Le beaujolais nouveau est arrivé! Ο σομελιέ Γιάννης Παππάς μάς μυεί -Σήμερα ανοίγουν τα πρώτα μπουκάλια - iefimerida.gr

Le beaujolais nouveau est arrivé! Ο σομελιέ Γιάννης Παππάς μάς μυεί -Σήμερα ανοίγουν τα πρώτα μπουκάλια

Γιάννης Παππας, οινοχόος
Γιάννης Παππας, οινοχόος, ιδιοκτήτης Gamay wine bar / yiannis pappas instagram

Τα πρώτα μπουκάλια με κρασί Beaujolais Nouveau του 2024 κυκλοφορούν και ανοίγουν την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου!

Ενα λαϊκό κρασί της εργατικής τάξης στη Γαλλία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που δεν διεκδικεί θέση στο ράφι για παλαίωση.

Το Beaujolais Nouveau είναι όπως αναφέρεται και στο όνομά του φρέσκο, ένα κόκκινο ξηρό κρασί με φίνα αρώματα και απαλές τανίνες. Συνδυάστε το Beaujolais Nouveau με κοκκινιστά κρέατα, ψητά λουκάνικα, αλλαντικά, πικάντικα τυριά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«le beaujolais nouveau est arrivé!»

Παίρνει το όνομά του από την κοινότητα Beaujolais της Νότιας Βουργουνδίας και από την τεχνική παραγωγής του όπου οι ρώγες των σταφυλιών τοποθετούνται αυτούσιες στις δεξαμενές και ζυμώνουν ολόκληρες. Παράγεται από σταφύλια της ποικιλίας Gamay.

Ευκολόπιοτο, πίνεται δροσερό και πρόκειται για ένα value for money κρασί που συνδυάζει το τέλειο μάρκετινγκ ώστε να μπορείτε να βρείτε ετικέτες, σε χαμηλές τιμές, σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

«le beaujolais nouveau est arrivé!» με αυτή την έκφραση αναγγέλλεται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο η άφιξη του νέου κόκκινου κρασιού από τη συγκεκριμένη περιοχή

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tα Beaujolais Nouveau ανοίγουν την τρίτη Πέμπτη Του Νοεμβρη
Tα Beaujolais Nouveau ανοίγουν την τρίτη Πέμπτη Του Νοεμβρη

Εδώ και πάνω από 50 χρόνια, η τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη είναι γιορτή που ξεκινά στην Γαλλία και απλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Ο σομελιέ Γιάννης Παππάς μάς μυεί στο Beaujolais Nouveau

Το Beaujolais είναι λαμπερό, απαλό, πίνεται δροσερό, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόκκινα κρασιά, και έχει διάρκεια ζωής περίπου έξι μήνες.

Γιάννης Παππάς, σομελιέ, Gamay Wine Bar / yiannis pappas instagram
Γιάννης Παππάς, σομελιέ, Gamay Wine Bar / yiannis pappas instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποικιλία Gamay (προφέρεται γκαμέ) αγαπημένη του σομελιέ Γιάννη Παππά, ενός εκ των ιδιοκτητών του δημοφιλούς ομώνυμου wine bar των Εξαρχείων.

Ο οινοχόος Γιάννης Παππάς, μυημένος στο Beaujolais Nouveau μιλάει στο iefimerida για τις ιδιαιτερότητες της οινοποίησης, τα αρώματα και τις προκλήσεις στο στόμα, και προτείνει πέντε μπουκάλια που αναδεικνύουν τον χαρακτήρα του κρασιού.

Albert Bichot - Beaujolais Nouveau, Chateau Cambon - Beaujolais Nouveau, Marcel Lapierre - Beaujolais Village
Albert Bichot - Beaujolais Nouveau, Chateau Cambon - Beaujolais Nouveau, Marcel Lapierre - Beaujolais Village

Albert Bichot - Beaujolais Nouveau
Ένας παραγωγός με αμπέλια στις κορυφαίες περιοχές με προστατευόμενη
ονομασία προέλευσης της Βουργουνδίας. Πριν μερικά χρόνια αποφάσισε να
φτιάξει και το δικό του Beaujolais Nouveau. Ένα πολύ τυπικό παράδειγμα
μιας ολόφρεσκης εκδοχής της ποικιλίας. Φρέσκα βατόμουρα, φράουλες,
ελαφρύ σώμα και πολύ λεπτές, σχεδόν ανύπαρκτες τανίνες στο στόμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Chateau Cambon - Beaujolais Nouveau
Αυτό το Beaujolais Nouveau είναι λίγο διαφορετικό, μιας και είναι ήπιων
οινολογικών παρεμβάσεων. Η βασική τεχνική οινοποίησης, maceration
carbonique ή αλλιώς ανθρακική διαβροχή, παραμένει. Όμως εδώ
έχουμε σταφύλια βιολογικής ή βιοδυναμικής καλλιέργειας, άγριες ζύμες,
ελάχιστη χρήση θειωδών, καθόλου φιλτράρισμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί πιο ζουμερό, πιο ζωηρό.

Marcel Lapierre - Beaujolais Village
Ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς του Beaujolais και ένας εκ των
τεσσάρων πρωτεργατών των φυσικών κρασιών (Gang of Four). Γνωστός για το Cru του Morgon, ωστόσο το Beaujolais Village του είναι ένα
πεντανόστιμο κρασί με αρώματα κόκκινων μούρων, κερασιών και λεβάντας,
ενώ οι τανίνες και η οξύτητα ισορροπούν υπέροχα μεταξύ τους.

Christophe Pacalet - Fleurie, Jean Foillard - Morgon “Cote du Py”
Christophe Pacalet - Fleurie, Jean Foillard - Morgon “Cote du Py”

Christophe Pacalet - Fleurie
Το Fleurie είναι ένα από δέκα Cru του Beaujolais, και όπως προδίδει το
όνομά του είναι το πιο ανθικό από όλα (fleur), με το χαρακτηριστικό
άρωμα της βιολέτας να υπερισχύει στα περισσότερα Fleurie.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Jean Foillard - Morgon “Cote du Py”
Ο Foillard είναι ο δεύτερος εκ των τεσσάρων (Gang of Four) και ένας από
τους σπουδαιότερους και σημαντικότερους παραγωγούς της Γαλλίας. Στα
Beaujolais Cru, όπως και στο προηγούμενο της λίστας, έχουμε πιο πολλές
εντάσεις στον φρουτώδη χαρακτήρα, πιο δυναμικές και καθαρές τανίνες, και
σίγουρα, πιο μεγάλες συγκινήσεις.

Στην υγεία μας! Με μέτρο, πίνουμε συνετά, δεν οδηγούμε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ