Η παράδοση θέλει την Τσικνοπέμπτη ένα ενδιαφέρον μενού που προσανατολίζεται κυρίως στην κρεατοφαγία.
Και με την εστίαση φέτος ανοιχτή, εστιατόρια - γαστρονομικά διαμάντια, περιμένουν τους απανταχού meat lovers για κρέας άριστης ποιότητας και εξαιρετικό τρόπο παρουσίασης. Τέλος, λοιπόν, η αναζήτηση! Ιδού 5 εστιατόρια στην Αθήνα που φημίζονται για τις εξαιρετικές κοπές, το σωστό ψήσιμο και πάνω απ' όλα αγαπούν το κρέας.
Τσικνοπέμπτη στο εστιατόριο Basegrill
«H επιλογή. Η διαχείριση. Το ψήσιμο. Το σερβίρισμα. Κάθε στάδιο και ένα λιθαράκι για το τέλειο πιάτο με το κρέας που έχετε επιλέξει». Αυτά είναι τα βήματα που ακολουθεί η ομάδα του Basegrill και έχει καταφέρει να αποκτήσει την καλύτερη φήμη στα κρέατα, αφού είναι ίσως το πιο γνωστό κρεατοφαγείο της Αθήνας.
Παϊδάκια, μπριζόλες rib-eye, κρέατα κομμένα που σερβίρονται πάνω σε ξύλινες πιατέλες, συκώτι, λουκάνικα και μπιφτέκια πρωταγωνιστούν στο μενού. Οι αδερφοί Λιάκου προμηθεύονται το καλύτερο κρέας από όλη την Ελλάδα και με χαρά θα συζητήσουν μαζί σας πως θέλετε να είναι ψημένο ή ποιο κομμάτι πιστεύουν ότι θα απολαύσετε περισσότερο.
Πέρα από το κρέας μην παραλείψετε να παραγγείλετε το signature πιάτο με τις περίφημες τηγανητές πατάτες και τα αυγά μάτια. Πρόκειται για ένα απλό αλλά πεντανόστιμο πιάτο που θυμίζει το ελβετικό rösti, θέλει απαράμιλλη τέχνη και τεχνική, και η συνταγή του παραμένει μυστική! Φυσικά η κράτηση είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.
Που: Basegrill, Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, τηλέφωνο: 210 5757455
Τσικνοπέμπτη στο εστιατόριο BeefBar
Από το Μόντε Κάρλο στην ηλιόλουστη Αθήνα, το Beefbar αποκαλύπτει νέους τρόπους για να απολαύσετε κρέας. Ψητό, σε street food, ωμό… ανακαλύψτε τα καλύτερα κρέατα από όλο τον κόσμο σε ένα μοναδικό περιβάλλον, με τη σφραγίδα του Four Seasons Astir Palace.
Τα signature πιάτα του Beefbar είναι εδώ, με τα πιο εξαιρετικά κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος μαγειρεμένα με επιστημονική ακρίβεια και σερβιρισμένα με το ιδανικότερο comfort food, τον πιο κρεμώδη πουρέ πατάτας στον χώρο της γεύσης.
Αμερικάνικο Black Angus, αργεντίνικο Angus Beef, αυστραλιανό Waqyu Beef και το διάσημο, πιστοποιημένο Kobe Beef από την Ιαπωνία…η μεγάλη κληρονομιά της οικογένειας του Riccardo Giraudi, που τα τελευταία 50 χρόνια θεωρούνται ηγέτες στην εισαγωγή κρεάτων στην Ευρώπη, και πρωτοπόροι, σε παγκόσμιο επίπεδο, στον εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας μοσχαρίσιου κρέατος, είναι εμφανής σε κάθε μοναδική ποικιλία που φιλοξενείται στο concept. Ένα τέλειο μείγμα μπαχαρικών και η φωτιά της σχάρας, του μπάρμπεκιου ή του wok, είναι τα τελευταία βήματα πριν φτάσει στο τραπέζι σας άλλο ένα άψογα κομμένο κομμάτι.
Που: Beefbar Athens, Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace) Βουλιαγμένη, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 9670700
Τσικνοπέμπτη στο εστιατόριο Dry & Raw
Εδώ δεν χρειάζονται συστάσεις! Το κρεοπωλείο του Στράτου Δρακούλη, ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, σκέφτηκε το Dry & Raw concept, ένα εσωτερικό εστιατόριο στο κρεοπωλείο που σύντομα έγινε το talk of the town.
Πρώτα, στο χαμηλότερο επίπεδο του κρεοπωλείου, ένας χώρος σχεδόν «μυστικός», ιδιωτικός, ατμοσφαιρικός που αντανακλά το αληθινό πάθος του ιδιοκτήτη για το κρέας και το καλό φαγητό, στη συνέχεια στη γειτονιά της Κηφισιάς και του Ψυχικού.
Τα διάσημα, πλέον εστιατόρια Dry & Raw, προσφέρουν μια πρωτότυπη εμπειρία κρεατοφαγίας, επιτρέποντας σας να διαλέξετε -με τη βοήθεια του άρτια καταρτισμένου προσωπικού - να επιλέξετε το κρέας από μια μεγάλη ποικιλία από premium κομμάτια κρέατος από όλο τον κόσμο και να απολαύσετε ένα γεύμα που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.
Ατμόσφαιρα χαμηλού φωτισμού, αισιόδοξη μουσική, λεπτομέρειες από ξύλο, δέρμα και πέτρα, τραπέζια σε απόσταση μεταξύ τους δημιουργούν μια αίσθηση country. Αλλά το προβάδισμα έχουν τα εκλεκτά είδη κρέατος μερικά από τα οποία είναι η θρυλική Matsusaka και το Kobe. Κρέατα κορυφαίας ποιότητας αφήνονται στα χέρια των σεφ για να δημιουργήσουν μαγειρικά αριστουργήματα όπως ταρτάρ και καρπάτσιο, μπριζόλες και άλλες λιχουδιές κρεάτων συνοδευόμενα από εκλεκτές ετικέτες κρασιών από όλο τον κόσμο.
Που: Dry & Raw restaurants
Bούλα, Βασ. Παύλου 103, τηλέφωνο: 210 8955655
Κηφισιά, Πεντέλης 1, τηλέφωνο: 210 7548348
Ψυχικό, Λεωφόρος Κηφισίας 340, τηλέφωνο: 210 7548350
Τσικνοπέμπτη στο εστιατόριο Spitjack
Στην καρδιά της πόλης, στο foodie στενάκι της Σκούφου πίσω από το Σύνταγμα, το κομψό μπιστρό Spitjack rotisserie αργοψήνει στις σούβλες του για εσάς το εκλεκτό μενού της Τσικνοπέμπτης.
Το μικρό εστιατόριο στο κέντρο της αθήνας μπλέκει στοιχεία τατουατζίδικου, χασάπικου και σαλονιού. Πολυέλαιοι, μάρμαρα και σκαλιστοί καθρέπτες συναντούν γλυπτά γουρουνάκια και μπαλταδάκια, που έρχονται στο τραπέζι σας μαζί με το πιρούνι. Πρωταγωνιστές εδώ είναι τα ζουμερά κοτόπουλα, οι τραγανιστές πάπιες, οι κρατσανιστές πορκέτες και οι μοσχαρίσιες πικάνιες.
Όλα αυτά μπορείτε να τα συνοδέψετε με πεντανόστιμες σαλάτες, συνοδευτικά, αλλά και σος ειδικά φτιαγμένες για να ταιριάζουν άπταιστα με τα κρέας της επιλογής σας.
Που: Spitjack Rotisserie, Σκούφου 10, Αθήνα, Tηλέφωνο: 210 3316003
Τσικνοπέμπτη στο εστιατόριο Τηλέμαχος
Oύτε εδώ χρειάζονται συστάσεις. Το όνομα «Τηλέμαχος» είναι συνυφασμένο με κρεατοφαγία για απαιτητικούς. Στην Κηφισιά η ιστορία ξεκίνησε από τα χρόνια του μεσοπολέμου, όταν ο Τηλέμαχος, παππούς των σημερινών ιδιοκτητών, έφτιαχνε σπιτικά πιάτα κι έψηνε κρέατα για τους φιλοξενούμενους του και συνεχίστηκε μέχρι σήμερα που στο τιμόνι βρίσκεται η τρίτη γενιά.
Εδώ θα απολαύσετε μπριζόλες, αρνίσια παϊδάκια, φιλέτα, και ποικιλίες κρεάτων στη σούβλα.
Αν η Κηφισιά σας πέφτει μακριά, πηγαίνετε στο «αδερφάκι» του Τηλέμαχου, τον «Τηλέμαχο» της Αθήνας. Εκεί θα δοκιμάσετε τα πιο ζουμερά T-Bones, εξαιρετικά αλλαντικά, όπως το πρόβειο προσούτο, που κόβονται στη στιγμή, μοσχαρίσιο καρπάτσιο, κιλότο Black Angus στα κάρβουνα, φοβερό κοντοσούβλι και άλλα πολλά. Μη χάσετε την ευκαιρία να γευτείτε σπάνιες νοστιμιές, όπως το φιλέτο μαύρου χοίρου, την καπνιστή μοσχαρίσια γλώσσα, αλλά και το «ελληνικό σούσι», ωμό κρέας, δηλαδή, σε λάδι με λίγο λεμονάκι.
Σούβλες, t-bons, κοντοσούβλι μπριζόλες και ότι άλλο εκλεκτό μπαίνει στο κάρβουνο εννοείται πως την Τσικνοπέμπτη θα έχουν την τιμητική τους. Φυσικά δεν θα λείψουν και τα αγαπημένα πιάτα του «Τηλέμαχου»: ο «Σιδηρόδρομος» (βραστό μοσχάρι με λαδολέμονο), το εξαιρετικό μοσχαρίσιο Tartar, το μοσχαρίσιο φιλέτο Φιλέτο Chateaubriand.
Που: Τelemachos Athens: Ελευθερίου Βενιζέλου 10, Αθήνα, τηλέφωνο: 210 3613300 - 2103613301
Telemachos Κηφισιά, Φραγκόπουλου Γεώργιου 19, τηλέφωνο: 210 8074015