Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τα μη κρατικά πανεπιστήμια και για την ακρίβεια μίλησε το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
«Προφανώς, ξέρουν καλύτερα τα μέλη του κόμματος, τα στελέχη του κόμματος, οι βουλευτές του κόμματος. Αλλά δεν θα μπορούσα να μην πω τη φράση: «Καθένας όπως έστρωσε θα κοιμηθεί» σχολίασε αρχικά ο κ. Μαρινάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όλο αυτό το οποίο βλέπουμε, είναι αποτέλεσμα όλων όσων έγιναν στη χώρα μας και από τον ΣΥΡΙΖΑ -και όταν ήταν Αντιπολίτευση και όταν έγινε Κυβέρνηση κι όταν, στη συνέχεια, ξαναέγινε Αξιωματική Αντιπολίτευση. Άρα, δεν εκπλήσσει κανέναν αυτή η κατάσταση. Νομίζω σημαντικότερο και αυτό αφορά όλα τα κόμματα -εγώ είμαι πάρα πολύ υπερήφανος, που ανήκω από μικρό παιδί σε ένα κόμμα που έχει μάθει να σέβεται όλες τις εσωτερικές διαδικασίες, τα όργανα, όλοι οι διατελέσαντες στο κόμμα αυτό, Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί, όταν είχαμε ένα ατυχές εκλογικό αποτέλεσμα, όταν ο κόσμος έστελνε ένα μήνυμα, το λαμβάναμε το μήνυμα και προχωρούσαμε άμεσα σε εσωκομματικές διαδικασίες. Το κάθε κόμμα έχει τις δικές του διαδικασίες. Είναι λυπηρό για τον τόπο ότι δεν μπορεί να αποκτήσει μία αξιόπιστη Αντιπολίτευση. Δεν κάνει καθόλου καλό σε κανέναν αυτό, αλλά, από εκεί και πέρα, το τι είναι το καλό, τι είναι το κακό, το τι είναι το σωστό, τι είναι το λάθος, θα το κρίνουν τα μέλη του κάθε κόμματος», συνέχισε.
Σχετικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος δήλωσε πως θα καταψηφίσει τον νόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, καθώς διαφωνεί για τον τρόπο με τον οποίο πράττεται από την κυβέρνηση ο ίδιος σχολίασε: «Ο κ. Ανδρουλάκης είχε δύο επιλογές. Να μιλήσει με το παρόν και το μέλλον, να μιλήσει με την κοινωνία. Αποδεχόμενος και κάνοντας και αυτοκριτική -όπως έχουμε κάνει κι εμείς, αντιστοίχως, σε άλλα θέματα- με παθογένειες του παρελθόντος και του κόμματός του και πολλών άλλων κομμάτων ή να συμπεριφερθεί ως Γραμματέας Νεολαίας κεντροαριστερής παράταξης της δεκαετίας του ’80 ή του ’90. Επέλεξε το δεύτερο, δηλαδή επέλεξε το αμφιθέατρο των προηγούμενων δεκαετιών από την κοινωνία. Προφασίστηκε δικαιολογίες ή αιτιάσεις. Η ρητορική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και δεν ξέρω αν αυτό είναι μία άποψη που έχουν συνολικά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και στο συγκεκριμένο θέμα, μας θυμίζει ρητορική αμφιθεάτρου δεκαετιών προηγούμενων, μάλιστα και δεκαετιών προηγούμενων και από αυτές που είμαστε κι εμείς στα αμφιθέατρα. Δεν το υποβαθμίζω το αμφιθέατρο, έχουν δοθεί μάχες».
Μαρινάκης: Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η χώρα μας είναι η ακρίβεια
Τέλος, αναφερόμενος στην ακρίβεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η χώρα μας, είναι η ακρίβεια. Η ακρίβεια αντιμετωπίζεται –όχι ως δια μαγείας– με τρεις τρόπους. Ο πρώτος είναι, με έκτακτα μέτρα. Τα έκτακτα μέτρα -κάποια εκ των οποίων εφαρμόζονται από την 1η Μαρτίου- για να μειωθούν οι συνέπειες, όπως είναι όλο αυτό το οποίο κάνουμε για το βρεφικό γάλα, για να πέσουν οι τιμές καταλόγου, θα τα δούμε στην πράξη. Ο δεύτερος και σημαντικότερος είναι οι μόνιμες παρεμβάσεις. Ναι, σωρευτικά ο πληθωρισμός είναι 14% από το 2019 μέχρι και σήμερα, αλλά οι αυξήσεις στον μέσο μισθό είναι παραπάνω, είναι 15%. Άρα, ουσιαστικά μειώνουμε τις συνέπειες. Και ο τρίτος τρόπος, είναι οι έλεγχοι. Και οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει στην πραγματικότητα την τελευταία τετραετία στη χώρα μας και εντείνονται. Έχουν αποτέλεσμα. Όλα αυτά μαζί κρατάνε όρθια την οικονομία και τους πολίτες και το κυριότερο έχουν ένα μόνιμο χαρακτήρα τα περισσότερα εξ αυτών και μένουν όταν οι κρίσεις θα φύγουν».