Πούτιν: «Δύσκολη η εκεχειρία με την Ουκρανία όταν ο στρατός της επιτίθεται» - iefimerida.gr

Πούτιν: «Δύσκολη η εκεχειρία με την Ουκρανία όταν ο στρατός της επιτίθεται»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο γραφείο του
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν / Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε απόψε ότι η Ρωσία δεν απορρίπτει συνομιλίες για το θέμα της Ουκρανίας και ότι η πρωτοβουλία των Αφρικανών ηγετών, καθώς και η πρόταση της Κίνας θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την ειρήνευση.

Ταυτόχρονα ωστόσο, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία της συνόδου Ρωσίας-Αφρικής που διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες στην Αγία Πετρούπολη, είπε ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί μια εκεχειρία όταν ο ουκρανικός στρατός επιτίθεται. Πρόσθεσε ότι για να ξεκινήσουν συνομιλίες θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και από τις δύο πλευρές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πούτιν: «Μετά τις 4 Ιουνίου η Ουκρανία έχασε 415 άρματα και 1.300 θωρακισμένα οχήματα»

Αναφερόμενος στην ουκρανική αντεπίθεση, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάποια σοβαρή αλλαγή στο μέτωπο προς το παρόν, ούτε κάποια εντατικοποίηση των μαχών. Είπε επίσης ότι μετά τις 4 Ιουνίου οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν χάσει 415 άρματα και 1.300 θωρακισμένα οχήματα.

Σχολιάζοντας την αποχώρηση της Μόσχας από τη συμφωνία εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας είπε ότι χάρη σ’ αυτήν και στο γεγονός ότι οι τιμές αυξήθηκαν, οι ρωσικές εταιρείες θα αποκομίσουν μεγαλύτερο κέρδος το οποίο η Ρωσία θα μοιραστεί με τις φτωχότερες χώρες «χάρη στις δωρεάν παραδόσεις των σιτηρών μας». Η Ρωσία, πρόσθεσε, παραμένει ο κορυφαίος εξαγωγές σιτηρών στον κόσμο.

Παραμένει στην ατζέντα η πρόταση για δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου στην Τουρκία, δηλώνει ο Πούτιν

Η πρόταση για τη δημιουργία ενός «κόμβου φυσικού αερίου» στην Τουρκία παραμένει ακόμη στην ατζέντα, δήλωσε ο Πούτιν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ρωσία θέλει να δημιουργήσει εκεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για πωλήσεις φυσικού αερίου και όχι χώρο αποθήκευσης, πρόσθεσε.

Ο Πούτιν πρότεινε αυτήν την ιδέα στην Τουρκία πέρσι, καθώς η Μόσχα αναζητά άλλους διαδρόμους για τις εξαγωγές φυσικού αερίου, αφού οι ευρωπαϊκές χώρες μείωσαν δραστικά τις εισαγωγές τους από τη Ρωσία, σε απάντηση για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ