Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, χαιρέτησε την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθεί στο Ιράν η Σαραρέ Κχαντεμί.
«Ο 'Αρειος Πάγος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αποδόθηκε δικαιοσύνη. Η Σαραρέ Κχαντεμί δεν θα εκδοθεί. Θα ζήσει στη χώρα μας με την κόρη της» ανέφερε η κ. Γεννηματά και τόνισε :«Η Ελλάδα προστατεύει όσους διώκονται είναι η δική μας Ελλάδα».
Ξέσπασε σε λυγμούς η Σαραρέ Κχαντεμί
Η 37χρονη, Σαραρέ Κχαντμί μόλις άκουσε την ετυμηγορία των αρεοπαγιτών, κλαίγοντας με λυγμούς ψέλλισε: «Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ». Οι αρεοπαγίτες του Ποινικού Τμήματος έκριναν ότι δεν πρέπει να εκδοθεί στο Ιράν, εξαφανίζοντας παράλληλα την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θράκης που είχε αποφανθεί τα αντίθετα.
Παράλληλα, διατάχθηκε η αποφυλάκισή της. Ηδη η Ιρανή έχει υποβάλλει αίτημα να της χορηγηθεί άσυλο στην χώρα μας. Σημειώνεται ότι η γυναίκα είχε ζητήσει να μην εκδοθεί στο Ιράν καθώς εκεί θα αντιμετώπιζε ακόμη και την θανατική ποινή, καθώς αυτή είναι η τιμωρία που προβλέπεται για όσους Ιρανούς ζητήσουν άσυλο από άλλη χώρα, καθώς για την Τεχεράνη ισοδυναμεί με εθνική προδοσία.
Η ιστορία της Σαραρέ Κχαντεμί
Η Σαραρέ Κχαντεμί διέφυγε από το Ιράν μαζί με την 6χρονη κόρη της, όπου υπήρξε θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ενώ κατηγορήθηκε και για αντικυβερνητική δράση. Επίσης, όπως είχε υποστηρίξει η ίδια οποίος έχει πολιτική δραστηριότητα στην πατρίδα της συλλαμβάνεται. Η ίδια φαίνεται πως βιντεοσκοπούσε διαδηλώσεις που πραγματοποιούνταν σε βάρος της κυβέρνησης στο Ιράν και τις έστελνε σε άλλα σε τηλεοπτικά δίκτυα. «Αυτό είναι έγκλημα στη χώρα μου. Όποιος έχει πολιτική δράση στη χώρα μου συλλαμβάνεται», είχε δηλώσει η Σαραρέ.
Η ίδια φαίνεται πως βιντεοσκοπούσε διαδηλώσεις που πραγματοποιούνταν σε βάρος της κυβέρνησης στο Ιράν και τις έστελνε σε άλλα σε τηλεοπτικά δίκτυα. «Αυτό είναι έγκλημα στη χώρα μου. Όποιος έχει πολιτική δράση στη χώρα μου συλλαμβάνεται», είχε δηλώσει η Σαραρέ.