Ο πρώτος αφρώδης οίνος από τις Κυκλάδες και ένα δροσερό Mojito με κρασί -Καλοκαιρινές απολαύσεις - iefimerida.gr

Ο πρώτος αφρώδης οίνος από τις Κυκλάδες και ένα δροσερό Mojito με κρασί -Καλοκαιρινές απολαύσεις

κρασι και καρπούζι
Καλοκαιρινές απολαύσεις / shutterstock

Έφτασε η ώρα για να εμφιαλωθεί το πρώτο αφρώδες κρασί στο κυκλαδίτικο νησί της Πάρου, ήδη διαθέσιμο για Ελλάδα και εξωτερικό.

Το Paros Farming Community (PFC) επεκτείνει το οινικό του portfolio με μια ολοκαίνουρια ετικέτα, το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut. Το νέο αφρώδες κρασί ξεκίνησε μόλις το ταξίδι του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ έγινε το πρώτο ελληνικό οινοποιείο που εντάχθηκε στο INTERNATIONAL WINERIES FOR CLIMATE ACTION (IWCA). Οινοποιεία λανσάρουν νέες ετικέτες και κρασιά χωρίς αλκοόλ, ενώ ο τρύγος ήδη ξεκίνησε.

Για τους φίλους του κρασιού, το all day bar Epoca στον Ωρωπό μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή για ένα δροσερό Mojito με κρασί!

Το Paros Farming Community κυκλοφορεί το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Το Paros Farming Community κυκλοφορεί το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut

Μία παριανή μετουσίωση

Χρησιμοποιώντας πρώτη ύλη από τα καλύτερα παριανά αμπελοτόπια, εκείνα που αντικατοπτρίζουν το πιο αυθεντικό, κυκλαδίτικο terroir, το Paros Farming Community αναδεικνύει την αρμονική συνεργασία μεταξύ ιστορικής συνέχειας και καινοτομίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα ανοιχτόχρωμο ροζ κρασί με ανταύγειες φλοιού κρεμμυδιών, ένας συνδυασμός κόκκινων μούρων με αρωματικές νότες από φύλλα τομάτας στη μύτη, ένα κρασί για το καλοκαίρι που ταιριάζει με πιάτα με μανιτάρια, χτένια, σούσι, γαρίδες σαγανάκι, αστακό, αλλά και επιδόρπια με φράουλες και τάρτες.

Το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut εμπνέεται από τη γαλλική, οινοποιητική κουλτούρα παραγωγής αφρώδους οίνου (Vin Mousseux), αξιοποιώντας στο έπακρο την παραγωγή των Παριανών αμπελουργών
Το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut εμπνέεται από τη γαλλική, οινοποιητική κουλτούρα παραγωγής αφρώδους οίνου (Vin Mousseux), αξιοποιώντας στο έπακρο την παραγωγή των Παριανών αμπελουργών

Το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut εμπνέεται από τη γαλλική, οινοποιητική κουλτούρα παραγωγής αφρώδους οίνου (Vin Mousseux), αξιοποιώντας στο έπακρο την παραγωγή των Παριανών αμπελουργών.

Ο εκρηκτικός φρουτένιος χαρακτήρας και η υψηλή οξύτητα της Μανδηλαριάς συνδυάζονται με τη Μονεμβασιά, χαρίζοντας φυτικότητα και κρεμώδη υφή στο blend, ενώ οι καταβολές των σταφυλιών εκφράζονται μέσα από την πολύ χαρακτηριστική μεταλλικότητα, πλέον σήμα κατατεθέν του οινικού portfolio του PFC.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο οίνος βάσης του Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut πραγματοποιεί τη δεύτερη ζύμωσή του σε δεξαμενή κλειστού τύπου (Methode Charmat) για 45 μέρες, ενώ η φάση αυτόλυσης των ζυμών διαρκεί τέσσερις μήνες.

Το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut εμφιαλώνεται στους 11,8% αλκοολικούς βαθμούς, με 5,9gr/l υπολειμματικά σάκχαρα και 6,9gr/l ολικής οξύτητας.

Το κρασί είναι διαθέσιμο στην Πάρο, στη Βόρεια Ελλάδα από το εμπορικό δίκτυο της εταιρείας mycava.gr και στην υπόλοιπη Ελλάδα από το αντίστοιχο της Deals S.A., ενώ εξάγεται σε Μεγάλη Βρετανία και Βέλγιο.

Το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ στη Νάουσα
Το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ στη Νάουσα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο ελληνικό οινοποιείο στο INTERNATIONAL WINERIES FOR CLIMATE ACTION

Το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ έγινε το πρώτο ελληνικό οινοποιείο που εντάχθηκε στο INTERNATIONAL WINERIES FOR CLIMATE ACTION (IWCA), τη διεθνώς αναγνωρισμένη ομάδα εργασίας που στοχεύει στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο και τη διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

«Ένα σημείο-σταθμός στην ιστορία της ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ αλλά και ένα ορόσημο για το ελληνικό κρασί», σύμφωνα με τον Στέλλιο Μπουτάρη
«Ένα σημείο-σταθμός στην ιστορία της ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ αλλά και ένα ορόσημο για το ελληνικό κρασί», σύμφωνα με τον Στέλλιο Μπουτάρη

«Ένα σημείο-σταθμός στην ιστορία της ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ αλλά και ένα ορόσημο για το ελληνικό κρασί», σύμφωνα με τον Στέλλιο Μπουτάρη, οινοποιό 5ης γενιάς και διευθύνοντα σύμβουλο του Κτήματος, που τονίζει ότι «πλέον οι μεγάλες προκλήσεις απαιτούν μεγάλες αποφάσεις και μεγάλες συνέργειες για να αντιμετωπιστούν. Μακρόπνοη στοχοθέτηση, ανταλλαγή εμπειρίας και τεχνογνωσίας με τους κορυφαίους του πλανήτη. Αυτή είναι η δύναμη του IWCA».

Η πρόεδρος του IWCA, Katie Jackson, 2ης γενιάς οινοποιός της Jackson Family Wines, στο επίσημο καλωσόρισμα της ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συστηματική δουλειά του ελληνικού οινοποιείου που συνέβαλε στην ένταξή του ως «Silver Member», πληρώντας από την αρχή τις απαιτητικές προϋποθέσεις της ασημένιας βαθμίδας μελών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πράγματι, στη σύνθετη διαδικασία ένταξης, το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ μέτρησε το ανθρακικό του αποτύπωμα σε ολιστικό επίπεδο (παραγωγή, αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, συσκευασία, μεταφορές ανθρώπων και προϊόντων) και επαλήθευσε το αποτέλεσμα κατά ISO 14064 - ακόμη μια πρωτιά στον ελληνικό οινικό κλάδο.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε σχέδια και ανακοινώσεις όταν δεν ξέρουμε πού πραγματικά βρισκόμαστε. Η μέτρηση του ανθρακικού αποτυπώματος είναι η κρίσιμη αφετηρία της προσπάθειας και μια ένδειξη ότι παρά την απίστευτη δυσκολία του εγχειρήματος, τόσο σε επίπεδο οικονομικών πόρων όσο και ανθρώπινου δυναμικού και χρόνου, έχεις ένα σοβαρό και υπεύθυνο πλάνο, και τη δέσμευση να το υλοποιήσεις. Όχι λόγια, πράξεις με μετρήσιμα αποτελέσματα», τόνισε ο Στέλλιος Μπουτάρης.

Ως μέλος τoυ ΙWCA, το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ έχει την υποχρέωση να μειώνει σταθερά κάθε χρόνο το ανθρακικό του αποτύπωμα φτάνοντας στην ουδετερότητα το 2050, ακολουθώντας και την εκστρατεία των Ηνωμένων Εθνών «Race to Zero». Στόχος υψηλής δυσκολίας, που όμως αντικατοπτρίζει τα συνεχώς μεταβαλλόμενα δεδομένα του κλάδου διεθνώς, αφενός σε επίπεδο των νέων προαπαιτούμενων σε εμπορικές και οικονομικές συνεργασίες, αφετέρου στις προτεραιότητες που θα καθορίζουν τα κριτήρια αγοράς των νέων οινόφιλων στο άμεσο μέλλον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ έγινε το πρώτο ελληνικό οινοποιείο που εντάχθηκε στο INTERNATIONAL WINERIES FOR CLIMATE ACTION (IWCA), τη διεθνώς αναγνωρισμένη ομάδα εργασίας που στοχεύει στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του κλάδου σε παγκόσμια επίπεδο και τη διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής
Το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ έγινε το πρώτο ελληνικό οινοποιείο που εντάχθηκε στο INTERNATIONAL WINERIES FOR CLIMATE ACTION (IWCA), τη διεθνώς αναγνωρισμένη ομάδα εργασίας που στοχεύει στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του κλάδου σε παγκόσμια επίπεδο και τη διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ σύστησε ομάδα «Βιώσιμης Ανάπτυξης» τον Νοέμβριο του 2022, με εξειδικευμένα στελέχη και επιστήμονες από το αμπέλι και την παραγωγή στις λειτουργίες, την εφοδιαστική αλυσίδα και την επικοινωνία, σηματοδοτώντας τη συστηματική οργάνωση και διαχείριση αυτού του κρίσιμου άξονα.

Μέσα σε 16 μήνες, οι δύο πρώτοι στόχοι -ISO 14064 και ένταξη στο IWCA- υλοποιήθηκαν, ενώ την ίδια στιγμή οι αμπελώνες του Κτήματος σε Νάουσα και Αμύνταιο έγιναν οι πρώτοι εκπρόσωποι της χώρας μας στο «The Regenerative Viticulture Foundation», μια διεθνή κοινότητα που ανταλλάσσει τεχνογνωσία στην αναγεννητική αμπελοκαλλιέργεια. Η στοχοθέτηση της επόμενης διετίας έχει ήδη ξεκινήσει.

Οι βιώσιμες και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένες πρακτικές βρίσκονται στον πυρήνα της φιλοσοφίας της ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ από την ίδρυσή της το 1997 από τον Γιάννη Μπουτάρη (είχε προηγηθεί το 1992 η ίδρυση της ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ). Την τελευταία 20ετία, ο Στέλλιος Μπουτάρης, ως επικεφαλής του Κτήματος, εντάσσει αυτή την κληρονομιά στην ευρύτερη στρατηγική ανάπτυξης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα, η ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά ελληνικά οινοποιεία εντός και εκτός συνόρων, με σταθερά ανοδική πορεία, αύξηση πωλήσεων και παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες.

Με ετήσιες επενδύσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ την τελευταία τριετία και πλάνο που αναμένεται να ξεπεράσει τα 12 εκατ. ευρώ την επόμενη πενταετία (2025-2029), συνεχίζει την έρευνα και ανάπτυξη των αμπελώνων, την πράσινη αναβάθμιση και επέκταση των οινοποιείων του Κτήματος σε Νάουσα και Αμύνταιο, ενώ επεκτείνεται και σε νέες δραστηριότητες, όπως τα νέα premium αφρώδη SCAPERDAS FRÈRES αλλά και τη διαχείριση του εμβληματικού ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΣΙΓΑΛΑ στη Σαντορίνη.

Επόμενο πράσινο ραντεβού για το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ είναι το CLIMATE WEEK στη Νέα Υόρκη (22-29 Σεπτεμβρίου 2024) με ειδικό Press Event και γευσιγνωσία κρασιών χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος (low-emission wines) των οινοποιείων-μελών του IWCA.

Νέα Εσοδεία NICO LAZARIDI: PERPETUUS ΕΡΥΘΡΟ 2021

Perpetuus στα λατινικά σημαίνει αέναος - Το όνομα επιλέχθηκε γιατί το Perpetuus ερυθρό Château Nico Lazaridi είναι ένα κρασί με μεγάλο δυναμικό παλαίωσης, που κινείται αέναα στο χρόνο…Το πάντρεμα του αρχαίου Μαυρουδιού μαζί με το κοσμοπολίτικο Cabernet Franc, δημιουργούν ένα πολύπλοκο κρασί, φτιαγμένο για βαθιά παλαίωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Νέα Εσοδεία NICO LAZARIDI: PERPETUUS ΕΡΥΘΡΟ 2021
Νέα Εσοδεία NICO LAZARIDI: PERPETUUS ΕΡΥΘΡΟ 2021

Το PERPETUUS ΕΡΥΘΡΟ 2021 παράγεται μέσω κλασικής ερυθρής οινοποίησης με μακρά μεταζυμωτική εκχύλιση. Ακολουθεί ωρίμαση για 24 μήνες σε καινούργια δρύινα βαρέλια πυκνού πορώδους, προσδίδοντας την πολυπλοκότητα και το βάθος που χαρακτηρίζουν το κρασί μας. Η εμφιάλωση γίνεται μετά από φυσική σταθεροποίηση και χωρίς φιλτράρισμα, προστατεύοντας έτσι την αυθεντικότητα και την ποιότητα του οίνου. Οποιαδήποτε ποσότητα ιζήματος είναι φυσιολογική και αποτελεί μέρος της φυσικής διαδικασίας παραγωγής.

Πρόκειται για μια ποικιλία με βαθύ πορφυρό χρώμα, προσφέροντας μια εντυπωσιακή οπτική εισαγωγή στο κρασί. Στη συνέχεια, εμφανίζει ευγενή χαρακτήρα με γεμάτο σώμα, ρωμαλέες τανίνες και ζωηρή οξύτητα. Η επίγευση είναι μακρά και απολαυστική, αφήνοντας μια πλούσια και διακριτή αίσθηση στους γευστικούς κάλυκες με απολαυστικά αρώματα βιολέτας, ευκαλύπτου, βύσσινου, μούρου, δαμάσκηνου, βανίλιας, σοκολάτας, καπνού και πιπεριού. Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν ένα πολύπλοκο μπουκέτο κλεισμένο στη νέα φιάλη με ανανεωμένη ετικέτα.

Το PERPETUUS ΕΡΥΘΡΟ 2021 συνοδεύει ιδανικά πιάτα όπως κότσι αρνιού με σαφράν, χοιρινό καρέ με σάλτσα σταφυλιού και ορεινό κυνήγι. Οι σύνθετες γεύσεις του κρασιού συμπληρώνουν μοναδικά και πετυχαίνουν ισορροπία με αυτά τα εκλεκτά πιάτα, προσφέροντας μοναδικές εκρήξεις στην παλέτα και τον ουρανίσκο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το PERPETUUS ΕΡΥΘΡΟ 2021 είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

Διακρίσεις για το Μικρό-Οινοποιείο Ακριώτου

Διεθνείς διακρίσεις για το Μικρό-Οινοποιείο Ακριώτου στον διεθνή διαγωνισμό οίνου, Decanter World Wine Awards, στον οποίο τα κρασιά του οινοποιείου κατέκτησαν 3 χάλκινα βραβεία.

Στον DWWA 2024, 243 κορυφαίοι διεθνείς κριτές αξιολόγησαν 18.143 κρασιά από 57 χώρες. Ανάμεσα σε αυτά διακρίθηκαν ένας Ερημίτης και δύο από τους Ορειβάτες του Μικρό-Οινοποιείου Ακριώτου, τα οποία βραβεύτηκαν με Bronze Medal.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα:
• Ερημίτης Λευκός 2023 (89 βαθμοί): Ένα βραβευμένο κρασί, χαρμάνι ελληνικών ποικιλιών (Σαββατιανό, Aσύρτικο, Aηδάνι) που ξεχωρίζει τόσο για το γεμάτο σώμα του όσο και για την ιδανική ισορροπία του.
• Ορειβάτης Σαββατιανό Άγριες Ζύμες 2021 (87 βαθμοί): Tα παλιά κλήματα Σαββατιανού δίνουν ένα ξεχωριστό κρασί που ζυμώνεται με άγριες ζύμες και εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, διατηρώντας έτσι όλη την τυπικότητα της ελληνικής ποικιλίας.
• Ορειβάτης Σαββατιανό Παλιά Κλήματα 2023 (87 βαθμοί): Ένας αμπελώνας που μετράει πάνω από μισό αιώνα δίνει ένα σπάνιο κρασί με έντονη τυπικότητα!

Η αγάπη για τον αμπελώνα της Στερεάς Ελλάδας, στον οποίο εργάζεται ανελλιπώς από το 1997, ήταν αυτή που ώθησε την οινολόγο Βασιλική Ακριώτου το 2016 να δημιουργήσει την πρώτη προσωπική της σειρά κρασιών με το όνομα Ορειβάτης, η οποία θέλει να δηλώσει τον δύσκολο δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να δημιουργήσει κρασιά με χαρακτήρα και αυθεντικότητα.

Ο οικογενειακός αμπελώνας στις Πλαταιές Βοιωτίας αποτέλεσε το εφαλτήριο για τη δημιουργία του Μικρό-Οινοποιείου Ακριώτου το 2018.

Φτιάχνουμε κοκτέιλ με κρασί

Αγαπημένο για πολλούς κοκτέιλ του καλοκαιριού είναι το Mojito.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν είστε λάτρης του κρασιού, σε ένα κουκλίστικο all day bar πάνω στη θάλασσα, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, στο Epoca στον Ωρωπό, σερβίρουν δροσερό Mojito με λευκό κρασί!

Ο Βασίλης Ταμπάκης, ιδιοκτήτης του μαγαζιού, μας έδωσε τη συνταγή.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για να το απολαύσουμε στο μπαλκόνι μας:

  • Ρετσίνα
  • Λεμονάδα με ανθρακικό
  • Λάιμ
  • Μέντα
  • Μαύρη ζάχαρη
  • Πάγος

Χτυπάμε τα φύλλα μέντας με λίγη καστανή ζάχαρη και τα βάζουμε στο ποτήρι. Γεμίζουμε με πάγο, προσθέτουμε Ρετσίνα στα 3/4 του ποτηριού, συμπληρώνουμε με τη λεμονάδα και το φρέσκο χυμό από το λάιμ. Γαρνίρουμε με μια φέτα λάιμ και φύλλα μέντας. Καλή απόλαυση!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τρύγος για το Μοσχάτο Σάμου, διαχρονικά

Ο Ε.Ο.Σ Σάμου, σε συνεργασία με τη ΦΩΤΟΝΗΣΟΣ Arts & Culture, απευθύνει ευρύ κάλεσμα στην τοπική κοινωνία για συλλογή και ψηφιοποίηση παλαιών φωτογραφιών που σχετίζονται με τον τρύγο, το μοσχάτο Σάμου, το σαμιακό αμπελώνα, την αμπελοκαλλιέργεια, το σαμιώτικο κρασί.

Στόχος η δημιουργία ενός ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ προς διάσωση της αμπελοοινικής ταυτότητας της Σάμου.

Ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Φωτόνησος Τεχνών & Πολιτισμού απευθύνουν ευρύ κάλεσμα στην τοπική κοινωνία για ψηφιοποίηση παλαιών οικογενειακών φωτογραφιών που σχετίζονται με την αμπελοκαλλιέργεια, τον τρύγο, το μοσχάτο Σάμου, το σαμιακό αμπελώνα και διάφορες σκηνές από τις φάσεις της αμπελοκαλλιέργειας στο νησί μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα από τις φωτογραφίες που παρουσιάζουν στιγμές δραστηριότητας, και οι απλές, αναμνηστικές φωτογραφίες σε αμπελώνες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η διάσωση των στοιχείων της αμπελοοινικής ταυτότητας του νησιού μας, η συλλογή τεκμηρίων της πατρογονικής καλλιέργειας του αμπελιού στη Σάμο και η διατήρησή τους για τις επόμενες γενιές.

Οι φωτογραφίες που θα συγκεντρωθούν θα ψηφιοποιηθούν και θα επιστραφούν στους κατόχους τους. Το συγκεντρωμένο υλικό θα προστεθεί στα πολιτιστικά τεκμήρια τα οποία ο Ε.Ο.Σ Σάμου συλλέγει την τελευταία δεκαετία, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλήρες αρχείο, στη διάθεση της τοπικής κοινωνίας αλλά και αποτύπωμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όσοι έχουν στη διάθεσή τους τέτοιες οικογενειακές φωτογραφίες, μπορούν να επικοινωνήσουν με: Marketing Ε.Ο.Σ Σάμου - κα Μαργαρίτα Ικαρίου τηλ. 22730.87510 εσωτ. 538 marketing.samoswine@gmail.com Φωτόνησος Τεχνών & Πολιτισμού - κ. Αποστόλη Γιαννακόπουλο, τηλ.6974367418 photonisos@gmail.com

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ