Βίντεο σοκ από το Μεξικό: Δελφίνι σκοτώθηκε σε πισίνα ξενοδοχείου, μπροστά σε παιδιά, την ώρα που έκανε σόου - iefimerida.gr

Βίντεο σοκ από το Μεξικό: Δελφίνι σκοτώθηκε σε πισίνα ξενοδοχείου, μπροστά σε παιδιά, την ώρα που έκανε σόου

δελφίνι
Δελφίνι σκοτώθηκε σε θέρετρο όπου τα ζώα κρατούνται σε μικρές δεξαμενές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο από τον βαρύτατο τραυματισμό που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δελφινιού στο Μεξικό.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε πισίνα στο ξενοδοχείο Barcelo Riviera Maya κοντά στο Κανκούν, ένα θέρετρο που είναι διαβόητο για το γεγονός ότι φιλοξενεί τα ζώα σε μικρές δεξαμενές.

Οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων που έχουν καλέσει στο παρελθόν σε μποϊκοτάζ του Barcelo Riviera Maya έχουν τονίσει ότι έχει τη «μικρότερη δεξαμενή δελφινιών της Λατινικής Αμερικής»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε βίντεο σοκ από το δυστύχημα φαίνονται γονείς και τα παιδιά τους να κοιτούν τα δελφίνια ενώ δίνουν παράσταση. Ένα από τα ζώα συνεχίζει να πλησιάζει επικίνδυνα σε μια τσιμεντένια γέφυρα που χωρίζει δύο μικρές πισίνες πριν εκτυλιχθούν τραγικές σκηνές.

Στο τρίτο άλμα, το δελφίνι που βρίσκεται πιο κοντά στη γέφυρα πηδά από το νερό και πέφτοντας χτυπά με το κεφάλι πάνω της. Το αβοήθητο ζώο, που φέρεται να ονομαζόταν Πλάτα, κείτονταν άψυχο ενώ ένας εκπαιδευτής έσπευσε να ελέγξει την κατάστασή του.

Βίντεο: Η στιγμή που δελφίνι χτυπά σε τσιμέντο και σκοτώνεται -ΠΡΟΣΟΧΗ, σκληρές εικόνες

Ο Philip Demers, συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της UrgentSeas, έχει καταδικάσει στο παρελθόν τους έγκλειστους χώρους όπου κρατούνται δελφίνια. Τα δελφίνια είναι ευρέως φάσματος, συναισθηματικά πολύπλοκα, κοινωνικά ζώα που ζουν ολόκληρη τη φυσική τους ζωή σε μεγάλες οικογενειακές ομάδες. Το να τα βλέπεις χωρισμένα από την οικογένεια και αναγκασμένα να δίνουν παράσταση για φαγητό στη πιο μη βιώσιμη, μικροσκοπική δεξαμενή είναι απλώς αποκαρδιωτικό. Οι διαστάσεις της δεξαμενής δεν προσφέρουν ανάπαυλα από τον ήλιο και το γεγονός ότι απέχει λίγα μόλις μέτρα από τον ωκεανό κάνει όλη αυτή την κατάσταση πιο ενοχλητική. Φανταστείτε να βλέπετε και να μυρίζετε τον ωκεανό, δηλαδή την ελευθερία, ενώ ταυτόχρονα σας αντιμετωπίζουν σαν φυλακισμένο εγκληματία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η UrgentSeas λέει επίσης ότι δύο δελφίνια πέθαναν πρόσφατα στο ξενοδοχείο, και αντικαταστάθηκαν γρήγορα από άλλα.

Οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων, συμπεριλαμβανομένων των Animal Heroes, Dolphin Freedom, Marea και Oceanos De Vida Libre, έχουν επίσης επικρίνει το θέρετρο αφού ζήτησαν επανειλημμένα το κλείσιμό του.

Το ξενοδοχείο λειτουργεί από το 2019 και προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να κολυμπήσουν με τα δελφίνια και να τα παρακολουθήσουν να κάνουν συγχρονισμένα κόλπα. Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας για την προστασία του περιβάλλοντος (Profepa) ξεκίνησε έρευνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ