Από το 1924, από τότε δηλαδή που δημιουργήθηκε, το ξενοδοχείο Ρούζβελτ (The Roosevelt Hotel) είναι μάρτυρας πολλών σημαντικών γεγονότων της ιστορίας, ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς της Νέας Υόρκης.
Το ξενοδοχείο άνοιξε στις 22 Σεπτεμβρίου 1924 και έλαβε το όνομά του προς τιμήν του Αμερικανού Προέδρου, Θεόδωρου Ρούζβελτ (Theodore Roosevelt). Ήταν το κεντρικό εκλογικό γραφείο του Κυβερνήτη Thomas Dewey, όταν ανακοίνωσε εσφαλμένα ότι νίκησε τον Χάρι Τρούμαν στις προεδρικές εκλογές του 1948. Το εμβληματικό ξενοδοχείο έχει επίσης χρησιμεύσει ως σκηνικό για ταινίες, όπως «Ο Ιρλανδός» ("The Irishman").
Στον ορίζοντα του Μανχάταν, το ξενοδοχείο ξεχωρίζει με την κομψή αρχιτεκτονική του και απέχει λίγα λεπτά από την Times Square και τον τερματικό σταθμό Grand Central.
Το Ξενοδοχείο Ρούζβελτ, διαθέτει 1.025 δωμάτια, εκ των οποίων 52 σουίτες. Η προεδρική σουίτα 360 τ.μ., περιλαμβάνει τέσσερα υπνοδωμάτια, κουζίνα, επίσημο σαλόνι και τραπεζαρία και μια περιμετρική βεράντα, ενώ τα δωμάτια είναι παραδοσιακά διακοσμημένα, με έπιπλα από ξύλο μαόνι και ανοιχτόχρωμα καλύμματα κρεβατιών.
Γιατί κλείνει το Ξενοδοχείο Ρούζβελτ
Πλέον όμως, το Ξενοδοχείο Ρούζβελτ της Νέας Υόρκης, θα πάψει να είναι μάρτυρας και μέρος της αμερικανικής ιστορίας και όχι μόνο.
Το ξενοδοχείο θα κλείσει οριστικά τις πόρτες του φέτος, δήλωσε εκπρόσωπος του στο CNN, μέσω ανακοίνωσης. Το ιστορικό ξενοδοχείο, το οποίο ανήκει στην Pakistan International Airlines (PIA), ανακοίνωσε ότι θα κλείσει μόνιμα τις πόρτες του, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Λόγω της τρέχουσας, πρωτοφανούς κατάστασης και του συνεχιζόμενου αβέβαιου αντίκτυπου από την COVID-19, οι ιδιοκτήτες του The Roosevelt Hotel έχουν πάρει τη δύσκολη απόφαση να κλείσουν το ξενοδοχείο και οι συνεργάτες ενημερώθηκαν αυτήν την εβδομάδα», αναφέρει η δήλωση. «Το εμβληματικό ξενοδοχείο, μαζί με το μεγαλύτερο μέρος της Νέας Υόρκης, γνώρισε πολύ χαμηλή ζήτηση και ως αποτέλεσμα, το ξενοδοχείο θα σταματήσει να λειτουργεί πριν από το τέλος του έτους. Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για το κτίριο πέρα από το προγραμματισμένο κλείσιμο», συνεχίζει.
Ο κορωνοϊός, έχει καταστρέψει τη βιομηχανία φιλοξενίας, αναγκάζοντας πολλά ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα να λάβουν δραστικά μέτρα για να επιβιώσουν. Τα ποσοστά πληρότητας έχουν φτάσει σε νέα χαμηλά επίπεδα και πολλοί εργαζόμενοι στον κλάδο έχουν τεθεί σε προσωρινή αργία, ή έχουν απολυθεί.
Σύμφωνα με το Bureau of Labor Statistics, η αμερικανική βιομηχανία αναψυχής και φιλοξενίας, έχασε 7,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας τον Απρίλιο και από τότε, μόνο οι μισές από αυτές τις θέσεις έχουν προστεθεί ξανά.