Η Ιφιγένεια Σκορδά είναι μία διαφορετική «δασκάλα», αφού η δουλειά της δεν έχει να κάνει με βιβλία τετράδια και βαθμούς, ενώ τα «παιδιά» της έχουν ουρές, πτερύγια και πολύ όρεξη για παιχνίδι. Η εκπαιδεύτρια δελφινιών στο Δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, μιλάει για τη δουλειά της και για την αγάπη της για τα δελφίνια και τη θάλασσα.
Σε συνέντευξή της στην Realplanet, η Ιφιγένεια εξηγεί ότι να εκπαιδεύει και να φροντίζει τα δελφίνια και να τα κρατάει σε εγρήγορση. Όπως δηλώνει η ίδια, στο πάρκο εκπαιδεύουν συνολικά 14 δελφίνια, εκ των οποίων τα τρία είναι μωρά, ενώ κάποια από αυτά, έχουν γεννηθεί σε αιχμαλωσία και δεν έχουν ζήσει ποτέ σε άγρια κατάσταση.
Τα δελφίνια, εξηγεί, «είναι όπως όταν έχεις ένα κατοικίδιο στο σπίτι, δε μπορείς απλά να του πετάς τροφή και νερό, πρέπει να ασχοληθείς ουσιαστικά μαζί του, χρειάζονται συνεχώς καινούρια ερεθίσματα και ασκήσεις προκειμένου να διατηρούν μία καλή σωματική και νοητική κατάσταση, ενώ είναι στη φύση του δελφινιού να κάνει 500 άλματα την ημέρα, είτε για να προσελκύσει τα θηλυκά, είτε για να προειδοποιήσει για κάποιο κίνδυνο, είτε απλώς για να παίξει.»
Η Ιφιγένεια έχει σπουδάσει θαλάσσιες επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Ωκεανογραφία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ενώ έχει πάρει την ειδικότητά της ως εκπαιδεύτρια δελφινιών στις Βερμούδες. Τα δελφίνια που εκπαιδεύει είναι ο Ερμής και η Χλόη και επικοινωνεί μαζί τους με τη νοηματική, μέσω κινήσεων των χεριών. Ωστόσο, όπως αναφέρει και η ίδια, «τα δελφίνια, ως ζώα με μεγάλη αντίληψη, μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα σε έναν άπειρο και έναν έμπειρο εκπαιδευτή και πολλές φορές νιώθεις ότι εκπαιδεύουν αυτά εσένα.»
Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων του Πάρκου, οι εκπαιδευτές εξηγούν ότι τα δελφίνια όσο γλυκά και παιχνιδιάρικα κι αν φαίνονται, είναι ζώα της άγριας φύσης και μπορούν -άθελά τους- να γίνουν το ίδιο επικίνδυνα με ένα λιοντάρι, γι' αυτό προειδοποιούν τους λουόμενους να μην επιχειρήσουν να κολυμπήσουν μαζί τους.