Τα τρία τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να κρατάτε στο ψυγείο γιατί γίνονται τοξικά - iefimerida.gr

Τα τρία τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να κρατάτε στο ψυγείο γιατί γίνονται τοξικά

τρόφιμα
© Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διατήρηση ορισμένων τροφίμων στο ψυγείο θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυνητικά θανατηφόρα τροφική δηλητηρίαση, προειδοποίησε ειδικός.

Σύμφωνα με την Jhanvi Sanghvi, κλινικό διατροφολόγο και influencer με έδρα την Ινδία, υπάρχουν τρία τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στο ψυγείο.

Κρεμμύδια, σκόρδα, πατάτες πάντα εκτός ψυγείου

Στην κορυφή της λίστας είναι τα κρεμμύδια. Η διατήρησή τους στο ψυγείο μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη μούχλας, είπε η Sanghvi στους 11.000 ακόλουθούς της στο Instagram.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξήγησε ότι η υπερβολική υγρασία στο κρεμμύδι παρέχει το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη σπόρων μυκήτων που μπορεί να προκαλέσουν εμετό, κράμπες στο στομάχι και διάρροια, εάν καταναλωθεί.

Αυτό συμβαίνει επειδή η μούχλα -ένας τύπος μύκητα- στα τρόφιμα μπορεί να παράγει μυκοτοξίνες, οι οποίες είναι δηλητηριώδεις χημικές ουσίες που μπορεί να σας κάνουν να αρρωστήσετε.

Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που τα κρεμμύδια θα πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος, όπως ένα ντουλάπι, είπε η Sanghvi.

Η τοποθέτηση του σκόρδου στο ψυγείο ενέχει παρόμοιους κινδύνους. «Το σκόρδο μπορεί να βγάλει βλαστάρια και να γίνει λαστιχένιο όταν ψύχεται, χάνοντας τη γεύση και την έντασή του. Μπορεί να έχει πικρή γεύση και να είναι λιγότερο ελκυστικό, ταυτόχρονα αναπτύσσει μούχλα και μύκητες που είναι επιβλαβείς για την υγεία», τόνισε η Sanghvi.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πατάτες είναι ένα άλλο τρόφιμο που θα μπορούσε να γίνει επιβλαβές αν φυλαχτεί στο ψυγείο, σύμφωνα με τη Sanghvi.

«Η ψύξη προκαλεί τη μετατροπή των αμύλων σε σάκχαρα, με αποτέλεσμα μια πιο γλυκιά γεύση και μια αμμώδη υφή. Αλλά το μαγείρεμα αυτών των αλλοιωμένων πατατών σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να παράγει ακρυλαμίδιο, μια δυνητικά επιβλαβή ένωση», προειδοποίησε η ειδικός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μπανάνες και το τζίντζερ

Σύμφωνα με την ειδικό, και οι μπανάνες πρέπει να μένουν στη φρουτιέρα και εκτός ψυγείου, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να τις κάνουν να «μαυρίζουν και να μαλακώνουν», επειδή διαταράσσεται η διαδικασία ωρίμανσής τους.

Τέλος, και το τζίντζερ πρέπει να συντηρείται εκτός ψυγείου, καθώς η ψύξη το στεγνώνει και χάνει τη φρεσκάδα και τη γεύση του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ