Η πιο πρόσφατη άφιξη στη γαστρονομική σκηνή της πόλης είναι το ολοκαίνουργιο Cova Astir Marina. Το θρυλικό ζαχαροπλαστείο που μετράει πάνω από δύο αιώνες ζωής βρήκε τη θέση του στη μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Η έξοδος σε αριστοκρατικά ζαχαροπλαστεία για να απολαύσουμε φίνες, ντελικάτες γεύσεις σε ένα προσεγμένο περιβάλλον και με όλη την ιεροτελεστία μοιάζει σαν να ξεπηδάει από κάποια άλλη εποχή. Τι κι αν πλέον, αυτά τα ζαχαροπλαστεία σπανίζουν όλο και περισσότερο στην καρδιά της Αθήνας, όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό τα αναζητάμε για να νιώσουμε αυτή τη θαλπωρή και τη μαγεία που κρύβουν. Στα κλασικά ζαχαροπλαστεία η ιεροτελεστία του τσαγιού που σερβίρεται μαζί με ένα φίνο χειροποίητο γλυκό είναι μια στιγμή που ξυπνάει όλες τις αισθήσεις του επισκέπτη. Μάλιστα, τα παλαιότερα ζαχαροπλαστεία της Ευρώπης που κρατούν μέχρι σήμερα ανέγγιχτη στο χρόνο τη διακόσμηση, αλλά και την υψηλή γαστρονομία με αυθεντικές γεύσεις, είναι από μόνα τους αξιοθέατα για να μπει ο επισκέπτης στην κουλτούρα ενός λαού αποτυπώνοντας στη μνήμη του για πάντα τη μοναδικότητα αυτού του ξεχωριστού μέρους.
Εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρα, στη μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης έχει ανοίξει ένα από τα παλαιότερα ζαχαροπλαστεία του Μιλάνου, το Cova που μετράει 207 χρόνια ζωής.
Cova: Παραδοσιακές τάρτες και πάστες, aperitivo και η χαρακτηριστική βιτρίνα με τα διάσημα γλυκά
Με βαθιά ιστορία, έμφαση στη λεπτομέρεια και μια ζεστή ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε αριστοκρατικό σαλόνι, το ολοκαίνουργιο Cova Astir Marina θα γίνει από τους αγαπημένους μας προορισμούς στη μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Μυρωδιά από φρεσκοζυμωμένα κρουασάν, παραδοσιακές τάρτες και πάστες, κέικ, αυθεντικός ιταλικός espresso και aperitivo κατακλύζουν τον αέρα, ενώ η αρχοντική του διακόσμηση σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, στο πρώτο ιστορικό καφέ Cova που άνοιξε στο Μιλάνο το 1817. Όλα τα γλυκά για τα οποία το Cova είναι διάσημο παγκοσμίως, βρίσκονται σε ένα εντυπωσιακό «window comptoir», μια αριστοκρατική βιτρίνα στην είσοδο της pasticceria, που μαγνητίζει αμέσως τα βλέμματα όλων των επισκεπτών.
Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μια ξεχωριστή εμπειρία πρωινού γεύματος σε μιλανέζικο στυλ, ενώ το μεσημεριανό γεύμα σερβίρεται με θέα τη θάλασσα. Όσο για τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου θα μυηθείτε στο fine dining με κλασσικές ιταλικές επιρροές υπογραμμίζοντας την υψηλής ποιότητας εμπειρία φαγητού και ποτού που πρεσβεύει.
Cove: Η ιστορία του μιλανέζικου ζαχαροπλαστείου που άνοιξε για πρώτη φορά το 1817
Το 1817 ο Antonio Cova άνοιξε το «Caffe del Giardino» δίπλα στο Teatro alla Scala. Ήταν ένας κοσμοπολίτικος τόπος συνάντησης για τους πατριώτες της επανάστασης της Risorgimento, όπου φιλοξενούσε την αφρόκρεμα της κοινωνίας. Το πολυτελές εσωτερικό του και η πλούσια διακόσμηση του χώρου, το έκαναν αμέσως έναν εξαιρετικά κομψό τόπο που επισκέπτονταν η αριστοκρατική και η αστική τάξη.
Τα παλαιότερα καφέ-ζαχαροπλαστεία και αρτοποιεία στην Ευρώπη
15 παλιά, κλασικά, μαγαζιά της Αθήνας για φαγητό, γλυκό και ποτό
Ύστερα από την καταστροφή του κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1950 το Cova μετακόμισε από την αρχική του τοποθεσία στη Via Manzoni, στη γωνία της Piazza della Scala στην τρέχουσα διεύθυνση Via Montenapoleone 8, όπου διαμορφώθηκε σε έναν κομψό χώρο επαναφέροντας πολλά από τα στοιχεία του αρχικού. Η αποφασιστική διεθνής επέκταση του brand, που επιθυμούσε σθεναρά ο ιδιοκτήτης Mario Faccioli, ξεκίνησε το 1993 όταν το Cova άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στο εξωτερικό στο Χονγκ Κονγκ. Η παρουσία του Cova επεκτάθηκε κατά τα επόμενα χρόνια, και νέα σημεία πώλησης ανοίχτηκαν στην Κίνα, το Μόντε Κάρλο, το Παρίσι και τη Μέση Ανατολή.
Το 2017, και μέσα από μία κομψή ανανέωση, το Cova γιόρτασε τα διακόσια χρόνια λειτουργίας του.
Από τα πιο χαρακτηριστικά προϊόντα του Cova, εκτός από το ιταλικό αυθεντικό panettone, είναι οι πραλίνες που προέρχονται από το μείγμα φρούτων, καραμελωμένης ζάχαρης, κακάο και καφέ, οι ζουμερές τάρτες φρούτων, τα ντελικάτα γλυκά με γέμιση κρέμας και τα κλασικά κέικ.