Ryοtei118: Η νέα ιαπωνική γαστροπάμπ της Γλυφάδας -Με ράμεν, σούσι και θεϊκό smash burger -Σκέτη απόλαυση - iefimerida.gr

Ryοtei118: Η νέα ιαπωνική γαστροπάμπ της Γλυφάδας -Με ράμεν, σούσι και θεϊκό smash burger -Σκέτη απόλαυση

εατιατόριο ιαπωνική gastropub Αθήνα Γλυφάδα τραπέζια καρεκλες φωτιστικά τζαμαρία
Η ιαπωνική gastro-pub Ryōtei 118 στη Γούναρη, στην Άνω Γλυφάδα / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Ο executive sushi chef του εστιατορίου «Iθάκη», στο πρώτο δικό του εγχείρημα: Μια gastropub ιαπωνικής κουζίνας με απολαυστικό φαγητό, ωραία μουσική και μοντέρνο design.

Μια open space κουζίνα, με inox, ξύλο και μαύρα μεταλλικά ράφια γεμάτα με σάκε, ιαπωνικά ουίσκι και κορεάτικα τζιν, με wok που αχνίζουν και Yanagi μαχαίρια του sushi που αστράφτουν στο ημίφως. Μπροστά της μια ξύλινη μπάρα με ψηλές καρέκλες που μοιάζουν σαν ιαπωνικά ιδεογράμματα. Στη νέα gastropub της Άνω Γλυφάδας, που έχει γίνει ήδη viral στόμα με στόμα, η προετοιμασία του ασιατικού φαγητού είναι μια μικρή, απολαυστική ιεροτελεστία που γίνεται μπροστά στον πελάτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η ιεροτελεστία της ανοιχτής ιαπωνικής κουζίνας
Η ιεροτελεστία της ανοιχτής ιαπωνικής κουζίνας

Όταν το sushi αξιώσεων συναντά τον σταρ του street food: το smash burger

Ο Αντώνης Κουρκούτας, ο έμπειρος executive sushi chef του εμβληματικού εστιατορίου «Ιθάκη» στη Βουλιαγμένη, στο πρώτο δικό του επιχειρηματικό εγχείρημα έστησε, μαζί με τους στενούς του συνεργάτες και συνεταίρους του -τους σεφ Κατερίνα Κουρμούλη και Γιάννη Νεζιράι, αλλά και τον γνωστό διατροφολόγο Ανδρέα Κωνσταντουδάκη, δημιουργό του κέντρου Nutrition Support- ένα απολαυστικό μαγαζί που συνδυάζει τη χαλαρότητα μιας παμπ και το Asian street food, με το φαγητό ενός καλού ιαπωνικού εστιατορίου.

Ο εξωτερικός χώρος της ιαπωνικής gastro-pub Ryōtei 118
Ο εξωτερικός χώρος της ιαπωνικής gastro-pub Ryōtei 118

Έτσι, σε ένα μοντέρνο περιβάλλον που παντρεύει το αρρενωπό και στιβαρό industrial design με το zen του ιαπωνικού μινιμαλισμού, θα απολαύσετε από καυτή γευστικότατη ramen και σούπα κολοκύθας, μέχρι καταπληκτικό κουνουπίδι τεμπούρα και από φίνο και νόστιμο sushi μέχρι sandos σε αφράτο milk bread, αλλά και ένα πολύ ζουμερό smash burger με black angus, που είναι εθιστικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
To smash burger
To smash burger

Στο ίδιο μοτίβο με το εξαιρετικό Ekiben της Σκούφου, η gastro-pub Ryōtei 118 είναι από αυτά τα χαρισματικά, χαλαρά μαγαζιά που γίνονται γνωστά και συζητιούνται στις παρέες, φέρνοντας την ιαπωνική κουζίνα πιο κοντά στη street food λογική, με αντίστοιχες τιμές που κινούνται γύρω στα 20 με 25 ευρώ το άτομο.

Γκιόζα χειροποίητα
Γκιόζα χειροποίητα

Έτσι, πηγαίνεις στο Ryōtei 118 και απολαμβάνεις το φαγητό σου με τη συνοδεία σάκε, ιαπωνικής μπύρας ή καλού κρασιού που θα σου προτείνει ο Άκης Παυλίδης, manager του εστιατορίου και σομελιέ, ακούγοντας ωραία μουσική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι ιδιοκτήτες του Ryōtei 118: ο σεφ Αντώνης Κουρκούτας, ο διατροφολόγος Ανδρέας Κωνσταντουδάκης και οι σεφ Κατερίνα Κουρμούλη και Γιάννης Νεζιράι
Οι ιδιοκτήτες του Ryōtei 118: ο σεφ Αντώνης Κουρκούτας, ο διατροφολόγος Ανδρέας Κωνσταντουδάκης και οι σεφ Κατερίνα Κουρμούλη και Γιάννης Νεζιράι

Εκτός από την μπάρα που διατρέχει την open space κουζίνα, το Ryōtei 118 έχει τραπεζάκια στον στεγασμένο εξωτερικό χώρο, όπου είναι απαραίτητο να κλείσεις πρώτα τραπέζι, γιατί ο χώρος είναι μικρός.

Η μία από τις δύο μπάρες του Ryōtei 118
Η μία από τις δύο μπάρες του Ryōtei 118

Τι σημαίνει Ryōtei

«H ενασχόλησή μου με την ιαπωνική κουζίνα με οδήγησε στο να μελετήσω περισσότερο την πλούσια ιαπωνική κουλτούρα, κι έτσι άρχισε να με συναρπάζει η γαστρονομική ιεροτελεστία των θρυλικών ryōtei», λέει στo iefimerida ο σεφ Αντώνης Κουρκούτας, εξηγώντας το όνομα που έδωσε στο νέο του πρότζεκτ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
H ράμεν με κοτόπουλο και αυγό σόγιας
H ράμεν με κοτόπουλο και αυγό σόγιας

Τα ryōtei (προφέρoνται ραϊοτέι) είναι ένα είδος παραδοσιακού ιαπωνικού εστιατορίου, σαν κλειστή λέσχη, όπου για να μπεις πρέπει να σε έχει συστήσει κάποιος θαμώνας. Είναι high end εστιατόρια στα οποία στην Ιαπωνία πραγματοποιούνταν με διακριτικότητα υψηλού επιπέδου επιχειρηματικές ή πολιτικές συναντήσεις, ενώ οι γνωστές γκέισες προσέφεραν ψυχαγωγία. Μετά τη σταδιακή τους απαγόρευση, τα ryōtei έμειναν στην Ιστορία ως συνώνυμα του εξαιρετικού ιαπωνικού φαγητού.

Η προετοιμασία στην ανοιχτή κουζίνα
Η προετοιμασία στην ανοιχτή κουζίνα

Ο σεφ Αντώνης Κουρκούτας, αντλώντας έμπνευση από τη μυθιστορηματική και κινηματογραφική αίγλη των θρυλικών ryōtei, δημιούργησε με τους συνεργάτες του ένα χαλαρό μαγαζί που στόχο είχε να λειτουργήσει στόμα με στόμα για το εξαιρετικό φαγητό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα γκιόζα
Τα γκιόζα

Βάζοντας την πολύτιμη εμπειρία του, σχεδίασε ένα μενού ευέλικτο και μικρό που χωρίζεται σε ορεκτικά, street food σάντουιτς (smash burger, sando και bao buns), σαλάτες, σούπες και noodles και sushi (ryōtei rolls, hosomaki, sashimi και nigiri). 

Το sushi φτιάχνεται μπροστά στον πελάτη από τον εξαιρετικό Γιάννη Νεζιράι
Το sushi φτιάχνεται μπροστά στον πελάτη από τον εξαιρετικό Γιάννη Νεζιράι

Τι να δοκιμάσετε -Η δική μας εμπειρία

Ξεκινήσαμε με δύο signature επιλογές από την κάρτα με τα sushi, συνοδεύοντάς τα με το λευκό ξηρό κρασί με φρουτώδη επίγευση Tauro του Κτήματος Αποστολάκη, που ταιριάζει με ψάρι και θαλασσινά: Το εξαιρετικό BBQ με χέλι, γαρίδα τεμπούρα, μαγιονέζα με χαλαπένιο, τεριγιάκι και αβοκάντο, που είναι ένας πολύ φίνος συνδυασμός με πλούσια γεύση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Sushi rolls με χέλι και γαρίδα τεμπούρα
Sushi rolls με χέλι και γαρίδα τεμπούρα

Και τα δημοφιλή rolls με γαρίδες τεμπούρα, τόνο, αγγούρι, τυρί κρέμα και μια σάλτσα από περουβιανή κίτρινη πιπεριά Aji Amarillo. 

Κουνουπίδι τεμπούρα
Κουνουπίδι τεμπούρα

Ξετρελάθηκα με το κουνουπίδι τεμπούρα που ακολούθησε, που το παίρνω πάντα όπου το βρω: Τραγανές μπουκιές ζουμερού κουνουπιδιού, μικρές και μεγαλύτερες, περιχυμένες με μια απολαυστική γλυκιά και spicy σάλτσα από κρέμα παρμεζάνας με κίμτσι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το κουνουπίδι τεμπούρα είναι ακόμα πιο νόστιμο κι από τις μπουκιές πανέ κοτόπουλου
Το κουνουπίδι τεμπούρα είναι ακόμα πιο νόστιμο κι από τις μπουκιές πανέ κοτόπουλου

Να το πάρετε οπωσδήποτε, είναι φοβερός μεζές που εδώ τον φτιάχνουν καταπληκτικά. 

Ράμεν με κοτόπουλο και καταπληκτικό ζωμό
Ράμεν με κοτόπουλο και καταπληκτικό ζωμό

Από τις σούπες επιλέξαμε τη ράμεν με μπούτι κοτόπουλο, noodles, κρεμμυδάκι, nori και λαχταριστό αυγό σόγιας. Για τον υπέροχο και περιεκτικό ζωμό του κοτόπουλου, στην κουζίνα η Κατερίνα Κουρμούλη βράζει, περίπου για οκτώ ώρες, τα κόκαλα του κοτόπουλου με φτερούγες, καρκάσες (δηλαδή τον σκελετό και τον λαιμό της κότας και ενίοτε του κόκορα).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο ζωμός κοτόπουλου βράζει για οκτώ ώρες αργά
Ο ζωμός κοτόπουλου βράζει για οκτώ ώρες αργά

Ο ζωμός αυτός σου ζεσταίνει την καρδιά. Είναι το απόλυτο comfort food για μια κρύα νύχτα του Φλεβάρη. 

Ο ζουμερό smash burger του Ryōtei 118
Ο ζουμερό smash burger του Ryōtei 118

Δοκιμάσαμε, εννοείται, το smash burger με κιμά black angus που έχει πολύ λίπος όπως πρέπει για να γίνει ζουμερό το πατικωμένο μπιφτέκι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωραίο ψωμάκι με ωραία umami σάλτσα από αβοκάντο, iceberg και διπλό τυρί τσένταρ που λιώνει κολασμένα. Εθιστικό! 

Sando με πανέ κοτόπουλο
Sando με πανέ κοτόπουλο

Εξίσου δυνατό είναι το sando με πανέ κοτόπουλο. Λεπτό και ντελικάτο πανάρισμα σε ένα αφράτο και γευστικότατο milk bread, ιαπωνική μαγιονέζα Kewpie μαύρων πιπεριών, iceberg, τσένταρ και tonkatsu sause (πηχτή ιαπωνική γλυκιά σάλτσα με πλούσια γεύση λαχανικών και φρούτων που έχει πλούσιο άρωμα μπαχαρικών). 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ιαπωνική μπύρα
Ιαπωνική μπύρα

Η εμπειρία συνολικά από το Ryōtei 118 ήταν απολαυστική. Ωραίο, cosy περιβάλλον, εύκολο παρκάρισμα στα στενάκια γύρω από τη Γούναρη, μουσική στον σωστό τόνο για να δημιουργεί ατμόσφαιρα, εξαιρετική και άμεση εξυπηρέτηση με χιούμορ και -το κυριότερο- απολαυστικό φαγητό που σε κάνει να θες να έρθεις ξανά. Ισορροπημένη σχέση ποιότητας-τιμής.

Γωνιά στο Ryōtei 118
Γωνιά στο Ryōtei 118

Info: Ryōtei 118 - Γούναρη 118, Γλυφάδα, τηλ.: 2112181647
instagram.com/ryotei118
Τιμές: 20 με 30 ευρώ το άτομο κατά μέσο όρο. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ