Νέες αφίξεις και κλασικά στέκια για να απολαύσετε signature ποτά, δροσερά cocktails και στη μέση νόστιμα πιάτα.
Ποτό, cocktail και στη μέση κάποιο δημιουργικό πιάτο ή finger food είναι ότι πρέπει για να ολοκληρωθεί η ημέρα σε όμορφα στέκια της Αθήνας.
Όλο και πιο συχνά εμφανίζονται νέα μαγαζιά όπου συνδυάζουν άψογα το ποτό με το φαγητό- συνήθως το μενού στηρίζεται στην κάβα που αποτελείται από ποτά και εκλεκτές ετικές κρασιού. Νέες αφίξεις και κλασικά στέκια για ποτό και φαγητό είναι ότι πρέπει για τα καλοκαιρινά απογεύματα και βράδια.
Πού να συνδυάσετε το ποτό με το φαγητό στην Αθήνα
Dante & Gaia
Στο πεζόδρομο της Τσακάλωφ, στο Κολωνάκι, σε ένα νεοκλασικό κτίριο στεγάζεται το all day bar restaurant Dante &Gaia. Οι χώροι παρουσιάζουν μια ποικιλία επιλογών: τον εξωτερικό χώρο στον πεζόδρομο με το κοσμοπολίτικο vibe του, τον κεντρικό εσωτερικό χώρο και το μπαρ που φιλοξενεί ένα lounge με καθημερινές μουσικές επιλογές και DJ για να μετατρέψει το φαγητό σε ατμοσφαιρική εμπειρία.
Στο Dante &Gaia από το πρωί μέχρι το βράδυ υπάρχει μενού, ανάλογα πάντα την ώρα, για να συνδυάσετε τον καφέ και το ποτό σας με τα κατάλληλα πιάτα και να απολαύσετε όλη την εμπειρία.
Το καλοκαιρινό μενου έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Καρδιοπούλης δίνοντας έμφαση στα μεσογειακά πιάτα εξερευνώντας την ελληνική γαστρονομία και τις σπεσιαλιτέ από διάφορες περιοχές τής Ελλάδας. Το beef tartare παντρεύεται μοναδικά με τη γραβιέρα Κρήτης δίνοντας μια ωραία γεύση στον ουρανίσκο, η bruscetta με τα ντοματίνια συνδυάζεται με τυρί ανεβατό και συνδυάζεται εξαιρετικά με ένα ποτήρι κρασί, ενώ το λαβράκι με χόρτα εποχής είναι μια ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν ένα ελαφρύ και πολύ γευστικό πιάτο- το ψάρι άρτια ψημένο αφήνει στον ουρανίσκο όλα τα αρώματα και ταυτόχρονα είναι ζουμερό. Στα προτεινόμενα είναι οι μπουκιές μουσακά, ενώ αξίζει μια δοκιμή στο sushi.
Στο all day bar restaurant θα βρείτε εξαιρετική συλλογή κρασιών και εμπνευσμένοι mixologists μας προσφέρουν μία ποικιλία από signature κοκτέιλ -ότι πρέπει για τα after office drinks που έχουν καθιερωθεί και στη χώρα μας.
Info: Τσακάλωφ 5, Κολωνάκι
NiDo Athens
Πώς θα σας φαινόταν αν συνδυάζατε το ποτό σας με στρείδια ή με μια λαχταριστή πανσέτα με τραγανή πέτσα; Ή ακόμα και με σουπιές τεμπούρα; Αν σας φαίνονται κάπως ασυνήθιστοι αυτοί οι συνδυασμοί μια δοκιμή στο NiDo θα σας πείσει.
Το νέο γαστρομπάρ του chef patron, Νίκου Θωμά, στο Κολωνάκι, συνδυάζει μοναδικά το ποτό με γευστικές μπουκιές που ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους αφήνοντας μια ενδιαφέρουσα γεύση στο τέλος. Το εγχείρημα του βρήκε υποστηρικτές που θέλουν να συνδυάσουν το ποτό τους όχι με τα κλασικά πιάτα, αλλά πιο διαφορετικές επιλογές που δεν τις βρίσκεις παντού.
Ψαγμένα cocktails, αλλά και signature ποτά στο NiDo παντρεύονται με γευστικές πειραγμένες μπουκιές θαλασσινών και κρεάτων δημιουργώντας ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα που θέλεις να το απολαμβάνεις ξανά κι ξανά.
Info: Λεβέντη 5, Κολωνάκι
Cyrano en ville
Στη πλατεία Βραζιλίας, στο Παγκράτι, ένας Λιβανέζος, ο Φάντι ήρθε στην χώρα μας για διακοπές, αλλά λόγω κορωνοϊού έμεινε και τελικά άνοιξε ένα all day μαγαζί, το Cyrano en ville.
Με τραπεζάκια στον εξωτερικό χώρο μπορείτε να καθίσετε τις καλοκαιρινές ημέρες και νύχτες απολαμβάνοντας μια παγωμένη μπύρα, ένα δροσερό Aperol συνδυάζοντας τα με γευστικά πιάτα από το μενού, το οποίο ανανεώνεται συχνά.
Ο ευγενέστατος Φάντι, δεν μιλάει ελληνικά, έχει προσεγμένες ετικέτες κρασιού και μπίρες από μικρές ζυθοποιίες, ενώ το μενού της ημέρας είναι γραμμένο σε ένα μαυροπίνακα.
Οι μπρουσκέτες με τυρί- μανιτάρια και η δροσερή πατατοσαλάτα με σολομό συγκαταλέγονται στα πιάτα που προτείνουμε να δοκιμάστε, ενώ το κρασί μπορείτε να το συνδυάσετε με ποικιλία τυριών που σερβίρονται με αποξηραμένα φρούτα και μαρμελάδα.
Info: Νυμφαίου 5, Αθήνα
Φάτα Μοργκάνα
Το Φάτα Μοργκάνα, στην Ηλιούπολη, συστήνεται ως καφενείο και έχει καταφέρει να συγκεντρώνει επισκέπτες από όλες τις ηλικίες χαρίζοντας μια ενδιαφέρουσα παλέτα.
Ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ το μενού προσαρμόζεται ανάλογα την ώρα ξεκινώντας με προτάσεις για brunch, αλμυρές και γλυκές. Το βράδυ θα βρείτε στο μενού προσεγμένα πιάτα, τα οποία ανανεώνονται, ωστόσο τα σιγομαγειρεμένα χοιρινά μάγουλα που συνοδεύονται με κριθαράκι είναι από τα best seller.
Πιάτα μικρά για τη μέση, προσιτές τιμές και ποτά, δροσερά cocktails έχουν τον πρώτο λόγο στο Φάτα Μοργκάνα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στέκια των νοτίων προαστίων. Αξίζει να αναφέρουμε πως γίνονται και live μουσικές βραδιές που έχουν απήχηση.
Info: Λεωφόρος Μαρίνου Αντύπα 84, Ηλιούπολη
Heteroclito
Στο κέντρο της Αθήνας, εδώ και δώδεκα χρόνια, το Heterclito έχει καταφέρει να γίνει το στέκι ψαγμένων οινόφιλων και όσων θέλουν να δοκιμάσουν ψαγμένες ετικέτες κρασιού συνδυάζοντας τες με γευστικές προτάσεις φαγητού.
Στο Heteroclito θα βρείτε πάνω από 200 ετικέτες κρασιού με ενδιαφέρουσες προτάσεις και για ποτήρι- αν δεν θέλετε να ανοίξετε μπουκάλι. Μπορείτε να τις συνδυάσετε με ποικιλία τυριών και αλλαντικών ή κάποια από τα πιάτα που έχουν συνδυαστεί με τα κρασιά για να έχετε μια ολοκληρωμένη εμπειρία.
Γευστική έκπληξη είναι πως από την Ανατολική Μεσόγειο προέρχονται τα συνοδευτικά που ετοιμάζει καθημερινά στο οινικό στέκι η Feyrouz -ένα πάντρεμα που πραγματικά ξυπνάει τις αισθήσεις.
Info: Φωκίωνος 2 &Πετράκη, Αθήνα