6+1 δοκιμασμένες ψαροταβέρνες και μεζεδοπωλεία στο Πόρτο Ράφτη για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά πάνω στο κύμα - iefimerida.gr

6+1 δοκιμασμένες ψαροταβέρνες και μεζεδοπωλεία στο Πόρτο Ράφτη για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά πάνω στο κύμα

Μύδια αχνιστά θαλασσινά ταβέρνα θάλασσα
Μύδια αχνιστά στον Ηπειρώτη στο Πόρτο Ράφτη / Φωτογραφία: Ο Ηπειρώτης Μεζεδοπωλείο - ψαροταβέρνα/Facebook
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας μάς περιμένει το Πόρτο Ράφτη, με ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα για να φάμε το ψάρι της Κυριακής των Βαΐων, σε ένα μέρος που θα μας κάνει να νιώσουμε σαν να είμαστε σε νησί. 

Μια μικρή απόδραση σε απόσταση μισής ώρας από την Αθήνα, σε ένα τουριστικό θέρετρο που τα έχει όλα: πεζοπορίες στο δάσος, ταβερνάκια πάνω στο κύμα, μοντέρνα café με υπέροχους κήπους και βεράντες με θέα θάλασσα, ανοιξιάτικες βόλτες στην παραλία και σε μια προμενάντ γεμάτη κόσμο που διασχίζει έναν πανέμορφο κόλπο με μικρές αμμώδεις παραλίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
O κόλπος του Πόρτο Ράφτη, επί της Γρέγου, σε κάνει να νιώθεις σαν να είσαι σε νησί / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
O κόλπος του Πόρτο Ράφτη, επί της Γρέγου, σε κάνει να νιώθεις σαν να είσαι σε νησί / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Κάθε Κυριακή, χειμώνα-καλοκαίρι, η παραθαλάσσια βόλτα στην οδό Γρέγου είναι μια μικρή γιορτή: άτομα κάθε ηλικίας απολαμβάνουν τον περίπατο κάτω από τον ήλιο ή πίνουν το καφέ τους και τρώνε θαλασσινά σε τραπεζάκια στα μεγάλα πεζοδρόμια πάνω από τη θάλασσα. 

Μαρίδα τηγανητή στην ψαροταβέρνα «Ο Ηπειρώτης» στο Πόρτο Ράφτη / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Μαρίδα τηγανητή στην ψαροταβέρνα «Ο Ηπειρώτης» στο Πόρτο Ράφτη / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Για την Κυριακή των Βαΐων, που παραδοσιακά το έθιμο θέλει να τρώμε ψάρι πριν από τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας, σας προτείνουμε επτά μέρη στο Πόρτο Ράφτη για εγγυημένα καλό φαγητό με ωραία θέα, σωστή σχέση ποιότητας-τιμής, γρήγορο service από ψαροταβέρνες και μεζεδοπωλεία που ξέρουν πώς να εξυπηρετούν πολύ κόσμο σε ώρες αιχμής, χωρίς να ρίχνουν την ποιότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Καΐκια, βάρκες και ιστιοπλοϊκά στον κόλπο του Πόρτο Ράφτη / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Καΐκια, βάρκες και ιστιοπλοϊκά στον κόλπο του Πόρτο Ράφτη / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Τα πιάτα που σας προτείνουμε είναι όλα δοκιμασμένα εδώ και πολλά χρόνια, τεσταρισμένα στην πράξη πολλές φορές, σε μια περιοχή που τη γνωρίζουμε καλά όπως οι ντόπιοι. 

«Ο Ηπειρώτης»: Η καλύτερη επιλογή για καλό τηγάνι

Φέτος ο «Ηπειρώτης» κλείνει πενήντα χρόνια προσφέροντας κυρίως καλό ψάρι και θαλασσινά, έχοντας όμως και κάποιες επιλογές σε κρέας για όσους το επιθυμούν. Έχει εξαιρετικό τηγάνι με φρέσκα ψαράκια, από γαύρο και μαρίδα μέχρι μπαρμπούνια και καταπληκτικό μπακαλιάρο σκορδαλιά, ωραία καλαμαράκια τηγανητά και ψιλό γαριδάκι συμιακό που το τρως με το χέρι και τραγανίζει στο στόμα.

Ψαρόσουπα με φρέσκο μπακαλιάρο σε εξαιρετική τιμή στον «Ηπειρώτη» στο Πόρτο Ράφτη / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Ψαρόσουπα με φρέσκο μπακαλιάρο σε εξαιρετική τιμή στον «Ηπειρώτη» στο Πόρτο Ράφτη / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ρωτήστε για την ψαρόσουπα ημέρας και αν υπάρχει δοκιμάστε την οπωσδήποτε. Έχει μεγάλη ποικιλία σε μεγάλα ψάρια για τα κάρβουνα, ενώ εξαιρετική είναι και η πλούσια γαριδομακαρονάδα του. Από πρώτα, μην παραλείψετε τα χειροποίητα σπιτικά ντολμαδάκια, τις χοντροκομμένες πατάτες τηγανητές που είναι κομμένες στο χέρι, την αχινοσαλάτα όταν υπάρχει, την ωραία πυκνή φάβα, τον γαύρο μαρινάτο και το ξυδάτο χταποδάκι.

Τα τραπεζάκια του «Ηπειρώτη» στην προμενάντ, στα φαρδιά πεζοδρόμια της παραλιακής Γρέγου / Φωτογραφία: Ο Ηπειρώτης Μεζεδοπωλείο - ψαροταβέρνα/Facebook
Τα τραπεζάκια του «Ηπειρώτη» στην προμενάντ, στα φαρδιά πεζοδρόμια της παραλιακής Γρέγου / Φωτογραφία: Ο Ηπειρώτης Μεζεδοπωλείο - ψαροταβέρνα/Facebook

Οι κολοκυθοκεφτέδες του επίσης μυρίζουν θεϊκά, ενώ οι μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια τηγανητά, κομμένα σε μπαστουνάκια, είναι αφρός που λιώνει στο στόμα. Για επιδόρπιο, υπάρχουν σπιτικά γλυκά -ραβανί, καρυδόπιτα, πανακότα και ένα απολαυστικό μηλαράκι- που τα φτιάχνουν μόνοι τους.

Πανακότα με βύσσινο, ένα από τα θεϊκά σπιτικά γλυκά του «Ηπειρώτη» / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Πανακότα με βύσσινο, ένα από τα θεϊκά σπιτικά γλυκά του «Ηπειρώτη» / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο «Ηπειρώτης» βρίσκεται επί της Γρέγου, δίπλα στο παλιό διατηρητέο σπιτάκι της δασκάλας που είναι χτισμένο πάνω στην άμμο, κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα. Έχει εσωτερική υπερυψωμένη σάλα με μεγάλα παράθυρα με θέα στον κόλπο του Πόρτο Ράφτη, για όσους θέλουν να φάνε μέσα, αλλά έχει και πολλά τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, απέναντι, πάνω από το κύμα, με ψάθινες ομπρέλες, σε μια δροσερή πράσινη όαση με μεγάλα δέντρα και ωραία θέα που θυμίζει νησί.

Κριθαρότο θαλασσινών στον «Ηπειρώτη» / Φωτογραφία: Ο Ηπειρώτης Μεζεδοπωλείο - ψαροταβέρνα/Facebook
Κριθαρότο θαλασσινών στον «Ηπειρώτη» / Φωτογραφία: Ο Ηπειρώτης Μεζεδοπωλείο - ψαροταβέρνα/Facebook

Τρώγοντας εδώ έχεις την αίσθηση ότι έχεις επισκεφθεί τη γιαγιά σου ή μια ηλικιωμένη θεία για φαγητό σε κάποιο κυκλαδίτικο χωριό -και πράγματι όλα περνάνε από τα χεράκια μιας γυναίκας που εδώ και πολλά χρόνια ξέρει τι σημαίνει καλός σπιτικός μεζές. Οι Κυριακές εδώ είναι γεμάτες κόσμο, δεν πέφτει καρφίτσα, γι' αυτό προνοήστε να κλείσετε τραπέζι εγκαίρως, αλλά μην το φοβηθείτε, έχει εκπληκτικά γρήγορο σέρβις και είναι μαθημένοι να εξυπηρετούν πολύ κόσμο.

Info: Λεωφ. Γ. Γρέγου 73, Πόρτο Ράφτη, τηλ. 2299 073406
Τιμές: 16-30 ευρώ το άτομο

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Καλός Γιαλός»: Αχινομακαρονάδα πάνω στην άμμο

Στην Αυλακίου, στη στροφή όπου ο δρόμος που οδηγεί στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας γίνεται παραθαλάσσιος, υπάρχει ο «Καλός Γιαλός», μια πολύ καλή ψαροταβέρνα με λίγο πιο premium περιβάλλον, αλλά σε καλές προσιτές τιμές.

Ο «Καλός Γιαλός» έχει τραπέζια πάνω στην άμμο  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Ο «Καλός Γιαλός» έχει τραπέζια πάνω στην άμμο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Το έμπειρο εστιατόριο έχει ωραία σάλα που βλέπει θάλασσα, με μοντέρνα διακόσμηση, διαθέτοντας όμως τραπέζια και έξω σε δύο σημεία: σε μία υπερυψωμένη αυλή πάνω σε ένα ντεκ με πέργκολα που ανάλογα με τον αέρα που έχει κλείνει ή ανοίγει με διάφανες τέντες, αλλά έχει και πολλά τραπεζάκια πάνω στην άμμο, κυριολεκτικά εκεί που σκάει το κύμα.

Σαρδέλες ψητές στον «Καλό Γιαλό» / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Σαρδέλες ψητές στον «Καλό Γιαλό» / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν δεν έχει πολύ αέρα, προτιμήστε να φάτε στην αμμουδιά, βλέποντας το νησάκι μπροστά σας ή, όταν δύσει ο ήλιος και ο ουρανός πάρει αυτή την υπέροχη μπλε απόχρωση του Yves Klein, να χαζέψετε το φεγγάρι να βγαίνει πάνω από τον φωτισμένο οικισμένο της Κορώνης, στο Αυλάκι, τρώγοντας ωραία θαλασσινά. Είναι εμπειρία.

Το ηλιοβασίλεμα από τα τραπέζια του «Καλού Γιαλού» πάνω στην άμμο  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Το ηλιοβασίλεμα από τα τραπέζια του «Καλού Γιαλού» πάνω στην άμμο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Η κουζίνα του «Καλού Γιαλού» είναι δημιουργική, πατώντας όμως γερά στην παραδοσιακή μεσογειακή ψαροφαγία, με κλασικές επιλογές όπως είναι η καταπληκτική ψαρόσουπα που την παραγγέλνεις μία ώρα πριν και τη φτιάχνουν ειδικά για εσένα με φρέσκο ψάρι ημέρας που έχει φέρει το καΐκι.

Ψαρόσουπα με φρέσκο μπακαλιάρο στον «Καλό Γιαλό» στο Πόρτο Ράφτη  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Ψαρόσουπα με φρέσκο μπακαλιάρο στον «Καλό Γιαλό» στο Πόρτο Ράφτη / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωραίο είναι το ψητό ψάρι, οι φέτες από σφυρίδα ή ξιφία, με χόρτα εποχής, τα αχνιστά μύδια που σερβίρονται σε ένα κόκκινο ναυτικό κατσαρολάκι, αλλά και πολύ καλά πιάτα θαλασσινών με πιο gourmet χαρακτήρα.

Αχινομακαρονάδα στον «Καλό Γιαλό» στο Πόρτο Ράφτη  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Αχινομακαρονάδα στον «Καλό Γιαλό» στο Πόρτο Ράφτη / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Επίσης έχει ωραίες πατάτες τηγανητές, μεγάλη επιλογή σε πρώτα όπως τα θεϊκά τηγανητά μύδια, μικρό ψαράκι τηγανητό, ζουμερά και τραγανά καλαμαράκια, ψητή σαρδελίτσα και μοντέρνες σαλάτες. Στα συν η έμπειρη, γρήγορη εξυπηρέτηση.

Info: Αυλακίου 22, Πόρτο Ράφτη, τηλ. 2299 072342
Τιμές: 20-30 ευρώ το άτομο

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αλλού γιαλού»: Το μοντέρνο μεζεδοπωλείο στο λιμάνι

Ο Ιγνάτιος και ο Παναγιώτης Κοντός, τα αδέρφια που έχουν δημιουργήσει το «Kazba», το bar-restaurant που έχει γράψει δυνατά εδώ και χρόνια στο Πόρτο Ράφτη, άνοιξαν πριν από δύο χρόνια ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο στο λιμάνι.

Τραπέζια με φόντο το λιμάνι του Πόρτο Ράφτη, στο μεζεδοπωλείο «Αλλού γιαλού» / Φωτογραφία: Αλλού Γιαλού/Facebook
Τραπέζια με φόντο το λιμάνι του Πόρτο Ράφτη, στο μεζεδοπωλείο «Αλλού γιαλού» / Φωτογραφία: Αλλού Γιαλού/Facebook

Το «Αλλού γιαλού» είναι ένας μοντέρνος ατμοσφαιρικός χώρος με minimal διακόσμηση, που έχει έναν ωραίο κήπο με τραπέζια πάνω στο γρασίδι και την καλύτερη θέα στο λιμάνι.

Ατμοσφαιρικός φωτισμός κατά τη δύση στο «Αλλού γιαλού» / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Ατμοσφαιρικός φωτισμός κατά τη δύση στο «Αλλού γιαλού» / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτιστικά με καπέλα από παραδοσιακά πλεκτά καλάθια, μπλε κεραμικά σερβίτσια, ωραίο λογότυπο με λευκά και μπλε κύματα, είναι μερικές από τις ψαγμένες λεπτομέρειες που συνθέτουν συνολικά έναν χώρο με προσωπικότητα, σε δυνατό location. 

Το «Αλλού γιαλού» έχει την ωραιότερη θέα στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Το «Αλλού γιαλού» έχει την ωραιότερη θέα στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Η κουζίνα του μεζεδοπωλείου με το έξυπνο όνομα «Αλλού γιαλού» είναι μοντέρνα, αλλά βασίζεται σε παραδοσιακά καλά επιλεγμένα υλικά από όλη την Ελλάδα. Τσιπουρομεζέδες και πιάτα στη μέση είναι η καλύτερη επιλογή, για να να φας λίγο απ' όλα πίνοντας το κρασί, το ούζο, την μπύρα ή το τσίπουρό σου.

Ωραίοι θαλασσινοί μεζέδες στο μεζεδοπωλείο «Αλλού γιαλού» στο Πόρτο Ράφτη / Φωτογραφία: Αλλού Γιαλού/Facebook
Ωραίοι θαλασσινοί μεζέδες στο μεζεδοπωλείο «Αλλού γιαλού» στο Πόρτο Ράφτη / Φωτογραφία: Αλλού Γιαλού/Facebook
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μενού είναι μικρό αλλά ευέλικτο και κινείται σε τέσσερις βασικούς άξονες: ορεκτικά, σαλάτες, μαγειρευτά και θαλασσινά. Από τα πρώτα μάς αρέσει η φάβα με κάπαρη και αρωματικό λάδι μαϊντανού, το τραγανό κανταΐφι με μους ψητής φέτας και μέλι από τη Χίο με μαρμελάδα ντομάτας στο πλάι και το λαβράκι μαρινάτο με εσπεριδοειδή.

Γαριδομακαρονάδα στο «Αλλού γιαλού» στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη / Φωτογραφία: Αλλού Γιαλού/Facebook
Γαριδομακαρονάδα στο «Αλλού γιαλού» στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη / Φωτογραφία: Αλλού Γιαλού/Facebook

Από σαλάτες, ωραία είναι αυτή με το μανούρι και το πετιμέζι. Για κυρίως πιάτα, υπάρχουν επιλογές και για ψάρι/θαλασσινά και για κρέας.

Πλούσιες σαλάτες με αγνά προϊόντα από όλη την Ελλάδα στο «Αλλού γιαλού» / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Πλούσιες σαλάτες με αγνά προϊόντα από όλη την Ελλάδα στο «Αλλού γιαλού» / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάντε μια έξυπνη επιλογή από διάφορα πιάτα στη μέση, παίζοντας λόγω της ημέρας κυρίως με τα θαλασσινά που τα μαγειρεύουν δημιουργικά και νόστιμα. 

Info: Αγίου Νικολάου, Πόρτο Ράφτη, τηλ. 2299 078777
Τιμές: 20-25 ευρώ το άτομο

«Φύκι-Φύκι»: Ωραίοι μεζέδες στο πιο ζωηρό μαγαζί στο Πόρτο Ράφτη

Το «Φύκι-Φύκι» είναι ένα μαγαζί-φαινόμενο στην αρχή της παραθαλάσσιας Γρέγου. Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να επεκταθεί παίρνοντας και ένα διπλανό χώρο, δημιουργώντας ένα μεζεδοπωλείο που συνδυάζει την καλή σχέση ποιότητας-τιμής με μεγάλες μερίδες και νόστιμα πιάτα που έχουν γίνει διαχρονικά.

Το υπερυψωμένο ντεκ του μεζεδοπωλείου «Φύκι-Φύκι» στον κόλπο του Πόρτο Ράφτη / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Το υπερυψωμένο ντεκ του μεζεδοπωλείου «Φύκι-Φύκι» στον κόλπο του Πόρτο Ράφτη / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχει τραπεζάκια απέναντι στο πεζοδρόμιο, πάνω σε μια ξύλινη υπερυψωμένη πλατφόρμα, κάτω από ένα μεγάλο πεύκο που τους χαρίζει δροσιά. Όλα βλέπουν θάλασσα, σε μια μικρή προβλήτα με βάρκες, πάπιες και κύκνους που κολυμπούν στο νερό. Έχει επίσης τραπέζια σε μια στεγασμένη βεράντα που ανάλογα με τον καιρό ανοίγει και κλείνει, μια ανοιχτή βεράντα με σόμπες και μια υπέροχη ταράτσα, ιδανική για τις καλοκαιρινές βραδιές από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Γαριδομακαρονάδα στο «Φύκι-Φύκι» στο Πόρτο Ράφτη / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Γαριδομακαρονάδα στο «Φύκι-Φύκι» στο Πόρτο Ράφτη / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Στην κουζίνα, ο δημιουργικός και έμπειρος Τζόνι κάνει μικρά θαύματα με μεζέδες και κυρίως πιάτα που χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες: ψάρι/θαλασσινά και κρέας. Έχει εξαιρετικές επιλογές για όλα τα γούστα και γι' αυτό, σε συνδυασμό με το ωραίο location, το ζεστό μοντέρνο περιβάλλον και τις καλές, λογικές τιμές, έχει πραγματικά ουρές ακόμα και τις καθημερινές. Κλείστε απαραιτήτως τραπέζι για Κυριακή.

Κάθε μέρα έχει διαφορετικό τηγανητό ψαράκι το «Φύκι-Φύκι» / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Κάθε μέρα έχει διαφορετικό τηγανητό ψαράκι το «Φύκι-Φύκι» / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δοκιμάστε οπωσδήποτε τις τεράστιες και πλούσιες σαλάτες του: την ανάμεικτη με το σταμναγκάθι, το ρόδι, τα ξερά σύκα και τη γραβιέρα, αλλά και αν είστε φαν της ντομάτας, τη χωριάτικη με ξινομυζήθρα και τον ντάκο-υπερπαραγωγή. Από ορεκτικά, δροσερό και νόστιμο είναι το παντζαροτζατζίκι, οι αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες και τα θεϊκά τσιπς μανιταριών. Αν δεν σας αρέσει το ψάρι, έχει πολύ καλή (μεγάλη) χοιρινή μπριζολοπανσέτα με πατάτες τηγανητές και ένα συκώτι μοσχαρίσιο για το οποίο φημίζεται εδώ και χρόνια, κομμένο σε λεπτές φέτες.

Στην παραλία κάτω από το «Φύκι-Φύκι» θα δείτε κύκνους και πάπιες, αν είναι η τυχερή σας μέρα / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Στην παραλία κάτω από το «Φύκι-Φύκι» θα δείτε κύκνους και πάπιες, αν είναι η τυχερή σας μέρα / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Από θαλασσινά υπάρχουν πολλές επιλογές: εκτός από τα κλασικά τηγανητά ψαράκια ημέρας που αλλάζουν ανάλογα με τον καιρό, είναι εξαιρετικές οι σαρδέλες στον φούρνο με κρεμμύδι και μαϊντανό, ο τόνος φιλέτο στη σχάρα με χόρτα, τα λιγκουίνι θαλασσινών με γαρίδες, καραβίδες, μύδια, κυδώνια, καλαμάρι σε σάλτσα ντομάτας, αλλά και το κριθαράκι με καραβίδα, γαρίδα, μπισκ, φρέσκια ντομάτα και μυζήθρα τριμμένη.

Info: Λεωφ. Γ. Γρέγου 45, Πόρτο Ράφτη, τηλ. 2299 076333
Τιμές: 15-25 ευρώ το άτομο

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Καραβίδας»: Ένα μπαλκόνι με θέα θάλασσα

Μια τίμια, καλή ψαροταβέρνα επί της Αυλακίου, με ένα μπαλκόνι που βλέπει από ψηλά τη θάλασσα. Ο «Καραβίδας» έχει τις βασικές κλασικές επιλογές για ψάρι και θαλασσινά, σε τιμές που δεν ξεφεύγουν, έχοντας επιλογές για όλα τα budget και νόστιμα πιάτα που θα σας χορτάσουν.

Η θέα από τα τραπέζια στο μπαλκόνι του «Καραβίδα» είναι μοναδική / Φωτογραφία: karavidas-mezedopoleio.com
Η θέα από τα τραπέζια στο μπαλκόνι του «Καραβίδα» είναι μοναδική / Φωτογραφία: karavidas-mezedopoleio.com

Ο έμπειρος και ευγενικός ιδιοκτήτης της, από το 1972, φροντίζει προσωπικά τον κόσμο, παρακολουθώντας κάθε τραπέζι. 

Καλαμαράκια, μύδια αχνιστά, πατάτες, κολοκυθοκεφτέδες στον «Καραβίδα» στο Πόρτο Ράφτη  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Καλαμαράκια, μύδια αχνιστά, πατάτες, κολοκυθοκεφτέδες στον «Καραβίδα» στο Πόρτο Ράφτη / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από το μεγάλο ψητό ψάρι, ο «Καραβίδας» έχει μια επιλογή από ωραίους μεζέδες θαλασσινών. Πολύ νόστιμες είναι οι καραβιδόψυχες που είναι τηγανισμένες σαν μπουκιές μαζί με την ουρίτσα της καραβίδας και συνοδεύονται από μαγιονέζα, τα αχνιστά μύδια που σερβίρονται μέσα σε μια ωραία σάλτσα από κρασί και σκόρδο, η χειροποίητη ταραμοσαλάτα, οι αφράτοι μυρωδάτοι κολοκυθοκεφτέδες με την καυτή φέτα στην καρδιά τους, η σπιτική σκορδαλιά και oι γαρίδες με το κόλιανδρο και το τσίλι.

Καραβιδόψυχα, ένας τέλειος μεζές  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Καραβιδόψυχα, ένας τέλειος μεζές / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Το εστιατόριο επίσης διαθέτει επιλογές για κρεατικά, καλύπτοντας και εκείνους σε μια παρέα που δεν αγαπούν τα θαλασσινά.

Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια στον «Καραβίδα» στο Πόρτο Ράφτη  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια στον «Καραβίδα» στο Πόρτο Ράφτη / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Αυλακίου 24, Πόρτο Ράφτη, τηλ. 2299074652
Τιμές: 20-30 ευρώ το άτομο

«Άμμος»: Ψαγμένες γεύσεις και μουσική σε νησιώτικο περιβάλλον

Το «Άμμος» βρίσκεται δίπλα στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, σε έναν νησιώτικο μεγάλο χώρο που φέρνει αέρα Μυκόνου στο Πόρτο Ράφτη και αποτελεί μια επιλογή με καλή, ευέλικτη κουζίνα για όλα τα γούστα. Από εδώ ξεκίνησε πριν χρόνια, κάνοντας τα πρώτα του βήματα, και ένας διάσημος βραβευμένος σεφ εστιατορίου υψηλής γαστρονομίας, που μετά το «Άμμος» ταξίδεψε στο εξωτερικό, δουλεύοντας σε βορειοευρωπαϊκές κουζίνες μεγάλων απαιτήσεων δίπλα σε σεφ σούπερ σταρ, πριν επιστρέφει δαφνοστεφανωμένος στην Αθήνα.

Μακαρονάδα με μπαρμπούνι στο «Άμμος» / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Μακαρονάδα με μπαρμπούνι στο «Άμμος» / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Το «Άμμος» έχει πολύ γρήγορο και έμπειρο σέρβις, πολύ συχνά έχει ζωντανή μουσική με φοβερά γλέντια και χορούς. Η διακόσμηση είναι πολυτελής, είτε μέσα στη σάλα που τα καλοκαίρια η οροφή της ανοίγει, είτε στην αυλή με τις πέργκολες, είτε σε ένα ντεκ, απέναντι, πάνω στην αμμουδιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η θέα από τα τραπέζια του «Άμμος» δίπλα στην Αγία Μαρίνα, στο Πόρτο Ράφτη  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Η θέα από τα τραπέζια του «Άμμος» δίπλα στην Αγία Μαρίνα, στο Πόρτο Ράφτη / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Αν και μουσικό μεζεδοπωλείο, το «Άμμος» έχει δυνατές επιλογές που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα πιάτα ενός first class εστιατορίου της παραλιακής. Η κουζίνα ισομερώς χωρίζεται σε δύο άξονες που έχουν στον πυρήνα τους είτε το ψάρι και τα θαλασσινά είτε το κρέας.

Ωραίες πλούσιες σαλάτες και μεγάλη ποικιλία σε ορεκτικά στο «Άμμος» / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Ωραίες πλούσιες σαλάτες και μεγάλη ποικιλία σε ορεκτικά στο «Άμμος» / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Από τα ορεκτικά, πολύ καλή επιλογή είναι οι μεθυσμένες γαρίδες, το σαγανάκι του Ποσειδώνα και το ξιδάτο χταποδάκι το αγιορείτικο με πιπεριές Φλωρίνης, τουρσί, ελιές και μπούκοβο. Εξαιρετικές είναι οι επιλογές του μενού με πάστα, όπως η πλούσια αστακομακαρονάδα που σερβίρεται είτε για ένα άτομο είτε για δύο, αλλά και η απλή γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι. Από φρέσκα ψαρικά υπάρχει συνήθως μεγάλη ποικιλία, ενώ υπάρχουν και οι κλασικές επιλογές για καραβίδες σχάρας, γαρίδες και καλαμάρι ψητό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Αυλακίου 52, Πόρτο Ράφτη, τηλ. 2299 084550
Τιμές: 20-35 ευρώ το άτομο

«Πρίμα Πλώρα»: Μεζέδες και μεγάλα ψάρια πάνω στην άμμο

Αν θέλετε να φάτε μεγάλο ψάρι στα κάρβουνα, σφυρίδα, λυθρίνι, φαγκρί, επιλέξτε αυτή την ψαροταβέρνα που θα σας κάνει, λόγω της περιοχής στην οποία είναι χτισμένη, να αισθανθείτε ότι έχετε έρθει σε κάποιο μακρινό νησί κι ας είστε μονάχα μισή ώρα από την Αθήνα.

Στην παραλία, στο πιο ήσυχο σημείο στο Αυλάκι, βρίσκεται η «Πρίμα Πλώρα» / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Στην παραλία, στο πιο ήσυχο σημείο στο Αυλάκι, βρίσκεται η «Πρίμα Πλώρα» / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βρίσκεται επί της Αυλακίου, αλλά στο πιο ήσυχο κομμάτι της, μετά το Nakal και πριν φτάσετε στη φημισμένη παραλία του ΕΟΤ. Διαθέτει μια σάλα πάνω στην άμμο, μια πέργκολα επί της ουσίας που ανοιγοκλείνει ανάλογα με τον καιρό, και είναι μια έμπειρη ψαροταβέρνα που φημίζεται για το καλό φρέσκο ψάρι της που το καθαρίζουν από κόκαλα και το σερβίρουν μπροστά σας.

Νόστιμες ψητές καραβίδες στην «Πρίμα Πλώρα» στο Πόρτο Ράφτη  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Νόστιμες ψητές καραβίδες στην «Πρίμα Πλώρα» στο Πόρτο Ράφτη / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Η «Πρίμα Πλώρα» εκτός από τα κλασικά -καλαμαράκια, μικρό ψαράκι, χταποδάκι ψητό ή ξιδάτο κ.λπ.- έχει ωραίες πλούσιες σαλάτες, μια νόστιμη ταραμοσαλάτα, φοβερές σαρδέλες ψητές με ντομάτα και μαϊντανό και πολύ ωραίες καραβίδες/γαρίδες είτε με ζυμαρικά είτε ψητές στα κάρβουνα.

Η θέα στον Ράφτη, το νησάκι του Πόρτο Ράφτη, από τα τραπέζια της ψαροταβέρνας «Πρίμα Πλώρα» / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Η θέα στον Ράφτη, το νησάκι του Πόρτο Ράφτη, από τα τραπέζια της ψαροταβέρνας «Πρίμα Πλώρα» / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Λεωφόρος Αυλακίου, Πόρτο Ράφτη, τηλ. 2299 078555
Τιμές: 25-35 ευρώ το άτομο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ