Εφήμερη σύμπλευση, με στόχο εκλογικά και δημοσκοπικά οφέλη, καταλόγισε στα κόμματα που υπογράφουν την πρόταση δυσπιστίας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Όπως είπε, διαγκωνίζονται για την αντιπολιτευτική πρωτοκαθεδρία, σημειώνοντας ότι «η τωρινή τους σύμπραξη, η πολύ καλή συνεργασία τους, δεν είναι παρά εφήμερη. Πλειοδοτούν σε κενό αντιπολιτευτικό λόγο, προσβλέποντας σε βραχυπρόθεσμα εκλογικά και δημοσκοπικά οφέλη».
Η ομιλία της Λ. Μενδώνη στη Βουλή
Όπως παρατήρησε η υπουργός Πολιτισμού στην ομιλία της στη Βουλή, συνασπίστηκαν μόνο για να αντιπαρατεθούν στην κυβέρνηση. Στο πεδίο όμως της κατάθεσης ουσιαστικών προτάσεων για το μέλλον της χώρας, τις θορυβώδεις καταγγελίες διαδέχεται η κατατονική σιωπή. Η κουραστική επανάληψη περί διάβρωσης του κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας, είναι ένα τρύπιο παραπέτασμα που δεν μπορεί να κρύψει τον ελέφαντα στο δωμάτιο, δηλαδή, την αδυναμία κάθε κόμματος της αντιπολίτευσης, όχι μόνο να αρθρώσει πειστικό και συγκροτημένο λόγο, αλλά να παρουσιάσει μια έστω και εν μέρει εφαρμόσιμη πρόταση.
Όπως είπε η κ. Μενδώνη, έπειτα από 104 χρόνια, έχουμε την νεκρανάσταση «της ηνωμένης αντιπολιτεύσεως, του συνασπισμού των αντιβενιζελικών, που κέρδισε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία το 1920 αλλά επέφερε εντέλει τεράστια δεινά στην χώρα».
Αναφορικά με το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκη για άμεσες εκλογές με παρουσία διεθνών παρατηρητών, είπε ότι η τελευταία φορά που έγιναν εθνικές εκλογές στην Ελλάδα παρουσία των παρατηρητών, ήταν το 1947 στις απαρχές του εμφυλίου. Όσο για το κάλεσμα του κ. Κασσελάκη στον Κυρ. Μητσοτάκη να παραιτηθεί ήρεμα, η κ. Μενδώνη έθεσε το εξής ερώτημα: Ποια ακριβώς καθεστώτα καλούν εκλεγμένους πρωθυπουργούς να αποχωρήσουν ήρεμα;
Στο γιατί δημοσιοποιήθηκαν τώρα οι «δήθεν αποκαλύψεις» με τα ηχητικά του δυστυχήματος των Τεμπών, είπε ότι υπάρχουν δυνάμεις που δεν είναι ικανοποιημένες από την αταλάντευτη πορεία σταθερότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση εδώ και πέντε χρόνια που θα προτιμούσαν μια κυβέρνηση αλλοπρόσαλλη και ανίσχυρη, χωρίς ισχυρή φωνή και αποδοχή στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, που δεν θα στέκονταν εμπόδια σε άδηλες επιδιώξεις.
Είναι πασίδηλο, τόνισε η κ. Μενδώνη, γιατί θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Επειδή υπηρετεί σχέδιο ανόρθωσης της πατρίδας με ωφελούμενους όλους τους πολίτες. Αυτό είναι που ενοχλεί. Η ισχυρή Ελλάδα. Αυτός είναι ο στόχος της πρότασης δυσπιστίας: να κλονιστεί η σταθερότητα, πολιτική, οικονομική και κοινωνική, που κατακτήθηκε με τεράστιους κόπους και θυσίες του ελληνικού λαού. Αυτό και μόνο αρκεί για να καταψηφιστεί εμφαντικά η πρόταση δυσπιστίας της δήθεν προοδευτικής αντιπολίτευσης, είπε η κ. Μενδώνη.
ΑΠΕ-ΜΠΕ