κρασί
Τραπέζι με κρασί /Φωτογραφία: Shutterstock

Τα τριήμερα της Καθαράς Δευτέρας και της 25ης Μαρτίου βρίσκονται προ των πυλών και ήδη κάνουμε σχέδια για μικρές εξορμήσεις μακριά από την πόλη αλλά και για το παραδοσιακό, γιορτινό τραπέζι.

Το καθιερωμένο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας απαρτίζεται φυσικά από νηστίσιμα εδέσματα λόγω της Σαρακοστής, όπως λαγάνα, χαλβά, ταραμοσαλάτα, ντολμαδάκια, ψάρια και διάφορα θαλασσινά όπως καλαμαράκια, χταποδάκι κ.α.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη, την 25η Μαρτίου τρώμε τον πατροπαράδοτο μπακαλιάρο με σκορδαλιά, όπως επιτάσσει η παράδοση.

Εκτός όμως από τα εκλεκτά εδέσματα, από το τραπέζι δεν λείπει και το καλό κρασί, που συνοδεύει τέλεια τις ελληνικές γεύσεις.

Ο σομελιέ του Hervé Restaurant Χρήστος Θεοδωρόπουλος μίλησε στο Iefimerida.gr και μας πρότεινε τα ιδανικά κρασιά που θα συνοδεύουν τέλεια τα νηστίσιμα πιάτα των ημερών.

Τι κρασί, όμως, πάει με τη λαγάνα, τον χαλβά, την ταραμοσαλάτα, τα καλαμαράκια αλλά και τον μπακαλιάρο σκορδαλιά;

Τα ιδανικά κρασιά για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας:

Με τα τηγανητά καλαμαράκια πάει τέλεια μια Ρομπόλα Gentilini Wild Paths 2022 ή ένας Ροδίτης 2022 από το οινοποιείο Τετράμυθου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το χταπόδι στα κάρβουνα ιδανικό είναι ένα Βαρελάτο Ασύρτικο όπως η Άφουρα 2022 από το Anhydrous Winery.

Το κοκκινιστό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι πάει με ένα Βλάχικο 2022 απο το Jima winery.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τα μικρά τηγανητά ψαράκια ιδανική είναι μια ωραία αφρώδης Κυδωνίτσα από το Κτήμα Παπαγιαννακόπουλου.

Την ταραμοσαλάτα μπορείς να συνοδεύσεις με μια ρετσίνα του Άωτον Winery ή ένα Σαββατιανό όπως το Cuvèe Vouno 2019 του Mylonas Winery.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τα ντολμαδάκια γιαλαντζί πάει μια Μαλαγουζιά 2022 από το οινοποιείο της Κικής Χατζησάββα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την λαγάνα, τέλειο είναι ένα αφρώδες κρασί με παραδοσιακή μέθοδο όπως το αφρώδες Βιδιανό από το οινοποιείο Δουλουφάκη.

Με τον χαλβά θέλουμε ένα γλυκό κρασί όπως ένα Μοσχάτο από το Nopera Winery 2014.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ιδανικά κρασιά για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου:

Όσον αφορά στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου με τον παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά, ο σομελιέ μας δίνει πέντε διαφορετικές επιλογές:

Σαββατιανό Gikas Winery santovato 2022

Ρετσίνα Οινοποιείο Λιέπουρη

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ασύρτικο 2021 Οινοποιείο Στραταριδάκης

Βιδιανό Λύχνος 2022 Oινοποιείο Ντουράκης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απόσταγμα από Μαλαγουζιά από το Lost Lake Distillery

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ