Πλούσια και ενδιαφέρουσα η εβδομάδα που ξεκινά σε θεατρικές πρεμιέρες με μεγάλους θιάσους, μονολόγους και δημοφιλείς ηθοποιούς.
Ο Σταμάτης Φασουλής και ο Γιάννης Βούρος επιστρέφουν στο θέατρο, η Φιλαρέτη Κομνηνού σε ρόλο που ξεχώρισε η Μεριλ Στριπ και ο Στέλιος Μάινας σε μία κωμωδία καταστάσεων.
Ενα rave party, με DJs σε μία απρόβλεπτη παράσταση στη Στέγη και το πολυσυζητημένο Brokeback Mountain κάνει πρεμιέρα σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου.
Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας
«Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής» στο Μικρό Παλλάς
Ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη σπαρταριστή κωμωδία «Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής» του Αλέκου Σακελλάριου και του Χρήστου Γιαννακόπουλου, στο Μικρό Παλλάς! Μαζί του στη σκηνή οι: Ελένη Καστάνη, Γιώργος Δεπάστας, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Γιώργος Βουρδαμής, Απόστολος Καμιτσάκης, Γιώργος Κορομπίλης, Μαρία Καραβά. Η πρεμιέρα της παράστασης έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.
Το έργο παρουσιάζει την πορεία μίας οικογένειας που από την απελευθέρωση περνάει στα Δεκεμβριανά και τελειώνει μετά τη συνθήκη της Βάρκιζας. Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή που δεν είναι σίγουρο αν υπάρχει σε άλλη κωμωδία στο ελληνικό θέατρο. Είναι γεγονότα που έχουν ιδωθεί από πολλές γωνίες, αλλά ίσως για πρώτη φορά, τα βλέπουμε μέσα από το μάτι δύο κορυφαίων συγγραφέων, όπως είναι ο Αλέκος Σακελλάριος και ο Χρήστος Γιαννακόπουλος.
«Η κωμωδία «Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής» είναι λυτρωτική και μάλιστα είναι η μοναδική που έχει γραφτεί για τα Δεκεμβριανά! Πρόκειται για ένα διαχρονικό έργο! Ένα πραγματικό διαμάντι»! λέει ο σκηνοθέτης.
Στην παράσταση στο Μικρό Παλλάς, ο Σταμάτης Φασουλής ερμηνεύει τον κυρ-Παντελή και η Ελένη Καστάνη τη σύζυγό του, Αθηνά. Ο Απόστολος Καμιτσάκης είναι ο Σταύρος, ο δεξιός γιός και ο Γιώργος Βουρδαμής, είναι ο Κώστας, ο αριστερός γιός. Τον κυρ-Σωτήρη, τον φίλο του κυρ-Παντελή, ερμηνεύει ο Γιώργος Δεπάστας. Η Δέσποινα Πολυκανδρίτου ερμηνεύει την «υπηρέτρια» του σπιτιού, τη Φρόσω και τραγουδάει και τα τραγούδια της παράστασης. Τον πολιτοφύλακα και τον εθνοφύλακα ερμηνεύει, σαν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, ο Γιώργος Κορομπίλης. Το ίδιο συμβαίνει επίσης, με τη Φωφώ την ελασίτισσα και την Πιπίτσα την εθνικίστρια, που τις ερμηνεύει, η Μαρία Καραβά.
Λυσσασμένη Γάτα στο θέατρο Αθηνά
Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος σκηνοθετεί ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας τη "Λυσσασμένη Γάτα" του Τενεσί Ουίλιαμς από τις 24 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αθηνά.
Η "Λυσσασμένη Γάτα" ανέβηκε πρώτη φορά το 1957 στη Νέα Υόρκη σε σκηνοθεσία Ηλία Καζάν και έγινε μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία με πρωταγωνιστές την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Πολ Νιούμαν.
Το βραβευμένο αυτό με Πούλιτζερ έργο εξερευνά τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής με σκληρή ειλικρίνεια και αποκαλύπτει τις σκοτεινές πτυχές των σχέσεων, τα ανείπωτα πάθη και τις κοινωνικές συμβάσεις που καταπνίγουν τα αληθινά συναισθήματα.
Ο Πέτρος Λαγούτης θα υποδυθεί τον εμβληματικό ρόλο του Μπρικ, έναν άνδρα παγιδευμένο στα συναισθήματα και στη σχέση του με τον πατέρα του, η Μάρθα Λαμπίρη Φεντόρουφ τη Μάγκι γνωστή και ως "η Λυσσασμένη Γάτα", σύζυγο του Μπρικ και μια γυναίκα γεμάτη φιλοδοξίες και επιθυμίες και ο Γιάννης Βούρος τον ετοιμοθάνατο πατέρα του Μπρικ. Η Μαρία Κατσανδρή θα κρατήσει τον ρόλο της μάνας που προσπαθεί να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη, παρά τις έντονες εντάσεις που υπάρχουν, ο Κώστας Ανταλόπουλος θα είναι ο Κούπερ, ο μεγαλύτερος αδελφός του Μπρικ που αντιπροσωπεύει τη σύγκρουση που προκαλεί η απληστία και η ανάγκη για εξουσία μέσα στην οικογένεια και η Μένη Κωνσταντινίδου η υστερική και χειριστική σύζυγός του που αντανακλά τη ζήλια και την ανειλικρίνεια, και λειτουργεί ως αντίθεση στην πιο ευάλωτη και ειλικρινή επιθυμία της Μάγκι.
Brokeback Mountain στο Θέατρο Κνωσός
Το νέο, ριζικά ανακαινισμένο Θέατρο Κνωσός συστήνεται ξανά στο κοινό με ένα σπουδαίο θεατρικό γεγονός: την παράσταση Brokeback Mountain σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, με τους Δημήτρη Καπουράνη και Μιχαήλ Ταμπακάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Το γεμάτο ευαισθησία διήγημα της Άννι Πρου για την περίπλοκη αγάπη ανάμεσα σε δύο καουμπόηδες που κράτησε μια ζωή έγινε παγκοσμίως γνωστό από την ομώνυμη κλασική πλέον κινηματογραφική ταινία.
Ακολούθησε η θεατρική διασκευή του Άσλεϊ Ρόμπινσον, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Κνωσός.
Οι εικοσάχρονοι Ένις ντελ Μαρ και Τζακ Τουίστ γνωρίζονται μέσα σε ένα γραφείο εύρεσης εργασίας, όταν πιάνουν εποχική δουλειά ως βοσκοί στα άγρια βουνά του Γουαϊόμινγκ. Μέσα στην απομόνωση του τοπίου, στα βοσκοτόπια και τις κορυφές όπου το καλοκαίρι δεν φτάνει ποτέ, τα δύο αγόρια ερωτεύονται βαθιά.
Η σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου συλλαμβάνει την ωμή και οικεία ουσία της πρωτότυπης ιστορίας, μεταφέροντας ατόφιο το βίωμα των δύο νέων αντρών μέσα στην απαγορευμένη αγάπη και τους κοινωνικούς
περιορισμούς.
«Οξυγόνο» στην κεντρική Σκηνή της Στέγης
Τι σε κάνει να αναπνέεις; Τι σου στερεί τον αέρα; Σε τι πιστεύεις; Σε τι ορκίζεσαι; Το «Οξυγόνο» του Ιβάν Βιριπάγιεφ στη Στέγη, έργο που παρουσιάζεται ως αντίδοτο στην «ψυχοπολιτική ασφυξία» της Generation Z. Ένας θίασος 25 ατόμων, εκπρόσωποι αυτής της γενιάς, σε μια spiritual rave εμπειρία.
Έργο-μανιφέστο της γενιάς των 00s, το Οξυγόνο (2002) γράφτηκε ως θεατρική πρόζα ειπωμένη από δύο πρόσωπα –ένα κορίτσι κι ένα αγόρι με το ίδιο όνομα–, συνοδεία live dj-set. Η παράσταση, δομημένη σε δέκα κεφάλαια, σαν μια μεταγραφή των Δέκα Εντολών, σαν μια νέα Καινή Διαθήκη, εκκινεί από το ανάποδο του «Ου φονεύσεις», καταλήγει σε μια βιβλική Αποκάλυψη, ενώ τη διατρέχει το εναγώνιο ερώτημα «τι είναι για σένα οξυγόνο;».
Είκοσι χρόνια μετά, ο σκηνοθέτης Γιώργος Κουτλής μεταγράφει το έργο στο σήμερα, σαν έναν αναστοχασμό μιας ολόκληρης γενιάς, μετατρέποντας την Κεντρική Σκηνή της Στέγης από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 12 Ιανουαρίου σε «αρένα» ενός rave party, με τους DJs Reign of Time στα decks, live video art κι έναν νεανικό θίασο, o οποίος, σαν μεταδραματικός Χορός, αποζητά, με τους όρους μιας βλάσφημης ποιητικής, το αντίδοτο στην ψυχοπολιτική ασφυξία των καιρών μας. Αυτοί οι νέοι δημιουργοί γίνονται ο καθρέφτης ολόκληρης της γενιάς τους και, μαζί, η εικόνα των προβληματισμών και των πόθων κάθε ανθρώπου που δεν σταματά να αγωνιά και να ελπίζει.
Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Γαβριέλα Αντωνοπούλου, Αναστασία Βαλσαμάκη, Νοεμή Βασιλειάδου, Ιάσονας Βροχίδης, Χαρά Γιώτα, Νίκος Γονίδης, Ελευθερία Ηλιοπούλου, Θοδωρής Θεοδωρακόπουλος, Πάνος Κλάδης, Δέσποινα Λαγουδάκη, Μαριάννα Μαθιά, Ηλέκτρα Μπαρούτα, Ιωάννης Μπάστας, Αλέξανδρος Νούσκας Βαρελάς, Εβίνη Παντελάκη, Αντωνία Πιτουλίδου, Γκαλ Α. Ρομπίσα, Κατερίνα Σαμαρά, Ναταλία Σουίφτ, Γιάννης Τομάζος, Κώστας Phoenix, Μάριος Χατζηαντώνη, Νικόλας Χατζηβασιλειάδης
«Επιθεωρητής» στο θέατρο Γκλόρια
Μετά την παράσταση φαινόμενο “Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού” που επί τρία χρόνια σημείωνε απανωτά sold out, ο μοναδικός Γιάννης Κακλέας, επιστρέφει εκ νέου στο αγαπημένο του Θέατρο Γκλόρια με τον «Επιθεωρητή» από την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου.
Ο σκηνοθέτης των μεγάλων θεατρικών επιτυχιών αυτή τη φορά σκηνοθετεί τον “Επιθεωρητή”, το κλασικό και διαχρονικό αριστούργημα του κορυφαίου Ρώσου δραματουργού Νικολάι Γκόγκολ, με τον Θοδωρή Σκυφτούλη και τον Στέλιο Μάινα στους δύο κεντρικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Ο “Επιθεωρητής” πρωτοπαίχτηκε στην Αγία Πετρούπολη το 1836 και αποτελεί στην ουσία μία αστική κωμωδία στην οποία στηλιτεύονται η κοινωνική διαφθορά, η γραφειοκρατία και η κατάχρηση εξουσίας. Ως γνήσιος ρεαλιστής ο Νικολάι Γκόγκολ προσφέρει μία καυστική κριτική της ανθρώπινης φύσης και φιλοδοξίας και μας υπενθυμίζει πως η πραγματική αλλαγή ξεκινά με το θάρρος να αντιμετωπίσουμε το σκοτάδι μέσα μας και στην κοινωνία μας.
Σε μια επαρχιακή πόλη στα βάθη της Ρωσίας, οι αρχές του τόπου νομίζουν από παρεξήγηση πως ένας άσχετος με την κρατική μηχανή, ένας ιδιόμορφος τυχοδιώχτης που απλώς τυχαίνει να βρίσκεται στην πόλη, είναι ο αναμενόμενος κρατικός Επιθεωρητής για την καταπολέμηση της διαφθοράς που έστειλε η κυβέρνηση από τη Μόσχα. Κι αυτή η παρεξήγηση ανατινάζει τους διοικούντες αυτής της πόλης. Παίζουν: Θοδωρής Σκυφτούλης, Στέλιος Μάινας, Άνδρη Θεοδότου, Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Στράτος Λύκος, Δημήτρης Διακοσάββας, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Φραγκίσκη Μουστάκη, Γιάννης Λατουσάκης, Άρης Κακλέας, Αργύρης Λάμπρου, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Μάιρα Γραβάνη, Φαίη Φραγκιαδάκη
Η «Αξία της Ζωής» θέατρο ΙΜΚ
Μετά την περσινή μεγάλη της επιτυχία, Η «Αξία της Ζωής» της Jane Anderson, σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια, επανέρχεται στις 23 Οκτωβρίου στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Με τον ίδιο θίασο αναγνωρισμένων ηθοποιών: Αθηνά Τσιλύρα, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Βασίλη Ρίσβα και Δημήτρη Μαυρόπουλου -που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Ο πόνος στη ζωή είναι αναπόφευκτος, το να υποφέρεις όμως από αυτόν είναι προαιρετικό.
Δύο ξαδέρφες με τους συζύγους τους συναντιούνται μετά από καιρό και με τις δύο να έχουν υποστεί μια τρομερή απώλεια.
Γεμάτο συμπόνια, ειλικρίνεια και χιούμορ το έργο εξερευνά σε βάθος την αξία της ζωής και το δικαίωμα του καθενός να αποφασίζει ελεύθερα τη μοίρα του. Ένα έργο που μιλάει για την απώλεια και τον αναπόφευκτο πόνο, με ειλικρίνεια, χιούμορ και αγάπη για τον άλλο, αναδεικνύοντας τις πραγματικές αξίες της ζωής.
«Λύκαινες» στο θέατρο Εμπορικόν
Το νέο έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη «Λύκαινες» παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, στο θέατρο Εμπορικόν. Στη σκηνή: Ράνια Οικονομίδου, Αγλαΐα Παππά, Βίκυ Βολιώτη, Νικολέττα Καρρά, Ισιδώρα Δωροπούλου.
Η ιστορία αφορά 5 γυναίκες. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι μία συνηθισμένη ιστορία, αλλά δεν είναι. Είναι μία ιστορία διεκδικήσεων; Όχι καθόλου. Επανάστασης τότε; Ούτε. Είναι απλώς μία ιστορία που συνδυάζει χιούμορ και σασπένς και πραγματεύεται ανθρώπινες σχέσεις και καταστάσεις. Όλα «κινούνται» μέσα σε ένα διαμέρισμα. Κοντά μας. Στα όρια της πόλης.
Στις παρυφές, λοιπόν, της δικής μας πόλης, σε ένα μέρος ήσυχο και ερημικό, βρίσκεται μισοκρυμμένο αυτό το ατμοσφαιρικό διαμέρισμα. Αθέατο από το δρόμο, ζωσμένο από δέντρα και φυλλωσιές, με αλλόκοτες σκιές ζώων και άλλων όντων να χορεύουν επάνω στους τοίχους και τα πατώματά του.
Πέντε γυναίκες, με αφορμή την αγοραπωλησία του, συναντιούνται, γνωρίζονται, συγκρούονται, αγαπιούνται. Κάθε μία τους, από τη μικρότερη μέχρι τη γηραιότερη, έχει τις δικές της επιδιώξεις, τον δικό της ηθικό κώδικα, αλλά και τα δικά της φαντάσματα.
Οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν κι έτσι, θα ζήσουν μαζί μία ιστορία από αυτές που αφήνουν αιώνιο αποτύπωμα. Μία ιστορία σύγχρονη, στο σύνορο μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, που αναμετριέται με τις αόρατες δυνάμεις που μας ορίζουν.
«Αμφιβολία» στο Θέατρο Δημήτρης Χορν
Ένα από τα πλέον συζητημένα θεατρικά έργα των τελευταίων ετών, η «Αμφιβολία» (Doubt: a parable) του John Patrick Shanley, κάνει πρεμιέρα στις 21 Οκτωβρίου στο Θέατρο Δημήτρης Χορν.
Παίζουν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Νικόλας Χανακούλας, Χριστίνα Χριστοδούλου, Ξένια Ντάνια. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Παπαγεωργίου.
Το έργο έχει βραβευτεί με τα βραβεία Pulitzer και Tony το 2005. Το 2008 έγινε κινηματογραφική ταινία με την Μέριλ Στριπ και τον Φίλιπ Σέιμορ Χόφμαν και απέσπασε πολλές υποψηφιότητες για Όσκαρ.
Η αδελφή Αλοίσιους κατηγορεί τον πατέρα Φλυν για σεξουαλική παρενόχληση προς έναν 12χρονο, μαύρο μαθητή στο καθολικό σχολείο που διευθύνει η ίδια. Ο πατέρας Φλυν υπερασπίζεται τον εαυτό του και τις πράξεις του. Ισχυρίζεται πως επιθυμία του είναι η εκκλησία του Θεού να είναι ανοικτή σε όλο τον κόσμο και το εκπαιδευτικό σύστημα να γίνει πιο προοδευτικό.
Η αδελφή Αλοίσιους σέβεται και τηρεί την παράδοση, είναι πειθαρχημένη, προστατευτική προς τους μαθητές του σχολείου της και άκρως συντηρητική. Απεχθάνεται τους νεωτερισμούς επίσης. Αυτές οι αρχές και οι βεβαιότητες κατευθύνουν τις σκέψεις και τις πράξεις της. Το ίδιο και η βαθιά πίστη της στην Καθολική Εκκλησία, εκεί που υπακούει πολλά χρόνια τώρα. Κι αν κάποια στιγμή αποδειχθεί ότι η κρίση της δεν είναι σωστή; Κι αν όλα όσα πίστευε μέχρι σήμερα αποδειχθούν ψεύτικα;
H πόρνη από πάνω στον ΝΕΟ Ακάδημο
Το έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού, με τη συγκινητική ερμηνεία της Κατερίνας Διδασκάλου, επιστρέφει για 13η χρονιά, στον ΝΕΟ Ακάδημο.
Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ερμηνείας που ακουμπάει τις ψυχές των θεατών ανεξαρτήτως ηλικίας-φύλου-μορφωτικού επιπέδου! Ένας μονόλογος γροθιά στο στομάχι που μας ταξιδεύει για 90 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη.
Η Ερατώ, με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή, υποδυόμενη ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. Μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης.
Caveman στο θέατρο Αργώ
Ο πιο δημοφιλής άνθρωπος των σπηλαίων επιστρέφει από 21 Οκτωβρίου στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Αργώ. Η Θέμις Μαρσέλλου σκηνοθετεί τον Γιάννη Δρακόπουλο.
Τώρα πια ο Caveman, αυτός ο «καινούριος» σημερινός άντρας, που σε μια προσωπική εξομολόγηση μεταμορφώνεται στο γιο, τον αδελφό, τον σύντροφο, το αγόρι της διπλανής πόρτας, μεγαλώνει, βλέπει τις νέες εποχές που έρχονται διαρκώς και θέτει νέα ερωτήματα!
Το «Defending the Caveman» είναι μια κωμωδία που γράφτηκε από τον Αμερικανό ηθοποιό και κωμικό Rob Becker, σχετικά με τις παρεξηγήσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών. Το έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι σε σαράντα πέντε χώρες, σε όλο τον κόσμο.
Ο Rob Becker ξεκίνησε την καριέρα του ως ερμηνευτής stand-up comedy και μέρος του show του ήταν ένα κομμάτι για τα προβλήματα επικοινωνίας στις σχέσεις γυναικών και ανδρών, λόγω των διαφορών των δύο φύλων. Μετά τη μεγάλη του επιτυχία, άρχισε να μεγαλώνει το κείμενό του μέχρι που έγραψε έναν μονόλογο ικανό να ανέβει στο Μπρόντγουεϊ, ονομάζοντάς τον: «Υποστηρίζοντας τον Άνθρωπο των Σπηλαίων». Ο Caveman γράφτηκε σε διάστημα τριών χρόνων (1988-1991), κατά τη διάρκεια του οποίου ο Becker έκανε ανεπίσημες σπουδές σε ανθρωπολογία, προϊστορία, ψυχολογία, κοινωνιολογία και μυθολογία.
«Ο Θεός της σφαγής» στο θέατρο Πορεία
Σε ένα σαλόνι στο Παρίσι, δύο νεαρά ζευγάρια συναντιούνται για να συζητήσουν τη συμπλοκή των δύο εντεκάχρονων παιδιών τους. Αναζητώντας μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, θα φανερώσουν τους μύχιους εαυτούς τους κι η αρχικά πολιτισμένη, ώριμη συζήτηση θα οδηγηθεί στη βαρβαρότητα.
Ο Θεός της Σφαγής, της Γιασμίνα Ρεζά, ένα από τα κορυφαία δείγματα της διεθνούς δραματουργίας, παρουσιάζεται στο Θέατρο Πορεία σε συνεργασία με το Δη.Πε.Θε. Κρήτης από 23 έως και 27 Οκτωβρίου. Σκηνοθεσία Μάνος Βαβαδάκης.
«Η Οικογένεια έχει αλλάξει. Οι νέες γενιές γονιών, πιο μορφωμένες και κοσμοπολίτικες, έχουν αγκαλιάσει έναν καλύτερο τρόπο ανατροφής των παιδιών τους. Όμως, πόσο ικανοί είμαστε να αντισταθούμε στα αρχέγονα ένστικτα, στο βίωμα της δικής μας παιδικής ζωής, στη βία που μας ασκεί η διαρκής υπεράσπιση της δημόσιας εικόνας μας; Η κοινωνία του πολιτισμού, εμποτισμένη πλέον από το πνεύμα του νεοφιλελευθερισμού, συνεχίζει την αέναη πάλη με τη χαλιναγώγηση των ταμπού. Κι ο θεός, το τοτέμ του ασυνειδήτου μας, συνεχίζει να μας κυβερνά, όσο κι αν τον αποκηρύσσουμε» σημειώνει ο σκηνοθέτης Μάνος Βαβαδάκης. Παίζουν: Ιώ Ασηθιανάκη, Φανή Γεωργακάκη, Γιώργος Κριθάρας, Φοίβος Παπακώστας.