Κουβέλης: ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ψαρεύουν σε θολά νερά – Ωθούν σε συναίνεση με τη ΝΔ - iefimerida.gr

Κουβέλης: ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ψαρεύουν σε θολά νερά – Ωθούν σε συναίνεση με τη ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με εδραιωμένη την πεποίθηση ότι ο νικητής των εκλογών έχει κριθεί, ο προέδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης τάχθηκε υπέρ μιας προοδευτικής διακυβέρνησης, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν είναι μπαλαντέρ και από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση κάλεσε όσους πολίτες «έχουν επιφυλάξεις για τον ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν την παρουσία ενός ικανού, σταθερού πολιτικού μεγέθους» να στηρίξουν το σχήμα «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΑΡ».

«Αν αυτή η δύναμη δεν είναι ο συνδυασμός « Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά», τότε ποια θα είναι;» διερωτήθηκε και υπογράμμισε ότι « δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ που αφήνουν ανοικτή την πόρτα σε συντηρητικές πολιτικές και δεν τάσσονται υπέρ της προοδευτικής αλλαγής».

Κατακεραυνώνοντας πρώτα το ΠΑΣΟΚ, έθεσε το ερώτημα: «δεν είναι αυτό που μετέτρεψε την τακτική συνεργασία με τη ΝΔ σε στρατηγική και ταύτισε την πολιτική σταθερότητα με τη διατήρηση του ρόλου του σε κυβερνητικά σχήματα;», ενώ τη σκυτάλη της κριτικής πήρε το ΠΟΤΑΜΙ την ηγεσία του οποίου και κατηγόρησε ότι «προωθεί δήθεν αντικομματικές απόψεις, την ίδια στιγμή που το ίδιο συγκροτείται ως πολιτικό κόμμα παλαιού τύπου, με μεταγραφές βουλευτών, παρά τα όσα διακηρύσσει για το παλιό πολιτικό σύστημα».

«Τα δύο αυτά κόμματα, έχοντας τη λογική ότι θα συνεργαστούν με όποιο κόμμα βγει πρώτο, ψαρεύουν στα θολά νερά» είπε τέλος, και πρόσθεσε ότι «δεν ωθούν τα πράγματα προς την προοδευτική πολιτική αλλαγή, αλλά στη συναίνεση με τη Νέα Δημοκρατία και τη συντηρητική πολιτική».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ