Επικεφαλής του εμβολίου της Οξφόρδης: Γιατί στο μέλλον θα έχουμε περισσότερες ασθένειες με πιθανότητα πανδημίας - iefimerida.gr

Επικεφαλής του εμβολίου της Οξφόρδης: Γιατί στο μέλλον θα έχουμε περισσότερες ασθένειες με πιθανότητα πανδημίας

Ερευνητής σε νοσοκομείο
Ερευνητής σε νοσοκομείο / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερες ασθένειες με πιθανότητα πανδημίας είναι πιθανό να μεταπηδήσουν από ζώα σε ανθρώπους στο εγγύς μέλλον λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, προειδοποίησε σήμερα η κορυφαία καθηγήτρια Σάρα Γκίλμπερτ.

Η Σάρα Γκίλμπερτ, επικεφαλής της έρευνας για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε ότι τα αυξανόμενα ταξίδια στον κόσμο και η αυξανόμενοι πληθυσμοί, αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης ζωοτονικών λοιμώξεων. Οι ασθένειες που μεταδίδονται από ζώα έχουν γίνει πιο συχνές τα τελευταία χρόνια λόγω της έντονης εκτροφής για κρέας και της αποψίλωσης των δασών, οι οποίες φέρνουν τα ζώα σε κοντινή απόσταση τόσο μεταξύ τους όσο και με τον άνθρωπο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καθηγήτρια Σάρα Γκίλμπερτ δήλωσε ότι η τρέχουσα πανδημία του κορωνοϊού υπογράμμισε πώς τα διεθνή ταξίδια επιδεινώνουν την εξάπλωση αυτών των ιών και οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί τους καθιστούν πιο δύσκολο να εξαλειφθούν.

Η επικεφαλής της ομάδας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Σάρα Γκίλμπερτ
Η επικεφαλής της ομάδας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Σάρα Γκίλμπερτ

Η ακριβής προέλευση του νέου κορωνοϊού είναι προς το παρόν άγνωστη, αν και πιστεύεται ότι προήλθε από νυχτερίδες προτού μεταπηδήσει σε άλλο ζώο, το οποίο στην συνέχεια, το μετέφερε στον άνθρωπο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όλο και περισσότερες μολύνσεις και πανδημίες λόγω του τρόπου ζωής μας»

Η 58χρονη καθηγήτρια που εργάζεται στο Ινστιτούτο Τζένερ της Οξφόρδης, δήλωσε στην Independent: «Λόγω του τρόπου με τον οποίο συμβαίνουν τα πάντα γύρω μας, είναι πιο πιθανό να έχουμε ζωοτονικές μολύνσεις που θα προκαλέσουν ξεσπάσματα ιών στο μέλλον. Μεγαλύτερη πυκνότητα πληθυσμού, περισσότερα ταξίδια, αποψίλωση των δασών – όλα αυτά τα πράγματα καθιστούν πιο πιθανό πως τέτοιες εξάρσεις θα συμβούν και στην συνέχεια θα εξαπλωθούν».

Σημειώνεται πως ο κορωνοϊός έχει αποδειχθεί η πιο θανατηφόρα και μεταδοτική ζωοτονική νόσος, αφού έχει σκοτώσει πάνω από 850.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχει μολύνει πάνω από 25 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ