Brunch στο Gaby με τον Γαβριήλ Νικολαΐδη -Εδώ θα φάτε το πιο ωραίο σάντουιτς της Αθήνας με πανέ κοτόπουλο - iefimerida.gr

Brunch στο Gaby με τον Γαβριήλ Νικολαΐδη -Εδώ θα φάτε το πιο ωραίο σάντουιτς της Αθήνας με πανέ κοτόπουλο

Σάντουιτς Κοτόπουλο πανέ Gaby Γαβριήλ Νικολαϊδης
Δοκιμάσαμε το ακαταμάχητο σάντουιτς με κοτόπουλο πανέ στο Gaby του Γαβριήλ Νικολαΐδη
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Ο δημοφιλής food blogger και σεφ Γαβριήλ Νικολαΐδης παίζει δημιουργικά με ελληνικές γεύσεις, μετατρέποντας έξυπνα τα πιο πολυθερμιδικά πιάτα του brunch με υγιεινό, light τρόπο. Επισκεφθήκαμε το Gaby, το μικρό και cosy εστιατόριό του στους Αμπελόκηπους, μπήκαμε στην κουζίνα του και είδαμε πώς το κάνει.

Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης έχει έναν μοναδικό, πολύ προσωπικό τρόπο να σε κάνει να θες να δοκιμάσεις ό,τι φτιάχνει. Τον παρακολουθώ πολλά χρόνια στο Instagram και ξεπατικώνω τις συνταγές που προτείνει στο Cool Artisan ή, τους τελευταίους μήνες, στην εκπομπή «Super Κατερίνα» της Κατερίνας Καινούργιου στον Aplha. Επισκέφθηκα πριν λίγες ημέρες το Gaby, το μικρό cosy εστιατόριο που έχει ανοίξει στη Λεωφόρο Μεσογείων, στους Αμπελόκηπους, για να μπούμε μαζί στην κουζίνα και να μου δείξει πώς μετατρέπει τα πιο λαχταριστά πιάτα για comfort food και brunch, υγιεινά, χωρίς όμως να χάνουν καθόλου σε νοστιμιά. Το μυστικό του είναι ο ελαφρύς τρόπος μαγειρέματος, αλλά και το ότι χρησιμοποιεί αγνά, πολύ προσεκτικά επιλεγμένα υλικά: Οι ντομάτες, για παράδειγμα, έρχονται από τα Φιλιατρά, τα αυγά από μια μικρή μονάδα στην Ελευσίνα ή τα αβοκάντο από την Κρήτη

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η μοντέρνα κουζίνα, στο Gaby του Γαβριήλ Νικολαΐδη στους Αμπελόκηπους, όπως φαίνεται από το πατάρι.
Η μοντέρνα κουζίνα, στο Gaby του Γαβριήλ Νικολαΐδη στους Αμπελόκηπους, όπως φαίνεται από το πατάρι.

Στο Gaby έχει λίγα τραπεζάκια, έξω στο στεγασμένο πεζοδρόμιο, και μέσα έχει έναν καναπέ στο ισόγειο με δύο τραπέζια και μερικά ακόμα στο πατάρι απ' όπου βλέπεις από ψηλά τη μοντέρνα κουζίνα, η οποία είναι στολισμένη με αφαιρετικούς πίνακες που έχει ζωγραφίσει ίδιος ο Γαβριήλ.

Super Bowl με κοτόπουλο, καλαμπόκι και άγριο ρύζι.
Super Bowl με κοτόπουλο, καλαμπόκι και άγριο ρύζι.
Η διακόσμηση στο Gaby είναι προσεγμένη στη λεπτομέρεια: από τα καλάθια με τα φρούτα μέχρι τα υπέροχα πιάτα με το λίμπερτι ρομαντικό σχέδιο.
Η διακόσμηση στο Gaby είναι προσεγμένη στη λεπτομέρεια: από τα καλάθια με τα φρούτα μέχρι τα υπέροχα πιάτα με το λίμπερτι ρομαντικό σχέδιο.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις καθημερινές εδώ συναντάς ανθρώπους που έρχονται να τσιμπήσουν κάτι νόστιμο και υγιεινό, κάνοντας ένα διάλειμμα από το γραφείο ή άλλους που κάθονται και διαβάζουν το βιβλίο τους ή εργάζονται στα λάπτοπ τους, πίνοντας καλό καφέ και τρώγοντας καγιανά, super bowls ή τα φημισμένα του burger.

Ο σεφ και δημοφιλής foof blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης στο Gaby στους Αμπελόκηπους.
Ο σεφ και δημοφιλής foof blogger Γαβριήλ Νικολαΐδης στο Gaby στους Αμπελόκηπους.

Super Bowls, αλμυρά πανκέικ και burgers για comfort & healthy brunch

To Gaby εξυπηρετεί όλη την περιοχή τριγύρω, το ευρύτερο κέντρο (Κυψέλη, Ιλίσια, Παγκράτι, Μετς, Κολωνάκι) αλλά και τις περιοχές μέχρι Ψυχικό, Πολύγωνο, Χολαργό, Κάτω Χαλάνδρι, κάνοντας delivery από το πρωί έως το βράδυ. Τα μηχανάκια της Wolt και του efood δεν σταματούν να έρχονται για να παραλάβουν παραγγελίες. Το Gaby άνοιξε μέσα στην πανδημία ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο: για να προσφέρει καλό, μοντέρνο φαγητό στο σπίτι, στις μέρες της καραντίνας. Το νέο διαδόθηκε από στόμα σε στόμα - φυσικά, το ζωηρό και πολύ επιδραστικό account του Γαβριήλ έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτό.

Ο φημισμένος καγιανάς του Gaby.
Ο φημισμένος καγιανάς του Gaby.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μια υπέροχη γωνιά στο Gaby: Ο καναπές δίπλα στην είσοδο με τις απλίκες σε στυλ της δεκαετίας του 1920.
Μια υπέροχη γωνιά στο Gaby: Ο καναπές δίπλα στην είσοδο με τις απλίκες σε στυλ της δεκαετίας του 1920.
Ομελέτα με ασπράδια, σπανάκι και αβοκάντο.
Ομελέτα με ασπράδια, σπανάκι και αβοκάντο.
Η σκάλα που οδηγεί στο πατάρι. Ένας υπέροχος τόνος του πράσινου δίνει τον ρυθμό στη διακόσμηση του Gaby.
Η σκάλα που οδηγεί στο πατάρι. Ένας υπέροχος τόνος του πράσινου δίνει τον ρυθμό στη διακόσμηση του Gaby.
Tα βάζα είναι κάθε μέρα γεμάτα με λουλούδια.
Tα βάζα είναι κάθε μέρα γεμάτα με λουλούδια.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, το Gaby έγραψε πολύ γρήγορα και δυνατά ως μια από τις καλύτερες και πιο ψαγμένες επιλογές της πόλης για ποιοτικό delivery. Τα φημισμένα, ζουμερά burgers του Γαβριήλ Νικολαΐδη είναι ακριβώς αυτό που υπόσχονται, ένα πολύ νόστιμο comfort food που δεν σε βαραίνει, αφού ο δημοφιλής σεφ κάνει τα μαγικά του, παίρνοντας ένα πιάτο με πολλές θερμίδες και μετατρέποντάς το με ένα healthy twist σε λαχταριστή λιχουδιά, που έχει πλέον φανατικό κοινό.

Ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα στο Gaby: Σάντουιτς με milk bread και κοτόπουλο πανέ σε πάνκο.
Ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα στο Gaby: Σάντουιτς με milk bread και κοτόπουλο πανέ σε πάνκο.

Το ωραιότερο σάντουιτς με τραγανό πανέ κοτόπουλο στην Αθήνα

Από τα πιάτα που δοκίμασα ξεχωρίζω τα εξής: ένα καταπληκτικό σάντουιτς με κοτόπουλο πανέ με λάχανο και μια εθιστική γλυκόξινη σως. Το σάντουιτς αυτό, με το θεϊκό milk bread, αλλά και το απίστευτα τραγανό κοτόπουλο που είναι παναρισμένο με πάνκο -το μείγμα από αφράτες νιφάδες λευκού ψωμιού, το οποίο χρησιμοποιείται πολύ στην ιαπωνική κουζίνα και χαρίζει ένα ελαφρύ, αέρινο και γευστικό πανάρισμα που δεν τραβά πολύ λάδι-, είναι από τα πράγματα που μπαίνουν στη δική μου λίστα με τις πιο αγαπημένες νοστιμιές της Αθήνας.

Καφές και νεγκρόνι σε ένα υπέροχο brunch στα τραπεζάκια έξω, στο πεζοδρόμιο της Μεσογείων.
Καφές και νεγκρόνι σε ένα υπέροχο brunch στα τραπεζάκια έξω, στο πεζοδρόμιο της Μεσογείων.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναζητήστε οπωσδήποτε το μπέγκελ με την κρέμα σπανακόπιτας, ένα πολύ πρωτότυπο και γευστικό σνακ με μια τρυφερή και γευστική κρέμα που λιώνει στο στόμα, αλλά, αν θέλετε ένα κυρίως πιάτο, δοκιμάστε οπωσδήποτε τα σκιουφιχτά με τρούφα και ρόκα.

Βιβλίο και brunch: Ο καλύτερος συνδυασμός για τα weekends του χειμώνα ή για ένα γευστικό διάλειμμα από το γραφείο.
Βιβλίο και brunch: Ο καλύτερος συνδυασμός για τα weekends του χειμώνα ή για ένα γευστικό διάλειμμα από το γραφείο.

Μου άρεσαν επίσης, για brunch, και τα αλμυρά πάνκεϊκ γλυκοπατάτας με βρώμη, αυγό σαγανάκι ταλαγάνι και μια καταπληκτική σως ολαντέζ. Δεν δοκίμασα να φημισμένα του Super Bowl, όπως αυτό με το κοτόπουλο, το καλαμπόκι, το άγριο ρύζι και τα αποφλοιωμένα ρεβίθια, αλλά είναι στη λίστα για την επόμενη φορά.

Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης εξηγεί στο iefimerida τα μυστικά για υγιεινό, νόστιμο brunch

Πώς πήρατε την απόφαση να δημιουργήσετε το Gaby; Ποια είναι η ιστορία και η φιλοσοφία του;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Gaby ήταν η φυσική εξέλιξη της πορείας μου τόσο μέσα από τις κουζίνες των εστιατορίων, αλλά και μέσα από τη δουλειά στα social media. Στο προφίλ μου στο instagram @gab_nikolaidis έπαιρνα κάθε μέρα πολλά μηνύματα που μου ζητούσαν να δοκιμάσουν τις συνταγές που φτιάχνω και προτείνω. Έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω μια μικρή γωνιά στο κέντρο της Αθήνας που θα μαγειρεύει κάθε μέρα και θα στέλνει στο σπίτι μερικά από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα, τις γεύσεις που θα ήθελα εγώ πρώτα απ' όλα να παραγγείλω και να απολαύσω.

Το μενού του Gaby έχει πολλές επιλογές για όλα τα γούστα: από σνακ και πιάτα για brunch ή γεύμα μέχρι burgers και pasta.
Το μενού του Gaby έχει πολλές επιλογές για όλα τα γούστα: από σνακ και πιάτα για brunch ή γεύμα μέχρι burgers και pasta.

Τι θα απολαύσει κάποιος που έρχεται για brunch στο Gaby ή θα παραγγείλει στο σπίτι;

Έχω σχεδιάσει έναν μεγάλο κατάλογο με πολλές επιλογές που ικανοποιούν «λιγούρες» από νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ! Ξεκινάμε με bagel και wraps μαζί ένα υπέροχο blend καφέ από την Samba Coffee Roaster, συνεχίζουμε με πιάτα από για brunch όπως καγιανάς κι ομελέτες και βέβαια δεν λείπουν οι pasta, οι σαλάτες και τα burgers. Τα πιο αγαπημένα πιάτα είναι σίγουρα τα σκιουφιχτά με τρούφα και βέβαια το sando chicken με φιλέτο κοτόπουλο που πανάρεται σε πάνκο και μπαίνει σε αφράτο milk bread. Αυτό που όμως βλέπω με μεγάλη χαρά είναι πως το κοινό έχει αγκαλιάσει τα πιο healthy πιάτα, όπως είναι το super bowl με κοτόπουλο και η ομελέτα με ασπράδια, σπανάκι και αβοκάντο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τους μοντέρνους πίνακες στον τοίχο τούς έχει ζωγραφίσει ο ίδιος ο Γαβριήλ Νικολαΐδης. Τα πάντα εδώ έχουν την προσωπική του ματιά και πινελιά.
Τους μοντέρνους πίνακες στον τοίχο τούς έχει ζωγραφίσει ο ίδιος ο Γαβριήλ Νικολαΐδης. Τα πάντα εδώ έχουν την προσωπική του ματιά και πινελιά.

Γιατί στη γαστρονομία υπάρχει αυτή η στροφή στην απλότητα, στην πρώτη ύλη, στην ουσία της γεύσης; Πώς περάσαμε από το junk food στο υγιεινό φαγητό; Πώς το brunch έδωσε έμφαση στην εντοπιότητα της γαστρονομίας, προτάσσοντας το ελληνικό στοιχείο; Πώς οι γαστροταβέρνες και τα γαστροκαφενεία έγιναν τάση;

Θεωρώ πως τα trends είναι απλώς το περιτύλιγμα, το αμπαλάζ σε γεύσεις, συνταγές, αρώματα που όλοι μας αγαπάμε και θέλουμε να επιστρέφουμε. Όσο πιο δημιουργικοί είναι οι τίτλοι, τόσο πιο παιχνιδιάρικες είναι και οι συνταγές, αλλά η ουσία μένει η ίδια. Μια ωραία ρεβιθάδα με μοσχαράκι, ένα πιάτο με βλήτα και ξινοτύρι θα είναι πάντα «επιστροφή» στην παλέτα που μας μεγάλωσε. Φύγαμε από το junk γιατί εκπαιδευτήκαμε, αλλά και γιατί η μεγάλη υγειονομική κρίση που περάσαμε μας έκανε να σκεφτόμαστε, ξανά και ξανά, τι είναι «αυτό» που μπαίνει στον οργανισμό μας. Το brunch επέστρεψε στην εντοπιότητα γιατί, ως μεσογειακοί τύποι που είμαστε, αγαπάμε να επιστρέφουμε στην παράδοση και κάπως έτσι τα γαστροκαφενεία απλώς έδωσαν έμφαση στην boho αγάπη μας για την απλότητα.

Για καφέ ή ποτό, το Gaby είναι το τέλειο καταφύγιο για ένα απολαυστικό διάλειμμα κοντά στο κέντρο.
Για καφέ ή ποτό, το Gaby είναι το τέλειο καταφύγιο για ένα απολαυστικό διάλειμμα κοντά στο κέντρο.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «έκρηξη» του Airbnb πώς επηρεάζει τη γαστρονομία;

Με θετικό κι αρνητικό πρόσημο. Στις γειτονιές όπου έχει βάλει γερές ρίζες η πλατφόρμα έχει δώσει πάτημα και για πολλές επενδύσεις στην εστίαση. Μερικές από τις οποίες διαμορφώνουν και τον χαρακτήρα της πόλης. Τα εστιατόρια που απευθύνονται όμως μόνο σε αυτό το κοινό καταφεύγουν σε μια πιο «fast and furious» προσέγγιση.

Από πού προμηθεύεστε τις πρώτες ύλες σας; Υπάρχουν κάποιες αγαπημένες σας διαδρομές στην Ελλάδα, στο εξωτερικό και στην Αθήνα για αναζήτηση νέων γεύσεων;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για κάθε προϊόν και κάθε προμηθευτή έχω και μια άλλη ιστορία. Έχω πάντα μια παλέτα από τυριά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα το λαδοτύρι από τη Μυτιλήνη, η γραβιέρα από τη Νάξο και το ανθότυρο από την Κρήτη. Η μαναβική μου έρχεται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, για παράδειγμα οι ντομάτες από τα Φιλιατρά και τα αβοκάντο από την Κρήτη, ενώ τα αυγά έρχονται κάθε μέρα από μια μικρή μονάδα στην Ελευσίνα. Είναι ένα παζλ για δυνατούς λύτες που χρειάζεται συνεχή επίβλεψη και παρακολούθηση!

Ζουμερά μπιφτέκια ετοιμάζονται για τα ασταμάτητα delivery. To burger είναι το πιο δημοφιλές πιάτο του Gaby το βράδυ.
Ζουμερά μπιφτέκια ετοιμάζονται για τα ασταμάτητα delivery. To burger είναι το πιο δημοφιλές πιάτο του Gaby το βράδυ.

Πώς μπορούμε να κάνουμε ένα πολυθερμιδικό brunch, υγιεινό και light χωρίς να χάσει καθόλου τη νοστιμιά του; Ποια είναι τα μυστικά σας και το έχετε καταφέρει αυτό στο Gaby;

Πάντα στη μαγειρική μου αποφεύγω το πολύ βαρύ μαγείρεμα. Στο Gaby επέλεξα να έχω τόσο comfort επιλογές, αλλά και πολλά healthy πιάτα. Πιάτα που δεν στερούνται γεύσης, αλλά το αντίθετο θα έλεγα, πιάτα που καταφέρνουν μέσα από θρεπτικούς συνδυασμούς να γίνουν καθημερινή συνήθεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ένα wrap την ώρα που ετοιμάζεται στην κουζίνα του Gaby.
Ένα wrap την ώρα που ετοιμάζεται στην κουζίνα του Gaby.

Αν σας ζητούσαν να περιγράψετε τη γαστρονομική σας ταυτότητα, πώς θα την περιγράφατε;

Πληθωρική. Μου αρέσει η μεγάλη ποικιλία στις επιλογές, μου αρέσουν οι πλούσιες γεύσεις, οι ανατρεπτικοί συνδυασμοί και οι εντάσεις.

Αγνά καλά υλικά και ελαφρύ μαγείρεμα είναι τα μυστικά του Γαβριήλ Νικολαΐδη.
Αγνά καλά υλικά και ελαφρύ μαγείρεμα είναι τα μυστικά του Γαβριήλ Νικολαΐδη.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιο είναι το υλικό που αποτελεί, αυτό το διάστημα, το αγαπημένο σας: Το υλικό που θέλετε να χρησιμοποιείτε συνέχεια;

Αυτή την περίοδο, όπως και κάθε φθινόπωρο, η κολοκύθα! Για τάρτες, μακαρονάδες, κέικ... Για τα πάντα.

Info: Gaby Athens, Λεωφόρος Μεσογείων 33-37, Αμπελόκηποι, τηλ.: 2117505908
coolartisan.gr
instagram.com/gaby_athens 
facebook.com/gabyathens

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ