Kαθησυχάζει ο Τζαβάρας: «Ασκήσεις επί χάρτου» οι συγχωνεύσεις - iefimerida.gr

Kαθησυχάζει ο Τζαβάρας: «Ασκήσεις επί χάρτου» οι συγχωνεύσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσουμε συναίνεση σε τέτοιου είδους συγχωνεύσεις» δήλωσε κατηγορηματικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας με αφορμή σημερινό δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα, η Καθημερινή είχε αναλυτικό ρεπορτάζ για τις εισηγήσεις περί συγχωνεύσεων φορέων, μουσείων και θεάτρων στο χώρο του Πολιτισμού, που φέρεται να έκανε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αμέσως προκλήθηκε αναστάτωση που οδήγησε τον αναπληρωτή υπουργό στις ακόλουθες δηλώσεις: «Σε καμία περίπτωση» τόνισε ο κ. Τζαβάρας «δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε βιαστικές και βεβιασμένες κινήσεις. Δεν θα δώσουμε συναίνεση σε αντίστοιχα έγγραφα. Μελετούμε πολύ σοβαρά την ταυτότητα όλων των φορέων και θα ανακοινώσουμε, αφού πρώτα συζητήσουμε». Χαρακτήρισε τις εισηγήσεις για συγχωνεύσεις «ασκήσεις επί χάρτου» και δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και την Μαρίκα Αρβανιτοπούλου, πως πρόκειται για προτάσεις «κείμενο εργασίας δυο αποφοίτων της σχολής Δημόσιας Διοίκησης, ένα σχέδιο για το πώς θα μπορούσαν να προχωρήσουν οι μεταρυθμίσεις».

Αναφορικά με την απόφασή του να καταργήσει ΕΚΕΒΙ και τις φήμες ότι θα ανασταλεί η υπουργική απόφαση, ο κ. Τζαβάρας ξεκαθάρισε:«Φυσικά και δεν θα κάνουμε πίσω. Ό,τι αποφασίστηκε, έγινε με ψυχραιμία και υπήρχαν πολλοί και σοβαροί λόγοι». Τους λόγους αυτούς ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού θα ανακοινώσει αύριο το πρωΐ σε συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικοι πληροφορίες που προκάλεσαν αναστάτωση στον χώρο του πολιτισμού ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ