Ο Έλληνας σεφ που διδάσκει τη Βιέννη πώς να τρώει με στιλ -Τα δύο εστιατόρια του Κωνσταντίνου Φιλίππου - iefimerida.gr

Ο Έλληνας σεφ που διδάσκει τη Βιέννη πώς να τρώει με στιλ -Τα δύο εστιατόρια του Κωνσταντίνου Φιλίππου

Ο Έλληνας σεφ Κωνσταντίνος Φιλίππου / konstantinfilippou
Ο Έλληνας σεφ Κωνσταντίνος Φιλίππου / konstantinfilippou

Γιος ενός Έλληνα και μιας Αυστριακής από την επαρχία της Στυρίας, ο σεφ Κωνσταντίνος Φιλίππου διδάσκει τη Βιέννη πώς να τρώει με στιλ.

Ένα από τα πιο ανερχόμενα εστιατόρια της Βιέννης βρίσκεται στην καρδιά της πόλης: λέγεται Konstantin Filippou, από το όνομα του ιδρυτή και chef patron του, του Κωνσταντίνου Φιλίππου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιος ενός Έλληνα και μιας Αυστριακής από την επαρχία της Στυρίας, ο Κωνσταντίνος Φιλίππου εκτέθηκε εξ απαλών ονύχων στην ελληνική και την αυστριακή κουζίνα και εμπνεύστηκε από δύο διαφορετικές γαστρονομικές κουλτούρες.

Αυτή η πολυπολιτισμική ανατροφή, σε συνδυασμό με την εμπειρία που απέκτησε σε κουζίνες όπως το Restaurant Steirereck στη Βιέννη και το Arzak στην Ισπανία, είναι που τον βοήθησε να δημιουργήσει το 2013 ένα από τα πιο συναρπαστικά εστιατόρια της χώρας, ενώ στην πορεία ανακηρύχθηκε ως Αυστριακός σεφ της χρονιάς για το 2016.

Tα δύο εστιατόρια του σεφ Κωνσταντίνου Φιλίππου

Σήμερα, ο σεφ Konstantin φροντίζει και τα δυο «παιδιά» του, το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο Konstantin Fillippou, καθώς και το bistro και wine bar, O boufés.

Το εσωτερικό του εστιατορίου Konstantin Filippou είναι σύγχρονο και αντανακλά μια χαλαρή ατμόσφαιρα. Τα σκούρα χρώματα, οι μίνιμαλ αλλά άκρως καλλιτεχνικές διακοσμήσεις τοίχων και τα φωτεινά στοιχεία δίνουν στο εστιατόριο μια οικεία αίσθηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κεντρική τραπεζαρία είναι ένας κομψός χώρος με θέα στην καρδιά του εστιατορίου: την κουζίνα. Από σχεδόν κάθε τραπέζι, οι επισκέπτες έχουν τη χαρά να παρακολουθούν την ομάδα της κουζίνας να δημιουργεί γαστρονομικά έργα τέχνης.

Το Private Dining Room είναι ένα άνετο δωμάτιο και χωράει μέχρι είκοσι άτομα. Αυτή η αίθουσα βρίσκεται ξεχωριστά από την κύρια τραπεζαρία για τη βέλτιστη ιδιωτικότητα των μυστών της γεύσης.

Ο Κωνσταντίνος Αλέξανδρος Φιλίππου, γεννημένος στο Γκρατς της Αυστρίας, γνώρισε την πολυπολιτισμικότητα και τις μεσογειακές επιρροές από την παιδική του ηλικία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σεφ επιθυμεί να αναπαράγει όλες τις γεύσεις και τις γευστικές εμπειρίες που ανακάλυψε όλα αυτά τα χρόνια στην Αυστρία και την περιοχή της Μεσογείου. Απέκτησε εμπειρία σε διάφορα εστιατόρια στην Αυστρία, μεταξύ των οποίων και στο γνωστό εστιατόριο Steirereck στη Βιέννη.

Αρκετές διεθνείς εμπειρίες, όπως του Gordon Ramsay στο Λονδίνο, του La Gavroche στο Λονδίνο και του Arzak στο Σαν Σεμπαστιάν, ενίσχυσαν την πολυπολιτισμική γαστρονομική του προσέγγιση.

Σήμερα, η μαγειρική του αντικατοπτρίζει το πολυπολιτισμικό του υπόβαθρο. Στο εστιατόριό του, ο Κωνσταντίνος παρουσιάζει τις γαστρονομικές του συνθέσεις από τους δύο κόσμους του.

Η κατά βάση απλή κουζίνα του χαρακτηρίζεται από ένα ακραίο πάθος για τα υλικά. Αυτό που έχει πραγματικά σημασία στην προσέγγισή του είναι η ουσία της γεύσης. Συνεχίζει να ακολουθεί την καρδιά του και δημιουργεί πιάτα όπου συνδυάζει τα αρώματα της θάλασσας, όπως φύκια και μύδια, με αυστριακά προϊόντα και γεύσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ένα από τα δυο εστιατόρια του σεφ Κωνσταντίνου Φιλίππου / O Boufes
Ένα από τα δυο εστιατόρια του σεφ Κωνσταντίνου Φιλίππου / O Boufes

Στο wine bistro δίπλα στο fine dining εστιατόριό του προσφέρει επίσης ευρηματικά, αλλά πιο casual πιάτα, σε συνδυασμό με υπέροχα κρασιά.

Ο sommelier Timo Muliar κατάφερε να δημιουργήσει μια επιλογή κρασιών με όχι μόνο εξαιρετικά φυσικά κρασιά, αλλά και μια μεγάλη ποικιλία από κλασικά κρασιά. Για κάθε πιάτο, τα κρασιά αφηγούνται μια ιστορία και επιλέγονται προσεκτικά για να δημιουργήσουν τον ιδανικό οινικό συνδυασμό.

Ένα καλό παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας της κουζίνας του Φιλίππου είναι η ψητή καραβίδα Νορβηγίας μαζί με μοσχάρι txogitxu, φύκια Cochayuyo και ζελέ λεμονιού. Το πιάτο Mieral Pigeon - ένα τρυφερό κομμάτι περιστεριού, συνδυασμένο με κομμάτια ζύμης filo, μελιτζάνα και πολλά μπαχαρικά - είναι εμπνευσμένο από τις επισκέψεις του σεφ στις αγορές του Μαρακές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Κωνσταντίνος Φιλίππου / Per-Anders Jörgensen
Ο Κωνσταντίνος Φιλίππου / Per-Anders Jörgensen

Στα εστιατόρια του Φιλίππου συνδυάζονται οι τοπικές, αυστριακές γεύσεις με τη μεσογειακή κουζίνα και τις τεχνικές που εστιάζουν στην ουσία του προϊόντος. Δεν είναι τυχαίο ότι ο οδηγός Michelin του 2019 - όπου ο σεφ έχει δύο αστέρια - αναφέρει τον Φιλίππου ως «τον άνθρωπο που δίδαξε τη Βιέννη πώς να τρώει με στιλ».

Όσον αφορά στο φαγητό στο εστιατόριο Kοnstantin Filippou, υπάρχει είτε ένα μενού γευσιγνωσίας στα 145 ευρώ είτε ένα ελαφρώς μεγαλύτερο μενού γευσιγνωσίας στα 185 ευρώ, συν ένα προαιρετικό μάθημα τυριού στα 25 ευρώ, αντί για επιλογή a la carte.

Ο κατάλογος κρασιών είναι εκτενής, με 319 φιάλες, σε τιμές που κυμαίνονταν από 36 έως 1.350 ευρώ, με μέση τιμή τα 89 ευρώ. Υπήρχαν κρασιά από την Αυστρία, αλλά και κρασιά από τη Σλοβενία, την Κροατία, την Ελλάδα και το Ισραήλ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βιέννη Μισελέν εστιατόρια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ