Ισμήνη Καρύδη: Η μελαχρινή Ελληνίδα καλλονή που δούλεψε στον Λευκό Οίκο στο πλάι του Ομπάμα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ισμήνη Καρύδη: Η μελαχρινή Ελληνίδα καλλονή που δούλεψε στον Λευκό Οίκο στο πλάι του Ομπάμα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

καλλονήΣτο πλάι του Μπαράκ Ομπάμα, προσφέροντάς του επικοινωνιακές υπηρεσίες, βρέθηκε μια μελαχρινή . Το όνομά της, Ισμήνη Καρύδη-Σβένσον. Μια Ελληνίδα που αντιμετώπισε από πολύ μικρή το σκληρό πρόσωπο της ζωής, αφού λόγω ενός ατυχήματος καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι, κατάφερε να το ξεπεράσει και να διαπρέψει επαγγελματικά, μεταναστεύοντας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση.

Η Ισμήνη βρέθηκε στο πλευρό του Αμερικανού Προέδρου πριν από αρκετά χρόνια, ως μέλος της οργάνωσης που προωθούσε την εκστρατεία του Κόµµατος των Δηµοκρατικών. Ατομο επικοινωνιακό, ευθύ και υπεύθυνο, κατάφερε να κερδίσει αμέσως την εμπιστοσύνη του και έτσι βρέθηκε στον στενό πυρήνα των ανθρώπων που οργάνωσαν πριν από χρόνια τις εκστρατείες προβολής και προσέλκυσης υποστηρικτών για τον Αµερικανό Πρόεδρο.

Η Ισµήνη είναι παντρεµένη µε τον Αµερικανό διεθνολόγο και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Τζόρτζταουν Μαρκ Σβένσον, ενώ έχει ιδρύσει τον µη κερδοσκοπικό οργανισμό StayUNITED, στόχος του οποίου είναι να βελτιώνει την ποιότητα ζωής στις τοπικές κοινωνίες, τόσο στην Αµερική όσο και στον υπόλοιπο κόσµο. Μάλιστα, τον ερχόμενο χειμώνα ο Λευκός Οίκος πρόκειται να τη βραβεύσει για το φιλανθρωπικό της έργο. Στα άμεσα σχέδιά της είναι η συγγραφή της βιογραφίας της, που φυσικά θα έχει έντονη γεύση από Ελλάδα, αλλά και πολλά μυστικά από τον Λευκό Οίκο.

Η ασθένεια που την καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι

Η Ισμήνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Ο πατέρας της, Απόστολος Καρύδης, ήταν πολιτικός µηχανικός-οικονομολόγος και η μητέρα της, Μαρία, αρχαιολόγος. Σε ηλικία τριών ετών η Ισµήνη διαγνώστηκε ως πάσχουσα από ρευµατοειδή αρθρίτιδα και νοσηλεύτηκε για µεγάλο χρονικό διάστηµα, αρχικά στο Νοσοκοµείο Παίδων «Αγία Σοφία» και εν συνεχεία στο Northwick Park Hospital του Λονδίνου. Εκείνη την εποχή οι γιατραοί άφηναν ανοιχτό το ενδεχόµενο της µόνιµης αναπηρίας, κάτι το οποίο διέψευσε η μικρή τότε Ισμήνη με τη μοναδική της θέληση. Λίγο αργότερα αυτοθεραπεύτηκε και έγινε ένα ιδιαίτερο παράδειγμα δύναμης, θέλησης και πάθους για τη ζωή. Και δεν περπάτησε απλά. Διέπρεψε στον χορό, λαμβάνοντας και τιμητικές διακρίσεις. «Κατάφερα να αποθεραπευτώ πλήρως καθώς έφτανα στην εφηβεία µου. Λίγα χρόνια αργότερα, όταν µυήθηκα στην τέχνη του χορού παρουσιάζοντας υψηλές επιδόσεις, οι δάσκαλοι και οι γιατροί που έµαθαν το ιατρικό µου ιστορικό έµειναν κυριολεκτικά µε το στόµα ανοιχτό», λέει η ίδια σημέρα μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα».

Τελειώνοντας το σχολείο, θέλησε να ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση και σπούδασε πολιτικός µηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ο ξαφνικός χαµός του πατέρα της την ανάγκασε να αναλάβει τη διεύθυνση του τεχνικού γραφείου Καρύδη, αλλά το 2009, όταν άρχισε να διαφαίνεται η επερχόµενη κρίση, η Ισμήνη πήρε την απόφαση να µεταναστεύσει αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. «Δούλεψα σκληρά και τελικά η προσπάθειά μου αναγνωρίστηκε», λέει σήμερα.

Δίνοντας μεγάλη σημασία στο φιλανθρωπικό έργο, έχει ιδρύσει τον µη κερδοσκοπικό οργανισµό StayUNITED, με στόχο, όπως λέει, «να βελτιώσουµε την ποιότητα ζωής στις τοπικές κοινωνίες, τόσο στην Αµερική όσο και στον υπόλοιπο κόσµο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ