Ο Γάλλος σεφ με σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό του ετοίμασε ένα ξεχωριστό cocktail μενού στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μία ημέρα πριν την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.
Ο Jean Charles Metayer γεννήθηκε στα δυτικά της Γαλλίας, στη περιοχή Pays de la Loire, η οποία φημίζεται τόσο για το φαγητό όσο και το κρασί της από οικογένεια εστιατόριων. Απόφοιτος της σχολής μαγειρικής «Mont Saint Michel Mercure» εργάστηκε για ένα χρόνο στο εστιατόριο Fleur de Sol στη Μεγάλη Βρετανία που η γαλλική κουζίνα του έχει αποσπάσει αστέρι Michelin. Εκεί ο Metayer έχει την τύχη να μαθητεύσει δίπλα στον Michael Perraud, έναν από τους λίγους σεφ που του έχει απονεμηθεί το Meilleur Ouvrier de Grande Bretagne.
Στην πορεία συνεργάστηκε με τον κορυφαίο Jacques Le Divellec, τον σεφ που έχει αποσπάσει δύο αστέρια Michellin για πιάτα αποκλειστικά με ψάρι όπου μαθήτευσε ως sous chef στο βραβευμένο του εστιατόριο Divellec στο Παρίσι.
Το 2002 είναι η χρονιά που ο Jean Charles Metayer θα έρθει στην Ελλάδα και θα καταφέρει να αναγνωριστεί η κουζίνα του. Οι μεσογειακές συνταγές εκτελεσμένες με γαλλικές τεχνικές είναι το σήμα κατατεθέν του. Αρχικά εργάστηκε ως executive chef στο εστιατόριο Καλυψώ του ξενοδοχείου Peninsula All- suite στην Ελούντα της Κρήτης, το οποίο έχει αποσπάσει βραβεία μέχρι και από το «American Academy of Hospitality Science».
Στη συνέχεια αναλαμβάνει σεφ στην κουζίνα του βραβευμένου με Michelin, Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου και αποχωρεί για να αναλάβει τα ηνία στο εστιατόριο Premiere του ξενοδοχείου Intercontinental στην Αθήνα. Ένα χρόνο αργότερα, το 2012, υπό την καθοδήγηση του το εστιατόριο βραβεύτηκε με 3 forks από τον οδηγό Michelin.
Ο Metayer για τρία χρόνια ζούσε μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας αναλαμβάνοντας στο Νταβός τα 5 διαφορετικά εστιατόρια του εμβληματικού Grischa Hotel.
Στην Ελλάδα, συνεχίζει να λειτουργεί ως chef consultant στα εστιατόρια του ξενοδοχείου Porto Elounda της Κρήτης, λαμβάνοντας πολλές διακρίσεις. Από το 2018 έως και σήμερα είναι chef consultant στο Grace Hotel, Auberge Resorts Collection, λαμβάνοντας επίσης εθνικά γαστρονομικά βραβεία. Στις αρχές του 2020 δημιούργησε το «Brio» την πρώτη briocherie στην Ελλάδα αλλά και το Brilliant Tastes ένα all day food bar στη Νέα Ερυθραία, ενώ τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, λίγες ημέρες πριν το δεύτερο lockdown, άνοιξε το εστιάτοριο «Le Pavillon» που αποτελεί πλέον το «σπίτι» του σεφ, το οποίο δημιούργησε μαζί με τον φίλο και συνεργάτη του, επιχειρηματία Άγγελο Κονταράτο.
Η μονοκατοικία της δεκαετίας του 1940 στο Χαλάνδρι περιέχει την ουσία μιας άλλης εποχής προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του design και της γαστρονομίας του σήμερα. Όσο για το μενού του εστιατορίου αντιπροσωπεύει όσα πρεσβεύει ο Jean- Charles Metayer: το απόσταγμα της 20ετούς πορείας του στις κουζίνες της Γαλλίας, τηςΕλλάδας, της Ελβετίας και της Αγγλίας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος στο Le Pavillion συνδυάζει τις δύο πατρίδες της ζωής του της Γαλλίας και της Ελλάδας και τις δύο θάλασσσες του τον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο δημιουργώντας πιάτα με το χέρι, το νου και την καρδιά.
Πρόσφατα το εστιατόριο του, μεταξύ άλλων το επιλέγει τακτικά ο Κριστιάν Καρεμπέ, πρόσθεσε μια νέα επιτυχία. Πριν λίγες ημέρες ο επίσημος λογαριασμός στο Twitter «The Michelin Guide» συμπεριέλαβε ένα πιάτο από το καλοκαιρινό μενού του εστιατορίου Le Pavillon.
Ένα σημάδι που ίσως μυρίζει κάποια νέα διάκριση για τον πολυβραβευμένο σεφ που αγάπησε την Ελλάδα και το Le Pavillion έχει γίνει το δεύτερο σπίτι του.