Η Καθαρά Δευτέρα είναι μια ανάσα μακριά και τα Σαρακοστιανά, θα πρωταγωνιστήσουν και πάλι στο τραπέζι.
Θαλασσινά, νηστίσιμα, παραδοσιακά, γεύσεις οικείες από την παιδική μας ηλικία. Λίγο πριν το μεγάλο τσιμπούσι της Δευτέρας, ίσως θέλετε να δοκιμάσετε κάτι λίγο διαφορετικό.
Όπως αυτή, η γαλλική λαγάνα που είναι πιο αφράτη από την κλασσική ελληνική και φέρνει αέρα Προβηγκίας στο τραπέζι.
Η γαλλική λαγάνα ονομάζεται fougasse και χρησιμοποιήθηκε παραδοσιακά για να μετρηθεί η θερμοκρασία ενός φούρνου με ξύλα. Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να ψηθεί δίνει μια ιδέα για τη θερμοκρασία του φούρνου και αν είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλουμε το υπόλοιπο (κανονικό) ψωμί μέσα.
Είναι νόστιμη, πιο αφράτη από τη δική μας λαγάνα και γίνεται πανεύκολα.
Δείτε τη συνταγή της γαλλικής λαγάνας στο Bovary.gr