Τσικνοπέμπτη στην Αθήνα: 10 + 1 κρεατοφαγικά μαγαζιά, με φημισμένα ψητά [εικόνες] - iefimerida.gr

Τσικνοπέμπτη στην Αθήνα: 10 + 1 κρεατοφαγικά μαγαζιά, με φημισμένα ψητά [εικόνες]

Φαρμα Μπράλου σουβλάκια, μπιφτέκι
Σουβλάκια, μπιφτέκι

Τσικνοπέμπτη έρχεται και η παράδοση θέλει κρέας ψητό, με τον καπνό και την τσίκνα να είναι παντού διάχυτη.

Όσοι από εσάς ακόμα το ψάχνετε, τα παρακάτω εστιατόρια και ταβέρνες σας βάζουν κατευθείαν… στο ψητό με λαχταριστά κρεατικά για όλα τα γούστα. Τηλέφωνο ανά χείρας και κάντε κράτηση άμεσα!

Τσικνοπέμπτη στο Basegrill

Στην κεντρική λεωφόρο, που ενώνει το ποτάμι (Κηφισός) με την πλατεία Μπουρναζίου θα βρείτε ένα απλό, καλοβαλμένο μαγαζί στον διακοσμητικό ρυθμό της μοντέρνας ταβέρνας που έχει καταφέρει να αποκτήσει την καλύτερη φήμη στα κρέατα, αφού είναι ίσως το γνωστότερο κρεατοφαγείο της Αθήνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 Πικάνια βραζιλιάνικης καταγωγής, η σφηνοειδής κοπή του βοδινού ή αγελαδινού κρέατος/ Φωτογραφία: Facebook @Basegrill.athens
Πικάνια βραζιλιάνικης καταγωγής, η σφηνοειδής κοπή του βοδινού ή αγελαδινού κρέατος/ Φωτογραφία: Facebook @Basegrill.athens

Παϊδάκια, μπριζόλες rib-eye, κρέατα κομμένα που σερβίρονται πάνω σε ξύλινες πιατέλες, συκώτι, λουκάνικα και μπιφτέκια πρωταγωνιστούν στο μενού. Οι αδερφοί Λιάκου προμηθεύονται το κρέας από όλη την Ελλάδα. Με χαρά θα συζητήσουν μαζί σας πως θέλετε να είναι ψημένο το κρέας, θα σας προτείνουν ένα κομμάτι που πιστεύουν ότι θα απολαύσετε ή ακόμα και κάτι που δεν βρίσκεται στον κατάλογο.

Λουκάνικα μαύρου χοίρου - του μοναδικού χοίρου, αυθεντικά ελληνικού που εκτρέφεται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες σεβασμού και συντήρησης του είδους/ Φωτογραφία: Facebook @Basegrill.athens
Λουκάνικα μαύρου χοίρου - του μοναδικού χοίρου, αυθεντικά ελληνικού που εκτρέφεται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες σεβασμού και συντήρησης του είδους/ Φωτογραφία: Facebook @Basegrill.athens
Πόσο πιο λαχταριστό να είναι ένα μπιφτέκι (και από κρέας στεππικής φυλής τύπου Κατερίνης) όταν συνοδεύεται από αυγό;/Φωτογραφία: Facebook @Basegrill.athens
Πόσο πιο λαχταριστό να είναι ένα μπιφτέκι (και από κρέας στεππικής φυλής τύπου Κατερίνης) όταν συνοδεύεται από αυγό;/Φωτογραφία: Facebook @Basegrill.athens
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα από τα κρέατα μην παραλείψετε να παραγγείλετε τις τηγανητές πατάτες με τα αυγά μάτια. Πρόκειται για ένα απλό αλλά πεντανόστιμο πιάτο που θυμίζει το ελβετικό rösti. Φυσικά η κράτηση είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Info: Basegrill, Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, τηλέφωνο: 210-5757455

Drakoulis Dry & Raw

Το πρωί κρεοπωλείο, το βράδυ εστιατόριο. Στο βασίλειο του Στράτου Δρακούλη το κρέας βρίσκεται φυσικά στο επίκεντρο!

 Η μπριζόλα Tomahawk σας φωνάζει με το όνομα σας! /Φωτογραφία: Facebook Drakoulis Dry & Raw
Η μπριζόλα Tomahawk σας φωνάζει με το όνομα σας! /Φωτογραφία: Facebook Drakoulis Dry & Raw
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 Facebook Drakoulis Dry & Raw
Facebook Drakoulis Dry & Raw

Πρώτη ύλη εγγυημένη, με ότι πιο εκλεκτό υπάρχει στην αγορά κρέατος, ιδιαίτερες ράτσες όπως charolais και limousin, κρέατα ωρίμανσης (dry aged), γαλαζοαίματα waguy και black angus, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενά τους φέρνουν κρέας από 15 από τα 20 top σφαγεία του κόσμου.

 Φωτογραφία: Facebook Drakoulis Dry & Raw
Φωτογραφία: Facebook Drakoulis Dry & Raw

Κορυφαίο πιάτο το ταρτάρ, με κρέας της επιλογής σας, που κόβεται με τα μαχαίρια, τη στιγμή της παραγγελίας. Θαυμάσιο πιάτο επίσης το carpaccio wagyu με ντρέσινγκ χορσράντις και yuzu ponzu, ενώ τα σούπερ κρεάτινα λουκάνικα chorizo pata negra ακροβατούν εντυπωσιακά ανάμεσα στο κομψό και στο ρουστίκ, κι εκπλήσσουν με μια έντονη αίσθηση γλύκας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 Φωτογραφία: Facebook Drakoulis Dry & Raw
Φωτογραφία: Facebook Drakoulis Dry & Raw

Όσο για τα ψησίματα, είναι άψογα! Διαλέξτε από τις βιτρίνες του το κρέας που σας αρέσει κι εμπιστευτείτε τον σεφ στον τρόπο ψησίματος που εκείνος προτείνει για το κάθε κομμάτι.

 Φωτογραφία: Facebook Drakoulis Dry & Raw
Φωτογραφία: Facebook Drakoulis Dry & Raw

Info: Drakoulis Dry & Raw, Βασ. Παύλου 103, Βούλα Τηλέφωνο: 694 989 0002
Drakoulis Dry & Raw, Σκουφά 50, Κολωνάκι, 2103632400

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κρητικός

Ταβέρνα ή steak house, όπως θέλετε πείτε το. Το θέμα είναι ότι θα ευχαριστηθείτε κρεατικά καλοδιαλεγμένα και σωστά ψημένα.

Οι βοδινές σπαλομπριζόλες και τα rib-eyes του είναι από τα κορυφαία. Το εξαιρετικό μπιφτέκι του, καλοψημένο αλλά όχι καμένο, όσο πρέπει λιπαρό είναι επίσης must. Τα ζουμερότατα μικροσκοπικά παϊδάκια από νεαρό αρνί είναι άλλο ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε. Το extraordinaire ψήσιμό τους δε δύσκολα το βρίσκεις αλλού: είναι ροδαλά, χωρίς ίχνος καβουρνιάσματος. Είναι επίσης καρυκευμένα ελάχιστα για να αναδειχθεί η νοστιμιά του κρέατος. Μεγάλη επιτυχία του μαγαζιού είναι και ο σουβλιστός σιδηρόδρομος (κομμάτι από τα πλευρά του ζώου) που ενδεχομένως δεν θα αρέσει σε όλους καθότι κάπως σκληρός. Έχει ωστόσο ξεχωριστή νοστιμιά και αξίζει μια δοκιμή. Εδώ θα δοκιμάσετε επίσης τα καλύτερα... νεφρά που έχετε φάει ποτέ, ενώ και τα παϊδάκια του είναι πάντα εξαιρετικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Ο Κρητικός, Αιόλου 49 (Παλλήνη), Κάντζα, Tηλέφωνο: 2106659061

Τσικνοπέμπτη στον Τηλέμαχο

Δεν χρειάζεται συστάσεις. Το όνομα «Τηλέμαχος» είναι συνυφασμένο με κρεατοφαγία για απαιτητικούς. Στην Κηφισιά η ιστορία ξεκίνησε από τα χρόνια του μεσοπολέμου, όταν ο Τηλέμαχος, παππούς των σημερινών ιδιοκτητών, έφτιαχνε σπιτικά πιάτα κι έψηνε κρέατα για τους φιλοξενούμενους του και συνεχίστηκε μέχρι σήμερα που στο τιμόνι βρίσκεται ο Γιώργος Τσιλιγκίρης.

Φωτογραφία: Facebook Telemachos Kifisia
Φωτογραφία: Facebook Telemachos Kifisia
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εννοείται ότι θα πάτε για τις μπριζόλες, τα αρνίσια παϊδάκια, τα φιλέτα, και τις ποικιλίες κρεάτων στη σούβλα.

 Tο περίφημο Chateaubriand μας, από βοδινό κρέας μακράς ωρίμανσης/Φωτογραφία: Facebook Telemachos Kifisia
Tο περίφημο Chateaubriand μας, από βοδινό κρέας μακράς ωρίμανσης/Φωτογραφία: Facebook Telemachos Kifisia

Αν η Κηφισιά σας πέφτει μακριά, πηγαίνετε στο «αδερφάκι» του Τηλέμαχου, τον «Τηλέμαχο» στην ιστορική στοά Απότσου στην Πανεπιστημίου. Εκεί θα δοκιμάσετε τα πιο ζουμερά T-Bones, εξαιρετικά αλλαντικά, όπως το πρόβειο προσούτο, που κόβονται στη στιγμή, μοσχαρίσιο καρπάτσιο, κιλότο Black Angus στα κάρβουνα, φοβερό κοντοσούβλι και άλλα πολλά. Μη χάσετε την ευκαιρία να γευτείτε σπάνιες νοστιμιές, όπως το φιλέτο μαύρου χοίρου, την καπνιστή μοσχαρίσια γλώσσα, αλλά και το «ελληνικό σούσι», ωμό κρέας, δηλαδή, σε λάδι με λίγο λεμονάκι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το μυστικό της επιτυχίας στη βοδινή σπαλομπριζόλα είναι η σωστή διαλογή του κρέατος από επιλεγμένες φάρμες και το αριστουργηματικό ψήσιμο/ Φωτογραφία: Facebook Telemachos Kifisia
Το μυστικό της επιτυχίας στη βοδινή σπαλομπριζόλα είναι η σωστή διαλογή του κρέατος από επιλεγμένες φάρμες και το αριστουργηματικό ψήσιμο/ Φωτογραφία: Facebook Telemachos Kifisia

Σούβλες, t-bons, κοντοσούβλι μπριζόλες και ότι άλλο εκλεκτό μπαίνει στο κάρβουνο εννοείται πως την Τσικνοπέμπτη θα έχουν την τιμητική τους. Φυσικά δεν θα λείψουν και τα αγαπημένα πιάτα του «Τηλέμαχου»: ο «Σιδηρόδρομος» (βραστό μοσχάρι με λαδολέμονο), το εξαιρετικό μοσχαρίσιο Tartar, το μοσχαρίσιο φιλέτο Φιλέτο Chateaubriand.

 Λαχταριστική, ζουμερή και τέλεια ψημένη η T-Bone Piemontese Fassona /Φωτογραφία: Facebook Telemachos Kifisia
Λαχταριστική, ζουμερή και τέλεια ψημένη η T-Bone Piemontese Fassona /Φωτογραφία: Facebook Telemachos Kifisia

Info: «Τηλέμαχος» Athens, Πανεπιστημίου 10, Σύνταγμα, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 3613300

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τηλέμαχος» Κηφισιά, Φραγκοπούλου 19, Κηφισιά, Τηλέφωνο: 210 8074015

Μπιφτέκι από επιλεγμένο βοδινό σιτεμένο βοδινό κρέας μακράς ωρίμανσης  Φωτογραφία: Facebook Telemachos Athens
Μπιφτέκι από επιλεγμένο βοδινό σιτεμένο βοδινό κρέας μακράς ωρίμανσης Φωτογραφία: Facebook Telemachos Athens

Φάρμα Μπράλου

Την τιμητική του φυσικά έχει και εδώ το κρέας (είναι ελληνικής εκτροφής και δικής τους παραγωγής) με μοναδικές κοπές και πολυήμερα σιτέματα.

Φωτογραφία: Facebook Farma Bralou Restaurant
Φωτογραφία: Facebook Farma Bralou Restaurant
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις βιτρίνες της γωνιάς του κρεοπωλείου διατίθενται επιλεγμένα κρέατα και επιλογές μακράς ωρίμασης όπως προαναφέραμε, από μοσχάρια Black Angus (100% purebred), Red Angus, Charolais, Limousin, Aubrac, από νεροβούβαλους, αιγοπρόβατα Mouflon, Lacaune, ελληνικό μαύρο χοίρο και μεγάλη ποικιλία πουλερικών όπως κοτόπουλα, φασιανοί, πάπιες, χήνες, πέρδικες, ορτύκια και φραγκόκοτες. Όσον αφορά τα συνοδευτικά για το κρέας μπορείτε να το συνοδεύσετε με πουρέ πατάτας με λάδι τρούφας είτε με άγρια μανιτάρια που μαζεύονται με το χέρι από τα βουνά του Πηλίου. Η εμπειρία είναι ξεχωριστή, είτε επιλέξετε να αγοράσετε κάποιο από τα προϊόντα είτε καθίσετε στο εστιατόριο.

 Φωτογραφία: Facebook Farma Bralou Restaurant
Φωτογραφία: Facebook Farma Bralou Restaurant

Για την Τσικνοπέμπτη πάντως, όσοι θέλετε να παραγγείλετε το λαχταριστό κρέας της Φάρμας Μπράλου και να το απολαύσετε στο σπίτι, το μενού περιλαμβάνει κοντοσούβλι κοτόπουλο, κοντοσούβλι χοιρινό, κεφτεδάκια τηγανητά, σουβλάκια, κοπανάδια BBQ και κοκορέτσι.

 Φωτογραφία: Facebook Farma Bralou Restaurant
Φωτογραφία: Facebook Farma Bralou Restaurant
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Φάρμα Μπράλου Τατοϊου 73 & Χαριλάου Τρικούπη, Κηφισιά, τηλέφωνο: 210 2713126
Μηλιώνη 9, Κολωνάκι, τηλέφωνο: 213 0455929
Εστιατόριο: Μηλιώνη 12 & Ηρακλείτου, Κολωνάκι, τηλέφωνο: 210 3645050

 Φωτογραφία: Facebook Farma Bralou Restaurant
Φωτογραφία: Facebook Farma Bralou Restaurant

Τσικνοπέμπτη στο Vezene Athens

Με τόσα διαφορετικά και σπάνια breeds μοσχαριού, διαφορετικά στάδια ωρίμανσης και τελειοποιημένη την τέχνη του κοψίματος και του ψησίματος, αξίζει να κάνετε αυτό το δώρο στον εαυτό σας την Τσικνοπέμπτη.

Φωτογραφία: Facebook Vezene Athens @Vezene.Athens
Φωτογραφία: Facebook Vezene Athens @Vezene.Athens
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ δεν θα φάτε απλά κρέας αλλά θα …ζήσετε συγκινητικές στιγμές απολαμβάνοντας τα καλύτερα κρέατα του κόσμου όπως το εκλεκτό Kobe beef από Wagyu (γιαπωνέζικη ράτσα αγελάδας) με κοπές εξωτικές και ψήσιμο αριστοτεχνικό στη σχάρα και σε μαντέμι.

Φωτογραφία: Facebook Vezene Athens @Vezene.Athens
Φωτογραφία: Facebook Vezene Athens @Vezene.Athens

Στον κατάλογό του θα υπάρχουν πολλές άγνωστες λέξεις που βεβαίως θα σας τις εξηγήσει αναλυτικά το εξυπηρετικό προσωπικό του εστιατορίου.

Info: Vezene, Βρασίδα 11, Χίλτον, τηλ: 210 7232002

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φωτογραφία: Facebook Vezene Athens @Vezene.Athens
Φωτογραφία: Facebook Vezene Athens @Vezene.Athens
Φωτογραφία: Facebook Vezene Athens @Vezene.Athens
Φωτογραφία: Facebook Vezene Athens @Vezene.Athens

Το Μαντρί

Το Μαντρί είναι ο ιδανικός προορισμός για να ζήσετε την Τσικνοπέμπτη βουκολικά, μιας και θυμίζει παραδοσιακή ταβέρνα χωριού, και σερβίρει φημισμένη προβατίνα για μερακλήδες, ρουμελιώτικο κοκορέτσι, αρνί κλέφτικο στη λαδόκολλα, λαχταριστό κότσι, κοντοσούβλι χοιρινό, αλλά και ωραίες εντράδες με κρέας ή όχι, όπως μελιτζάνα στο πήλινο, σαγανάκι φούρνου και τηγανητά συκωτάκια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Μαντρί είναι πλήρως ανακαινισμένο ενώ την ίδια στιγμή καταφέρνει να διατηρεί ανέπαφο το παραδοσιακό του στοιχείο.

Ξύλο και γήινες αποχρώσεις που θυμίζουν σαλέ στην εξοχή, ένα πέτρινο τζάκι στην γωνία, λίγες μεταλλικές λεπτομέρειες, διακριτικός φωτισμός και φυσικά μεγάλα παράθυρα που καθιστούν μοναδική πρωταγωνίστρια την απαράμιλλη θέα που δεν είναι άλλη από τον Σαρωνικό!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Το Μαντρί, Βαρδουσίων 29, Άνω Γλυφάδα

Μυρτιά

Η «Μυρτιά», δίπλα σχεδόν στην Ελευθερίου Βενιζέλου στην Νέα Σμύρνη, έγινε διάσημη στα νότια προάστια –και όχι μόνο– από στόμα σε στόμα για τα εκπληκτικά της κρεατικά!

Κι αν αναρωτιέστε τι θα φάτε την Τσικνοπέμπτη στην Μυρτιά, σας λέμε πως σας περιμένουν ολόφρεσκα κρέατα, μόνα τους ή σε ποικιλίες, σε… γενναίες δόσεις. Η «Μυρτιά» σερβίρει μοσχαρίσια ή χοιρινή μπριζόλα, πανσέτα, ψαρονέφρι, μπιφτέκι μοσχαρίσιο αλλά και «κοτοπουλίσιο» και ζουμερά παϊδάκια, στην σχάρα χωρίς επιπλέον γαρνιτούρες, τα οποία όμως είναι άκρως γευστικά. Όλα τα πιάτα συνοδεύονται με φρέσκες πατάτες που δεν μυρίζουν «τηγανίλα» ή με λαχανικά. Μην παραλείψετε επίσης να να δοκιμάσετε το γεμιστό μπιφτέκι!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το καλύτερο όμως, είναι για το τέλος. Γιγαντιαία μερίδα τραγανών λουκουμάδων, περιχυμένους με μέλι ή σοκολάτα και σπιτικός σιμιγδαλένιος χαλβάς, έρχονται κερασμένα από το κατάστημα για να σας… αποτελειώσουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Μυρτιά, Αϊδινίου 55, Ν. Σμύρνη και Αγ. Παρασκευής 24, Περιστέρι)

Τσικνοπέμπτη στον Χριστόφορο

Τα Καλύβια είναι ξακουστά για τα εκλεκτά τους κρέατα και τα παϊδάκια τους. Αν πρέπει, ωστόσο, να επιλέξετε κάτι, ψηφίστε «Χριστόφορο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις πιο παλιές και διάσημες ταβέρνες, έχει εξελιχτεί τα τελευταία δέκα χρόνια σε ένα τεράστιο μαγαζί που ειδικά το καλοκαίρι καθίζει χίλια και πλέον άτομα. Τα κρέατα έρχονται κυρίως από τη Μυτιλήνη ενώ τα παϊδάκια και το μπιφτέκι επικών διαστάσεων, φτιαγμένο από 70% μοσχαρίσιο και 30% αρνίσιο κιμά, θα σας κερδίσουν.

Στο μενού θα βρείτε επίσης γουρουνοπούλα, παϊδάκια από προβατίνα, κοκορέτσι και χίλιες δυο άλλες κρεατολιχουδιές

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Χριστόφορος, Μιχ. Καλαβρυτινού 11, Καλύβια, Tηλέφωνο: 2299048266

Το Γίδι

Η αλήθεια είναι ότι το όνομα και μόνο σας προδιαθέτει ότι θα φάτε κάτι παραδοσιακό και άκρως κρεατικό. Και έτσι είναι. Το Γίδι είναι η αναβίωση της παλιάς χασαποταβέρνας που ορκίζεται μόνο στο ελληνικό κρέας, στη χειροποίητη, στη μη βιομηχανοποιημένη κουζίνα.

Λαχταριστή σπαλομπριζόλαΦωτογραφία: Facebook ΓΙΔΙ @gidi2017
Λαχταριστή σπαλομπριζόλαΦωτογραφία: Facebook ΓΙΔΙ @gidi2017
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συκωταριά, γαρδουμπάκια, κοντοσούβλι, σταμναγκάθι αλλά και τραχανάς. Για μία απόλυτα παραδοσιακή Τσικνοπέμπτη. Από την κουζίνα του βγαίνουν οι επίσης αμαρτωλές νοστιμιές όπως η θεϊκή φέτα-βούτυρο από το Άργος και οι μακαρούνες σε ζωμό κρέατος με λιωμένη μυζήθρα και στάκα.

Μπιφτέκι Μοσχάρι από φρέσκο και σιτεμένο κιμά/Φωτογραφία:Facebook ΓΙΔΙ @gidi2017
Μπιφτέκι Μοσχάρι από φρέσκο και σιτεμένο κιμά/Φωτογραφία:Facebook ΓΙΔΙ @gidi2017

Στις σχάρες παίρνει θέση ο πρώην χασάπης Γιάννης Κουστένης που ξέρει και ψήνει μαστόρικα: από καλοσιτεμένη ελιά μοσχαριού Βέροιας και πρόβατο Τυρνάβου σιτεμένο για 40 μέρες, αρνιά από τη Λέσβο και τα Γιάννενα, μέχρι δικό τους λουκάνικο χωρίς λίπος με χοντροκομμένο χοιρινό και θρούμπι και σωστά ψημένα γλυκάδια και νεφρά.

 Φιλέτο αγελάδας αντικριστό/  Φωτογραφία:Facebook ΓΙΔΙ @gidi2017
Φιλέτο αγελάδας αντικριστό/ Φωτογραφία:Facebook ΓΙΔΙ @gidi2017
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 Φωτογραφία:Facebook ΓΙΔΙ @gidi2017
Φωτογραφία:Facebook ΓΙΔΙ @gidi2017

Info: Γίδι, Λεωφόρος Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση

Prosopa

Στο Ρουφ, δίπλα στη στάση του μετρό Κεραμεικός, υπάρχει ένα μαγαζί που βάζει την προσωπική του σφραγίδα στον χώρο της γαστρονομίας. Το εστιατόριο Prosopa εδώ και χρόνια χαράζει τη δική του γαστριμαργική πορεία, προσφέροντας γευστικούς συνδυασμούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Τσικνοπέμπτη, η ψησταριά ανάβει και το μενού είναι άκρως λαχταριστό. Η αρχή γίνεται με σαλάτα ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, ντάκο, κρητικό λάδι, άγρια ρίγανη και κατίκι, ενώ στο τραπέζι προσγειώνεται λουκάνικο Θεσσαλίας με πράσο και ψημένο χαλούμι.

Για κυρίως η επιλογή είναι δύσκολη ανάμεσα σε μοσχαρίσια μπιφτέκια με πίτες και τηγανιτές πατάτες και χοιρινές μπριζόλες συνοδευμένες και αυτές με τηγανιτές πατάτες. Το λαχταριστό μενού ολοκληρώνεται με δύο επιλογές: χειροποίητο παγωτό βανίλια ή σιροπιαστό γαλακτομπούρεκο σκέτη αμαρτία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Prosopa, Μεγάλου Βασιλείου 52 & Κωνσταντινουπόλεως 4, Αθήνα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσικνοπέμπτη Αθήνα κρέας έξοδός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ