Μια πρωτότυπη ιδέα είχε το διάσημο μουσείο Getty προκειμένου να περνά τον χρόνο τους ο κόσμος που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω κορωνοϊού.
Την ώρα που σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού ζει υπό περιορισμούς που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, οι εβδομάδες αυτοαπομόνωσης έχουν γίνει ο νέος κανόνας. Και φυσικά οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να βαριούνται. Ευτυχώς, το Μουσείο J. Paul Getty, που εδρεύει στο Λος Άντζελες, έδωσε στους λάτρεις της τέχνης, κάτι διαφορετικό.
Το challenge του Μουσείου Getty
«Σας προκαλούμε να αναδημιουργήσετε ένα έργο τέχνης με αντικείμενα (και ανθρώπους) στο σπίτι σας» τουίταρε το μουσείο. Οι κανόνες είναι απλοί: επιλέξτε τον αγαπημένο σας πίνακα, βρείτε τρία πράγματα που βρίσκονται στο σπίτι σας και χρησιμοποιήστε τα για να αναδημιουργήσετε το έργο τέχνης.
Το μουσείο μάλιστα, μοιράστηκε μερικές από τις καλύτερες δημιουργίες και οι χρήστες των social media έσπευσαν να επευφημήσουν την νέα τάση, δημιουργώντας μερικά πολύ αστεία «έργα τέχνης».
Η Μαντόνα και το Παιδί
Πολλοί θα συμφωνούσαν πως το μόνο καλύτερο πράγμα μετά την τέχνη είναι ένα κουτάβι. Και αυτή η αναδημιουργία του περίφημου έργου «Μαντόνα και Παιδί» είναι μοναδική. Ειδικά η πετσέτα στην θέση του μαντηλιού.
Portrait of a Halberdier
Ποιος χρειάζεται ένα τσεκούρι όταν έχει ένα μπαστούνι του χόκεϊ; Αυτή η κοπέλα αναδημιούργησε τον περίφημο πίνακα του Ποντόρμο «Portrait of a Halberdier» και το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.
Νεκρή φύση
Κάποιος αναπαρήγαγε τον πίνακα «Νεκρή φύση με ψάρια, λαχανικά, μπολ και λαδιέρα σε ένα τραπέζι» του Γάλλου καλλιτέχνη Ζαν Σιμεόν Σαρντέν, χρησιμοποιώντας, φυσικά, μόνο τρία καθημερινά προϊόντα που είχε στα ντουλάπια του (κονσέρβα τόνου, ελαιόλαδο και τυρί).
Η κραυγή
Ένας χρήστης του Twitter δημιούργησε τον διάσημο πίνακα του Έντβαρντ Μουνχ «Η Κραυγή» χρησιμοποιώντας κάλτσες, παιδικά αυτοκινητάκια, ρούχα και μια – επίκαιρη – συσκευασία υγρών μαντηλιών.
Η Καμίλ με έναν μικρό σκύλο
Ο Κλοντ Μονέ λάτρευε να ζωγραφίζει ανθρώπους με τα σκυλιά τους. Αυτός ο χρήστης του Twitter, που αναδημιούργησε τον πίνακα του «Η Καμίλ με έναν μικρό σκύλο» φαίνεται πως είναι επίσης λάτρης του συγκεκριμένου διάσημου ζωγράφου.
Το Μουσείο Getty πάντως, δεν είναι το πρώτο που προτείνει την αντιμετώπιση της βαρεμάρας στην αυτοαπομόνωση λόγω κορωνοϊού, με πειράματα που αφορούν την τέχνη. Πριν από λίγες ημέρες, έκανε την εμφάνισή του ένας λογαριασμός στο instagram με το όνομα @covidclassics, που δημιουργήθηκε από τέσσερις συγκάτοικους που αγαπούν την τέχνη… και είναι σε καραντίνα για απεριόριστο χρόνο».