Να μην εκδοθεί στο Ιράν η 37χρονη Σαραρέ Καντεμί ζήτησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου: «Αν εκδοθώ, θα πεθάνω» - iefimerida.gr

Να μην εκδοθεί στο Ιράν η 37χρονη Σαραρέ Καντεμί ζήτησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου: «Αν εκδοθώ, θα πεθάνω»

Στον Άρειο Πάγο οδηγήθηκε η 37χρονη Ιρανή μητέρα Σαραρέ Κχαντεμί
Στον Άρειο Πάγο οδηγήθηκε η 37χρονη Ιρανή μητέρα Σαραρέ Κχαντεμί / Φωτογραφία EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ:
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη μη έκδοση της Σαραρέ Κχαντεμί στο Ιράν, ζήτησε από τους δικαστές του ΣΤ’ Ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου, η αντεισαγγελέας της έδρας.

Η 37χρονη Ιρανή, με δάκρυα στα μάτια, ζήτησε από τους δικαστές να προστατεύσουν την ίδια και την κόρη της. «Είμαι πολιτικός πρόσφυγας στη χώρα σας ζητώ την προστασία σας. Αν παραδοθώ στο καθεστώς θα πεθάνω και η κόρη μου θα δοθεί στον σύζυγό μου. Ήθελε να την παντρέψει από τα 9 της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εάν επιστρέψει εκεί η ζωή της θα κινδυνεύσει» τόνισε η συνήγορος της 37χρονης στην αγόρευσή της κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η οποία διεξήχθη σε φορτισμένο κλίμα.

Η ιστορία της Ιρανής Σαραρέ Κχαντεμί

Η Σαραρέ Κχαντεμί διέφυγε από το Ιράν μαζί με την 6χρονη κόρη της, επειδή υπέστη ενδοοικογενειακή βία, ενώ κατηγορήθηκε για αντικυβερνητικές θέσεις. Επίσης, ανέφερε πως οποίος έχει πολιτική δράση στην πατρίδα της συλλαμβάνεται. Η ίδια βιντεοσκοπούσε διαδηλώσεις που γίνονταν σε βάρος της κυβέρνησης και τις έστελνε σε άλλα κανάλια. «Αυτό είναι έγκλημα στη χώρα μου. Όποιος έχει πολιτική δράση στη χώρα μου συλλαμβάνεται», υποστήριξε η Σαραρέ.

Η κατάθεση του Απόστολου Δοξιάδη για την 37χρονη Ιρανή

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, ο οποίος πριν από λίγο καιρό, είχε απευθύνει έκκληση μέσω Facebook, να μην εκδοθεί στο Ιράν, η Σαραρέ και η κόρη της. Ο κ. Δοξιάδης, υποστήριξε ότι η 37χρονη κινδυνεύει πολύ σοβαρά να αντιμετωπίσει την ποινή του θανάτου εάν επιστρέψει στη χώρα της. «Το Ιράν βρίσκεται σε μια περίοδο μεγάλης αλλαγής. Σε αυξανόμενη σύγκρουση με τη Δύση και με άνοδος του κόμματος των ακραίων ισλαμιστών», ανέφερε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο ποσοστό κατά κεφαλή θανατικών ποινών κυρίως ανηλίκων» ανέφερε ο μάρτυρας ο οποίος στη συνέχεια έδωσε το πλαίσιο που λειτουργεί το Ιράν σε αυτή την περίοδο της μεγάλης αλλαγής καθώς βρίσκεται σε «αυξανόμενη σύγκρουση με τη Δύση και με άνοδο του κόμματος των ακραίων ισλαμιστών». «Υπάρχει ακόμη και επιβάλλεται η ποινή του θανάτου. Η ύπατη Αρμοστεία γνωρίζει μόνο το 20% αυτών» υποστήριξε ο μάρτυρας προσθέτοντας:

«Η γυναίκα από τα 9 της θεωρείται υπόλογη απέναντι στον νόμο. Η θανατική ποινή εφαρμόζεται για πολλά αδικήματα. Με διάφορους τρόπους, απαγχονισμό, λιθοβολισμό, σταύρωση… Εκτός για τα αδικήματα του φόνου και της ένοπλης ληστείας, η θανατική ποινή προβλέπεται για την ομοφυλοφιλία, την απαγωγή και την πολιτική διαμαρτυρία. Γι' αυτό πιστεύω ότι έχει κίνδυνο ζωής…» . Τελειώνοντας την κατάθεση του, ο Απόστολος Δοξιάδης απευθυνόμενος προς τους αρεοπαγίτες, τους είπε: «Το έργο του Θεού είναι στα δικά σας χέρια». Το δικαστήριο θα αποφασίσει για το αίτημα της έκδοσης της 37χρονης στις 29 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ