Τσικνοπέμπτη: Τα 9 τοπ μαγαζιά στην Αθήνα για να τσικνίσετε - iefimerida.gr

Τσικνοπέμπτη: Τα 9 τοπ μαγαζιά στην Αθήνα για να τσικνίσετε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας, λίγο πριν ξεκινήσει η μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής.

Οι ρίζες του εθίμου αυτού χάνονται όμως στα βάθη των αιώνων, χωρίς να γνωρίζουμε πότε αρχικά ξεκίνησε. Εικάζεται ότι προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, πριν ταυτιστεί με την χριστιανική παράδοση. Την Τσικνοπέμπτη ξεκινούν ουσιαστικά οι εκδηλώσεις της Αποκριάς, οι οποίες κορυφώνονται με τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα. Δεν είναι πάντως μόνο ελληνική γιορτή, αλλά απαντάται και σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως στην Γερμανία ή στην Αμερική.

Αυτή την Πέμπτη λοιπόν οι ψησταριές θα πάρουν φωτιά και οι δρόμοι της πόλης θα γεμίσουν μυρωδιές από λαχταριστά παϊδάκια. Αν αποφασίσετε να βγείτε, πρέπει να κλείσετε τραπέζι μέρες πριν, αλλιώς σας βλέπω να στέκεστε σε τεράστιες ουρές. Ακόμα όμως κι αν έχετε εξασφαλίσει την κράτησή σας, φροντίστε να πάτε νωρίς στο μαγαζί που θα επιλέξετε, προκειμένου να αποφύγετε την κοσμοσυρροή.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσικνοπέμπτη εστιατόρια ταβέρνες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ