Ένα κουνούπι που τσιμπάει έναν άνθρωπο με Covid-19, δεν μεταδίδει στη συνέχεια τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 στο επόμενο θύμα που τσιμπάει.
Αυτό, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Τα κουνούπια και γενικότερα τα αρθρόποδα ενοχοποιούνται ως φορείς διαφόρων ιών (όπως ο Ζίκα, του Δυτικού Νείλου και άλλοι), καθώς επίσης βακτηρίων και παρασίτων, μεταδίδοντας έτσι νόσους τόσο μεταξύ των ζώων όσο και μεταξύ των ανθρώπων.
Τι έδειξαν τα πειράματα για τα κουνούπια και τον κορωνοϊό
Όμως τα εργαστηριακά πειράματα που έκαναν ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Κάνσας, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στην περίπτωση του κορωνοϊού δεν υπάρχει ανάλογος κίνδυνος.
Οι επιστήμονες, οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο bioRxiv (δεν έχει υπάρξει ακόμη κανονική επιστημονική δημοσίευση), επέτρεψαν σε αρκετά είδη κουνουπιών και άλλων εντόμων που τσιμπάνε τους ανθρώπους, να τραφούν με αίμα, το οποίο περιείχε τον κορωνοϊό. Διαπιστώθηκε ότι ο SARS-CoV-2 δεν μπορούσε να επιβιώσει και να αναπαραχθεί μέσα στα κουνούπια και στα άλλα έντομα.
- Οι ειδήσεις live
- Κτηματολόγιο: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία -Τι γίνεται με τις αιτήσεις διόρθωσης που βρίσκονται σε «προσωρινή καταχώριση»
- Lockdown σε χωριά της Θήβας και της Χαλκίδας - Εκτακτη προειδοποίηση για τους κατοίκους: «Μείνετε στα σπίτια σας»
- Κορωνοϊός: Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε η 17χρονη που νοσηλευόταν για σχεδόν 40 ημέρες σε ΜΕΘ