Απολαύσετε ένα gourmet δείπνο σε βραβευμένα εστιατόρια με προσεγμένες αυλές και δίπλα στη θάλασσα.
Το καλοκαίρι επιλέγουμε εστιατόρια με όμορφες προσεγμένες αυλές, μαγαζιά με θέα τη θάλασσα έχοντας την αίσθηση πως βρισκόμαστε σε κάποιο νησί και απολαμβάνουμε δείπνο υψηλής γαστρονομίας συνοδεύοντας το με ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, αλλά και με signature cocktails.
Τα βραβευμένα εστιατόρια, σε κάθε μέρος της Αθήνας, έχουν ετοιμάσει τα δικά τους καλοκαιρινά μενού δίνοντας έμφαση στην εποχικότητα, την πρώτη ύλη και φυσικά στις τεχνικές που δίνουν τη δική τους ξεχωριστή πινελιά αναδεικνύοντας τη γαστρονομική πρόταση των σεφ.
Νέα εστιατόρια, αλλά και διαχρονικά πλέον που έχουν καταφέρει να έχουν το δικό τους μοναδικό κοινό ξεχωρίζοντας με τα εμπνευσμένα μενού τους και το όμορφο περιβάλλον τους επιλέγουμε για το δείπνο
4 εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας
Soil
Από τη πρώτη στιγμή που άνοιξε το εστιατόριο Soil έστρεψε το γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας πάνω του, καθώς το μενού ετοιμάζεται με βότανα και λαχανικά αποκλειστικά από τον ιδιωτικό κήπο του σεφ στο Αλεποχώρι. Η φιλοσοφία «από τη φάρμα στο τραπέζι» είναι ξεκάθαρα μέσα στην ελληνική καθημερινότητα στην επαρχία και πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία ο έμπειρος σεφ, Τάσος Μαντής έστησε ένα ενδιαφέρον γαστρονομικό project. Μάλιστα, το Soil ανήκει στα βραβευμένα ελληνικά εστιατόρια του Michelin Guide.
Το βραβευμένο εστιατόριο στεγάζεται σε ένα διώροφο νεοκλασικό κτίριο, το οποίο κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1920 στο Παγκράτι. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το δείπνο σας θα το απολαύσετε στον όμορφο κήπο του αρχοντικού έχοντας την αίσθηση της παλιάς ζεστής φιλοξενίας σε οικία.
Το καλοκαιρινό μενού είναι προσεγμένο με πιάτα που μυρίζουν Ελλάδα και ιδιαίτερες τεχνικές, κάτι που άλλωστε χαρακτηρίζει τον βραβευμένο σεφ. Από γαρίδες και μαγιάτικο μέχρι τράγο το summer menu του Soil κρύβει γευστικές εκπλήξεις πασπαλισμένες από την καλύτερη πρώτη ύλη.
Φερεκύδου 5, Αθήνα
Le Pavillon
Η αυθεντική μονοκατοικία στο Χαλάνδρι της δεκαετίας του 1940 έχει μεταμορφωθεί σε ένα αξιόλογο εστιατόριο, όπου τρεις μήνες μετά τη λειτουργία του κατάφερε να μπει και να παραμείνει και φέτος στα προτεινόμενα της λίστας Michelin. Τώρα το καλοκαίρι το προσεγμένο μενού δια χειρός του βραβευμένου Γάλλου σεφ Jean Charles Metayer θα το απολαύσετε στον κήπο του παλιού αρχοντικού.
Το μενού παντρεύει μοναδικά τις γαστρονομικές εμπειρίες του σεφ από τις κουζίνες της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ελβετίας και της Αγγλίας όπου ο ίδιος έχει ζήσει και έχει εργαστεί.
Η κουζίνα στο Le Pavillon επικεντρώνεται σε δύο degustation menu, το ένα είναι 9 και το άλλο 12 σταδίων με εξαιρετικά γευστικά πιάτα. Η αρχή γίνεται με χειροποίητο ψωμί και βούτυρο, ενώ και στα δύο μενού θα δοκιμάσετε επιλογές με κρέας και ψάρι. Για να γευτείτε όλη τη φιλοσοφία του σεφ προτείνουμε να επιλέξετε το μενού των 12 σταδίων με πιάτα όπως καραβίδες και χταπόδι καρπάτσιο σερβιρισμένα με ζυμαρικά από μαύρο σουσάμι, καπνιστός μαύρος μπακαλιάρος μελάνι σουπιάς και αφρός πατάτας και ψητή πάπια καραμελωμένη με Μαυροδάφνη, κόκκους κακάο και παντζάρι.
Περικλέους 31, Χαλάνδρι
Cash
Φωλιασμένο στην καρδιά της Κηφισιάς, το Cash εδώ και 15 χρόνια έχει καταφέρει να βρει το δικό του κοινό παντρεύοντας μοναδικά την τοπική με τη διεθνή κουζίνα. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η επιβλητική μονοκατοικία που έχει μεταμορφωθεί σε εστιατόριο έχει τα τραπέζια σε ένα προσεγμένο δροσερό κήπο ότι πρέπει για συναντήσεις με φίλους συνδυάζοντας φαγητό και ποτό σε ένα όμορφο περιβάλλον.
Ο νεαρός σεφ Αλέξης Αποστολόπουλος έχει αναλάβει τα ηνία με το μενού φέτος να έχει ανανεωθεί γευστικά διατηρώντας την Asian fusion κουζίνα του εστιατορίου. Για αρχή δοκιμάστε το ταρτάρ τόνου με χαβιάρι σερβιρισμένο σε ψωμάκι, το τατάκι σολομού και τα bao-buns με τραγανή γαρίδα που δεν θα αντισταθείτε και σε ένα δεύτερο, ενώ από τα κυρίως πιάτα ο μαύρος μπακαλιάρος -εξαιρετικά ψημένος - είναι από τις νοστιμότερες επιλογές του καταλόγου. Νόστιμες επιλογές θα βρείτε και στο sushi για να συνοδέψετε το cocktails σας στην καλοκαιρινή αυλή του Cash.
Δεληγιάννη 54, Κεφαλάρι
Island
Ένα από τα ωραιότερα μαγαζιά της παραλιακής είναι το Island δίνοντας απόλυτα την αίσθηση στους επισκέπτες του ότι βρίσκονται σε κάποιο νησί, αν και απέχει μόλις μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας. Από νωρίς το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε ένα fine dining δείπνο σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, ενώ όσο η ώρα περνάει μετατρέπεται σε party.
Το ανανεωμένο menu επιμελείται ο βραβευμένος Executive Chef Νίκος Σκλήρας, η κουζίνα του οποίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι προτεινόμενη από τον Michelin Guide. Ο σεφ φέτος έχει εμπνευστεί το μενού από τη Μεσόγειο -με τα βότανα και τα λαχανικά να προέρχονται από το βιολογικό μποστάνι του εστιατορίου.
Από τα κλασικά πιάτα του menu παραμένει το καλαμάρι αρωματισμένο με ούζο και η signature συνταγή της πεσκανδρίτσας boconcini με σπανάκι, μυρωδικά και sauce béarnaise, η οποία αν και είναι λίγο βαριά για καλοκαίρι είναι από τις επιλογές που αξίζει να δοκιμάσετε. Όσο θέλετε να δοκιμάσετε κρεατικό επιλέξτε το new entry κοτόπουλο με το τηγανητό ρύζι και την ξεχωριστή cranberry sauce.
27o χιλιόμετρο Αθηνών- Σουνίου