Αυτή είναι η πιο δυνατή νέα γαστρονομική άφιξη στο Ψυχικό. Επισκεφθήκαμε το εστιατόριο Lolita's, δοκιμάσαμε πιάτα από το μενού και μοιραζόμαστε μαζί σας την εμπειρία μας.
Ο χώρος που στέγαζε μια τράπεζα στην Κηφισίας μεταμορφώθηκε σε ένα εντυπωσιακό πολυτελές εστιατόριο με open space κουζίνα και θεατρική διακόσμηση, με βελούδινες κουρτίνες, δερμάτινα σεπαρέ, κρυστάλλινους πολυελαίους, βερολινέζικες καρέκλες, κάδρα με ασπρόμαυρες φωτογραφίες και ροτόντες με κατάλευκα τραπεζομάντιλα.
Salon Rouge: Ένα κόκκινο καμπαρέ στο βελούδινο υπόγειο
Το κόκκινο είναι το σήμα κατατεθέν του Lolita's. Υπάρχει παντού: στο logo του μαγαζιού πάνω στα λευκά πιάτα, στους τοίχους, στα επιτραπέζια φωτιστικά, στα καθίσματα, στο εντυπωσιακό μπαρ, στις κουρτίνες, στο μπαρ με τη γύψινη καμάρα που δεσπόζει στον χώρο... Φυσικά, το ίδιο κόκκινο χρώμα πρωταγωνιστεί και στο βελούδινο υπόγειο του εστιατορίου, όπου στεγάζεται το καμπαρέ Salon Rouge, με ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή και Σάββατο.
Το εστιατόριο και το bar-club Salon Rouge λειτουργούν ξεχωριστά, με διαφορετικές κρατήσεις, ενώ παράλληλα στο πατάρι του Lolita's υπάρχει και μια ακόμα σάλα για πριβέ γεύματα, δείπνα και ιδιωτικές μικρές εκδηλώσεις. Συνολικά, οι τρεις αυτοί χώροι αποτελούν ωστόσο το ενιαίο σώμα ενός glamorous club-restaurant που θυμίζει τις καλές εποχές της αθηναϊκής διασκέδασης. Λαμπερά και ατμοσφαιρικά μαγαζιά όπως το Lolita's συνηγορούν στη νέα εικόνα μιας πόλης που όχι απλώς έχει αφήσει πίσω της την κρίση και τα απόνερά της, αλλά έχει αποκτήσει ξανά μια κοσμοπολίτικη αύρα ανερχόμενης ευρωπαϊκής μητρόπολης.
Ένα μενού με ιταλική καρδιά και μεσογειακή κοσμοπολίτικη γεύση
Το μενού έχει σχεδιάσει ο executive chef Δημήτρης Σταμούδης, ενώ τα επιδόρπια υπογράφει ο αδερφός του, o pastry chef Θανάσης Σταμούδης. Τις συνταγές εκτελεί η εξαιρετική chef de cuisine Κατερίνα Τζεμανάκη.
Πρόκειται για πιάτα ιταλικής ταυτότητας, αν και δεν λείπουν οι κοσμοπολίτικες πινελιές τόσο από την ευρύτερη Μεσόγειο. Ψάρι, θαλασσινά, ζυμαρικά, κρέας, όλα παίζουν ισότιμα στην κάρτα του Lolita's.
Πρόκειται μάλιστα για μια κάρτα η οποία περιλαμβάνει πολλές επιλογές που καλύπτουν όλα τα γούστα: Οκτώ antipasti που παίζουν παραδοσιακά ιταλικά αλλά με gourmet τρόπο. Από ταρτάρ σολομού, μοσχαρίσιο καρπάτσιο και vitello tonnato, μέχρι arancini λαχανοντολμά με αφρό αυγολέμονου. Οι σαλάτες είναι τρεις: η κλασική burrata, μια ανάμεικτη χειμερινή με παντζάρι και μια κλασική ceasar's.
Στην κατηγορία με τα ριζότο και τα πιάτα με πάστα, υπάρχουν πέντε επιλογές. Cacio e pepe, σπαγγέτι αμαρτιτσιάνα, λιγκουίνι μπολονέζ, λιγκουίνι ραγού με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι και ένα εθιστικό ριζότο πορτσίνι με άγρια μανιτάρια και πεκορίνο τρούφας.
Τέλος, υπάρχουν πέντε ακόμα πιάτα, τρία με ψάρι (φιλέτο σολομού, γλώσσας και ένα με ψάρι ημέρας) και δύο με κρέας (οσομπούκο και μοσχαρίσια κοτολέτα alla Milanese) και τέσσερα πιάτα (rib eye, ταλιάτα, κοτόπουλο και φλωρεντίνικη bistecca), με τα αντίστοιχα συνοδευτικά και τις σος τους.
Η δική μας εμπειρία
Η υποδοχή και το σέρβις ήταν άψογα, ανάλογα με την υψηλή αισθητική του χώρου.
Με το που εισέρχεσαι στο εστιατόριο είναι δύσκολο να μην εντυπωσιαστείς. Η διακόσμηση που υπογράφει η interior designer Τζένη Τσουλάκου μονοπωλεί το ενδιαφέρον.
Κάδρα παντού με φοβερές ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Οι πολυέλαιοι, οι βελούδινες κουρτίνες, οι λευκές ροτόντες, θυμίζουν καμπαρέ του Μεσοπολέμου. Σε ταξιδεύουν και σε κάνουν σαν να βρίσκεσαι στα γυρίσματα ταινίας στα στούντιο της Cinecitta.
Η μουσική παίζει διακριτικά, επιτρέποντάς σου να συζητάς με την παρέα σου χαλαρά στο τραπέζι.
Ένα μεγάλο μπαρ που μοιάζει με σκηνή λυρικού θεάτρου από τα τέλη του 18ου αιώνα, κλέβει τις εντυπώσεις ακόμα και από την open space κουζίνα που βρίσκεται στο βάθος.
Ξεκινήσαμε το δείπνο μας με δύο κοκτέιλ: τη Rosabella, μια πολύ γευστική παραλλαγή της Paloma με βάση την τεκίλα, και το Vitelia με βάση το τζιν.
Στη συνέχεια επιλέξαμε μια σαλάτα: την πολύ νόστιμη σαλάτα με το παντζάρι, το αχλάδι κομμένο σε σχήμα μικρών αστεριών και το ζεστό απολαυστικό κατσικίσιο τυρί, που συνοδεύεται από ένα τραγανό λεπτό παστέλι από φιστίκια Αιγίνης και μια λεπτή βινεγκρέτ κόκκινων φρούτων.
Συνεχίσαμε με τρία πρώτα πιάτα: Το εξαιρετικό ταρτάρ σολομού με spicy avocado και τηγανιτό κρεμμύδι ήταν πολύ νόστιμο.
Το μοσχαρίσιο καρπάτσιο με νιφάδες από το ιταλικό τυρί Asiago, το οποίο παράγεται από το ομώνυμο οροπέδιο στους πρόποδες του Βένετο στην Ιταλία, τραγανά και νόστιμα τσιπς αγκινάρας και μια μαγιονέζα chimichurri. Το μοσχάρι ήταν εξαιρετικό, λεπτό και φίνο, αλλά προσωπικά θα προτιμούσα η βινεγκρέτ λεμονιού να γίνεται λίγο πιο αισθητή.
Επίσης, κλείσαμε τα πρώτα πιάτα με γαρίδες σε καυτό ελαιόλαδο με τσίλι, λάιμ και βασιλικό. Οι πικάντικες μπουκιές από αυτό το ορεκτικό αποζητούν την αψάδα της τεκίλας ή του λευκού κρασιού για να σβήσουν απολαυστικά. Ο συνδυασμός του καυτού ελαιόλαδου και της καυτερής πιπεριάς απογειώνει την καθαρισμένη σάρκα της γαρίδας.
Από κυρίως επιλέξαμε το ψάρι ημέρας, ένα μυλοκόπι με αγκινάρες Ιερουσαλήμ, chorizo, μάραθο και έναν γευστικό ζωμό από μύδια που τα αναδεικνύει όλα. Στα συν η τραγανή πέτσα του ψαριού που κριτσανίζει κολασμένα στο στόμα.
Και, τέλος, το ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι και flakes από πεκορίνο με τρούφα. Αυτό το πιάτο είναι εξαιρετικό και το αφήσαμε για το φινάλε, γιατί έχει τόσο πλούσια γεύση που καλύπτει τα πάντα.
Το ριζότο αυτό αποτελεί έναν λόγο για να επιστρέψω στο Lolita's, που τα συνδυάζει όλα: φίνα γευστικά πιάτα που δίνουν έμφαση στην έννοια του comfort food, ποντάροντας στο συναίσθημα, στη μνήμη και στη νοστιμιά, χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς, φοβερή διακόσμηση με έντονες αντιθέσεις και πολυτέλεια, αλλά ταυτόχρονα και μια feel good ατμόσφαιρα που σε χαλαρώνει και σε ταξιδεύει σε μια νέα εποχή, σε μια νέα Αθήνα.
Info: Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210754 8350
lolitasathens.gr | instagram.com/lolitas.athens
Τιμές: Στον κατάλογο υπάρχουν πιάτα για όλα τα budgets. Μπορείς να φας καλά και με 30 ευρώ το άτομο, αλλά ο μέσος όρος για ένα πιο ολοκληρωμένο γεύμα ή δείπνο κυμαίνεται από 40 έως 60 ευρώ το άτομο.
- ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΣΗΣΕΙΣ
- Σεφ στην Κυψέλη φτιάχνει σάντουιτς με προβατίνα -Street food που παντρεύει Ιταλία, Ιαπωνία και ελληνικό χωριό
- Polpo: H νέα viral ψαροταβέρνα στη Λαχαναγορά του Ρέντη -Από την οικογένεια που προμηθεύει ψάρια το Nammos
- Monk: Η μπυραρία στη Γλυφάδα που θυμίζει κελάρι μοναστηριού -Ζουμερό κρέας, pasta, πιάτα για κάθε budget