Δοκιμάσαμε το νέο μενού του Mexha-Από λαχταριστή παέγια, μέχρι tacos με προβατίνα και κοπές ζουμερού μοσχαριού - iefimerida.gr

Δοκιμάσαμε το νέο μενού του Mexha-Από λαχταριστή παέγια, μέχρι tacos με προβατίνα και κοπές ζουμερού μοσχαριού

εστιατόριο μπαρ Mexha Αθήνα Μαρούσι
Ο εσωτερικός χώρος του Mexha με τον τροπικό κρεμαστό κήπο από την οροφή και το ατμοσφαιρικό μπαρ στο βάθος.
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Το γνωστό, feel good εστιατόριο των βορείων προαστίων κλείνει το μάτι στη μεσογειακή κουζίνα και το εξαιρετικό ελληνικό κρέας, κάνοντας αυτή την άνοιξη μια γευστική έκπληξη.

Στη γαστρονομία το αληθινό ζητούμενο είναι -ή θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι- η γεύση, η νοστιμιά, η απόλαυση. Πολλές φορές, αυτά τα τρία στοιχεία μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα στο όνομα του εντυπωσιασμού ή θυσιάζονται στο βωμό της πρωτοπορίας, με αποτέλεσμα να χάνεται και το βασικό point για την ύπαρξη της εστίασης: το να μας κάνει να περνάμε καλά. Το Mexha, εδώ και τρία χρόνια, υπηρετώντας τη φιλοσοφία της χαλαρότητας, κατάφερε να γίνει ένα feel good εστιατόριο που με το απολαυστικό mexican inspired φαγητό του, μας έκανε να προσεγγίσουμε άφοβα μια light και καλομαγειρεμένη εκδοχή της μεξικάνικης γαστρονομίας και να περάσουμε εδώ απολαυστικές, χαλαρές βραδιές. Σήμερα, ο Χάρης Βέντης, η Αγγελική Πανταλέων και η Αφροδίτη Βέντη, η δημιουργική ομάδα πίσω από το Mexha, κάνει το επόμενο βήμα, διευρύνοντας τους γαστρονομικούς ορίζοντες του εστιατορίου με ένα απολαυστικό μενού που κλείνει δημιουργικά το μάτι στη Μεσόγειο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η open space κίτρινη κουζίνα δημιουργεί μια έντονη αντίθεση με τη μοβ ατμοσφαιρική σάλα του Mexha.
Η open space κίτρινη κουζίνα δημιουργεί μια έντονη αντίθεση με τη μοβ ατμοσφαιρική σάλα του Mexha.

Απαλλαγμένο από τις αγκυλώσεις μιας αυστηρά έθνικ ταυτότητας, το Mexha, πλέον, παρουσιάζει μια σειρά από νέα, πιο εστιατορικά πιάτα, που τα δοκιμάσαμε και ήταν πραγματικά απολαυστικά. Σαφώς, το επιτυχημένο λάτιν στοιχείο σαν έμπνευση και σαν γευστική πινελιά παραμένει στο εστιατόριο, αλλά η Μεσόγειος με τους θησαυρούς της, τόσο ως προς τα θαλασσινά, αλλά κυρίως ως προς το εξαιρετικό, πολύ προσεκτικά επιλεγμένο κρέας, πρωταγωνιστεί, προσφέροντας νέες γευστικές συγκινήσεις.

H εξαιρετική παέγια του Mexha φτιάχνεται με κριθαράκι / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
H εξαιρετική παέγια του Mexha φτιάχνεται με κριθαράκι / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Από μια παέγια-όνειρο φτιαγμένη όμως σε μια μεσογειακή εκδοχή με κριθαράκι, το οποίο μελώνει σε μία δυνατή bisque θαλασσινών, με γαρίδες, μύδια και λιαστή ντομάτα, μέχρι φοβερά tacos με προβατίνα και κατσικίσιο τυρί, αλλά και επιλογές με τρυφερό, ζουμερό κρέας και κοπές μοσχαριού που τρως συνήθως σε εξαιρετικά steak houses, τα πιάτα που δοκιμάσαμε από το νέο μενού δείχνουν ότι το εστιατόριο έχει μπει σε μια πιο ώριμη και μεστή φάση του, γεμάτη χυμούς, παιχνιδιάρικη διάθεση και ερεθίσματα. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το ζουμερό Rib-eye του Mexha με σάλτσα chimichurri / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Το ζουμερό Rib-eye του Mexha με σάλτσα chimichurri / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Έμφαση στο εξαιρετικό, ζουμερό κρέας 

Περνώντας από πιάτο σε πιάτο, οι γεύσεις που δοκιμάσαμε ήταν αποτέλεσμα μιας καλοδουλεμένης σύζευξης της μεσογειακής γαστρονομίας με πινελιές από έθνικ γαστρονομίες. Το λάτιν στοιχείο στα μυρωδικά, στο τσίλι, στο λάιμ, στον κόλιανδρο παραμένει πότε ανάβοντας φωτιές και πότε δροσίζοντας τους γευστικούς μας κάλυκες. Το αποτέλεσμα είναι η ισορροπία, η γεύση, η απόλαυση. Τρυφερά κομμάτια κρέατος, κυρίως ελληνικού μόσχου, γίνονται ο πυρήνας σε χορταστικά μεσογειακά πιάτα που έχουν έθνικ πινελιές, άλλοτε μεξικάνικες (όπως η εξαιρετική chili con carne σάλτσα ή η σάλτσα Mole), άλλοτε αργεντίνικες (όπως η πλούσια σάλτσα μυρωδικών chimichurri), άλλοτε ισπανικές (όπως η bisque θαλασσινών στην παέγια). 

Τα γευστικά νέα tacos με προβατίνα και κατσικίσιο τυρί έχουν γίνει ήδη πολύ δημοφιλή και έχουν συζητηθεί / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Τα γευστικά νέα tacos με προβατίνα και κατσικίσιο τυρί έχουν γίνει ήδη πολύ δημοφιλή και έχουν συζητηθεί / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Αυτή η διαρκής, συνομιλία μεταξύ Μεσογείου και Ευρωπαϊκού Νότου, Λατινικής Αμερικής και Ελλάδας, είναι ένα όραμα που ωρίμαζε στο μυαλό του Χάρη Βέντη από την αρχή, αλλά ζυμώθηκε με τον καιρό και όταν οι συνθήκες ωρίμασαν καταστάλαξε και ενσαρκώθηκε στο νέο μενού του Mexha. «Το φαγητό μας αντλεί μεν έμπνευση από το Μεξικό, αλλά κλείνει το μάτι στη Μεσόγειο και τις υπέροχες πρώτες ύλες της. Επιμένουμε και εδώ στην ίδια λογική, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο φρέσκα υλικά, από μικρούς παραγωγούς και έτσι το φαγητό μας δεν ξενίζει, αλλά αντίθετα εκπλήσσει, παντρεύοντας εντελώς διαφορετικές γαστρονομικές κουλτούρες», εξηγεί ο Χάρης Βέντης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Άποψη από τη σάλα του Mexha στο νυχτερινό φως.
Άποψη από τη σάλα του Mexha στο νυχτερινό φως.

H Βασιλική Τσούση, η νέα head chef του Mexha, η πιο στενή συνεργάτης του Χάρη Βέντη, με τον οποίο δουλεύουν μαζί όλες τις νέες ιδέες και συνταγές, εκτελεί τα πιάτα του καινούργιου μενού χρησιμοποιώντας ένα κρέας που οδηγεί τις εξελίξεις με την ποιότητά του. Αυτό το κρέας ορίζει τα νέα πιάτα, αυτή η καλή πρώτη ύλη γίνεται η μαγιά για τη δημιουργία τους. Στην καρνιβορική γαστρονομία άλλωστε, που υπηρετεί στο μεγαλύτερο μέρος του το νέο μενού του Mexha, το ποιοτικό, ζουμερό κρέας και η μοναδική γεύση του είναι ο βασιλιάς. 

Ο τρυφερός μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος είναι ένα σιγομαγειρεμένο εστιατορικό πιάτο με θεϊκή γεύση / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Ο τρυφερός μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος είναι ένα σιγομαγειρεμένο εστιατορικό πιάτο με θεϊκή γεύση / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

«Το κρέας δεν είναι ένα βιομηχανικό προϊόν. Γι αυτό έχουμε επιλέξει να δουλεύουμε με μικρούς παραγωγούς, με τους οποίους πλέον υπάρχει μία προσωπική σχέση εμπιστοσύνης. Ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουν τι θέλουμε. Από τα κρέατά τους διαλέγουμε μόνο εκείνα, που πληρούν μία σειρά αυστηρών κριτηρίων που έχουμε θέσει, ώστε αυτό που βγαίνει στο τραπέζι να είναι πραγματικά απολαυστικό», λέει ο Χάρης Βέντης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Λαχταριστά tacos γαρίδας με τοματίνια / Φωτογραφία: Κωστής Κώνστας
Λαχταριστά tacos γαρίδας με τοματίνια / Φωτογραφία: Κωστής Κώνστας

Tι αλλαγές έχουν γίνει στο μενού 

Τα δημοφιλή street food πιάτα του Mexha, το choriqueso, τα nachos, τα burritos και τα fajitas παραμένουν με δημιουργικές πινελιές που τα αναβαθμίζουν γευστικά. Το κλασικό tex-mex πιάτο, το chimichanga με κοτόπουλο ή με μοσχάρι γίνεται ορεκτικό, οι σαλάτες ανανεώνονται και παίζουν με εποχιακά υλικά. Ενώ τα tacos γίνονται το πεδίο ενός παιχνιδιάρικου και γευστικού παντρέματος της μεσογειακής με τη μεξικάνικη γαστρονομία: Tacos με tataki μοσχαριού, με προβατίνα, με γαρίδες και ζουμερά τοματίνια και vegan tacos με μανιτάρια πλευρώτους, είναι τα νέα finger food που διψούν για μεθυστικά κοκτέιλς. 

Τα κλασικά mexican inspired ορεκτικά του Mexha έχουν παραμείνει στο νέo μενού / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Τα κλασικά mexican inspired ορεκτικά του Mexha έχουν παραμείνει στο νέo μενού / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Αν θέλετε να κατανοήσετε πλήρως τη νέα γαστρονoμική ταυτότητα του Mexha, όμως, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τα ολοκαίνουργια πιάτα με κρέας που θα δούμε αναλυτικά παρακάτω.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η εσωτερική σάλα του Mexha με το υπέροχο μοβ μπαρ να δεσπόζει στο χώρο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Η εσωτερική σάλα του Mexha με το υπέροχο μοβ μπαρ να δεσπόζει στο χώρο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Τι να δοκιμάσετε 

Ό,τι κι αν επιλέξετε από πρώτα ή κυρίως πιάτα, μην φύγετε από το Mexha χωρίς να δοκιμάστε τα κολασμένα Birria Tacos. Φτιάχνονται με προβατίνα, η οποία σιγοψήνεται για ώρες σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια καπνίζεται σε ξύλο οξιάς. Το taco εμπλουτίζεται με κατσικίσιο τυρί και μία fire roasted σάλτσα από τοματίνια και πιπεριές Φλωρίνης.

Τα νέα tacos γαρίδας με τοματίνια / Φωτογραφία: Κωστής Κώνστας
Τα νέα tacos γαρίδας με τοματίνια / Φωτογραφία: Κωστής Κώνστας

Αν είστε λάτρης των θαλασσινών επιλέξτε τα tacos με γαρίδες, ψητά ντοματίνια και mousse φέτας με μεξικάνικο φρέσκο τυρί (queso fresco), αλλά και την Paella con Orzo, ένα πιάτο με το οποίο η Ισπανία συναντά το Μεξικό, μέσω Ελλάδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η παέγια με bisque θαλασσινών / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Η παέγια με bisque θαλασσινών / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Το ρύζι της κλασικής συνταγής, εδώ, αντικαθίσταται με κριθαράκι που μελώνει σε μία δυνατή bisque θαλασσινών, με γαρίδες, μύδια και λιαστή ντομάτα.

Το πιάτο Chili Con Carne με μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο και πουρέ / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Το πιάτο Chili Con Carne με μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο και πουρέ / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Από κρέας, το Chili Con Carne, είναι πιο εστιατορική δημιουργία, μια εξαιρετική γευστική επιλογή με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο που λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα. Η ελαφριά, απολαυστική αψάδα του τσίλι σε αυτό το απολαυστικό πιάτο που δεν θες να τελειώσει, σβήνει με έναν βελούδινο πουρέ πατάτας με καμένο πράσο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το Rib-eye με baby πατάτες / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Το Rib-eye με baby πατάτες / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Το Rib-eye είναι ένα πιάτο με μια πιο premium κοπή, με την ιδανική αναλογία τρυφερού, ζουμερού κρέατος και λίπους, που συνοδεύεται από baby πατάτες και μια αργεντίνικη σάλτσα chimichurri, πολύ πλούσια σε αρώματα. 

Η ταλιάτα με mole / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Η ταλιάτα με mole / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Η Tagliata con Mole, έχει στην καρδιά της φυσικά εξαιρετικό άπαχο κρέας που όμως είναι γεματο χυμούς και νοστιμιά. Σερβίρεται με μία σάλτσα mole, με κακάο, καφέ και καπνιστά αμύγδαλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tacos με μοσχαρίσιο tataki / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Tacos με μοσχαρίσιο tataki / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Τα Beef tataki tacos είναι μια βουτιά στην καρδιά της καρνιβορικής γαστρονομικής απόλαυσης. Ένα πιάτο που απευθύνεται στους πραγματικούς λάτρεις του κρέατος.

Ένα τρυφερό μοσχάρι, σοτάρεται σε δυνατή φωτιά, ώστε να καραμελώσει εξωτερικά, χωρίς να ψηθεί η καρδιά του και στη συνέχεια μαρινάρεται σε μία νόστιμη σάλτσα λαχανικών. Το κρέας αυτό σερβίρεται πάνω σε τρυφερές τορτίγιες με μια θεϊκή σάλτσα. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
H κλασική μαεργαρίτα του Mexha / Φωτογραφία: Κωστής Κώνστας
H κλασική μαεργαρίτα του Mexha / Φωτογραφία: Κωστής Κώνστας

Από τα νέα γλυκά, υπάρχουν δύο ιδανικές επιλογές για το φινάλε του γεύματος ή του δείπνου σας: Το καρπάτσιο ανανά, στο οποίο το φρούτο κόβεται σε πολύ λεπτές φέτες, ακριβώς όπως το καρπάτσιο από το μοσχάρι και μαρινάρεται σε ένα αρωματικό σιρόπι μπαχαρικών.

Η απολαυστική εκδοχή τoυ Mexha για το γαλακτομπούρεκο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Η απολαυστική εκδοχή τoυ Mexha για το γαλακτομπούρεκο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Και το Pistachio crust που ουσιαστικά είναι μια παιχνιδιάρικη και δημιουργική παραπομπή στο ελληνικό γαλακτομπούρεκο, με τραγανά διπλωμένα φύλλα, ραντισμένα με σιρόπι και ενδιάμεσα μία κρέμα από ελληνικό φυστίκι αιγίνης. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Άποψη από το μπαρ του Mexha.
Άποψη από το μπαρ του Mexha.

Info: Mexha, Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, τηλ. 2160017188
facebook.com/MexhaRestaurant | instagram.com/mexharestaurant
Τιμές: €18 έως €30 το άτομο χωρίς ποτό για τις πιο street food επιλογές / Από €30 έως €50 για τις κοπές του κρέατος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ