Polpo: H νέα viral ψαροταβέρνα στη Λαχαναγορά του Ρέντη -Από την οικογένεια που προμηθεύει ψάρια το Nammos - iefimerida.gr

Polpo: H νέα viral ψαροταβέρνα στη Λαχαναγορά του Ρέντη -Από την οικογένεια που προμηθεύει ψάρια το Nammos

τραπέζι ψάρια θαλασσινά Polpo ψαροταβέρνα Λαχαναγορά Ρέντης
Μια θαλασσινή πανδαισία στη νέα ψαροταβέρνα Polpo στη Λαχαναγορά του Ρέντη.
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Επισκεφθήκαμε την ολοκαίνουργια ψαροταβέρνα για την οποία συζητούν όσοι ξέρουν από καλό φαγητό, το νέο «μυστικό» για αγνό ψάρι και θαλασσινά που μόλις ήρθαν από τα καΐκια.

Ο αυτοδημιούργητος Νίκος Κατσικάκης ξεκίνησε από ψαράς σε καΐκια στη Σάμο, από όπου κατάγεται, και με σκληρή δουλειά και αγάπη για το ψάρεμα και την καλή ψαροφαγία, δημιούργησε ένα δίκτυο με τριάντα καΐκια σε όλη την Ελλλάδα που ψαρεύουν τα καλύτερα ψάρια και θαλασσινά, με τα οποία εκείνος τροφοδοτεί όλη την premium αγορά ψαροφαγίας στην Ελλάδα. Με έδρα του ένα συσκευαστήριο έξω από τη Λαχαναγορά του Ρέντη, μελέτησε τον τρόπο για να διατηρεί το ψάρι, ώστε να φτάσει ολόφρεσκο σε κορυφαία εστιατόρια όπως το Milos, το Nammos, το Pelagos του Four Seasons Astir Palace, ο Παπαϊωάννου, η Cookoovaya, το Τραβόλτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Καραβίδες ολοφρεσκες στo Polpo.
Καραβίδες ολοφρεσκες στo Polpo.

Η μικρή στην αρχή εταιρεία του άρχισε να μεγαλώνει, ποντάροντας μονάχα στην ποιότητα, και να αποκτά νέους πιστούς συνεργάτες. Σήμερα, είκοσι χρόνια μετά, κι ενώ ο Νίκος Κατσικάκης έχει αρχίσει να μεταλαμπαδεύει την πολύτιμη εμπειρία του πάνω στην ψαροφαγία και το εμπόριο στα παιδιά του, Αφροδίτη και Γιάννη, οι τρεις τους αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να ανοίξουν μια δική τους ψαροταβέρνα, ακριβώς δίπλα στο συσκευαστήριο του, για να ταΐζουν με φροντίδα τον κόσμο της Λαχαναγοράς που τόσα χρόνια τους έβλεπε να ψήνουν σε μια ψηστιέρα έξω από το συσκευαστήριο τα πιο αγνά ψάρια. Πολλοί πέρασαν από εκείνο το πεζοδρόμιο για να φιλευτούν, με κρασί και θαλασσινά, με ολόφρεσκες στείρες, ψητά καλαμάρια και κουτσομουράκια.

Η πρόσοψη του Polpo.
Η πρόσοψη του Polpo.

Όταν το διπλανό μαγαζί από το συσκευαστήριό τους ξενοικιάστηκε, το νοίκιασε αυθόρμητα η οικογένεια και άνοιξε στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη μια ψαροταβέρνα που εστιάζει μονάχα στο καλή, λιτή ψαροφαγία, χωρίς γκοουρμέ πιρουέτες και γαστρονομικούς πειραματισμούς. «Το φρέσκο ψάρι είναι από μόνο του gourmet, κανονικά δεν θέλει ούτε λεμόνι, μόνο καλό ψήσιμο και λίγο αλάτι», λέει ο Νίκος Κατσικάκης στο iefimerida και μας τρατάρει μια ψητή τσιπούρα πελαγίσια, ξεκοκαλισμένη αλλά κλειστή, με τόσο τρυφερή και ζουμερή σάρκα που δικαιώνει πράγματι τα λεγόμενά του. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ένα τραπέζι στρωμένο στην λιακάδα.
Ένα τραπέζι στρωμένο στην λιακάδα.

To Polpo, που σημαίνει χταπόδι στα ιταλικά, άρχισε να απλώνει τα πλοκάμια του στόμα με στομα σε όλη την Αθήνα. Πολύ γρήγορα, σαν κοινό μυστικό, σαν άκρη για καλό, ολόφρεσκο ψάρι, άρχισε να διαδίδεται πέρα από τα όρια της Λαχαναγοράς.

Άποψη από το συσκευαστήριο της οικογένειας Κατσικάκη.
Άποψη από το συσκευαστήριο της οικογένειας Κατσικάκη.

«Πάμε εκεί που τρώνε καλή, φθηνή ψαρόσουπα οι φορτηγατζήδες της Λαχαναγοράς;», μου είπε μια φίλη στο τηλέφωνο. Και ήρθαμε πράγματι και βρήκαμε έναν μικρό θησαυρό με φοβερή νοστιμιά σε καταπληκτικές τιμές. Είναι σαν να αγαπάς τη μόδα και να βρίσκεις κρυφό στοκατζίδικο επώνυμου brand που πουλάει τις It Bags των μπουτίκ σε τιμές fast fashion. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ωμό ψάρι σε καρπάτσιο, ταρτάρ και σεβίτσε.
Ωμό ψάρι σε καρπάτσιο, ταρτάρ και σεβίτσε.

Εδώ τρώνε καλά, διαθέτοντας κάθε budget. Mπορείς να φας ψαρόσουπα με αγνά ψάρια ημέρας με €9,80 και μακαρονάδα του ψαρά με €12,50. Στρείδια με €4, σουβλάκι με γαρίδες ή με μπακαλιάρο στα €4,60, αλλά και γαυράκι τηγανητό με €7,50 ή σεβίτσε, ταρτάρ και καρπάτσιο ψαριού με €15,50. Μπορείς επίσης να βρεις πιάτα ημέρας, από φασολάδα μέχρι γεμιστά, ή να μπεις μέσα στο συσκευαστήριο και να διαλέξεις με €66 το κιλό το δικό σου μεγάλο ψάρι που έχει έρθει μόλις από το καΐκι. 

Η αγνή ψαρόσουπα του Polpo.
Η αγνή ψαρόσουπα του Polpo.

Η δική μας εμπειρία 

Τo Polpo το βρίσκεις εύκολα. Βρίσκεται διαγώνια αριστερά από την κεντρική πύλη της Λαχαναγοράς του Ρέντη, επί της οδού Κέννεντυ. Ανάμεσα σε μικρά και μεγάλα φορτηγά, βρίσκεται μια μικρή ταβέρνα που στην πινακίδα έχει ένα μπλε χταπόδι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από το τραπέζι φαίνεται η κεντρική πύλη της Λαχαναγοράς του Ρέντη.
Από το τραπέζι φαίνεται η κεντρική πύλη της Λαχαναγοράς του Ρέντη.

Ο χώρος είναι λιτός, καθαρός, με μαύρα τραπέζια και καρέκλες, αλλά και με κάποια χτιστά πεζούλια που έχουν μετατραπεί με αφράτα μαξιλάρια σε αναπαυτικούς καναπέδες.

Άποψη από ένα τμήμα της μεγάλης κουζίνας του Polpo.
Άποψη από ένα τμήμα της μεγάλης κουζίνας του Polpo.

Μέσα χώρος δεν υπάρχει, εκεί είναι η inox επαγγελματική κουζίνα που δουλεύει φουλ από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
O σκεπαστός εξωτερικός χώρος του Polpo.
O σκεπαστός εξωτερικός χώρος του Polpo.

Φτιάχτηκε και κούμπωσε πάνω στη Λαχαναγορά, στις ώρες αιχμής και ανάπαυλας των εργατών της.

Η μεγάλη ζήτηση όμως από τον κόσμο έκανε τον κύριο Νίκο να αναθεωρήσει και από την ερχόμενη εβδομάδα να κρατά το Polpo ανοιχτό μέχρι αργά το βράδυ, αλλά και να ανοίηει και Σάββατο που μέχρι ώρας ήταν κλειστό. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι.
Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι.

Γύρω μας κάθονται οδηγοί φορτηγών αλλά κοστουμαρισμένοι νεαροί με μοντέρνα κορίτσια, νεαρές παρέες 25άρηδων που δεν ξεφεύγουν ποτέ από τις κεραίες τους τέτοιου είδους αστικά μυστικά, παιδιά σαν αυτά που έκαναν φαινόμενο μαγαζιά σαν τη Λόντζα της Γειτονιάς στα Εξάρχεια ή το Tsiftis gastroukoutki+ στα Ιλίσια.

Αγνή ψαρογαγία σε χαμηλές τιμές, προσιτές σε όλους.
Αγνή ψαρογαγία σε χαμηλές τιμές, προσιτές σε όλους.

Στο διπλανό τραπέζι δυο ηλικιωμένοι ακαδημαϊκοί -ο ένας παλιός γνώριμος από τον δημόσιο διάλογο- τρώνε ένα λαχταριστό καρπάτσιο και συζητάνε για τις στείρες που πιάνουν οι ίδιοι το καλοκαίρι στην Τζια. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η μακαρονάδα με θαλασσινά.
Η μακαρονάδα με θαλασσινά.
Καραβιδομακαρονάδα στο τηγάνι.
Καραβιδομακαρονάδα στο τηγάνι.
Εκτός από ψητά υπάρχουν και τηγανητά ψαρακια και θαλασσινά.
Εκτός από ψητά υπάρχουν και τηγανητά ψαρακια και θαλασσινά.
Ψάρια σε κάθε μέγεθος και φρέσκα θαλασσινά.
Ψάρια σε κάθε μέγεθος και φρέσκα θαλασσινά.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ένα τραπέζι στρωμένο με τις νοστιμιές του Polpo.
Ένα τραπέζι στρωμένο με τις νοστιμιές του Polpo.
Τηγανιτό ψαράκι τραγανό και φρέσκο.
Τηγανιτό ψαράκι τραγανό και φρέσκο.
Μακαρονοσαλάτα.
Μακαρονοσαλάτα.

Από τον κατάλογο θες να τα δοκιμάσεις όλα. Από κάπου όμως πρέπει να ξεκινήσεις και κάπου πρέπει να καταλήξεις και γι' αυτό πήραμε οπωσδήποτε μια ψαρόσουπα, που ήταν σαν να την έχει φτιάξει η γιαγιά σε ένα νησί μέσα στην καρδιά του Ιουλίου, με ολόφρεσκα ψάρια που μόλις είχε βγάλει το καΐκι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η σπιτική ψαρόσουπα του Polpo.
Η σπιτική ψαρόσουπα του Polpo.

Το ψητό καλαμάρι έρχεται στο τραπέζι κομμένο σε λεπτές λωρίδες και με λίγες μόνο σταγόνες λεμόνι γίνεται θεϊκός μεζές.

Ψητό καλαμάρι.
Ψητό καλαμάρι.

Οι ψητές γαρίδες με το κεφάλι και την ουρά, αλλά με το σόμα καθαρισμένο είναι ζουμερές, με τη ζεστή σάρκα τους γεμάτη χυμούς και χοντρό αλάτι που λάμπει στην λιακάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γαρίδες ψητές πασπαλισμένες με λάδι και χοντρό αλάτι.
Γαρίδες ψητές πασπαλισμένες με λάδι και χοντρό αλάτι.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε ταραμοσάλατα, με το ψημένο ψωμάκι που έρχεται σε καλαθάκι με λαδορίγανη και ένα ψητό ψάρι, που έρχεται χωρίς το κεφάλι, ξεκοκαλισμένο αλλά κλειστό.

Τσιπούρα ψητή πελαγίσια.
Τσιπούρα ψητή πελαγίσια.

Εμείς πήραμε μια ολοφρεσκη ψητή τσιπούρα πελαγίσια, με μια κατάλευκη σάρκα που την τρως χωρίς λεμόνι και παραμιλάς. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Καραβίδες στο συσκευαστήριο της οικογένειας Κατσικάκη.
Καραβίδες στο συσκευαστήριο της οικογένειας Κατσικάκη.

Info: Polpo, Κέννεντυ 6, Λαχαναγορά Ρέντη, τηλ. 2107104578
Τιμές: Εδώ μπορείς να φας καλά από €10-15 έως €30-40 το άτομο για μεγάλα ψάρια, κατά μέσο όρο. 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ