Ελληνικά κρασιά με βιδωτό πώμα για το καλοκαίρι -Φρεσκάδα, εύκολο άνοιγμα, για κάθε στιγμή - iefimerida.gr

Ελληνικά κρασιά με βιδωτό πώμα για το καλοκαίρι -Φρεσκάδα, εύκολο άνοιγμα, για κάθε στιγμή

δυο ποτηρια πικ νικ
Κρασιά με πώμα, εύκολο άνοιγμα, για κάθε στιγμή / shutterstock

Επιλέξαμε κρασιά με πώμα για τα τραπέζια του Δεκαπενταύγουστου. Ευκολία και ταχύτητα στο άνοιγμα, απόλυτη προφύλαξη του κρασιού από την οξείδωση.

Είναι κρασιά που διατηρούμε δροσερά σε ένα ψυγείο και τα απολαμβάνουμε απόγευμα στην παραλία, σε ένα πικ νικ, στις διακοπές.

Κρασιά με πώμα Stelvin ή γυάλινο

Ενα κρασί με πώμα το διατηρεί φρέσκο, ακόμα και μετά το άνοιγμά του, ενώ έχει χαμηλό κόστος σε σχέση με το φυσικό φελλό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ελλάδα, αργά αλλά σταθερά υιοθετεί το βιδωτό πώμα, ωστόσο λανθασμένα παραμένει σε πολλούς η αίσθηση ότι πρόκειται για ένα χαμηλής ποιότητας κρασί.

Ιδιαίτερα στα φρέσκα λευκά και ροζέ κρασιά έχουν γίνει μεγάλα βήματα από αρκετούς και σημαντικούς οινοποιούς της χώρας.

Επιλέξαμε εμφιαλωμένα ποιοτικά κρασιά, με πώμα Stelvin ή γυάλινο, από 10 οινοποιεία ιδανικά για κάθε μέρα και ώρα.

Κατώγι Αβέρωφ στο Μέτσοβο

Κατώγι Αβέρωφ
Κατώγι Αβέρωφ

Κατώγι Αβέρωφ Λευκός: Ενα ποικιλιακό αχυροκίτρινο κρασί με την χαρακτηριστική ετικέτα του κτήματος. Αρώματα φρούτων και λουλουδιών, συνδυάζει τη δροσερή οξύτητα και την καλοδομημένη αίσθηση στο στόμα. Ταιριάζει με κρύα σάντουιτς, σαλάτες, ζυμαρικά, θαλασσινά, πουλερικά και ψητά ψάρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατώγι Αβέρωφ Ροζέ: Τριανταφυλλί χρώμα, αρώματα λουλουδιών και κόκκινων φρούτων, με κυρίαρχες νότες κερασιού και φράουλας. Ισορροπημένη γεύση και ευχάριστη επίγευσή. Απολαύστε το κρύο με μία πιατέλα φρούτα, ένα πιάτο γεμιστά, λευκά κρέατα, ζυμαρικά και πιάτα όπου κυριαρχεί σάλτσα ντομάτας. Το Κτήμα το προτείνει και με πιάτα της κινέζικης κουζίνας.

Κτημα Αβαντίς
Κτημα Αβαντίς

Κτημα Αβαντίς

Προτείνει τρία λευκά κρασιά του με βιδωτό πώμα έτοιμα για κατανάλωση.

Τη Μαλαγουζιά με δύο χρόνια παλαίωση. Απαλό λεμονοπράσινο χρώμα, με έντονη μύτη εσπεριδοειδών, γκρέιπφρουτ, λάιμ, αλλά και ροδάκινου. Φρουτώδες στόμα, με τονισμένη οξύτητα, ίχνη μεταλλικότητας, αρώματα πέτρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

SAUVIGNON BLANC: Απαλό λεμονοπράσινο χρώμα , εκρηκτικά έντονη μύτη, αρώματα κίτρων, μάνγκο, φρούτων του πάθους, αχλαδιού και ροδάκινου, με έντονη βοτανικότητα.

Ιστορία Λευκό: το δημοφιλές κρασί του Κτήματος, ένα Viognier - Ασύρτικο, με έντονα αρώματα κίτρινων φρούτων αχλαδιού, πεπονιού. Στόμα με αναζωογονητική λεμονάτη φρεσκάδα, πλαισιωμένη από άφθονο φρούτο βερίκοκου και ροδάκινου. Φρουτώδης επίγευση, κρασιά που εύκολα ταιριάζεις με καλοκαιρινούς μεζέδες, τηγανιτά κολοκυθάκια, κεφτέδες, μια στραπατσάδα, ένα μπριάμ.

Domaine Costa Lazaridi
Domaine Costa Lazaridi

Domaine Costa Lazaridi Malagousia, Domaine Costa Lazaridi Rosé

Δύο κρασιά του κτήματος με εντυπωσιακή ανάγλυφη φιάλη και γυάλινο ιδιαίτερο πώμα, κορυφαία μύτη και γεμάτο στόμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Domaine Costa Lazaridi Malagousia: Λαμπερό, κιτρινοπράσινο χρώμα με αρώματα λευκόσαρκων φρούτων. Στρογγυλό και γεμάτο, με δροσιστική οξύτητα και φρεσκάδα. Γευστικά έντονο, με μακρύ τελείωμα. Πινεται μόνο του σαν απεριτίφ, ταιριάζει με πράσινες σαλάτες, σούπες, ένα πιάτο γιουβαρλάκια, σπανακόρυζο, ψητά, μία πιατέλα ελληνικά λευκά τυριά.

Domaine Costa Lazaridi Rosé: Από τον πολυδύναμο Δραμινό αμπελώνα της Αδριανής επιλέχθηκαν 3 ποικιλίες για να συνθέσουν το εμβληματικό αυτό ροζέ. Κρυστάλλινα λαμπερό χρώμα και σαγηνευτικά αρώματα. Ανοιχτό σομόν με ροζ ανταύγειες, ζωηρή, φρέσκια μύτη που παραπέμπει κυρίως σε κόκκινα φρούτα, φράουλα, αρώματα λεμονιού και νύξη μπαχαρικών. Συνοδεύει πιάτα με φίνα αλλαντικά, ψάρια με ελαφρές κόκκινες σάλτσες, καρπάτσιο τόνου, ψητά ψάρια, καλοκαιρινά γεμιστά. Απολαυστικό και μόνο του!

ΑΤΜΑ
ΑΤΜΑ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οινοποιείο Θυμιόπουλος, ΑΤΜΑ

Πάμε Νάουσα. Το Atma Λευκός από τους Αμπελώνες Θυμιόπουλου είναι ένα πολύπλοκο λευκό κρασί με ένα απαλό σώμα, από Ξινόμαυρο (70%) και Μαλαγουζιά (30%). Ένα λευκό κρασί με μια νόστιμη οξύτητα και παράλληλα γλυκές ανθικές νύξεις, αρώματα από λεμόνι και ροδάκινο. Το ήπια με με έναν αλατισμένο τσίρο, ταιριάζει με έναν καλοκαιρινό μουσακά, με όλες τις πίτες.

Viognier Eclectique Κτήμα Σκούρα
Viognier Eclectique Κτήμα Σκούρα

Viognier Eclectique Κτήμα Σκούρα

Πολυβραβευμένο 100% Viognier από το Κτήμα Σκούρα. Ενα κρασί που εμφιαλώθηκε με βιδωτό πώμα Stelvin. Ζυμωμένο και παλαιωμένο σε γαλλικά barriques για 12 μήνες. Εξωτική ένταση και παρουσία φρούτου, ωριμο ροδάκινο, φλούδα πορτοκαλιού, τροπικά φρούτα, βανίλια, παχύ στόμα. Ενα αχυρένιο χρυσαφί κρασί με λαμπερές ανταύγειες. Στη μύτη έχει μεγάλη πολυπλοκότητα και κομψότητα, αρώματα ώριμου ροδάκινου, βανίλιας, ζυμαριού και επίγευση με ένταση και τεράστια πολυπλοκότητα. Απολαύστε το με ένα ριζότο, μία σαλάτα, ψητά ή με ένα πούρο και ξηρούς καρπούς.

Toplou Organic Λευκό
Toplou Organic Λευκό
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Toplou Organic Λευκό, Οινοποιείο Τοπλού, Σητεία

Ενας οίνος Λευκός Ξηρός , Βιολογικός, με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Λασίθι. Η Ιερά Μονή Τοπλού Σητείας ιδρύθηκε τον 14ο αι. μ.Χ. και βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης. Από τις κύριες ασχολίες των Μοναχών είναι η καλλιέργεια των αμπελιών και η παραγωγή ονομαστών κρασιών, χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων. Με ξεχωριστή φροντίδα οινοποιούνται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις με υψηλή τεχνογνωσία και αγάπη και μας προσφέρουν τα υψηλής ποιότητας βιολογικά κρασιά ΤΟΠΛΟΥ.

Toplou Organic Λευκό, με ποικιλίες Θραψαθήρι 50% - Ασύρτικο 30% - Chardonnay 20%. Ενα κρασί με αρώματα ανθών εσπεριδοειδών, ανανά , κυδώνι, αχλάδι. Κρασί με τραγανή οξύτητα και μακρά επίγευση.

Μπλε τρακτέρ
Μπλε τρακτέρ

Κτημα Κυρ Γιάννη, Μπλε τρακτέρ, το σήμα κατατεθέν στον αμπελώνα της Νάουσας

Μπλε τρακτέρ Λευκό: Ασύρτικο, Viognier, Chardonnay, από το Κτήμα Κυρ Γιάννη. Λαμπερό λεμονί χρώμα. Η μύτη έντονη και φρουτώδης, κυρίως με αρώματα πυρηνόκαρπων και εσπεριδοειδών, καθώς και ντελικάτες ανθικές νότες στο φόντο. Το στόμα είναι ελαφρύ, τραγανό και ισορροπημένο που οδηγεί σε μια δροσιστική επίγευση. Μια εξαιρετική επιλογή για ελαφριές γεύσεις. Συνοδεύει υπέροχα δροσερές σαλάτες με σως εσπεριδοειδών, ψητά ψάρια, κοτόπουλο σχάρας ή απολαμβάνεται και μόνο του σαν απεριτίφ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπλε τρακτέρ Ροζέ: Ενα Merlot με λαμπερό σομόν χρώμα. Η μύτη έντονη και φρουτώδης, κυρίως με αρώματα κερασιού και δαμάσκηνου. Μέτριο σώμα, με φρεσκάδα και μια διακριτική αίσθηση τανικότητας. Δροσιστική επίγευση. Μια εξαιρετική επιλογή για να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί στο σπίτι ή την έξοδο, αλλά και για να συνδυάσετε με πιάτα Μεσογειακής κουζίνας. Πράσινες σαλάτες με σπανάκο, παντζάρι και ρόδι, γεμιστές ντομάτες με ρύζι ή κιμά, ζυμαρικά pomodoro με σολομό, ριζότο με ντομάτα και βασιλικό, φέτα και μαλακά λευκά τυριά, σουβλάκι λαχανικών στη σχάρα, αλλαντικά.

Ορειβάτης Σαββατιανό παλιά κλήματα, Kτήμα Ακριώτου

Ένας αμπελώνας που μετράει πάνω από μισό αιώνα δίνει ένα σπάνιο κρασί με έντονη τυπικότητα! Απαλό λεμονί χρώμα και εκφραστική μύτη, με αρώματα λεμονιού, κίτρου, γκρέιπφρουτ, lime, άγουρου βερίκοκου, πράσινου μήλου και λεμονανθών. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και λιπαρή αίσθηση. Ροδάκινο, νεράντζι, κορόμηλο, λεμόνι, λουίζα, κίτρο και γκρέιπφρουτ πλημμυρίζουν τον ουρανίσκο σε κάθε γουλιά. Συνοδεύει ισορροπημένες πράσινες σαλάτες, ζυμαρικά, ψητά λαχανικά, αφρόψαρα τηγανιτά, θαλασσινούς μεζέδες και πολύ μεγάλη ποικιλία ψαριών στη σχάρα.

4-6h Αγιωργίτικο
4-6h Αγιωργίτικο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4-6h Αγιωργίτικο GAIAWINES

Το 4-6h ήρθε να συμπληρώσει την «ροζέ αναζήτηση» που ξεκίνησε η GAIAWINES πριν από χρόνια, με το μεγάλο του αδερφάκι το14-18h.

Σταφύλια Αγιωργίτικου από ιδιαίτερα μεγάλο υψόμετρο δίνουν ένα υπέροχο ανοιχτό τριανταφυλλί χρώμα, και μια πρωτόγνωρη φρεσκάδα αρωμάτων και γεύσεων. Μην ξεχάσετε να του συμπεριφερθείτε σαν να είναι ένα λευκό κρασί. Ταιριάζει με λευκό ή κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, ζυμαρικά, επιδόρπια, φρούτα, γλυκίσματα και σοκολάτα, ή μόνο του σαν απεριτίφ.

Το Κτήμα Σεμέλη παρουσιάζει το LOW, το πρώτο μερικώς αποαλκοολωμένο κρασί που παράγεται στην Ελλάδα
Το Κτήμα Σεμέλη παρουσιάζει το LOW, το πρώτο μερικώς αποαλκοολωμένο κρασί που παράγεται στην Ελλάδα

Κρασί με χαμηλό αλκοόλ από το Κτημα Σεμέλη

Το Κτήμα Σεμέλη παρουσιάζει το LOW, το πρώτο μερικώς αποαλκοολωμένο κρασί που παράγεται στην Ελλάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

LOW Λευκό: ένα μοναδικό blend των ποικιλιών Μοσχοφίλερου και Μαλαγουζιάς. Το μπουκέτο αρωμάτων αυτού του λαμπερού, κρυστάλλινου, αχυρόξανθου κρασιού συνδυάζει τη φρεσκάδα των λουλουδιών με τη γλυκιά γεύση των λευκόσαρκων φρούτων. Ένα απολαυστικά δροσερό κρασί με ευχάριστη επίγευση, που μπορεί να συνοδεύσει με το δικό του μοναδικό τρόπο ορεκτικά, σαλάτες, ψάρια και όχι μόνο.

LOW Ροζέ : το πάντρεμα των Merlot και Grenache Rouge δίνει ένα λαμπερό, σομόν, γοητευτικό κρασί, με αρώματα καραμέλας και φρέσκων κόκκινων φρούτων, νόστιμο και γαργαλιστικό με χαρακτηριστικές νότες ανθών ροδακινιάς και φρούτων του πάθους, σε αρμονικό τελείωμα, ιδανικό για να συνοδεύσει τις λαχταριστές γεύσεις του καλοκαιριού. Απολαύστε το με σαλάτες, θαλασσινά, ψάρια, ριζότο λαχανικών, κρέας, πουλερικά αλλά
και παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ