Γαλλία και Ελλάδα κρατούν χαμηλά την παραγωγή της Ευρωζώνης [pdf] - iefimerida.gr

Γαλλία και Ελλάδα κρατούν χαμηλά την παραγωγή της Ευρωζώνης [pdf]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εξασθενημένη ζήτηση, λόγω της αβεβαιότητας ως προς τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις της χώρας, συνέτεινε στην υποχώρηση του τομέα της ελληνικής μεταποίησης.

Για συνολικά θλιβερή εικόνα των συνθηκών που επικρατούν στον τομέα παραγωγής αγαθών, μιλά η Markit.

Ο κύριος εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της Markit για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα μέγεθος το οποίο δίνει τη γενική εικόνα των επιχειρησιακών συνθηκών– κατέγραψε τιμή κάτω από το σημείο μηδενικής μεταβολής των 50 μονάδων, το οποίο διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση, για όγδοο συνεχή μήνα τον Απρίλιο. Επιπλέον, κλείνοντας στις 46.5 μονάδες, τιμή χαμηλότερη από τις 48.9 μονάδες του Μαρτίου, η πρόσφατη τιμή του δείκτη ήταν η χαμηλότερη από τον Ιούνιο του 2013.

Όπως διαπιστώνει η Markit στην έκθεση για την πορεία της ελληνικής μεταποίησης η ταχύτερη συρρίκνωση της παραγωγής στα εργοστάσια συνέβαλε στην υποχώρηση του κύριου δείκτη τον Απρίλιο – τη σημαντικότερη που έχει καταγραφεί σε διάστημα 22 μηνών.

Υψηλότερος των αρχικών εκτιμήσεων αποδεικνύεται ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον ευρωπαϊκό κλάδο μεταποίησης, ενώ όμως, εξακολουθεί να προβληματίζει η πορεία του δείκτη στη Γαλλία. Συγκεκριμένα, ο τελικός δείκτης ΡΜΙ για την ευρωπαϊκή βιομηχανία άγγιξε τον Απρίλιο το 52 έναντι αρχικής εκτίμησης στο 51,9. Τον προηγούμενο μήνα ωστόσο, είχε διαμορφωθεί σε υψηλότερα επίπεδα, στο 52,2.

Ο γαλλικός ΡΜΙ κινήθηκε πτωτικά για 12ο συνεχή μήνα. Υποχώρησε στο 48 έναντι πρόβλεψης στο 48,4, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε διαμορφωθεί στο 48,8. «Η γαλλική μεταποίηση εξακολουθεί να κινείται με την όπισθεν» εξηγεί ο Jack Kennedy της Markit

Στον αντίποδα, ο αντίστοιχος δείκτης για τη γερμανική βιομηχανία, διαμορφώθηκε στο 52,1 έναντι αρχικής εκτίμησης στο 51,9. Τον προηγούμενο μήνα είχε αγγίξει το 52,8.

Δείτε την έκθεση της Markit για την Ελλάδα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα μεταποίηση Ευρωζώνη Γαλλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ